Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » COXTRAL 100mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - COXTRAL 100mg

Prospect - COXTRAL 100mg


NU comercializăm COXTRAL 100mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: COXTRAL 100mg    DCI:


  Produs complementar recomandat
COXTRAL este un medicament cu efect antiinflamator si de calmare a durerii. Acest medicament difera de alte medicamente antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene prin structura sa chimica.

COXTRAL este recomandat pentru tratamentul durerilor acute, a osteoartritei dureroase (afectiune degenerativa a articulatiilor, de exemplu la genunchi sau sold), a menstruatiilor dureroase.
Medicamentul este recomandat adultilor, adolescentilor si copiilor cu varsta peste 12 ani.

CE ESTE COXTRAL SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

INAINTE SA UTILIZATI COXTRAL

Nu utilizati COXTRAL
- daca sunteti alergic la nimesulida sau la oricare dintre componentele COXTRAL,
- daca sunteti alergic la acidul acetilsalicilic sau la alte medicamente antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene (medicamente utilizate pentru tratamentul durerii si inflamatiei),
- daca, in trecut, ati suferit de afectiuni diagnosticate ale ficatului dupa administrarea de nimesulid,
- daca aveti ulcer gastric sau duodenal, hemoragii (sangerari) la nivelul tractului gastrointestinal, hemoragii cerebro-vasculare sau alte hemoragii, afectiuni severe ale rinichilor sau ficatului, tulburari severe ale coagularii sangelui, insuficienta cardiaca,
- daca aveti varsta sub 12 ani,
- daca sunteti o femeie in al treilea trimestru de sarcina,
- daca sunteti o femeie in perioada de alaptare.

Aveti grija deosebita cand utilizati COXTRAL
In cazurile indicate mai jos, este necesara nu numai respectarea dozei recomandate de catre medic, ci si prezentarea la consultatiile programate. Aceste recomandari sunt valabile pentru urmatorii pacienti:
- pacientii cu afectiuni curente ale stomacului si intestinului, sau cei tratati deja in trecut pentru astfel de afectiuni;
- pacientii cu tulburari ale functiei inimii si rinichilor;
- pacientii varstnici si pacienti cu masa corporala redusa;
- pacientii tratati cu diuretice (medicamente care favorizeaza producerea de urina);
- pacientii cu deficit de lichide in circulatie (de exemplu, dupa interventii chirurgicale extinse);
- pacientii aflati in tratament cu medicamente care influenteaza coagularea sangelui (warfarina sau acid acetilsalicilic);
- pacientii care primesc litiu.
Au fost raportate cazuri rare in care tratamentul cu COXTRAL a fost asociat cu leziuni severe ale ficatului. La pacientii la care, in timpul tratamentului cu COXTRAL, apar simptome compatibile cu afectarea hepatica (de exemplu, icter, anorexie, greata, varsaturi, dureri abdominale, astenie fizica, urina de culoare inchisa) sau analize anormale ale functiei hepatice, tratamentul trebuie intrerupt. Acesti pacienti nu trebuie sa mai utilizeze COXTRAL.
In timpul tratamentului cu COXTRAL trebuie evitata administrarea concomitenta de medicamente cunoscute hepatotoxice (care determina leziuni la nivelul ficatului) si consumul excesiv de alcool, deoarece ambele pot creste riscul de aparitie a leziunilor hepatice.
In timpul tratamentului cu COXTRAL, pacientii trebuie sfatuiti sa evite utilizarea altor analgezice (medicamente utilizate pentru tratamentul durerii).
COXTRAL poate masca febra cauzata de o infectie bacteriana asociata.

Administrarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
In cazul administrarii concomitente de COXTRAL si furosemid (medicament care stimuleaza producerea de urina), efectul furosemidului poate fi redus. In cazul tratamentului concomitent cu tolbutamida, metotrexat, ciclosporina, litiu si alte medicamente antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene, reactiile adverse ale acestora pot fi amplificate. In cazul tratamentului concomitent cu COXTRAL si medicamente care influenteaza coagularea sangelui (warfarina, acid acetilsalicilic), veti efectua analize de sange regulate, sub stricta supraveghere medicala.

Administrarea COXTRAL cu alimente si bauturi
In timpul tratamentului cu COXTRAL se contraindica consumul de alcool.

