Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Coryol®

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Coryol®

Prospect - Coryol®


NU comercializăm Coryol®!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Coryol®    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Coryol se foloseste in tratamentul hipertensiunii arteriale.


Hipertensiunea arteriala duce la forme variate de boli cardiovasculare. Medicamentul v-a fost prescris de catre medic pentru prevenirea infarctului de miocard si a hemoragiei cerebrale, in acest fel prelungindu-va viata. Medicul va decide daca trebuie sa luati Coryol impreuna cu alte medicamente cu effect antihipertensiv.

• Coryol este utilizat pentru prevenirea durerilor de piept (angina pectorala). Chiar daca luati Coryol, trebuie sa continuati dieta si activitatea fizica, dupa indicatiile medicului.

• Coryol este recunoscut pacientilor cu insuficienta cardiaca cronica.

Carvediol

Comprimate, 12,5 mg

Comprimate, 25 mg

Cititi cu atentie acest prospect inainte sa incepeti administrarea produsului.

Pastrati acest prospect. S-ar putea sa mai aveti nevoie sa-l recititi.

Intrebati medical dumneavoastra sau farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi.

Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra personal. Daca este administrat altor pacienti, chiar cu aceeasi simptomatologie, poate produce efecte negative.

Compozitie

Coryol comprimate 12,5 mg

1 comprimat contine carvedilol 12,5 mg si excipienti: lactoza monohidrat, zaharoza, povidona, crospovidona, siliciu colloidal anhidru, stearat de magneziu.

Coryol comprimate 25 mg

1 comprimat contine carvedilol 25 mg si excipienti: lactoza monohidrat, zaharoza, povidona, crospovidona, siliciu colloidal anhidru, stearat de magneziu.

Grupa farmacoterapeutica

Agenti alfa si beta – blocanti.

Cum actioneaza Coryol

Comprimatele de Coryol contin cardevilol, care apartine grupului de medicamente numite agenti alfa si beta-blocanti. Carvediolul scade tensiunea arteriala si frecventa cardiaca si previne aparitia durerilor de piept ( angina pectorala). La pacientii cu insuficienta cardiaca cronica, amelioreaza functia cordului si simptomele bolii. Efectul sau asupra tensiunii arteriale si frecventei cardiace este de maxim la 1-2 ore de la administrare. Efectul complet asupra tensiunii arteriale apare de obicei in 1-2 saptamani.

Cine nu trebuie sa faca tratament cu Coryol ?

Nu trebuie sa faceti tratament cu Coryol daca ati avut reactii de hipersensibilitate la carvedilol sau la oricare dintre excipientii produsului. Nu se recomanda Coryol daca aveti: astm bronsic sau boala pulmonara cronica obstructive, insuficienta hepatica severa, ritm cardiac scazut sau alte afectari ale ritmului cardiac, insuficienta cardiaca severasau instabila hemodinamic, hipertensiune pulmonara, cord pulmonary sau soc cardiogen.

Informati medical dumneavoastra daca aveti alte afectiuni cornice, tulburari metabolice, daca sunteti alergici sau daca faceti tratament cu alte medicamente.

Precautii
La initierea tratamentului cu Coryol si la cresterea dozelor ridicati-va in picioare cu atentie, deoarece puteti avea ameteli sau vertij. Fitit deosebit de precauti daca aveti insuficienta cardiaca, daca folositi alte medicamente cu effect hipotensiv sau daca aveti peste 65 de ani.

Interactiuni

Inainte de a lua Coryol, informati medsicul daca luati orice alt medicament, chiar si produse fara prescriptie medicala.

Coryol nu trebuie administrat in cazul tratamentelor intravenoase ce verapamil diltiazem!

Administrarea concomitenta a Coryol si a altor medicamente, anumite antiaritmice, antihipertensive, antianginoase si antidiabetice, narcotice, picaturi oftalmice cu ß-blocante, antagonisti adrenergici (de ex. Inhibitori de monoamino-oxidaza si rezepina), digoxina, alcaloizi din secara cornuta, clonidina si medicamente care afecteaza activitatea enzimelor hepatice, ca cimetidina sau rifampicina, poate determina reducerea sau cresterea efectului Coryol sau al acestor medicamente.

