Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » FLAMEXIN

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - FLAMEXIN

Prospect - FLAMEXIN


NU comercializăm FLAMEXIN!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: FLAMEXIN    DCI:


  Produs complementar recomandat


141.85lei
Vezi detalii

INDICATII TERAPEUTICE : FLAMEXIN este un antiinflamator, antialergic, antireumatic nesteridian indica in : tratamentul simptomatic al afetiunilor reumatismale inflamatorii cornice: poliartrita reumatoida, spondilatrita anchilozanta si sindroame inrudite (Fissinger – Leroy – Reiter, rheumatism psoriazic),
cazuri selectinate de artroze dureroase si invaliditate, tratamentul symptomatic de scurta durata al episoadelor acute de: periartrita scapulo-humerala, tendinte, bursite, radiculalgii severe, afectiuni posttraumatice locomotor, artrita microcristalina ( criza de guta), artroze cu componenta inflamatorie marcata, dismenoree.

FLAMEXIN ® comprimate

FLAMEXIN ® pulbere

COMPOZITIE

FLAMEXIN ® comprimate

Un comprimat contine piroxicam ß-ciclodextrin 191,2 mg echivalent cu piroxicam 20 mg si excipienti: lactoza monohidrat, crospovidona, glicolat de sodiu, hidroxid de siliciu colloidal,amidon pregelatinizat, stearat de magenziu.

FLAMEXIN ® pulbere

Un plic dublu compartimentat contine piroxicam ß-ciclodextrin 191,2 mg echivalent cu piroxicam 20 mg si excipienti: sorbitol, aroma de lamiae, aspartame, siliciu anhidru coloidal.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICA

Antiinflamatoare, antireumatice nesteroidiene.

CONTRAINDICATII

Alergie la piroxicam sau alte substante inrudite.

Anecedente de astm bronsic, rinite, angioedeme sau urticarie provocate de acidul acetilsalicilic sau alt antiinflamator nesteroidian.

Ulcer gastro-duodenal in evolutie. Insuficienta hepatica severa. Insuficienta renala severa. Copii sub 15 ani.

Trimestrul trei de sarcina si perioada de alaptare.

PRECAUTII

Administrarea indelungata a dozelor mai mari de 20 mg creste riscul aparitiei efectelor adverse. Daca se impune un astfel de tratament se va face controlul hematologic si al functiilor hepato-renale. Aparitia unei hemoragii digestive sau a unor manifestari alergice impune intreruperea tratamentului. Se evita bauturile alcoolice in timpul tratamentului. Comprimatele se inghit, iar pulberea se dizolva intr-un pahar cu apa inaite de a fi administrate. La deschiderea plicului cu pulbere pe linia marcata “half dose” se obtine doza de 10 mg, iar pe linia “full dose” doza de 20 mg.

INTERACTIUNI

Anticoagulante orale, heparine antiagregante plachetare si trombolitice: creste riscul hemoragic (piroxicamul inhiba functiile plachetare si agreseaza mucoasa gastrica). Antiinflamatoare nesteroidiene inclusive salicilati ( peste 3 g pe zi la adult): creste riscul ulcerian si hemoragic digestive. Litiu: scade excretia renala a litiului si ii creste concentratia plasmatica si riscul toxic (se va controla litemia si se va adapta doza de litiu). Metrotrxat: creste toxicitatea hematological a metotrexatului prin scaderea clearance-ului renal ( se va face control hematologic). Diuretice, inhibitori ai enzimei de conversie si alte antipertensive micsoreaza efectul diuretic si antihipertensiv al acestora (se impune hidratarea si supravegherea functiilor renale). Digoxina: creste concentratia plasmatica a acesteia si riscul toxic. Beta-blocante adrenergice: reduce efectul antihipertensiv al acestora. Ciclospirina : creste riscul nefrotoxicitatii. Trombolitice: creste riscul hemoragic. Zidovudina: creste toxicitatea acesteia favorizand aparitia anemiei severe (se va face control hematologic la 8 si 15 zile). Dispozitiv intrauterine: risc controversat al scaderii eficacitatii acestuia ca metoda anticonceptionala.