Sarcina si alaptarea
Cereti sfatul medicului sau farmacistului dumneavoastra inainte de a lua orice medicament.
COXTRAL nu trebuie utilizat in al treilea trimestru de sarcina si in perioada de alaptare.
Tratamentul cu COXTRAL nu este recomandat in primele doua trimestre de sarcina si la femeile care incearca sa ramana insarcinate.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Desi vigilenta si capacitatea de concentrare, necesare pentru conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor, nu sunt influentate de catre acest medicament, se impune prudenta in cazul in care apar simptome de ameteala sau astenie fizica.

Informatii importante referitoare la unele dintre ingredientele COXTRAL
Acest medicament contine lactoza. Daca vi s-a spus de catre medicul dumneavoastra ca suferiti de intoleranta la anumite glucide, contactati-l inainte de a lua acest medicament.

CUM SA UTILIZATI COXTRAL

Utilizati intotdeauna COXTRAL exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza zilnica recomandata pentru adulti si copii peste 12 ani este de un comprimat COXTRAL (100 mg nimesulida), dupa masa (doza zilnica maxima este de 2 comprimate COXTRAL). Durata tratamentului trebuie sa fie cat mai scurta.
Nu este necesara reducerea dozei la pacientii cu afectiuni ale rinichilor care nu sunt atat de severe si la cei varstnici.
Cresterea dozei nu determina numai o intensificare a efectului, ci creste si riscul de aparitie a reactiilor adverse.
Comprimatele se iau cu o cantitate suficienta de lichid.

Daca luati mai mult decat trebuie din COXTRAL
In cazul unui supradozaj sau a ingestiei accidentale a mai multor comprimate de catre un copil, consultati imediat un medic.
Pana in prezent nu sunt cunoscute cazuri de supradozaj cu COXTRAL. Este, insa, de asteptat ca simptomele supradozajului sa fie asemanatoare cu cele ale altor antiinflamatoare nesteroidiene (medicamente utilizate pentru tratamentul durerii si inflamatiei). Acestea includ: ameteli, cefalee, respiratie rapida, tulburari ale constientei (la copii, chiar si aparitia de spasme), greata, varsaturi, dureri abdominale, scaune cu sange, varsaturi cu sange, ca si tulburari ale functiei ficatului si rinichilor.

Daca uitati sa luati COXTRAL
Luati doza recomandata imediat cand va amintiti. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca opriti tratamentul cu COXTRAL
Chiar daca va simtiti mai bine, nu intrerupeti administrarea inainte de terminarea perioadei recomandate de tratament fara a va consulta in prealabil cu medicul dumneavoastra.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, COXTRAL poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Majoritatea reactiilor adverse descrise apar numai in cazuri sporadice. Acestea sunt, de obicei, usoare, au un caracter tranzitoriu si se remit in cursul primei saptamani de tratament.

In timpul tratamentului a fost observata aparitia diareei, senzatiei de greata si varsaturilor. Mai putin frecvent au fost raportate constipatie, scaune grase (steatoree) sau inflamatia mucoasei stomacului (gastrita). In cazuri foarte rare au survenit dureri abdominale, tulburari de digestie, inflamatia cavitatii bucale (stomatita), scaune cu sange (melena), hemoragii (sangerari) la nivelul stomacului si intestinului, care pot avea o evolutie severa, ulcere ale stomacului si duodenului. Sangerarile de la nivelul stomacului sau intestinului sau ulcerele/hemoragiile la nivelul mucoasei intestinale au consecinte mult mai severe la pacientii varstnici. Aceste probleme pot surveni in orice moment pe parcursul tratamentului, chiar fara simptome de alarma si fara o aparitie in trecut. Medicul va fi informat imediat si tratamentul cu nimesulida intrerupt in cazul aparitiei unui ulcer gastric sau duodenal sau a unei hemoragii care pot fi atribuite tratamentului,.
Au fost raportate si urmatoarele reactii adverse: cefalee, somnolenta, ameteli, exceptional confuzie, tulburari de vedere, iritabilitate, nervozitate si insomnii.

Rar au survenit: eruptii, inrosirea pielii, eruptii papuloase, prurit; in mod exceptional, eruptiile pot fi mai severe (pana la vezicule sau necroze ale pielii).

Rar apar disfunctia rinichilor (nefrita interstitiala), edemul extremitatilor, hematuria (prezenta de sange in urina), cresterea creatininei si a acidului uric in sange (modificari ale analizelor de laborator care indica o afectare a functiei renale).

