Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Fitoterapia si homeopatia in afectiunile biliare
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Totul despre LITIAZA BILIARA » Fitoterapia si homeopatia in afectiunile biliare

Fitoterapia si homeopatia in afectiunile biliare


  Secţiunea: Totul despre LITIAZA BILIARA


Fitoterapia
Ayurveda, „stiinta vietii", este o forma a medicinii folosita in India in ultimii 4500 ani.
Include o gama larga de remedii din plante, dar majoritatea nu au fost pe deplin evaluate. Unele din ele sunt purgative puternice, de asemenea cu efect de clisma, dar nici una dintre ele nu este recomandata si exista raportari recente despre unele efecte adverse nefericite al unor preparate mai putin cunoscute. Doua retete mult folosite, inofensive, despre care se spune ca sunt eficiente in problemele digestive sunt ghimbir proaspat razuit in ceai sau lapte si banana coapta cu chimion. Ultima ajuta si la somn.
MTC, medicina traditionala chineza, are o perspectiva holistica si sustine moderatia, echilibrul si armonia. Fitoterapia chinezeasca isi propune sa restabileasca cele cinci elemente, lemnul, focul, pamantul, metalul si apa in echilibru, impreuna cu fortele yin si yang. Yang risipeste energia: yin o conserva. Lemnul este elementul specific asociat cu vezica biliara.

Fitoterapia occidentala
Materia Medica, o compilatie a lui Discorides, medic in armata romana, continea circa 600 remedii, iar Galenus, tot in primul secol d.Hr. a adaugat la ele in scrierile sale. Folclorul plantelor era medicina oamenilor de rand in Evul Mediu, in timp ce cunostintele medicale provenite de la greci si romani erau pastrate in manastiri. In secolul al XVI-lea Paracelsus a urmarit o abordare stiintifica in lucrarea sa Doctrina Semnelor. Se credea ca plantele, prin aspectul lor, indica boala pe care o pot vindeca, cum este Iarba Pamantului pentru afectiunile pulmonare.
In secolul al XVIII-lea a inceput sa se dezvolte medicina stiintifica si remediile pe baza plantelor mai erau folosite doar in coloniile din America. Succesul remarcabil al preparatelor farmaceutice moderne incepe sa piarda din stralucire si cei care se tem de efectele adverse sau cei cu inclinatii naturiste sprijina tratamentul modern pe baza de plante. Numarul lor este de cateva mii, pentru fiecare boala si fiecare parte a corpului. Chiar daca e de ajuns sa cititi eticheta sau sa obtineti cateva sfaturi din partea farmacistului, pentru un beneficiu maxim de pe urma acestor plante e bine sa consultati si un expert.
Un practician in acest domeniu va selecta un amestec potrivit pacientului, atat simptomelor sale, cat si constitutiei si personalitatii sale. Tratamentele cu plante specific recomandate pentru litiaza biliara includ melisa, anghinare, rozmarin, salvie si papadie. Infuziile de galbenele si usturoi de baut sau in capsule si tinctura de mana- dracului cu seminte de telina sunt tonice pentru digestie, in timp ce scoarta de ulm si radacina de nalba mare calmeaza o dezordine a digestiei. Aloe vera fie capsule, fie sub forma de ceai, este calmant general, la fel ca majoritatea componentelor familiei umbellifera: chimenul dulce, mararul, chimionul, anasonul, coriandrul. Nucsoara, din familia ghimbirului, trifoiul si salvia, musetelul si voronicul negru (Ballota nigra) sunt folositoare pentru unii pacienti cu probleme digestive, inclusiv litiaza biliara.
Se considera ca afinele sunt bune pentru durerile de stomac; arsurile retrosternale sunt calmate cu angelica sau suc de lamaie in suc de mere. Iarba creata si menta sunt folositoare in aceasta arie.

