Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Ingrijirea Copilului

Caută articol ...

Secţiunea Ingrijirea Copilului

Obezitatea infantila
Numarul copiilor care au probleme cu greutatea corporala a crescut semnificativ in ultimii ani.
COLOSTRUL... UN MIRACOL AL NATURII
Colostrul este laptele matern din primele 48 ore de dupa nastere si are o compozitie diferita fata de cea a laptelui matur.
Viermii intestinali
Cei mai frecventi paraziti intestinali ai omului sunt: tenia (panglica), limbricii si oxiurii, iar copiii sunt cel mai des infestati cu acesti viermi.
Tusea convulsiva
Orice perturbare in starea de sanatate, de buna functionare a cailor respiratorii, atrage dupa sine - de cele mai multe ori - un raspuns al organismului manifestat prin ruse.
Tulburari de vorbire
Tulburarile de vorbire, respectiv balbaiala, sasaiala sau zazaiala, nu sunt totdeauna generate de functia defectuoasa a organelor vorbirii.
Sughitul
Este un act involuntar (fara voia noastra), centrul nervos al sughitului se afla in bulb, iar miscarile se produc prin excitarea nervilor acestuia, frenicii si pneumogastricii.
Somn nelinistit
Atunci cand copiii sunt agitati si nu pot dormi, cand se rasucesc si se foiesc nelinistiti in pat, ajuta foarte mult o baie de plante.
Semne din nastere / Pete din nastere
Ca semne din nastere sunt considerate si denumite asa toate tipurile de pete colorate de pe piele, uneori acoperite cu par, care se detaseaza prin aspectul lor de epiderma inconjuratoare.
Paduchii de cap
In conditii normale, cu respectarea conditiilor de igiena, aparitia paduchilor de cap este extrem de rara. Atunci cand exista aglomerari de mai multe persoane intr-un spatiu ingust, care traiesc in conditii nesatisfacatoare de igiena, ei pot insa aparea.
Otita
Boala ce se poate localiza fie in urechea externa, fie in cea mijlocie, este provocata de microbi foarte diversi
Nervozitatea
Atunci cand un copil doarme nelinistit si are frecvent dureri de burta, de vina este starea de suprasolicitare declansata de asa-zisul stres de scoala, ce poate provoca scolarului stari de nervozitate ce depasesc intelegerea parintilor.
Negii (veruci)
Sunt niste excrescente de forma rotunda sau ovalara, la nivelul pielii, razlete sau mai multe la un loc, localizate de obicei pe maini si pe talpi, boala fund intalnita frecvent la copii.
Meningita
In cartile de specialitate, bolile virale sau infectioase ale sistemului nervos, specifice copiilor, ocupa multe pagini.
Intepaturi de insecte
In cazul intepaturilor de insecte, cele de albina sau viespe pot avea, in mod special, efecte destul de grave, mai ales daca exista o alergie la veninul acestora.
Hematoame (vanatai, cucuie, umflaturi)
Hematoamele se pot trata cu remediile descrise mai jos:
Guturaiul de fan
Alergie reapiratorie frecventa, rebela la tratament, bolnavul fiind de multe ori in imposibilitatea de a desfasura o activitate zilnica normala.
Guturaiul
Datorat unui virus, totdeauna deosebit de cel al gripei, in guturai apare, pentru inceput, o jena in gat, ca si cum te-ar zgaria ceva. Amigdalele, din asa-numitul inel al lui Waldeyer, se umfla.
Gripa
Este una din bolile infectioase de anvergura, foarte contagioasa, ce evolueaza sub forma de epidemii, impotriva ei neexistand pana in prezent nici un tratament specific.
Gingivita
Gingivita, inflamatia gingiei, in specialdintre dinti, ca urmare a unor mici leziuni provocate de frecatul cu peria de dinti sau de niste particule mari si dure, mestecate in gura,
Fimoza
Afectiunea este prezenta doar la baieti. Varsta favorabila, pentru bai, se pare a fi intre patru si sapte ani, dar poate fi eficace chiar si baietilor de 10 ani.
Febra
Pentru scaderea febrei exista cateva mijloace constand din ceaiuri sau retete de casa
Faringo-amigdalita
Este o afectiune intalnita frecvent la copii, in care, in afara de inflamarea amigdalelor, infectia se intinde si mult in interiorul gatului, respectiv in faringe.
Eruptiile
Aparitia brusca, pe anumite zone ale corpului sau chiar pe toata suprafata lui, a unor pete mai mari sau mai mici, rosietice, sau a unor umflaturi asemanatoare cu niste piscaturi de tantari ori niste basicute, noduli etc.,
Epistaxis (sange din nas)
