Cancerul inseamna o inmultire haotica a celulelor (denumite maligne).
Celulele normale se multiplica pe masura necesitatii organismului, si mor atunci cand acestuia nu-i mai sunt de folos. Cancerul apare cand celulele se inmultesc prea rapid sau cand "uita" sa moara.
Cauzele cancerului sunt numeroase: diverse substante(benzen, aflatoxine), fumatul, expunerea la radiatiile solare, afectiunile virale, radiatiile.
Cele mai frecvente tipuri de cancer la barbati sunt cel pulmonar, de prostata si de colon, iar la femei, cancerul de san, de col uterin, ovarian, si de colon.
In cazul cancerului se reocmanda excluderea carnii sin dieta si consumul a cat mai multor fructe si legume proaspete, naturale, organice.
Iata cateva ceaiuri sau sucuri utile in afectiunile tumorale:
1. Se maruntesc si se pun intr-un vas 5 linguri de cetina (muguri verzi, mai mari). Se toarna deasupra 500 ml de apa si se fierbe amestecul 10 minute, la foc mic. Se infuzeaza peste noapte, la cald (intr-un termos) si se bea in cursul zilei urmatoare, in loc de apa.
2. Faceti un amestec de frunze de urzica, flori de sulfina, parti aeriene de ghimpe, pufuliţă cu flori mici (Epilobium hirsitum), galbenele, coada soricelului si radacina de brusture, toate in parti egale.
3.Ceaiul de captalan. Se beau 3-4 cani pe zi, indulcite cu miere
4. Sucul de sfecla rosie
5. Sucuri de legume (morcovi, sfecla, ridichi,cartofi, varza,rosii).
Sfatul farmacistului
Produse recomandate
|