Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » LOCACORTEN VIOFORM, unguent

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - LOCACORTEN VIOFORM, unguent

Prospect - LOCACORTEN VIOFORM, unguent


NU comercializăm LOCACORTEN VIOFORM, unguent!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: LOCACORTEN VIOFORM, unguent    DCI: FLUMETASONUM


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Tratament initial in afectiuni cutanate inflamatorii sensibile la corticosteroizi, de tipuri si localizari variate, in care au aparut infectii secundare cu microorganisme sensibile la clioquinol: eczeme seboreice, eczeme de contact, dermatite atopice (la pacienti de toate varstele),
neurodermatite localizate, intertrigo, forme superficiale de piodermita (impetigo), dermatomicoze, in care inflamatia acuta are un caracter proeminent, infectii ale muscaturilor si intepaturilor de insecte.

Compozitie: Substante active: 6-alfa,9-difluoro-11-beta,17,21-trihidroxi-16-alfa-metil-pregna-1,4-diene-3,20-dion 21-pivalic (= pivalat de flumetazon); 5-cloro-7-iodo-8-chinolinol (= clioquinol). Numai in crema: 2-fenoxietanol.

Forma de prezentare: Tub cu 10 g crema continand 0,02% pivalat de flumetazon, 3% clioquinol, 2-fenoxietanol. Tub cu 10 g unguent continand 0,02% pivalat de flumetazon, 3% clioquinol.

Actiune terapeutica: Corticosteroid local cu componenta antimicrobiana.

Farmacodinamica: Pivalatul de flumetazon este un glucocorticoid sintetic difluorinat, cu actiune moderata locala. Exercita efecte antiinflamatoare, antialergice, vasoconstrictoare si antiproliferative. In afectiunile cutanate inflamatorii de diverse tipuri si origini, el confera o ameliorare prompta si elimina pruritul. Efectele multiple ale glucocorticoizilor se atribuie unui mecanism complex in care intervine si legarea de receptorii citoplasmatici specifici. Clioquinolul, componentul antimicrobian al Locacorten-ului Vioform, este un derivat halogenat al chinolinolului si este activ (mai degraba bacteriostatic decat bactericid) pe un spectru larg de microorganisme patogene, inclusiv fungi (Candida, Microsporum, Tricophyton) si bacterii grampozitive (stafilococi). Clioquinolul are doar un efect inhibitor moderat asupra bacteriilor gramnegative.

Farmacocinetica: In urma aplicarii locale de Locacorten Vioform, clioquinolul se absoarbe in proportie de circa 1,5-4%, judecand dupa excretia urinara. Clioquinolul se excreta in special sub forma de conjugati glucuronici si, in mai mica masura, sub forma de sulfat, insa nedetectabil in forma nemodificata. Este improbabila posibilitatea modificarii absorbtiei transcutane a pivalatului de flumetazon prin asocierea clioquinolului. Crema este hidrofila, nu este lipicioasa si nici grasa si are efect racoritor. Se indica in tratarea stadiilor acute si subacute. Unguentul are la baza vaselina si este impermeabil, este indicat in special in tratamentul starilor cronice sau pentru continuarea tratamentului dupa folosirea cremei (intrebuintata in special in stadiile acute), servind la inmuierea tegumentului ingrosat sau solzos prin hidratare si emoliere.

Contraindicatii: Afectiuni virale ale pielii (ex.: piodermite, varicela, eruptii postvaccinare, herpes simplex, herpes zoster), afectiuni micotice ale pielii, sifilis, tuberculoza cutanata, acnee rosacee, dermatite periorale, acnee vulgara, aplicatii perioculare, hipersensibilitate la componentii Locacorten-ului Vioform la iod. Se utilizeaza doar la copiii peste 2 ani.

Reactii adverse: Rar: la locul aplicarii semne moderate de iritatie, precum senzatie de arsura, prurit sau eruptie. Cazuri izolate: atrofie moderata a pielii. Printre alte reactii adverse intalnite in tratamentul cu glucocorticoizi, se numara: alergia de contact, modificari ale pigmentatiei pielii sau infectii secundare. In particular, dupa o perioada indelungata de aplicatii pe zone intinse, sub pansamente ocluzive sau pe zone in care pielea este foarte permeabila (fata, axile), asemenea preparate pot agrava striae rubrae distensae, telangiectazia, purpura, acneea steroida. Tratamentul trebuie intrerupt in cazul intensificarii reactiilor adverse.

