Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Stiri Medicale

Caută articol ...

Secţiunea Stiri Medicale

Contracepţia masculină: o injecţie eficace dar cu multe efecte indezirabile
Injecţiile contraceptive pentru bărbaţi sunt metode eficiente pentru prevenirea sarcinii, dar sunt necesare cercetări suplimentare pentru a reduce riscul efectelor secundare, conform unui nou studiu.
Produse alimentare cu dioxina pe pietele din 19 state europene
Substanta, foarte periculoasa pentru om, a ajuns in lactate prin intermediul unui produs importat din India. Inca nu se stie daca produsul a intrat si in Romania. Autoritatile sanitare din Ungaria au lansat la sfarsitul saptamanii o alerta alimentara de proportii.
Aditivul E412 contaminat cu dioxina
Firmele indiene exportatoare ale aditivului alimentar E412 (răşina de guar) au cerut ajutor financiar din partea guvernului pentru a-şi testa produsele, după ce Comisia Europeană a avertizat statele Uniunii Europene în legătură cu contaminarea cu dioxină şi pentaclorofenol a unor cantităţi din acest aditiv exportat din India.
Femeile fumatoare au un risc mai mare de a dezvolta cancer pulmonar decat barbatii
Noile descoperiri indica faptul ca femeile fumatoare sunt mai predispuse la cancer pulmonar decat barbatii insa cu toate acestea ele au sanse mai mari de supravietuire decat barbatii.
Fumatul si obezitatea pot creste riscul aparitiei disfunctiilor erectile
Un studiu prospectiv realizat de cercetatori de la Harvard School of Public Health (HSPH) a descoperit ca obezitatea si fumatul sunt asociate cu un risc crescut de aparitie a disfunctiei erectile.
Medicamentele pentru disfunctia erectila au efecte benefice si pe alte tesuturi si organe
Inca din 1998, anul in care FDA (Food and Drug Administration) a aprobat folosirea Viagra (sildenafil) pentru „disfunctia erectila”, acesta a devenit un termen familiar, probabil spre nemultumirea multor parinti care s-au vazut nevoiti sa raspunda intrebarilor puse de copii care erau asaltati de reclamele TV.
Telefoanele mobile modifica activitatea celulelor nervoase mai ales la cei cu afectiuni neurologice
Conform unui nou studiu, campul electromagnetic produs de telefoanele mobile excita cortexul cerebral adiacent acestora si este posibil ca acesta sa afecteze persoanele cu epilepsie sau alte afectiuni neurologice.
Cercetatorii au descoperit ca hormonul care regleaza somnul, este prezent in strugurii rosii
Cercetatorii italieni de la Universitatea din Milano au descoperit ca strugurii rosii folositi in producerea unor tipuri foarte populare de vin au concentratii crescute de melatonina.
Copii nascuti prematur sunt de trei ori mai predispusi la dezvoltarea sindromului hiperkinetic
Potrivit unui studiu efectuat de o echipa de cercetatori danezi, copii nascuti prematur si cei cu greutate mica la nastere au un risc de trei ori mai mare de a dezvolta sindromul hiperkinetic, cu scaderea atentiei si a capacitatii de concentrare.
Tendinta de a incalca regulile ne afecteaza capacitatea de judecata
Potrivit unei teorii pana acum larg recunoscute de psihanaliza, aptitudinea de a ne pedepsi aproapele mai mult sau mai putin sever se intemeiaza pe dorintele noastre imorale si pe conflictul moral determinat de acestea.
Dependenta de telefonul mobil
Dezvoltarea spectaculoasa a noilor tehnologii si accesul generalizat la acestea au produs un fenomen de abuz compulsiv, pe care unii cercetatori il compara cu dependenta de droguri, cum este cazul telefonului mobil, noteaza ziarul La Verdad.
Oamenii imbatranesc diferit in functie de anumiti factori
Faptul ca toti oamenii îmbatrânesc este, din pacate, o afirmatie ce nu poate fi combatuta.
Te nasti gay sau devii?
Cercetarile privind originea sexualitatii gay s-au înmultit, iar rezultatele sunt surprinzatoare.
Cafeaua imputineaza accidentele rutiere
Dintre miile de oameni care mor anual in accidente rutiere, 20 la suta adorm la volan. In special tinerii care conduc noaptea sunt vulnerabili.
Efectele perturbarii somnului
Cercetatorii de la Universitatea de medicina din Chicago au realizat mai multe studii despre cum este afectata sanatatea de lipsa sau calitatea proasta a somnului, transmite Reuters.
Barbatii sunt la fel de vorbareti ca femeile