ATENTIONARI SPECIALE

FLAMEXIN amelioreaza simptomatologia, darn u influenteaza evolutia bolii. Se va administra cu prudenta si sub stricta supraveghere medicala la cei cu : antecedente digestive (ulcer gastro-duodenal, hernie hiatala, hemoragie digestive), insuficienta cardiaca, , hipertensiune arteriala, ciroza hepatica, nefropatii cornice, afectiuni, hematologice, tratament diuretic dupa interventii chirurgicale, antrenand hipovolemie, tratament cu anticoagulante. La acesti bolnavi se vor controla volumul diurezei si functiile renale. In fenilcetonurie se vor administra numai comprimate, deoarece pulberea contine aspartame ca indulcitor. Administrarea FLAMEXIN impune prudenta la diabetici, deoarece ciclodextrinul din compozitie este degradat intestinal pana la glucoza si aceasta se absoarbe crescand glicemia. La persoanele in varsta nu este necesara reducerea dozelor, dar se vor controla volumul diurezei si functiile renale, deoarece exista tendinta de crestere a timpului de injumatatire a piroxicamului. Nu s-au observat efecte teratogene dupa administrarea piroxicamului la femeie in sarcin. Utilizarea in timpul sarcinii poate provoca efecte toxice cardio-circulatorii, pulmonare si renale la fat ( hipertensiune pulmonara, inchiderea premature a canalului arterial, insuficienta renala). De asemenea, prelungeste timpul de sangerare la mama si la fat. Aceste fenomene sunt commune tuturor inhibitoarelor sintezei de prostaglandine si impugn evitarea lor in ultimul trimestru de sarcina. Daca este absolut necesar se va administra numai in primele 5 luni ale sarcinii cu prudenta si numai la indicatia medicului. Piroxicamul trece in cantitati mici in laptele matern, iar experimental inhiba lactatia. De aceea, se evita administrarea in timpul alaptarii. Conducattorii auto si cei care folosesc utilaje trebuie preveniti asupra posibilitatii aparitiei ametelilor in timpul tratamentului cu FLAMEXIN .

DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE

Doza obisnuita este de 20 mg de piroxicam pe zi ( 1 comprimat sau 1 plic). Doza zilnica nu trebuie sa depaseasca, indifferent de forma farmaceutica, 40 mg ( 2 comprimate sau 2 plicuri). Se administreaza la sfarsitul mesei cu multa apa.

Rheumatism inflamator cronic: 20 mg pe zi (1 comprimat sau 1 plic), intr-o singura priza.

Doza poate fi marita temporar la 30 mg pe zi (1˝ comprimate sau 1˝plicuri), in doza unica sau fractionata sau poate fi redusa la 10 mg pe zi (˝ comprimate sau ˝plicuri). Tratamentul se face timp de 1-2 saptamani sau mai mult la nevoie, in functie de starea clinica. Episoade acute (periartrita scapulo-humerala, tendinte , bursite, radiculalgii severe, afectiuni posttraumatice ale aparatului locomotor, artroze cu componenta inflamatorie marcata) si dismenoree: 40 mg pe zi (2 comprimate sau 2 plicuri) in doza unica sau fractionate, timp de 2 zile, dupa care se continua cu 20 mg pe zi, in zilele urmatoare daca este nevoie.artrita microcristalina:: 40 mg pe zi (2 comprimate sau 2 plicuri), preferabil in doza unica, cel mult 4-6 zile.

REACTII ADVERSE

Tulburari gastro-intestinale: anorexie, greturi, dureri abdominale, constipatie, flatulenta, diaree, ulcere, perforatii, hemoragii digestive. Manifestari alergice: cutaneo-mucoase (eruptie,rush, prurit, mai rar fotosensibilitate, eritem polimorf, ectodermoza periorificiala sau necroliza epidemica), criza de astm bronsic, edeme ale membrelor inferioare, mai rar edem Quincke, soc anafilactic, vascularita sau boala serica. Agravarea insuficientei cardiace sau renale si a hipertensiunii arteriale. Tulburari ale sistemului nervos central: cefalee, ameteli, somnolenta. Rareori se produc: : cresterea reversibila a ureei si a creatininei sanguine, cresterea reversibila a transaminazelor si a bilirubinei, hiperpotasemie, scaderea gradului de agregare plachetara si alungirea timpului de sangerare, scaderea hemoglobinei si a hematocritului, anemie, trombocitopenie si purpura netrombocitopenica, leucopenie, eozinofilie, aplazie medulara.