Homeopatia
Acest sistem complex, cuprinzator si bine stabilit de medicina si tratament poate fi folosit pentru aproape orice afectiune, dar este in particular eficace pentru dureri asociate cu probleme psihologice ascunse. Este, de asemenea, recomandata pentru dureri de stomac, indigestie, arsuri retrosternale si colita.
Principiul homeopatic similia similibus curantur, este cunoscut de la greci, dar Samuel Hahnemann la sfarsitul secolului al XVIII-lea a fost cel care l-a perfectionat si l-a promovat. El reactiona impotriva medicamentelor grosolane ale vremii, incluzand lipitoarele si purgativele. Experimentand pe propria persoana a ajuns la aceasta concluzie si in 1848 a infiintat Institutul American de Homeopatie. In Regatul Unit, faptul ca familia regala foloseste medicamente homeopate creste acceptabilitatea acestora, in ciuda absentei unei fundamentari stiintifice. Teoria homeopatica curenta sustine ca fortele vitale mentin starea de sanatate a organismului, pana cand sunt puse sub presiune. Simptomele sunt privite ca semne ca fortele naturale ale auto-vindecarii au intrat in joc si tratamentul homeopatic, la fel ca mare parte din medicina complementara, cauta sa creasca apararea organismului, mai degraba decat sa suprime simptomele neplacute. Medicamentele tind sa produca simptome similare cu cele ale bolii pentru care sunt folosite drept tratament, daca dozele utilizate sunt corect apreciate.
Hahnemann considera ca a descoperit faptul ca, pe masura ce dilua mai mult medicamentele, cu atat ele erau mai eficiente si mai specifice. El a numit dilutia „potentare". Cel putin s-a asigurat ca tratamentul nu producea nici un rau. Recent, in 1988, Jacques Benve-niste a realizat experimente care pareau sa arate ca, chiar daca nu mai ramane nici o molecula de substanta, aceasta poate afecta celulele vii prin faptul ca a fost acolo, lasand urme electromagnetice sau amprente — o „memorie a apei". Nimeni nu a putut sa reproduca a-ceste constatari.
Nu este mare numarul medicilor care sunt de acord cu homeopatia, dar un numar semnificativ considera ca ea merita incercata, daca altceva nu are efectul asteptat.
Multi practicieni homeopati au calificare medicala, dar este intelept ca orice simptom inexplicabil sa fie verificat de medicul de familie, daca pacientul are un terapeut necalificat medical.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Totul despre LITIAZA BILIARA
Fitoterapia si homeopatia in afectiunile biliare
Fitoterapia Ayurveda, „stiinta vietii", este o forma a medicinii folosita in India in ultimii 4500 ani.
„Spalarea ficatului"
Aceasta o puteti incerca cand sunteti obosit de o durere sacaitoare datorata vezicii biliare.
Stresul si durerea in litiaza biliara
Lasand la o parte dezastrele medicale, durerea este simptomul care le domina pe celelalte ca importanta si necesita toata atentia.
Terapii alternative prin auto-ajutorare in litiaza biliara
Daca este stabilit un diagnostic clar, cum ar fi un calcul blocat in ductul biliar comun, ce produce dureri si icter,
Cancerul vezicii biliare
Conditii precanceroase - Acestea avertizeaza asupra pericolului dezvoltarii cancerului de vezica biliara si se are in vedere realizarea unui act chir
Coledocolitotomia
Calculii din ductul biliar comun sunt de obicei extrasi endoscopic sau prin metoda percutanata, printr-un dispozitiv introdus prin piele.
Fistula colecistoduodenala
Fistulele sunt false pasaje de la un organ la altul. Calculii biliari sunt responsabili de 90 la suta din fistulele din sistemul biliar,
Decompresia percutanata a vezicii biliare
Aceasta presupune reducerea presiunii din vezica biliara inflamata prin perforarea cu un ac introdus prin piele, sub anestezie locala.
Colecistostomia
In unele cazuri de colecistita acuta, pacientul poate fi in varsta si nu suficient de puternic pentru a trece prin anestezia generala
Litiaza biliara si diabetul
Diabetul, excesul ponderal si avansarea in varsta au, toate, un efect advers asupra functionalitatii vezicii biliare.
Necesitatea colecistectomiei
Riscul prezentei calculilor in ductul biliar comun este mai mare in urmatoarele circumstante:
Colecistectomia laparoscopica
Aceasta metoda moderna -chirurgie prin „gaura cheii" - este larg aplicata astazi.
Tratamentul chirurgical in litiaza biliara
Numerosi oameni, mai multi ca oricand, sufera astazi de litiaza biliara,
Terapia antibiotica in litiaza biliara
In tractul digestiv se afla, in mod firesc, numeroase bacterii, dar nu si in vezica biliara.
Tratamentul calculilor din ductele biliare
Litotriptia extracorporala cu unde de soc poate fi aplicata cand pacientul este intins cu fata in sus.

Toate articolele din secţiunea Totul despre LITIAZA BILIARA


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...