Oamenii de stiinta sunt pe cale de a pune capat mitului potrivit caruia femeile sunt mai vorbarete decat barbatii.
Cauza depresiei: o disfunctie electrica a creierului
O disfunctie electrica a creierului ar fi cauza depresiei, potrivit unui studiu publicat recent care ar putea ajuta la crearea unor noi tratamente pentru aceasta boala inca misterioasa.
Un spray care ajuta la invingerea timiditatii
Este nevoie de o cale lunga si dureroasa pentru a reusi sa invingi timiditatea, acea problema psihologica, care, potrivit datelor, afecteaza aproape o persoana din doua si care in curand ar putea fi rezolvata cu o simpla inhalare de spray anti-timiditate.
Un nou tratament pentru afectiunile inflamatorii ale pielii: ceaiul verde
O echipa de cercetatori americani a anuntat ca proprietatile ceaiului verde ar putea oferi un nou tratament persoanelor care sufera de afectiuni ale pielii asa cum este psoriazisul, sau chiar si impotriva excesului de matreata.
Creierul mincinosilor difera de cel al oamenilor normali
Cercetatorii de la universitatea din California de Sud au demonstrat pe baza unor imagini RMN (tomografie prin metoda rezonantei magnetice nucleare) ca persoanele care mint des au o structura a creierului mai speciala.
Muzica intareste inima...
Un nou studiu ale carui rezultate au fost publicate in ultimul numar al revistei de specialitate Heart arata ca muzica lenta, meditativa, are calitatea de a-i relaxa pe oameni, incetinindu-le bataile inimi si ritmul de respiratie in timp ce muzica mai ritmata are efectul contrar, accelerand bataile inimii si ritmul respiratoriu, crescand astfel numarul cercetarilor privind beneficiile muzicii asupra sanatatii umane.
Plimbarea cainilor, o metoda excelenta de a slabi
Daca vreti sa slabiti, spuneti adio traditionalelor diete si plimbati-va cainele! Potrivit unui studiu recent realizat de catre cercetatorii americani de la Universitatea Missouri-Columbia, insotirea animalului de companie la plimbare este o metoda mult mai buna pentru pierderea greutatii decat regimurile draconice.
Marijuana induce proliferare neuronala?
Majoritatea drogurilor, in general, deprima procesul de generare a neuronilor din creier in afara de marijuana, care, conform rezultatelor unui studiu realizat de catre oamenii de stiinta de la Universitatea Saskatchevan si publicat in revista Journal of Clinical Investigation este un promotor al neurogenezei, avand si efecte anxiolitice si antidepresive.
Gena sindromului Tourette
Sindromul Tourette este o afectiune neurologica relativ frecventa caracterizata prin miscari (involuntare, rapide, neasteptate) sau cuvinte repetate, fara sens, la anumite intervale de timp, denumite ticuri, de care sufera circa 1 din 100 de copii la varste scolare.
Informatii utile despre Tamiflu (oseltamivir)
Dintr-un interviu acordat, de curand, saptamanalului parizian Le Point, de catre Daniele Paoli, presedinta Sindicatelor Farmaceutice din Franta, putem afla cateva date despre atat de cerutul Tamiflu in aceasta perioada in care planeaza amenintarea unei pandemii de gripa aviara.
Disfunctiile erectile pot ascunde afectiuni coronariene grave!
Aproximativ 70% dintre barbatii care sufera de disfunctii erectile nu se prezinta la medic pentru a fi consultati, desi acestea pot ascunde afectiuni coronariene grave.
Lipsa somnului duce la obezitate, hipertensiune si diabet
Pentru cineva care ar vrea sa dea jos cateva kilograme, somnul bun este la fel de important ca exercitiile fizice si regimul alimentar, au sustinuit expertii in domeniu in cadrul Conferintei Anuale organizate la Vancouver, in Canada, de Asociatia Nord Americana de Cercetare a Obezitatii, la care au participat 2000 de cercetatori, informeaza publicatia poloneza Rzeczpospolita.
Aspirina previne cancerul de piele
Aspirina (a carei eficienta in reducerea riscurilor cardiace este deja cunoscuta) are o actiune preventiva si impotriva cancerului, sustin cercetatorii australieni, pe baza unui studiu realizat in cadrul Institutului de Cercetari Medicale din Queensland.
Proteza oculara in viitorul apropiat?
Un grup de cercetatori germani au dezvoltat, prin experimente repetate, un implant ocular electronic care va fi testat pe voluntari deja in cursul acestui an.
Cine se teme de frica?
