Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Interferon

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Interferon

Prospect - Interferon


NU comercializăm Interferon!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Interferon    DCI:


  Produs complementar recomandat
Interferonii sunt o substanta a organismului dotata cu proprietati antivirale, anticanceroase si modulatoare ale functiei imunitare.
Interferonii fac parte din citokine, proteine mici secretate de diferite tipuri de celule, care au o actiune regulatoare si stimulatoare a sistemului imunitar.
Exista trei tipuri de interferoni: interferonul alfa, produs de monocite; beta, de catre fibroblasti; gama, de catre limfocitele T.
Interferonii, obtinuti prin inginerie genetica, sunt utilizati in tratamentul sarcomului lui Kaposi din cadrul SIDA, in cel al hepatitei cronice si al unor cancere Ei sunt administrati pe cale subcutanata sau intramusculara.
Efectele lor adverse depind de doza absorbita, dar ele sunt reversibile
Interferonii gama sunt pana la 300 ori mai eficace decat alte tipuri de interferoni, dar ei reduc productia de anticorpi in organism, favorizand astfel suprainfectiile.
In schimb, toti interferonii suscita productia de autoanticorpi (anticorpi indreptati impotriva insusi subiectului).

Un studiu muticentric desfasurat pe o perioada de 2 ani, publicat recent in revista Lancet , a demonstrat ca la pacientii cu scleroza multipla (SM) interferonul beta 1b administrat o data la doua zile este mai eficient decat interferonul beta 1a administrat in priza saptamanala.

Dr. Luca Durelli si colegii sai de la Universitatea de Medicina din Turin, Italia, au realizat acest studiu in colaborare cu specialisti de la alte 15 institutii din Italia. Pana acum nu se mai publicasera cercetari care sa compare in mod direct efectele diferitelor scheme terapeutice cu interferon beta.

Clinicienii mentioneaza ca eficacitatea celor trei scheme diferite de tratament cu interferon beta in tratamentul SM cu remisiuni si recaderi a fost demonstrata prin studii multicentrice controlate. Interferonii beta recombinati sunt obtinuti din diferite sisteme celulare, ceea ce determina anumite diferente in ceea ce priveste structura de aminoacizi, greutatea moleculara, gradul de glicozilare si activitatea specifica; aceste produse sunt testate pentru a intruni criteriile standard de actiune antivirala ale interferonului beta uman prevazute de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Fiecare dintre aceste preparate are doze si cai de administrare diferite: interferonul beta 1a – 30 mcg injectate imtramuscular o data pe saptamana; interferon beta 1a – 22 mcg sau 44 mcg administrate subcutanat de trei ori pe saptamana; interferon beta 1b – 250 mcg in injectii subcutanate o data la doua zile.

Intr-un studiu prospectiv, un numar de 188 de pacienti diagnosticati cu SM cu remisiuni si recaderi au fost randomizati sa primeasca fie interferon beta 1b (96 de pacienti), fie interferon beta 1a (92 de pacienti). Pacientii au fost urmariti pe o perioada de doi ani: un procent de 51% dintre cei care au primit interferon beta 1b nu au avut nici o recadere, fata de numai 36% dintre cei tratati cu interferon beta 1a.

In plus, la 55% dintre pacientii la care s-a administrat interferon beta 1b si la 26% dintre cei care au primit interferon beta 1a nu au mai aparut noi leziuni cerebrale detectabile la RMN.

Discrepantele intre beneficiile vizibile clinic si la rezonanta magnetica nucleara (RMN) intre pacientii tratati cu interferon beta 1b in regim alternativ si cei care au primit interferon beta 1a s-au amplificat in timp.

”Probabilitatea de a nu mai avea recaderi si noi leziuni detectabile imagistic la pacientii la care s-a administrat interferon beta 1b a fost mai mare in decursul celui de-al doilea an decat in primul an de studiu. Amplificarea efectelor pozitive in timp subliniaza importanta desfasurarii unor studii pe perioade suficient de indelungate.”

Cercetatorii concluzioneaza ca descoperirile studiului trebuie luate in considerare de catre neurologii si pacientii care doresc sa initieze terapii riguroase pentru scleroza multipla cu remisiuni si recaderi.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Ovule interferon
Bună ziua, Caut ovule cu interferon, unde le pot gasi/comanda, as vrea sa le comand din Sued ...
Interferonat pentru pacient cu VHC si neoplasm de prostata ?
Buna ziua, Tatal meu a fost diagnosticat cu ciroza hepatica cu VHC compensata in oct.2019, 7703 ...
TGP scăzut
Buna ziua, Am facut cateva analize de rutina. In afara de cele de tiroida care sunt foarte mari si ...
↳ Buna ziua! Sunt cateva cauze posibile pentru scaderea acestei enzime (TGP sau ALT): infectiile urinare, afectiunile neoplazice, malnutritia, alcoolis ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Interferonat se poate asocia cu coada-calului?
Buna seara. Am inceput sa iau Interferonat pentru hepatita C.Ma intereseaza daca pot lua coada calu ...
↳ Buna ziua! Puteti asocia coada-calului cu Interferonat, insa aceasta este indicata in cazul infectiilor urinare care provoaca urinari frecvente, sau ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
zona zoster,tratament
După 3 ani de când mama in vârstă de 83 ani a avut zona zoster pe partea dreapta a fetei,a ...
↳ Buna ziua! Recomand administrarea produsului Interferonat, cate 4 apsule pe zi, cu 30 de minute inaintea meselor. O cura dureaza trei luni, iar dupa ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Sovaldi unde se poate gasi_
Cat costa medicamentul Sovaldi 400 mg si unde se poate cumpara? ...
↳ Buna ziua! Sovaldi este un medicament foarte scump (un tratament pentru 12 saptamani costa aproximativ 80000 de dolari in SUA, iar in Marea Britanie ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...