Cauzele care provoaca scurgerile de sange din nas (epistaxis) sunt multiple. In primul rand, cele de origine locala: lovituri violente in nas, inflamatii, stranuturi, tumori, fracturi la baza craniului.
Enurezis (de noapte)
In decursul celui de al doilea an de viata al copilului, trascele nervoase, care constientizeaza umplerea vezicii urinare, ca si sensibilitatea in ceea ce priveste inchiderea muschilor sfincterului acesteia, sunt complet dezvoltate, cel mic fiind in stare sa nu mai ,,faca pe el".
Eczemele
Apar atat la sugari cat si la copiii peste doi ani, dar sunt foarte deosebite si ca aspect si ca evolutie.
Durerile in gat
Durerile in gat sunt, in general, semne ale unei raceli, ale unei stari gripale,
Durerile de dinti
Frecvent, cauza durerilor de dinti o constituie cariile. Resturile de dulciuri din jurul dintilor sunt un teren benefic pentru bacterii.
Dintii care se misca
Se utilizeaza urmatoarele ceaiuri din plante medicinale:
Diarea
Diareea la copii poate avea cele mai diverse cauze: infectii, inflamatii ale intestinelor, tulburari hormonale, viermi intestinali, intoxicatii, tulburari de irigatie, nevroze, alergii sau tulburari ale fermentatiei intestinale.
Colicile abdominale
La sugar si la copilul mic, durerile de burta - colicile abdominale - au dat si dau multa bataie de cap mamelor si doctorilor.
Cariile dentare
Cariile dentare sunt o boala a civilizatiei: circa 95% din oameni au dintii cariati. Ce este, de fapt, o carie?
Balonarile
In timpul digestiei este generata o cantitate de gaze: orice stomac sanatos contine ,,un balon" cu aer! Cantitatea ce se formeaza depinde de natura alimentelor consumate.
Astenia
Este o stare de oboseala, de diminuare a fortelor, de scadere generala a rezistentei organismului.
Anemia
Scaderea, sub valorile normale, fie a numarului de globule rosii, fie a cantitatii de hemoglobina din ele, fie a amandorura, este cunoscuta sub numele de anemic.
Amigdalita
Se folosesc pentru tratament urmatoarele plante:
Alergiile
Se defineste drept alergie acea sensibilitate exagerata, anormala, a organismului anumitor indivizi, manifestata dupa ce acestia au venit in contact cu substante care, in mod normal, sunt inofensive.
Afectiuni O.R.L.
Pentru tratamentul afectiunilor O. R. L., in special cele din zona faringelui si a laringelui, se recomanda urmatoarele plante medicinale
Acneea
Apare cel mai frecvent la tineri, baieti sau fete, intre 13-14 ani si 17-19 ani, dar este intalnita si la sugari, copii mari (inainte de pubertate), adulti (dupa pubertate si chiar mult mai tarziu).
Lipsa poftei de mancare la copil
In primii ani de viata, copilul se adapteaza la tot ceea ce este in jurul lui si acest lucru include si alimentatia.
Viermii intestinali la copil
Parazitozele intestinale sunt foarte frecvente la copii, deoarece acestia pun mainile pe orice, ducandu-le apoi la gura. In colectivitatile de copii parazitii intestinali pot fi raspanditi cu usurinta iar reinfectarea proprie se face foarte usor.
Constipatia la copil
Se considera ca un copil este constipat atunci cand scaunele sale sunt dure, uscate, rare (odata la 2 –3 zile).
Tipuri de vaccinuri si calendarul de vaccinare
Pentru a obtine protectia dorita, cele mai multe dintre vaccinuri se administreaza repetat, repetarea purtand numele de rapel. Intervalul la care se repeta un vaccin este stabilit de Ministerul Sanatatii intr-un calendar al vaccinarilor in care este obligata sa se incadreze orice mamica cu copilasul ei.
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...


Sfatul farmcistului Erdomed
Erdomed

Bună ziua, Erdomed 300 mg de 3 ori / zi recomandat de medic pentru vir ... Buna ziua! Durata tratamentului cu Erdomed nu este standard, depinde ...


Sfatul farmcistului extract de samburi de struguri
extract de samburi de struguri

Buna ziua As dori sa stiu daca Extractul de samburi de struguri se ia ... Buna ziua! Este indicat ca dupa o cura de maxim 6 luni sa faceti pauz ...


Sfatul farmcistului Examen citologic secretie mamara
Examen citologic secretie mamara

As dori și a doua opinie va rog la aceste analize. Celularitatea ... Buna ziua! Da, aceste analize sunt bune, ultimul enunt "celule atipic ...