Precautii: In situatii exceptionale, cand Locacorten-ul Vioform se aplica in cantitati mari, pe suprafete tegumentare intinse sau sub pansamente ocluzive, tratamentul se va face numai sub supraveghere medicala. Tratamentul indelungat, in special pe pielea fetei, trebuie intotdeauna evitat, indiferent de varsta pacientului. Aplicarea pe zone relativ mari de piele sau pe zone erodate, ca si tratamentul cu durata de peste 1 saptamana trebuie evitate, intrucat se poate produce o marire semnificativa a proteinelor legate de iod. Daca nu apare nici o ameliorare in decursul unei saptamani, tratamentul trebuie intrerupt. Conform experientei de pana acum, nu s-a demonstrat nici o absorbtie detectabila de Locacorten Vioform la nivelul pielii, prin urmare, daca prescriptiile sunt respectate, este putin probabil sa apara efecte nedorite (de ex., o influentare semnificativa a functiei adrenocorticale). Aplicarea sub pansamente ocluzive trebuie sa se faca pe o perioada limitata si pe suprafete reduse. Se administreaza cu precautie copiilor, a caror piele este mai sensibila. Locacorten-ul Vioform nu este indicat ca monoterapie in bolile bacteriene sau micotice primare. Nu se va utiliza Locacorten-ul Vioform in zona canalului auditiv extern in cazul in care exista perforatii ale timpanului. Se indica precautii in administrarea Locacorten-ului Vioform la pacientii cu tulburari renale sau/si hepatice. Unguentul nu se indica in afectiunile cutanate acute sau leziunile zemuinde si nici daca pielea este seboreica sau hipersensibila la grasimi. Contactul cu Locacorten Vioform poate determina decolorarea parului si a imbracamintei. A nu se lasa la indemana copiilor!

Sarcina si alaptare: Experientele pe animale au demonstrat posibilitatea corticosteroizilor de a induce anomalii fetale. Intrucat studiile umane lipsesc, se recomanda administrarea cu precautie a Locacorten-ului Vioform in timpul sarcinii si in special in primele 3 luni. Aceste precautii se refera la aplicarea Locacorten-ului Vioform pe zone intinse, sub pansamente ocluzive si pe o perioada indelungata. Nu se cunoaste posibilitatea trecerii componentilor Locacorten-ului Vioform in laptele matern, motiv pentru care administrarea acestuia la femeile care alapteaza se va face dupa o corecta evaluare a raportului beneficiu terapeutic / risc pentru copii.

Interactiuni: Folosirea locala a Locacorten-ului Vioform poate creste cantitatea de proteine legate de iod (PBI) la pacientii cu functie tiroidiana normala si, de aceea, poate interfera cu testele tiroidiene, motiv pentru care aceste teste nu se vor face decat dupa o luna de la intreruperea tratamentului. Testele pentru T3 si T4 raman neafectate. Testele cu clorura de fier pentru fenilcetonurie pot da rezultate fals pozitive cand clioquinolul este prezent in urina.

Dozare: Locacorten-ul Vioform trebuie aplicat pe zonele afectate in strat subtire, de 2-3 ori pe zi, in functie de gravitatea bolii. Crema sau unguentul pot fi introduse in piele prin masaj usor. Nu este necesar nici un pansament protector. Nu se va utiliza pansament ocluziv.

Supradozare: Tratamentul cu Locacorten Vioform aplicat pe o zona tegumentara intinsa sau erodata poate produce, chiar in decursul unei singure saptamani de tratament, cresterea valorilor PBI si amplificarea simptomelor asemanatoare celor ale tireotoxicozei. Cresterea valorilor PBI poate aparea si cand zone tegumentare relativ mici sunt tratate mai mult de o saptamana. In aceste situatii, se impune intreruperea tratamentului.

Conditii de pastrare: Locacorten-ul Vioform se va proteja de caldura.

Producator: Novartis


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Alergie recidiva
Buna seara ! De aproximativ 1 an si ceva îmi apare o urticarie pe mâini, picioare , scalp , pe frunt ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati Concentrat din muguri de coacaz negru, 3 luni, cate 6 picaturi de doua ori pe zi, dimineata si la pranz, cu 30 de min ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Glezne umflate
Buna ziua. Va rog,am urmatoarea intrebare:Mama mea are de o luna gleznele umflate si picioarele au o ...
↳ Buna ziua! Nu mai incercati tot felul de medicamente, trebuie vazuta de un medic cat mai repede! Poate fi o combinatie intre deficiente de circulati ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Tratament ascarizi
Buna ziua! Pot lua concomitent duador si nuca neagra? Am ascarizi si mi s-a declansat o urticarie. ...
↳ Buna ziua! Da, puteti lua ambele tratamente concomitent. Pentru atenuarea urticariei asociati Extract de coacaz-negru, cate 50 de picaturi de 3 ori p ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Remediu pentru intoleranta medicamentoasa
Ce remediu imi puteti recomanda pentru a combate intoleranta cu reactia alergica la medicamente alop ...
↳ Buna ziua! Verificati lista excipientilor prezenti in ultimele 5-6 medicamente la care ati facut alergie, probabil sunteti alergica la un astfel de i ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Urticarie
Buna seara, Istoria mea: m-am confruntat cu urticarie cand eram copil,de cate ori mergeam la tara ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa FLUMETASONUM?
Alte medicamnete care au FLUMETASONUM:
- LOCACORTEN VIOFORM, crema
- LOCACORTEN TAR
- LOCACORTEN

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...