Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Tratamentul ridurilor cu Botox si Restylane
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Dermatologie » Tratamentul ridurilor cu Botox si Restylane

Tratamentul ridurilor cu Botox si Restylane


  Secţiunea: Dermatologie


Ridarea pielii este rezultatul urmatoarelor mecanisme: imbatranirea, sechelele leziunilor actimice si dereglarile genetice.
Schimbarile morfologice vizibile asociate cu procesul de imbatranire sunt :
-micsorarea structurilor osoase
-diminuarea grosimii si elasticitatii pielii
-scaderea aderentei pielii la straturile subiacente
-caderea gravitationala a tesuturilor moi
-formarea ridurilor in zonele de aderenta cu structurile profunde si in zonele de insertie a muschilor

In jurul varstei de 30 de ani apare : un surplus de piele in zona superioara a pleoapelor, riduri fine in zonele laterale ale orbitelor, adancirea santurilor nazo-labiale.

In jurul varstei de 40 de ani apar ridurile glabelare (intre sprancene) si ale fruntii, iar celelalte se accentueaza.
La 50 de ani apar riduri pe gat, iar varful nasului se lasa in jos.
La 60 de ani pielea fetei este mult mai subtire si scade tesutul adipos in regiunea temporala si bucala.

Exista 3 tipuri de riduri ale pielii umane imbatranite :
-riduri de animatie, rezultate prin contractia musculaturii mimicii
-riduri fine determinate de ruperea retelei fibrilare de structura
-riduri pronuntate, adanci, produse de elastoza solara

Practic exista mai multe tehnici disponibile in actiunea de intinerire a fetei :
-corectarea ridurilor dinamice prin paralizia controlata si temporala a muschilor implicati prin injectare de toxina botulinica
-actiunea de slefuire microscopica a pielii si imbunatatirea calitatilor ei prin peeling chimic sau laserpeeling
-refacerea volumelor necesare la nivelul obrajilor, pometilor sau buzelor prin transplant de grasime

Toxina Botulinica tip A, este folosita in scopuri terapeutice de peste 20 de ani pentru tratamentul strabismului, torticolisului, spasmului facial si blefarospasmului.

Ulterior Toxina Botulinica a fost folosita in tratamentul cosmetic al ridurilor faciale hiperactive, sub denumirea de Botox in SUA, iar in Europa sub denumirea de Dysport.

Toxina Botulinica tip A este o proteina produsa de bacteria Clostridium botulinum. Ea actioneaza asupra jonctiunilor neuromusculare blocand mediatorii chimici sinaptici (acetilcolina), producand pareza temporala a grupurilor musculare interesate. Astfel musculatura interesata se relaxeaza determinand intinderea tegumentului supradiacent, care va deveni fara pliuri si riduri. Pielea va capata o culoare mai aprinsa si mai luminoasa ca urmare a vasodilatatiei locale cu o oxigenare bogata a tegumentului.

Injectiile cu Toxina Botulinica nu necesita internare si nici anestezie, disconfortul pacientului fiind minim.

Toxina Botulinica poate fi folosita pentru tratarea ridurilor din etajul superior al fetei:
-ridarea transversa a fruntii (muschiul frontal)
-caderea sprancenelor (muschii corrugator si orbicular)
-riduri verticale la radacina nasului (muschiul procerus)

Datorita mecanismului sau de actiune efectul Toxinei Botulinice dureaza intre 3 si 6 luni fiind influentat de dilutie, locul in care se injecteaza, toleranta individuala.
Primele efecte ale Toxinei Botulinice injectate apar in 24 de ore, rezultatul final fiind apreciat dupa 7 – 14 zile.


Contraindicatiile tratamentului cu Toxina Botulinica sunt:
-persoane alergice la una dintre componentele utilizate in prepararea toxinei (albumina)
-afectiuni ce determina scaderea generala a fortei musculare (miastenia gravis)
-sarcina si perioada de alaptare
-persoane aflate sub tratament cu medicamente anti-inflamatorii
-prezenta unor infectii la nivelul fetei
-pacientii minori care nu au obtinut consimtamantul parintilor

Reactiile adverse sunt temporare si pot fi :
-inrosire la nivelul locului de injectare
-durere usoara la nivelul fetei
-asimetrie
-ptoza palpebrala sau a sprancenelor

Tratamentul ridurilor cu Toxina Botulinica este o procedura cosmetica aproape perfecta, usor de realizat si care confera satisfactii incredibile pacientilor.
Pentru aprecierea rezultatelor pacienta va fii fotografiata inaintea injectarii si dupa 14 zile.

Tratamentul ridurilor cu acid hialuronic

Pe masura ce inaintam in varsta semnele de imbatranire la nivelul fetei devin tot mai evidente. Acestea sunt recunoscute ca fiind ridurile sau cutele nazolabiale. Exista o mare varietate de substante cosmetice injectabile care ajuta la imbunatatirea expresie fetei, rezultatul fiind o expresie mult mai tanara. Aceste injectii confera volum si in acelasi timp indeparteaza ridurile . Cele mai cunoscute substante de acest tip sunt colagenul si acidul hialuronic (cunoscut sub denumirea comerciala de Restylan).

Acidul hialuronic este prezent in majoritatea organismelor umane asigurand volum pielii. Cu timpul acesta dispare de la nivelul pielii datorita unor factori intrinseci (varsta, sex, statusul extrogenic), dar si factori extrinseci (variatii de temperatura, vant, soare, medicamente) determinand aparitia ridurilor.
Tratamentul cu Restylan este recomandat adultilor de toate varstele.Poate fi folosit in cazul ridurilor fine pentru refacerea conturului fetei, dar si pentru prevenirea aparitiei ridurilor si imbunatatirea conturului buzelor.

