Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Afectiuni Ginecologice, Probleme specific Feminine

Caută articol ...

Secţiunea Afectiuni Ginecologice, Probleme specific Feminine

Suplimente nutritive recomandate in sarcina
In organismul femeii insarcinate au loc o serie de schimbari, cauzate de modificarea nivelului de hormoni din organism.
Ameliorarea simptomelor in SPM
Sindromul premenstrual (SPM) este o combinatie de modificari emotionale, fizice, psihologice si de dispozitie care apar dupa ovulatie si in mod normal se diminueaza odata cu instalarea menstruatiei.
Testele de sarcina
Testele de sarcina actuale sunt sofisticate si precise. Au trecut vremurile cand o femeie trebuia sa astepte 2 saptamani de la termenul prevazut al menstruatiei, pentru a afla daca este insarcinata sau nu,
Marirea sanilor
Intr-o cultura in care aspectul fizic al femeii este foarte important, numeroase femei sunt nemultumite de fata sau corpul cu care au fost inzestrate de natura si opteaza pentru o imbunatatire ainfatisarii lor, prin intermediul chirurgiei plastice.
Mastita
Mastita desemneaza o infectie a sanului. Poate aparea la femeile care alapteaza (sau care au alaptat recent) sau, ocazional, la femei care nu alapteaza.
Afectiunea fibrochistica a sanului
Numita in trecut mastita chistica, afectiunea fibrochistica a sanului nu este o boala; in termeni uzuali, desemneaza un aspect ingrosat si nodulos al sanilor.
Tratamentul cancerului mamar
Scopul interventiei chirurgicale este de a indeparta tumora originara, pentru a preveni raspandirea de celule canceroase in alte regiuni ale organismului.
Nodulii cancerosi
Afectiunea fibrochistica a sanului are o larga raspandire si se manifesta, in general, prin intarituri si ingrosari ale sanului,
Medicamente utile in prevenirea cancerului mamar
Daca prezinti risc crescut de cancer al sanului, din motive posibil genetice, discuta cu medicul despre tratamentul cu tamoxifen, ca mijloc de prevenire a cancerului.
Cancerul de san si ereditatea
In 1994, cercetatorii au identificat doua gene, BRCA1 si BRCA2, ale caror mutatii contribuie la aparitia cancerului de san ereditar;
Tipuri de carcinom al sanului
Carcinomul ductal Carcinomul este un cancer dezvoltat la nivelul tesutului epitelial al organelor.
Formele si stadiile cancerului de san
Functia sanilor este asigurata de lobii glandulari care produc laptele matern si de canalele galactofore, care transporta laptele spre mamelon.
Cancerul endometrului
Cancerul endometrului, numit si cancer uterin, se manifesta de regula prin sangerari neregulate care apar pe o perioada de cateva zile, dispar apoi si reapar.
Chimioterapia si cancerul ovarian
Numerosi medici recomanda chimioterapia ca mijloc profilactic, chiar daca sunt absolut siguri ca au indepartat intregul tesut canceros si nu exista dovezi ale diseminarii cancerului.
Tipuri de cancer ovarian
Exista aproape patruzeci de forme diferite, unele dintre ele fiind insa predominante.
Prevenirea cancerului ovarian
Factorii care reduc riscul de cancer al colului uterin — amanarea inceperii vietii sexuale, limitarea numarului de parteneri sexuali,
Cancerul ovarului
Cancerul ovarului este un cancer ginecologic de rangul al treilea in ordinea incidentei, dupa cancerul de san si cel al uterului,
Rezultatele testului Papanicolau
Rezultatele testelor Papanicolau se clasifica dupa diverse sisteme, astfel incat terminologia poate fi derutanta.
Evolutia cancerului de col uterin
Cancerul colului uterin are o evolutie lenta, a carei prima faza este aparitia unor celule atipice - celule anormale, dar necanceroase.
