Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » GYNIPRAL 25 mcg, concentrat pentru prepararea solutiei perfuzabile

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - GYNIPRAL 25 mcg, concentrat pentru prepararea solutiei perfuzabile

Prospect - GYNIPRAL 25 mcg, concentrat pentru prepararea solutiei perfuzabile


NU comercializăm GYNIPRAL 25 mcg, concentrat pentru prepararea solutiei perfuzabile!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: GYNIPRAL 25 mcg, concentrat pentru prepararea solutiei perfuzabile    DCI: HEXOPRENALINUM


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Tocoliza acuta: Suprimarea travaliului in timpul nasterii in caz de asfixie acuta intrauterina (suferinta fetala), oprirea travaliului inainte de cezariana. In caz de prezentatie transversa, inaintea efectuarii manevrelor de rotatie, in prolaps de cordon ombilical sau travaliu distocic.
Ca masura de urgenta pentru tratamentul pacientelor in ambulator in caz de nastere prematura, inainte de transportarea la spital. Tocoliza masiva: Oprirea travaliului prematur eficient cu angajarea fatului si/sau dilatarea colului uterin. Tocoliza pe termen lung: Prevenirea travaliului prematur cu contractii uterine de intensitate si frecventa crescute fara angajarea capului sau dilatarea colului uterin. Oprirea contractiilor uterine inaintea, in timpul si dupa cerclajul colului uterin.

Forma de prezentare: Fiole.

Compozitie: Fiecare fiola a 5 ml solutie injectabila concentrata contine 0,025 mg sulfat de hexoprenalina si 0,1000 mg pirosulfit de sodiu (corespunzator la 0,067 mg SO2) in solutie stabilizata de clorura de sodiu izotona cu sangele.

Actiune terapeutica: Gynipral, agent beta2- simpaticomimetic, produce o relaxare a musculaturii uterine. Frecventa si intensitatea contractiilor uterine sunt reduse sau oprite. Gynipral inhiba atat nasterea spontana, cat si cea indusa de oxitocina. In timpul travaliului contractiile puternice sau neregulate sunt normalizate. Cu ajutorul Gynipral-ului este posibil in cele mai multe cazuri sa fie oprite travaliul si nasterea prematura si sa se prelungeasca sarcina pana la data de nastere prevazuta. Tocoliza incepe imediat dupa injectia i.v. si dureaza in jur de 20 de minute. Mentinerea acestui efect este posibila cu ajutorul folosirii ulterioare a unei perfuzii pe termen lung. Datorita selectivitatii sale pe receptorii beta2-adrenergici, actiunea Gynipral-ului asupra frecventei cardiace si asupra circulatiei sanguine materne si fetale este mica.

Mod de intrebuintare: Dupa diluare, pentru perfuzii i.v.sau injectii i.v. Fiole OPC - autocasabile. Nu necesita pilire in vederea taierii gatului fiolei. Instructiuni pentru folosirea fiolelor: OPC (one-point-cut = taiate intr-un punct): Pozitionati varful fiolei cu punctul colorat in sus! Coborati solutia din varful fiolei prin lovituri usoare si prin scuturarea acesteia. Pozitionati varful fiolei cu punctul colorat in sus! Rupeti gatul fiolei.
Dozare: Tocoliza acuta: Pentru tocoliza acuta, preferabil 10 mcg de Gynipral, diluat cu ser fiziologic sau solutie glucozata pana la 10 ml, se administreaza i.v. timp de 5-10 min. In continuare, daca este necesar, se administreaza prin perfuzie 0,3 mcg/min (vezi tocoliza masiva). Tocoliza masiva: Se va incepe tratamentul cu 10 mcg Gynipral ca doza de atac, i.v. lent, urmata de o perfuzie de 0,3 mcg/min. O alta alternativa este administrarea unei perfuzii de 0,3 mcg/min de Gynipral fara o injectare prealabila a dozei de atac. Administrarea ca perfuzie (20 picaturi = 1 ml, calculat pentru trusele de perfuzie obisnuite). Concentrat pentru prepararea perfuziei (in 500 ml de ser fiziologic sau solutie glucoza 5%). Doza: 0,3 mcg/min