Atentionari speciale

Informati medicul daca aveti boli cardiace, vasculare, renale sau hepatice, diabet, psoriazis, hipertiroidism sau feocromocitom. De asemenea, informati medical daca ati avut scaderi tensionale, reactii alergice sau acidoza metabolica. In aceste cazuri, medical va poate da sfaturi suplimentare sau va decide daca Coryol este cea mai buna alegere pentru dumneavoastra. Daca starea dumneavoastra se deterioreaza, consultati medical cat mai curand posibil.

Inaintea interventiilor chirurgicale sau testelor alergice, informati medical ca luati Coryol.

Copii :

Siguranta si eficacitatea Coryol la copiii sub 18 ani nu au fost stabilite.
Sarcina si alaptarea

Inaintea administrarii oricarui medicament cereti sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Unele dintre medicamentele similare carvedilolului pot fi periculoase pentru fat. Deoarece nu se stie daca tratamentul cu Coryol este sigur in timpul sarcinii, va fi utilizat numai in cazuri urgente.

Nu se recomanda alaptarea in timpul tratamentului cu Coryol.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de folosi utilaje

In special la initierea tratamentului cu Coryol sau la cresterea dozelor, tensiunea arteriala poate scadea excesiv si produce ameteli. Daca aveti emeteli, evitati conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor.

Admistrarea Coryol cu alimente si lichide

Nu se recomanda consumul de alcool in timpul tratamentului.

Doze si mod de administrare

Urmati strict indicatiile medicului dumneavoastra. Nu trebuie sa modificati dozele sau sa intrerupeti tratamentul fara sa intrebati medical dumneavoastra .

Hipertensiune arteriala:

Doza initiala este de 12,5 mg carvedilol pe zi (dimineata) sau 6,25 mg carvedilol de 2 ori pe zi (dimineata si seara). Medicul poate mari mari treptat dozele. Doza maxima recomandata este de 25 mg carvedilol de 2ori/zi. Durata tratamentului va fi stabilita de catre medic. Medicamentul va fi administrat dupa masa, cu lichide.

Angina pectorala cronica stabila:

Doza initiala este de 12,5 mg carvedilol de 2 ori/zi. Medicul poate mari gradat dozele. Doza maxima recomandata este de 25 mg carvedilol de 2 ori pe zi. Peste 70 ani, nu se recomanda mai mult de 25 mg carvedilol de 2 ori/zi. Durata tratamentului va fi stabilita de catre medic. Medicamentul va fi administrat dupa masa, cu lichide.

Medical va decide administrarea unei doze mai mici in caz ca sunteti o persoana in varsta, daca aveti insuficienta cardiaca sau daca facetitratament concomitent cu alte medicamente.

Insuficienta cardiaca cronica:

Medical va ajusta dozele in conformitate cu starea sanatatii dumneavoastra. Medicamentul va fi administrat dupa masa, cu lichide.

Doza initiala este foarte scazuta: 3,125 mg carvedilol de 2 ori/zi. Medicul va creste doza cu atentie, pana la atingerea unei doze optime. Doza maxima este de 25 mg carvedilol, de 2 ori/zi. Daca aveti peste 85 kg, puteti lua maxim 50 mg carvedilol de 2 ori/zi. Durata tratamentului va fi stabilita de catre medic.

Coryol este administrat in completarea tratamentului insuficientei cardiace, alaturi de alte medicamente.

Medical dumneavoastra va va monitoriza cu atentie la inceputul tratamentului si la cresterea dozelor. Daca aveti simptome neplacute dupa oricare doza (de ex. Daca va simtiti mai oboist sau respiratia este mai dificila), informati medical dumneavoastra cat mai repede. Acesta va decide daca este necesara modificarea terapiei.

Daca aveti impresia ca medicamentul este prea puternic sau prea slab, informati medical dumneavoastra sau farmacistul.

Daca uitati sa luati Coryol

Daca uitati sa luati medicamentul, luati-l cat mai curand posibil. Daca este timpul pentru o noua doza , urmati schema normala de administrare.

Nu luati o doza dubla pentru a recupera o doza pierduta.

Ce efecte pot aparea la intreruperea tratamentului

Tratamentul cu Coryol nu trebuie interrupt brusc. Acest lucru poate produce reactii adverse cardiovasculare severe. Dozele vor fi reduse treptat, intr-o perioada de 1-2 saptamani.

Medicamentul va fi administrat cu regularitate. Daca ati facut o intrerupere mai mare de 2 saptamani, tratamentul va fi reluat de la cea mai mica doza.

Daca ati luat prea mult Coryol

Daca ati luat o supradoza, informati de urgenta medical dumneavoastra sau farmacistul!

