Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Eradicarea Helicobacter pylori
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Totul despre ULCER » Eradicarea Helicobacter pylori

Eradicarea Helicobacter pylori


  Secţiunea: Totul despre ULCER


Se considera ca H. pylori este responsabil de aparitia a 95 la suta din totalul ulcerelor duodenale si de 75-80 la suta din ulcerele gastrice.
Netratata, infectia cu H. pylori persista toata viata. in timp, poate surveni o rein-fectie sau o infectie cu tulpini diferite ale acestui microorganism.
Exista diferite tratamente medicamentoase menite sa realizeze eliminarea si eradicarea H.pylori. Pana in prezent nu s-a stabilit ce regim terapeutic este cel mai bun. Experimentand diferite metode terapeutice in cautarea celei mai bune, medicii ar putea gasi pe cea care este cea mai eficace si da cele mai putine reactii adverse, fiind cea mai inofensiva pentru majoritatea pacientilor.
Exista o serie de asocieri eficace, medicul generalist sau specialistul fiind in masura sa aleaga pe cea mai adecvata intr-un anumit caz.
Cele mai multe asocieri sunt cunoscute ca terapie dubla sau tripla, si ele constau din administrarea a unuia sau a doua antibiotice concomitent cu medicatia antiulce-roasa clasica. Studii clinice au demonstrat ca monoterapia antibiotica, fara administrarea concomitenta a unor preparate antiulceroase, nu este eficace.
Unii medici prefera terapia dubla pentru ca se reduce numarul de comprimate care trebuie inghitite, in timp ce altii opteaza pentru terapie tripla, deoarece unele studii clinice au demonstrat eficienta superioara a acesteia. O serie de studii clinice si experiente intreprinse pe scara larga incearca sa stabileasca asociatia medicamentoasa ideala. Pana atunci insa, ascultati sfatul medicului curant.
Atunci cand un medic este consultat de pacienti noi, care prezinta simptome ce ar putea sugera un eventual ulcer duodenal, sa cerceteze istoricul complet al bolii si sa recomande o serie de investigatii preliminare. O data ce s-a stabilit ca pacientul are nevoie de un tratament de eradicare, i se va prescrie terapia dubla sau tripla.
In general, aplicarea celor mai multe regimuri terapeutice prevede un tratament de 14 zile cu antibiotice si cu un preparat antisecretor sau antiacid (un H2-antagonisti sau un inhibitor al pompei protonice). Pana in prezent, nici o metoda singulara de eradicare nu este apreciata ca definitiv eficienta. Exista diferite combinatii, unele din ele incluzand chiar componente ce nu au fost inca aprobate pentru tratamentul infectiei cu H. pylori. Totusi, medicul practician poate sa se arate discret in privinta medicatiei pe care o prescrie.
De obicei, terapia dubla sau tripla presupune administrarea unui mare numar de comprimate, uneori peste 14-15 in cadrul dozei zilnice. In functie de asociatia medicamentoasa, pacientul poate prezenta, uneori, greata, diaree, constipatie sau scaune de culoare mult mai inchisa. Aceste reactii adverse trec rapid, fara a fi necesara intreruperea tratamentului. Daca pacientul simte ca ii e greu sa faca fata, se recomanda sa-si consulte medicul curant. Cauza tulburarilor o constituie probabil medicatia speicifica si medicul o va inlocui prin alta, similara.
Majoritatea pacientilor supusi unei terapii duble sau triple sunt surprinsi de rapiditatea disparitiei durerilor si a disconfortului abdominal; adesea aceasta se intampla in decurs de o saptamana. Ameliorarea este atat de prompta incat merita sa se persevereze, chiar daca se inregistreaza unele reactii adverse deconcertante.

Terapia tripla presupune asocierea unui inhibitor al secretiei acide, cu un antibiotic nitroimidazolic (metronidazol sau ternidazol), un alt antibiotic (amoxicilina, tetraciclina), si o sare de bismut (efect protector gastric si activitate anti-Helicobacter pylori).

In cazul terapiei duble se asociaza un acidosupresor (antagonist H2 sau inhibitor al pompei de protoni) cu un antibiotic.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


            Alte articole Totul despre ULCER
Refacerea dupa interventia chirurgicala a bolnavului de ulcer
In functie de tipul de interventie chirurgicala va fi nevoie de diferite intervale de timp pentru recuperarea fortelor de catre organism.
Schimbarea stilului de viata al pacientului cu ulcer
Regimul alimentar Desi exista prea putine dovezi ca mancarea poate provoca aparitia unui ulcer, nu incape indoiala ca o data ce acesta a aparut, anum
Tehnici chirurgicale noi in tratamentul ulcerului
Majoritatea gastrochirurgilor prefera sa evite gastrectomia si vagotomia.
Vagotomia
Vagotomia consta in sectionarea nervului vag, care porneste din creier si coboara la stomac.
Gastrectomia
Gastrectomia consta in excizia portiunii de stomac in care este localizat ulcerul, zona in care, de obicei, se produc hemoragia si perforatia.
Obstructia – complicatie a ulcerului
Daca un ulcer este localizat la nivelul pilorului sau in vecinatatea acestuia (la polul inferior al stomacului), pilorul poate fi inflamat si ingustat
Perforatia – complicatie a ulcerului
Aceasta complicatie este mai putin frecventa decat hemoragia, gravitatea ei fiind cel putin egala, daca nu chiar mai mare decat a hemoragiei.
Hemoragia – complicatie a ulcerului
Hemoragia este cea mai raspandita complicatie a ulcerului. Peretii stomacului si ai duodenului sunt din abundenta vascularizati, atat cu artere, cat s
Verificarea eradicarii Helicobacter pylori
Dupa o terapie dubla sau tripla, pacientul va reveni la medicul sau curant sau la specialist, la 4-6 saptamani de la inceperea tratamentului.
Eradicarea Helicobacter pylori
Se considera ca H. pylori este responsabil de aparitia a 95 la suta din totalul ulcerelor duodenale si de 75-80 la suta din ulcerele gastrice.
Alte medicamente utilizate in ulcer
Pe langa antiacide, antagonisti H2 si inhibitori ai pompei protonice, dispunem de o serie de alte preparate antiulceroase.
Inhibitorii pompei protonice
Paralel cu antagonistii H2 s-a realizat un nou tip de medicamente destinate tratamentului antiulceros.
Antagonistii receptorilor H2
La mijlocul anilor 1970, o noua clasa de medicamente, numite antagonistii receptorilor H2 a revolutionat tratamentul bolii ulceroase.
Antiacidele
Multi ani antiacidele au constituit principalul tratament al ulcerului. Se spune ca utilizarea oficiala a antiacidelor a inceput in 1856,
Orientari terapeutice actuale in ulcer
Depistarea H. pylori a influentat covarsitor conceptiile actuale despre boala ulceroasa.

Toate articolele din secţiunea Totul despre ULCER


Atenţionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse recomandate
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...