Nr. fioleNr. picaturi
1 (25 mcg)120 pic./min
2 (50 mcg)60 pic./min
3 (75 mcg)40 pic./min
4 (100 mcg)30 pic./min
Pentru folosirea seringii automate: exemplu: 3 fiole concentrate pentru perfuzie a 25 mcg se dilueaza cu ser fiziologic izoton cu sangele sau glucoza 5% la 50 ml: pozitia 5 = 0,3 mcg/min. O doza zilnica de 430 mcg s-a depasit numai in cazuri izolate. Tocoliza pe termen lung: Doza recomandata este de 0,075 mcg/min. Pentru folosirea in seringi automate: exemplu, 75 mcg (3 fiole de Gynipral cu 25 mcg concentrat pentru perfuzie) se dilueaza cu ser fiziologic izoton cu sangele sau cu solutie de glucoza 5% pana la 50 ml: pozitia 3 = 0,075 mcg/min. Administrare ca perfuzie (20 picaturi = 1 ml calculat pentru trusa de perfuzie obisnuita). Concentrat pentru prepararea de perfuzie (in 500 ml ser fiziologic izoton cu sangele sau solutie 5% glucoza). Doza: 0,075 mcg/min

Nr. fioleNr. picaturi
1 (25 mcg)30 pic./min
2 (50 mcg)15 pic./min
Dupa oprirea travaliului, tocoliza poate fi mentinuta pentru 48 de ore cu comprimate (a se vedea prospectul pentru Gynipral comprimate de 0,5 mg). Observatie: Dozele mentionate mai sus sunt doar instructiuni generale, tocoliza necesitand o adaptare individuala pentru fiecare pacienta tratata.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la unul din componentele preparatului. Datorita continutului sau in sulfit, Gynipral concentrat de 25 mcg nu trebuie folosit la paciente astmatice cu hipersensibilitate la sulfit. Nu se va administra in: hipertiroidism, afectiuni cardiace, in special aritmii tahicardice, miocardita, defecte de valva mitrala si stenoza aortica subvalvulara hipertrofica, afectiuni severe hepatice si renale, glaucom cu unghi inchis, sangerari genitale severe (abruptio placentae prematura) si infectii intrauterine. Perioada de alaptare: Neutilizabil, medicamentul nu se va folosi in timpul perioadei de alaptare.

Efecte secundare: Gynipral este in general bine tolerat. Tratamentul cu Gynipral poate produce cefalee, tremor, anxietate, transpiratii, palpitatii si ameteli. In cazuri rare pot aparea de asemenea greata si varsaturi. Datorita continutului in sulfit, in cazuri individuale in special la pacienti astmatici pot aparea reactii de hipersensibilitate sub forma de greata, diaree, dispnee, atac astmatic acut, tulburari ale constientei sau soc. Cursul acestor reactii poate varia de la individ la individ, putand duce chiar la conditii ce ameninta viata pacientului. Frecventa cardiaca materna este usor crescut. Dimpotriva, cea a fatului ramane de obicei neschimbata sau prezinta doar variatii usoare. De asemenea tensiunea arteriala, in special cea diastolica, poate scadea. In cazuri izolate au fost observate extrasistole ventriculare sau dureri anginoase. Aceste simptome dispar foarte repede dupa intreruperea tratamentului. Datorita activitatii glicogenolitice a preparatelor, glicemia creste. La pacientii cu diabet zaharat acest efect este mai pronuntat. Diureza este redusa in special in faza initiala a tratamentului. Potasemia in ser scade in primele zile, normalizandu-se in continuarea tratamentului. Uneori se remarca o crestere tranzitorie a nivelelor transaminazelor serice. Peristaltismul intestinal poate fi inhibat in cursul tratamentului tocolitic. In cazuri rare a fost observata atonie intestinala. Deci este important sa se asigure scaune regulate la pacientele care primesc tratament tocolitic.