Asa cum explica psihiatrii, frica functioneaza in organismul nostru ca o sirena care ne avertizeaza daca un necunoscut intra in casa noastra.
Viata sexuala compromisa de fumat!
Eleganta, stralucire, distractie-promit reclamele firmelor producatoare de tutun, realitatea (trista), in schimb, nici nu se compara cu aceasta lume de vis care apare pe copertele magazinelor.
Alimentatia mamei influenteaza sanatatea si comportamentul urmasilor…
Spun oamenii de stiinta. Anumite suplimente alimentare consumate frecvent pot afecta activitatea unor gene, informeaza publicatia Rzeczpospolita consultata de Rompres.
Sunetele puternice cresc riscul afectiunilor cardiace?
Expunerea indelungata la zgomote puternice creste riscul producerii infarctului miocardic, indica rezultatele unui studiu realizat pe un grup de 4.000 de voluntari cu probleme cardiace, informeaza site-ul Nature.com.
Celule stem adulte in uter
Un grup de oameni de stiinta de la Monash Institute of Medical Research (MIMR), condusi de dr. Caroline Gargett, au descoperit celule stem adulte la nivelul uterului, din care se poate dezvolta tesut osos, muscular, tesut gras sau cartilaginos, rezultatele lor fiind considerate de foarte mare importanta de catre expertii in reproducere.
Dragostea dureaza un singur an, spun cercetatorii italieni
Care au identificat substanta ce declanseaza emotiile simtite de proaspetii indragostiti.
Betia tripleaza riscul de dementa
Un studiu finlandez arata ca "binge drinking", comportament care consta in bautul pana la starea de ebrietate, tripleaza riscul de dementa.
Cafeaua reduce riscul afectiunilor hepatice
Consumul de cafea si de ceai are efecte benefice pentru persoanele alcoolice, obeze sau care au o concentratie prea mare de fier in sange, reducand riscul aparitiei unor afectiuni ale ficatului.
Buna intelegere intre soti vindeca ranile...
O cearta conjugala este suficienta pentru ca o rana sa se vindece cu o zi mai tarziu.
Fumatul pasiv dubleaza riscul bolilor oculare degenerative!
Riscul degenerarii maculare creste odata cu inaintarea in varsta, mai ales dupa varsta de 60 de ani, fiind cauza majora a pierderii partiale a acuitatii vizuale si a orbirii in multe tari din Europa si Statele Unite.
Beethoven bea mult vin si consuma multe medicamente
Ludwig van Beethoven a murit din cauza intoxicarii cu plumb: cercetatorii contemporani au confirmat diagnoza data in secolul al XIX-lea.
O noua terapie pentru hepatita virala B
Comunitatea Europeana a aprobat in data de 30 aprilie folosirea tabletelor de telbivudina de 600 mg (Sebivo) pentru tratamentul de prima linie, administrat o data pe zi, al infectiilor cronice cu virus hepatitic B.
Un nou medicament pentru simptomatologia vasomotorie din menopauza
FDA (US Food and Drug Administration) a aprobat in data de 27 iulie 2007 un spray pentru aplicatie transdermala care contine o cantitate dozata de estradiol (EvaMist, fabricat de Vivus, Inc si comercializat de KV Pharmaceutical C) destinat pentru tratamentul simptomatologiei vasomotorii moderate si severe din menopauza.
Se acorda premii pentru cei care slabesc
Primarul localitatii italiene Varallo Sesia, Gianluca Buonanno, a pus in aplicare un plan impotriva obezitatii, care include un premiu de 50 de euro pentru persoanele care slabesc trei kilograme pe luna, in cazul femeilor, si patru kilograme, in cazul barbatilor.
Cel mai nou medicament antifumat se lanseaza in Romania
Pfizer, lider mondial in industria farmaceutica, anunta lansarea produsului Champix® (tartrat de vareniclina) pe piata romaneasca 31.05.2007
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...


Sfatul farmcistului Erdomed
Erdomed

Bună ziua, Erdomed 300 mg de 3 ori / zi recomandat de medic pentru vir ... Buna ziua! Durata tratamentului cu Erdomed nu este standard, depinde ...


Sfatul farmcistului extract de samburi de struguri
extract de samburi de struguri

Buna ziua As dori sa stiu daca Extractul de samburi de struguri se ia ... Buna ziua! Este indicat ca dupa o cura de maxim 6 luni sa faceti pauz ...


Sfatul farmcistului Examen citologic secretie mamara
Examen citologic secretie mamara

As dori și a doua opinie va rog la aceste analize. Celularitatea ... Buna ziua! Da, aceste analize sunt bune, ultimul enunt "celule atipic ...