Ca si multe alte umpluturi cosmetice Restylan nu se obtine din regnul animal, deci nu exista pericolul transmiterii unor boli sau reactii alergice. Restylan s-a dovedit a fi foarte durabil in comparatie cu alte produse cum ar fi colagenul sau grasimea.

Anestezia nu este neaparat necesara, totusi pentru confortul pacientului se poate face anestezie locala in special atunci cand se injecteaza la nivelul buzelor. Tratamentul nu necesita internarea pacientului.
Practic chirurgul injecteaza cantitati mici de Restylan in piele cu ajutorul unui ac foarte fin cu efect de ridicare si netezire .
Pentru contururile fetei sunt corectate incretiturile, iar pielea de pe obraji si barbie este ridicata. In felul acesta se obtine o forma mai rotunda, o linie mult mai senzuala de-a lungul obrajilor.

In cazul in care se urmareste marirea buzelor produsul este injectat in interiorul buzei inferioare sau superioare, dar si de-a lungul liniei buzei. Actualmente Restylan este folosit si pentru tratamentrul ridurilor severe sau moderate, cum sunt cele de tip nazolabial.
Acest tratament poate fi folost in asociere cu tratamentul chirurgical (liftingul facial), pentru a atenua ridurile ce nu pot fi indepartate prin operatie.
Rezultatele tratamentului se pot observa imediat. Suprafetele pot fi inflamate, dar acest fenomen dispare in maxim 2 zile.

Pentru a evita riscul aparitiei hematoamelor se recomanda masajul locului unde s-a facut injectarea cu un unguent ce contine vitamina K. De asemenea, se recomanda intreruperea tratamentului cu anticoagulante, antiinflamatorii sau vitamina C cu o saptamana inainte de injectare.

In primele zile dupa injectare pacienta va evita miscarile faciale exagerate, expunerea la soare, sauna, precum si masajul agresiv la locul de injectie.
Se poate aplica machiajul uzual a doua zi dupa tratament.
Rezultatele obtinute dureaza 6 luni sau mai mult in functie de tipul de piele, stilul de viata, varsta.
Majoritatea pacientilor opteaza pentru un nou tratament dupa un an in cazul ridurilor sau dupa 6 luni in cazul injectarii la nivelul buzelor.



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Dermatologie
Remedii pentru tratarea arsurilor solare
Excesele expunerii la soare de dragul bronzarii rapide a pielii produc efecte greu de suportat. Pentru evitarea usturimii pielii arse de soare s
10 Sfaturi de lupta contra celulitei
Celulita este dusmanul tau de ceva timp? Daca nu sti ce sa faci pentru a o invinge, nu dispera, ti-am pregatit 10 sfaturi pentru a lupta eficient con
Remedii pentru buze uscate si crapate
Buzele sunt frecvent expuse la temperaturi extreme, muscate, linse, machiate. Pe scurt, le facem viata grea deseori, si este normal sa se razvrateasca
Sfaturi pentru ingrijirea parului in sezonul rece
Iarna nu este deloc blanda cu podoaba noastra capilara, parul moale, fragil sau vopsit fiind in mod particular afectat de umiditate si de aerul rece.
Remedii naturale pentru abcese si furuncule
Furunculul apare cand la nivelul profund al pielii apare o infectie, cauzand roseata, durere, tumefiere si puroi.
Modul de pregatire si utilizare a dispozitivului HISTOFREEZER
1. Medicul evalueaza zona de tratament. Se ataseaza aplicatorul (adaptat dupa marimea zonei) la rezervor.
Pielea sensibila
Pielea sensibila reprezinta o problema dermatologica din ce in ce mai frecvent intalnita, care afecteaza pana la 50% din intreaga populatie.
Pielea uscata, respectiv sensibila
Pielea sensibila este intalnita in cazul persoanele cu pielea uscata. Apare din cauza deteriorarii stratului lipidic din straturilor superficiale ale
Tipuri de transplanturi de par
In chirurgie se folosesc diversi termeni pentru operatiile de transplant de par.
Urticaria (II)
Umflaturi mici pe piele care produc leziuni de culoare roz, cu margini bine delimitate, varf plat si insotite de mancarimi intense, sunt semne ale une
DE LA NEVUL PIGMENTAR LA MELANOMUL MALIGN
Tot mai des ne sunt făcute cunoscut efectele nocive ale soarelui şi tot mai des auzim că depinde de noi să ne protejăm de cel
Rolul fructelor si al legumelor in organismul uman
Nu uitati sa rontaiti rosii, morcovi, struguri si castraveti. Rasfatati-va cu piersici, caise si pepene galben.
Beneficiile alimentatiei vegetariene
Nimic nu va aduce un beneficiu atat de mare sanatatii oamenilor si nu va creste sansele perpetuarii vietii pe pamant, cum o va face evolutia spre o di
Urticaria
Urticaria de cauza alimentara este o afectiune de natura alergica care se caracterizeaza printr-o eruptie cutanata, instalata brusc, dar pasagera, apa
Tratamentul ridurilor cu Botox si Restylane
Ridarea pielii este rezultatul urmatoarelor mecanisme: imbatranirea, sechelele leziunilor actimice si dereglarile genetice.

Toate articolele din secţiunea Dermatologie


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...