Interactiuni: Blocantii receptorilor beta neselectivi reduc sau anuleaza actiunea Gynipral-ului. Metilxantinele ca teofilina intensifica actiunea Gynipral-ului. Cresterea depozitarii de glicogen in ficat in cursul tratamentului glucocorticoid este redusa de actiunea glicogenolitica a Gynipral. Efectul hipoglicemiant al medicamentelor antidiabetice este redus de Gynipral. Administrarea concomitenta a altor medicamente cu activitate simpaticomimetica cum sunt anumite medicamente pentru circulatie sau agenti antiastmatici, trebuie evitata deoarece aceasta poate intensifica activitatea cardiaca si poate produce simptome de supradozare. Gynipral nu trebuie folosit concomitent cu alcaloizii ergotaminici. Gynipral nu trebuie administrat concomitent cu preparate care contin calciu sau vitamina D, cu dihidrotahisterol sau cu mineralocorticoizi. Compatibilitate: Sulfitul este un compus inalt reactiv. De aceea se vor evita amestecurile cu alte substante in afara solutiilor de ser fiziologic sau solutiile de glucoza.

Precautii: Se recomanda monitorizarea frecventei cardiace si a tensiunii arteriale a mamei si alura ventriculara a fatului in timpul folosirii de Gynipral. Inainte si in timpul tratamentului se recomanda controale ECG regulate. La pacientii cu sensibilitate individuala crescuta fata de medicamentele simpatomimetice, Gynipral se va administra sub supraveghere medicala foarte atenta, in doza redusa care se ajusteaza individual. La pacientii care prezinta o crestere marcata a frecventei cardiace (mai mult de 130/minut) si in cazuri cu o scadere importanta a tensiunii arteriale dozarea trebuie redusa, iar in cazurile care prezinta acuze majore, ca dispnee, angina pectorala, senzatie de presiune toracica sau semne de insuficienta cardiaca, Gynipral trebuie imediat intrerupt. La gravide cu diabet zaharat se recomanda controlul metabolismului glucidic, deoarece Gynipral poate produce cresteri individuale variabile ale glicemiei, in special in faza initiala a tratamentului. Daca nasterea are loc la o perioada scurta de timp dupa tratamentul cu Gynipral, nou-nascutul trebuie examinat pentru semne de hipoglicemie si pentru ca exista posibilitatea trecerii transplacentare a metabolitilor acizi (lactic, corpi cetonici) trebuie examinat si pentru o posibila crestere a aciditatii. In timpul tratamentului perfuzabil cu Gynipral, cazuri izolate - in special cele care primeau tratament cu corticosteroizi - au prezentat edem pulmonar. De aceea, se recomanda un control clinic continuu si atent al pacientelor in timpul tratamentului perfuzabil. Aceasta este valabil in special pentru pacientele care primesc un tratament combinat cu corticosteroizi sau la cazurile care prezinta afectiuni ce favorizeaza retentia lichidiana (afectiuni renale, gestaze EPH). In timpul tratamentului cu Gynipral diureza este redusa si trebuie avuta in vedere posibilitatea formarii de edeme. A se preveni orice aport excesiv de lichid, doza medie zilnica nu trebuie sa depaseasca 1500 ml. A se reduce aportul de sare. Pentru ca in hipopotasemie actiunea simpaticomimeticelor asupra miocardului este intensificata, este necesar sa se suplimenteze oral potasiu la pacientii care sufera de hipopotasemie inainte de a incepe terapia tocolitica. Cordul poate fi sensibilizat fata de simpaticomimetice de anumite medicamente anestezice (de exemplu halotan), astfel incat administrarea simultana poate produce aritmii cardiace. Se impune oprirea folosirii de Gynipral inainte de inceperea anesteziei cu halotan. In timpul terapiei tocolitice de lunga durata se recomanda monitorizarea starii unitatii fetoplacentare prin procedurile uzuale de control. Simptomele clinice de dezlipire de placenta prematura pot fi reduse prin terapia tocolitica. In cazuri ce prezinta o ruptura a membranelor fetale si o dilatare a colului uterin mai mult de 2-3 cm, sansele pentru folosirea cu succes a tratamentului tocolitic sunt mici. Terapia tocolitica asociata cu medicamente beta-adrenergice poate spori intensitatea simptomelor unei miotonii distrofice preexistente. Astfel de cazuri pot fi controlate cu difenilhidantoina (fenitoina). Simptomele de supradozare sunt decelabile prin cresterea marcata a frecventei cardiace materne observata la controlul regulat al pulsului si prin aparitia tremorului, palpitatiilor, cefaleei, transpiratiei. Aceste simptome in mod uzual sunt diminuate prin reducerea dozei. Simptome severe de supradozare pot fi controlate prin folosirea medicamentelor beta-adrenolitice neselective, care inhiba competitiv actiunile Gynipral-ului.