Cancerul colului uterin
Cancerul colului uterin, care apare preponderent la femeile cu o varsta cuprinsa intre 30 si 50 de ani, este o forma relativ rara de cancer, cu evolutie de regula lenta.
Avantajele si dezvantajele laparotomiei
Datorita dimensiunii mari a inciziei, chirurgul poate vizualiza intreaga localizarea endometriozei in abdomen,
Avantajele laparoscopiei in endometrioza
Daca implanturile endometriale sunt mici si accesibile, laparoscopia are numeroase avantaje.
Evolutia endometriozei
Fiind in principal o boala care apare la femei in timpul perioadei de activitate genitala si care este simulata de estrogeni, endometrioza poate exista atata vreme cat continua productia de estrogeni.
Cauzele endometriozei
Exista mai multe teorii diferite, dar niciuna nu explica toate localizarile posibile ale tesutului endometrial.
Endometrioza
Endometrioza este o afectiune cronica, in care fragmente din tesutul care acopera in mod normal uterul (endometrul) sunt localizate in alte regiuni ale organismului.
Alte tehinici de indepartare a fibroamelor
Interventia chirurgicala cu laser. Chirurgia care utilizeaza laserul nu difera esential de chirurgia traditionala.
Dezavantajele miomectomiei
La prima vedere, miomectomia pare intotdeauna o optiune buna, de ce sa nu optezi pentru indepartarea fibromului sau fibroamelor si sa pastrezi uterul intact?
Miomectomia
Metoda traditionala presupune o incizie abdominala, izolarea uterului de celelalte organe si depistarea localizarii fibromului in interiorul uterului.
Tratamentul fibroamelor
Tratamentul fibroamelor poate varia de la supraveghere expectativa pana la interventie chirurgicala.
Simptomele si diagnosticarea in cazul fibroamelor
Fibroamele nu au deseori niciun fel de simptome, chiar daca sunt de dimensiuni mari; prin urmare este posibil sa le ai, fara sa fii constienta de existenta lor.
Riscul de dezvolare a fibroamelor
Fibroameie sunt atat de obisnuite, incat este dificil de stabilit daca exista o predispozitie a unui anumit grup.
Tipuri de fibroame
Fibroamele sunt clasificate in functie de localizare, care (impreuna cu dimensiunea) determina simptomele si tratamentul optim.
Fibroamele
Fibroamele, nodulozitati din tesut fibros dezvoltate pe peretele uterului, sunt rareori periculoase.
Prevenirea infectiilor cu ciuperci
Nu exista niciun mijloc profilactic garantat, dar poti lua anumite masuri elementare.
Balonarea si menstruatia
Greutatea unor femei creste pana la 5 kg in timpul menstruatiei. Unele au chiar doua seturi de imbracaminte, unul pentru prima jumatate a ciclului, un altul pentru a doua jumatate.
Administrarea suplimentelor nutritive in sindromul premenstrual
Desi efectul vitaminelor si al suplimentelor nutritive in tratarea SPM este controversat, multe femei sunt de parere ca vitamina B6 le este benefica .
Durerile de cap premenstruale
Multe femei sufera de migrene inaintea menstruatiei sau in primele 2 zile ale acesteia.
Tratamente alternative in dismenoree
Unele femei considera eficiente suplimentele nutritive pe baza de untura de peste.
Administrarea antiiinflamatoarelor in dismenoree
La persoanele care iau zilnic antiinflamatoare nesteroidiene, pe perioade de timp mai lungi (de exemplu, la cele care sufera de artrita), pot aparea ulcere stomacale sau probleme renale.
Ameliorarea crampelor menstruale
Cele mal bune medicamente sunt inhibitorii sintezei prostaglandinelor.
Alte metode de tratament in sangerarile abundente
Daca esti sigura ca nu mai doresti alte sarcini, iar toate tratamentele aplicate au fost ineficiente, histerectomia este ultima optiune pe care o ai.
Ablatia endometrului