SUPRADOZAJ

In cazul supradozarii FLAMEXIN se recomanda intreruperea administrarii si instituirea tratamentului symptomatic adecvat si a masurilor de reducere a absorbtiei acestuia: spalatura gastrica si carbine activ.

PASTRARE

A nu se utilize dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

Ase pastra la temperaturi intre 15 - 25 şC, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana copiilor.

AMBALAJ

FLAMEXIN comprimate

Cutie cu 1 blister a cate 10 comprimate.

Cutie cu 2 blister a cate 10 comprimate.

Cutie cu 3 blister a cate 10 comprimate.

FLAMEXIN pulbere:

Cutie cu 20 de plicuri dublu compartimentat a 3 g.

PRODUCATOR

CHIESI FARMACEUTICI SPA Via Palermo 26/A 43 100 Parma, Italia

DETINATORUL AUTORIZATIEI DE PUNERE PE PIATA

CHIESI FARMACEUTICI SPA Via Palermo 26/A 43 100 Parma, Italia

REPREZENTANT EXCLUSIV IN ROMANIA PENTRU FLAMEXIN:

Laboratoires FOURNIER – Reprezentanta pentru Romania, str. Popa Savu nr. 77, ap.8, sector 1, Bucuresti


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Inflamatii ORL
Este eficient MSM si pentru inflamatii la nivel ORL (mucoasa bucala, gat, amigdale, etc..)? ...
Pesar
Buna ziua,pesarul este folositor si penpentru prolaps?Eu sufar genetic de asa ceva,si mama mea a avu ...
↳ Buna ziua! Da, pesarele uterine sunt indicate in cazul prolapsului, insa doar medicul ginecolog poate stabili gradul afectiunii, modelul de pesar nec ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ginecologic
Bună ziua ,am fost diagnosticata cu BIP , mi sa prescris un tratament cu Indometacin supozitoar ...
Interactiuni medicamente
Buna ziua! Am primit de luat de la medicul de familie Flamexin pentru sinuzita si Sinupret. Eu nu p ...
Flamexin
Flamexin ul se poate folosi ca antiinflamator in cazul unei bronsite ? In cazul bronsiectaziilor si ...
Flamexin pentru rinita cronica
Buna ziua! Am fost la dr ORL-ist .Ptr diagnosticul de rinita cr alergica, mi-a prescris cate un plic ...
↳ Buna ziua! Flamexin este contraindicat daca pacientul a avut rinita determinata de antiinflamatoare (de exemplu aspirina). Si in cazul antiinflamato ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pleoapa umflata
Buna ziua. Am avut o iritatie la ochi, o alergie, care se manifesta prin durere oculara, intepaturi, ...
↳ Buna ziua! Cu siguranta in cateva zile pleoapa isi va reveni de la sine. Puteti lua UN medicament antiinflamator pe care il tolerati dumneavoastra (d ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Combinație ELIQIS
Anticoagulante. Eliqis 2 pe zi 1 dimineața, 1 seara, poate da sângerări în combinație ...
↳ Buna ziua! Eliquis nu interctioneaza cu Betaserc si Sermion! Atentie la alte anticoagulante, la aspirina si antiinflamatoare (gen Nurofen, Diclofena ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dureri articulare in sarcina
Buna ziua, am dureri articulare și de sold destul de pronunțate. Iau calciu și fier, ...
↳ Buna ziua! Puteti utiliza crema Folrex, contine acid folic, este indicata in inflamatii ale articulatiilor si are marele avantaj de a fi permisa in s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ovule pt infectii ginosept
Bună ziua, în urma unui tratament cu antibiotic, în zona genitala a aparut usturime, și o scurg ...
↳ Buna ziua! Mergeti la medic, simptomele si situatia descrisa indica o candidoza vaginala. Sangerarea nu este neaparat de la ovulele Ginosept, ci ind ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...