Forma de prezentare: Cutii de 5 X 5 ml, 5 X 5 X 5 ml (multi-pachete).

Conditii de pastrare: A se feri de lumina! Valabilitate: 60 luni.

Producator: Nycomed Amersham


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Sarcina
Bună ziua! Acum 8 luni am încercat sa rămân însărcinată, exact după nuntă. Până luna trecută nu am l ...
↳ Buna ziua! Intrucat ati facut atat de multe teste si toate au fost negative, nu cred ca est eo sarcina, ci o dereglare menstruala. Cel mai probabil s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ingrasare
Bună ziua ,vă rog să mă ajutați ,am un bebe de sase luni alăptat exlus ...
Vitamine in timpul alaptariI
Salutare, am si eu o intrebare, eu la moment am o fetita de 13 luni si inca o alaptez si iau zilnic ...
↳ Buna ziua! Puteti asocia aceste minerale (Mg, Ca Zn) in asociere cu Prenatal, pe durata alaptarii. Cresteti cantitatea de lactate consumata zilnic! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Daca am paraziti in sarcina
Buna ziua! Pentru paraziti in sarcină, trimestrul 2, săptămână 23,ce recomanda&# ...
↳ Buna ziua! Puteti prepara in fiecare dimineata un amestec format din 6 catei de usturoi tocati marunt, care se pun in 250 ml de lapte, apoi se da in ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Suplimente prenatale (Kirk Women's Prenatal)
Am fost la medicul de familie pentru un consult de rutina si pe langa un tratament cu Triferment, To ...
↳ Buna ziua! Daca aveti analize recente de sange si nivelul fierului seric (sideremie) este unul normal, nu e nici o problema. Doar daca ar fi peste no ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Compoziție suplimente prenatale
Buna ziua! Ce suplimente pentru sarcina nu conține gelatina animală . Multumesc ! ...
↳ Buna ziua! Pregnacare de la Vitabiotics nu contine gelatina. Iata compozitia: Ingrediente: Maltodextrina (agent de incarcare), celuloza microcrist ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
bebe
va multumesc pentru raspuns dar o intrebare as mai aveam am sanse sa raman daca ovulatia am avut de ...
↳ Buna ziua! Sansele de a procrea, pentru un cuplu sanatos, sunt dedoar 20%. Nu va nelinistiti daca nu se intampla acum! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
bebe
va multumesc mult ca ati raspuns dar daca am ramas fatul este bine.ma refer la ce tratament am facu ...
↳ Buna ziua! De-abia de acum incolo fatul incepe sa se "hraneasca" din circulatia mamei, deci nu ar trebui sa fie probleme, plus ca o parte din tratame ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa HEXOPRENALINUM?
Alte medicamnete care au HEXOPRENALINUM:
- IPRADOL, comprimate a 0,5 mg
- IPRADOL, aerosol dozat
- IPRADOL fiole
- GYNIPRAL, fiole de 10 mcg/2 ml
- GYNIPRAL, comprimate a 0,5 mg

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...