Supradozarea usoara determina o scadere a tensiunii arteriale (cu ameteli sau vertij; lesinul este, de asemenea, posibil) si reducerea ritmului cardiac. De obicei este sufficient sa reduceti dozele sau sa intrerupeti temporar tratamentul.

Supradozajul masiv poate afecta serios circulatia, respiratia, functia cordului si starea de constienta. Medicul va lua masurile ce se impun pentru monitorizarea si tratamentul functiei organelor afectate. Ce masuri se pot lua pana la venirea medicului: daca sunteti constient, va puteti provoca varsatura si va puteti culca pe spate, cu capul coborat si picioarele usor ridicate. Pacientui inconstient va fi culcat pe o parte a corpului. Nu se va incerca producerea varsaturilor la pacientii inconstienti.

Reactii adverse

La fel ca alte medicamente, Coryol poate prezenta reactii adverse .

Foarte rar apar reactii adverse severe, ce necesita reducerea dozelor sau intreruperea tratamentului. Anuntati madicul imediat, daca observati aparitia de prurit, eruptii cutanate, respiratie dificila, scadere marcata a tensiunii arteriale, lesin, castig rapid in greutate, tumefierea gatului, fatei, gleznelor sau picioarelor, ritm cardiac foarte scazut sau neregulat (sub 55 batai/minut), dureri in piept, tulburari ale vederii, mictiuni frecvente, sangerari sau echimoze neobisnuite, colorarea in galben a ochilor sau pielii, modificarea comportamentului, afectare mentala sau tulburari ale somnului.

Raectii adverse ce apar in timpul tratamentului cu Coryol sunt de cele mai multe ori usoare si temporare si, de regula, nu necesita intreruperea tratamentului. Pot aparea tulburari gastro-intestinale (pierderea apetitului, diaree, greata, varsaturi), hipotensiune cu vertij sau ameteli ( in special la ridicare din pat), titm cardiac rar, oboseala, somnolenta, cefalee, dureri musculare sau articulare, senzatie de maini sau picioare reci, uscaciune a gurii si scaderea secretiei lacrimale (care poate produce neplaceri in cazul lentilelor de contact). Nivelele glicemiei sau colesterolului pot creste. Rareori pot aparea modificari ale potentei.

Daca observati aparitia reactiilor adverse, chiar nementionate in acest prospect, va rugam sa informati medical dumneavoastra sau farmacistul.
Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

A se pastra la temperaturi sub 30şC, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana copiilor.
Ambalaj: Cutie cu 4 blistere a 7 comprimate.
Producator: KRKA, d.d., Novo mesto, Slovenia
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata: KRKA, d.d., Novo mesto, Smarieska cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia
Data ultimei verificari prospectului : Martie 2003.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

eliquis si vasopressor se pot lua impreuna?
buna ziua tatal meu in varsta de 90 ani este sub tratament cu eliquis 2.5 mg x 2.zi (urmeaza sa i ...
Lichen plan eroziv bucal
Pot ďż˝nlocui medrol ul care mi dă halucinații, anxietate și iritabilitate, sistole cardia ...
↳ Buna ziua! Trebuie sa discutati cu medicul care va are sub observatie despre schimbarea medicatiei. Pimecrolimul aplicat local (solutie de 1%, de dou ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Glezne umflate
Buna ziua. Va rog,am urmatoarea intrebare:Mama mea are de o luna gleznele umflate si picioarele au o ...
↳ Buna ziua! Nu mai incercati tot felul de medicamente, trebuie vazuta de un medic cat mai repede! Poate fi o combinatie intre deficiente de circulati ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Alternative la Magnerot
Buna ziua, mi s-a recomandat magnerot, dar nu pot lua din cauza ca eu nu pot inghiti pastile. Magnez ...
↳ Buna ziua! Magnerot contine o sare de magneziu numita orotat de magneziu si este indicat in prevenirea unor evenimente cardiace (infarct miocardic, n ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Probleme cardiace si ingrasare brusca
Bună ziua. Eu din copilărie sunt operată la inimă, după spusele medicilor a ...
↳ Buna ziua! Poate nu ati facut toate investigatiile privind functia tiroidei, aici pare sa fie problema (ingrasarea brusca si sufocarea in zona gatulu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
degasil si probleme cardiace
Daca Degasil se poate lua cu anticuagulante si probleme cardiace (fibrilatie, stenturi insuficient ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...