Palpitatiile sunt batai de inima neregulate (sau aritmii)cauzate de boala coronariana, dezechilibre electolitice, modificari la nivelul muschiului cardiac (miocard), urmari ale unui atac de cord sau ale unei interventii chirugicale pe cord. Exista mai multe tipuri de aritmii: contractii atriale premature, fibrilatia atriala, flutter-ul atrial, tahicardia paroxistica supraventriculara, tahicardie ventriculara, fibrilatiile ventriculare, bradiaritmiile, disfunctiile sinusului nodal.
In toate situatiile este necesara inlaturarea cauzei care le determina, respectiv tratarea bolii in contextul careia se manifesta.
Plan tele medicinale recomandate in palpitatii sunt urmatoarele: paducelul, talpa-gastii, valeriana sau odoleanul si teiul.
Preparatele din rizomul de valeriana (ceai, tinctură, extract uscat), administrate intern si extern (sub forma de bai), sunt indicate în stari de agitație, tulburari ale somnului si aritmii cardiace de natura nervoasa.
Talpa gastei se poate administra sub forma de:
1. Infuzie dintr-o lingurita iarba uscata si maruntit la 250 ml apa clocotita; se infuzeaza 5 minute si se beau doua ceaiuri neindulcite pe zi (dimineata si seara), timp de o saptamana, avand efecte calmante in afectiunile cardiace, perturbate de stres.
- Tinctura din 20 g herba uscată, macerata timp de 7-8 zile în alcool 700; se strecoara si se iau câte 20-30 picături, de 2-3 ori pe zi, inainte de mese. Are efect de inlaturare a starilor de excitatie cerebrala, produce relaxarea musculaturii netede a cordului si a vaselor si regleaza presiunea sanguina.
Sfatul farmacistului
Produse recomandate
|