Ablatia endometrului, la fel ca dilatatia si chiuretajul, consta in indepartarea mucoasei glandulare a uterului, dar, in locul chiuretei, sunt folosite razele laser sau cauterizarea electrica.
Dilatatia si chiuretajul - ca tratament al sangerarilor
Aceasta procedura presupune dilatarea colului uterin - extremitatea ingusta a corpului uterin.
Interventiile chirurgicale in sangerarile abundente
Daca tratamentele hormonale nu sunt eficiente, exista posibilitatea unor interventii chirurgicale, menite sa controleze sangerarile abundente.
Prevenirea anemiilor cauzate de menstruatiile abundente
Daca sangerarile abundente nu te deranjeaza, dar esti ingrijorata de pericolul anemiei, poti creste valoarea hematocritului luand tablete de fier, disponibile in farmacii, fara reteta.
Sangerarea la ovulatie
Aceasta este un lucru destul de obisnuit; cata vreme sangerarea este determinata de modificarile hormonale din perioada ovulatiei, nu reprezinta mai mult decat o neplacere.
Sindromul insensibilitatii la hormonii androgeni
Aceasta malformatie rara, numita si sindromul feminizarii testiculare, apare la femeile care au cromozomi XY (ai sexului masculin), in loc de cromozomi XX (ai sexului feminin).
Osteoporoza
Osteoporoza este caracterizata prin reducerea paralela a mineralelor osoase si matricei osoase astfel incat osul este in cantitate scazuta, dar cu o compozitie normala procentual.
Menopauza
Menopauza reprezinta cu ultimul episod de sangerare menstruala indusa de secretia ciclica de hormoni ovarieni.
Leucoreea
Femeia prezinta o scurgere vaginala fiziologica, cu origine dubla, vaginala si cervicala. Cresterea cantitativa a acesteia sau modificarea ei calitativa definesc leucoreea.
Infertilitatea feminina
Infertilitatea poate fi definita in multe feluri. Definitia cea mai raspandita este lipsa unei sarcini dupa un an de relatii sexuale neprotejate.
Dismenoreea
Simptomul principal este durerea in zona inferioara a abdomenului, incepand din ziua menstruatiei sau cu 1 zi inainte de declansarea menstruatiei.
Candidoza
Candidoza este o afectiune provocata de levuri (ciuperci) din genul candida, mai ales din specia Candida Albicans. Exista mai multe feluri de candidoza.
Cancerul de San
Corpul uman este constituit din 100.000 miliarde de celule care formeaza tesuturile diferitelor organe (ficat, inima, creier).
Bufeurile
Bufeurile sunt resimtite ca "valuri de caldura" care incep cu o senzatie de presiune la nivelul capului urmata de senzatie de caldura la nivelul toracelui, gatului si capului ce se intinde "in panza" in intregul organism, cu aparitia de transpiratii abundente, precum si o discreta crestere a frecventei pulsului, fara cresteri ale tensiunii arteriale; episoadele de bufeuri dureaza 10-20 de minute.
Amenoreea
Orice tanara de 16 ani careia nu i-a venit inca ciclul sufera de amenoree primara, pentru care trebuie sa consulte doctorul.
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...


Sfatul farmcistului Erdomed
Erdomed

Bună ziua, Erdomed 300 mg de 3 ori / zi recomandat de medic pentru vir ... Buna ziua! Durata tratamentului cu Erdomed nu este standard, depinde ...


Sfatul farmcistului extract de samburi de struguri
extract de samburi de struguri

Buna ziua As dori sa stiu daca Extractul de samburi de struguri se ia ... Buna ziua! Este indicat ca dupa o cura de maxim 6 luni sa faceti pauz ...


Sfatul farmcistului Examen citologic secretie mamara
Examen citologic secretie mamara

As dori și a doua opinie va rog la aceste analize. Celularitatea ... Buna ziua! Da, aceste analize sunt bune, ultimul enunt "celule atipic ...