Poate aparea o crestere tranzitorie a valorilor de laborator ale enzimelor hepatice si/sau simptome ale unei afectari a ficatului. Acestea includ: pierderea apetitului, disconfort gastric, varsaturi, dureri abdominale, astenie fizica, urina inchisa la culoare sau icter. Numai sporadic s-a notat o afectare severa a ficatului, in mod exceptional insotita de colestaza (oprirea excretiei de bila din ficat) si de inflamatia severa a ficatului – in acest caz, tratamentul trebuie intrerupt.

Au fost descrise cazuri putin frecvente de tulburari de formare a celulelor sangvine, cu scaderea numarului acestor celule in sange (trombocitopenie, anemie, pancitopenie), manifestate prin cresterea incidentei echimozelor (vanatailor), astenie si paloare.
Ca si in cazul altor medicamente antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene, au fost raportate reactii alergice (chiar forme severe), desi medicamentul nu fusese utilizat anterior. Rar, au fost raportate reactii alergice insotite de dispnee si astm bronsic la pacienti cu reactii de hipersensibilitate la acidul acetilsalicilic sau la substante similare cu efecte antiinflamatorii (asa-numitii agenti antireumatici nesteroidieni).
In cazuri izolate, au survenit edem al fetei sau edem generalizat, reactii de hipersensibilitate (asa-numitele reactii sistemice anafilactice sau anafilactoide), care pot duce la soc sau edem epiglotic, palpitatii, puls accelerat, tensiune arteriala crescuta sau scazuta, tulburari de mictiune.

Va rugam sa anuntati imediat medicul daca, in timpul tratamentului cu COXTRAL, apar tulburari gastrice si/sau intestinale, cum sunt greata, varsaturi, dureri epigastrice si, in special, scaune negre (melena), probleme astmatice (dispnee), eruptii cutanate, umflarea (edem) fetei, picioarelor sau simptome neobisnuite,.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grav sau daca observati orice reactie advers nementionat in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

PASTRAREA COXTRAL

Nu lasati medicamentul la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati COXTRAL dupa data expirarii, care este inscrisa pe ambalaj. Data expirarii se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperaturi de sub 25 ° C.

Medicamentele nu trebuie aruncate in apa sau deseurile menajere. Intrebati farmacistul cum trebuie indepartate medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protectia mediului.

INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine COXTRAL
Substanta activa este nimesulida.
Un comprimat contine nimesulida 100 mg.
Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, amidon glicolat de sodiu (tip A), hidroxipropilceluloza, docusat de sodiu, stearat de magneziu.

Aspectul tabletelor de COXTRAL si continutul ambalajului
Comprimatele de COXTRAL sunt de culoare galben deschis, biconvexe, marcate cu «CX» pe una din fete.
Marimea ambalajelor :
Cutie cu un blister din PVC-PVdC/Al a 10 comprimate

DETINATORUL AUTORIZATIEI DE PUNERE PE PIATA

Zentiva


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

produse Heritage recomandate de domnul Ovidiu Bojor, negasite
Va rog frumos,ma intereseaza daca pot gasi la dumneavoastra Olakino Noni, PLatinum si Cat's claw de ...
Efecte adverse dupa cateva doze Artilane
Sufar de gonartroza dreapta si coxartroza bilaterala. Dupa ultima infiltratie, la genunchiul drept, ...
↳ Buna ziua! In mod normal nu ar trebui ca zonele artrozice sa reactioneze astfel la Artilane. Este posibil ca administrarea imediat dupa inflitratia c ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Anticuagulant si Calcidin?
Daca pacientul ia anticuagulant,este o problema daca ia si Calcidin?se simt ameliorari ptr coxartroz ...
↳ Buna ziua! Nu ati mentionat ce anticoagulant ia pacientul. Cititi prospectul medicamentului,in principiu asocierea este posibila (dar in doze minime ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Renarthro are efect in artroza ?
Buna ziua! Va rog sa-mi spune-ti daca medicamentul Renarthro este indicat si in coxartroza ? ...
↳ Buna ziua! Da, Renarthro poate fi administrat in coxartroza. Se ia cate o capsula pe zi, maxim 3 luni consecutiv. Ameliorarea durerilor se produce du ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Tratament coxartroza
Buna ziua, Mama mea, in varsta de 83 ani, a fost diagnosticata cu coxartroza, avansata pe partea dr ...
Yoga flex este bun pentru coxartroza?
Bună seara, sint diagnosticată cu coxartroza, am luat fiole bongen forte dar nu am nici o ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...