Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » LORABID, capsule

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - LORABID, capsule

Prospect - LORABID, capsule


NU comercializăm LORABID, capsule!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: LORABID, capsule    DCI: LORACARBET


Indicatii: Loracarbef este indicat in tratamentul urmatoarelor infectii, atunci cand ele sunt cauzate de microorganisme sensibile la acest preparat: Otite medii cauzate de S. pneumoniae, H. influenzae (inclusiv tulpinile producatoare de beta-lactamaze), M. catarrhalis, S.pyogenes (streptococii beta-hemolitici de grup A)
si Staphylococcus spp. Bronsite acute si bronsite cronice acutizate cauzate de S. pneumoniae, H. influenzae (inclusiv tulpinile producatoare de beta-lactamaze), H. parainfluenzae, M. catarrhalis (inclusiv tulpinile producatoare de beta-lactamaze), K. pneumoniae, N. meningitidis, S. aureus, S. pyogenes (streptococii beta-hemolitici de grup A) si streptococi viridans. Pneumonii cauzate de S. pneumoniae, H. influenzae (inclusiv tulpinile producatoare de beta-lactamaze), H. parainfluenzae si M. catarrhalis (inclusiv tulpinile producatoare de beta-lactamaze). Sinuzitele cauzate de S. pneumoniae, H. influenzae (inclusiv tulpini producatoare de beta-lactamaze), H. parainfluenzae si M. catarrhalis (inclusiv tulpinile producatoare de beta-lactamaze) si S. pyogenes (streptococii beta-hemolitici de grup A). Faringite si amigdalite cauzate de S. pyogenes (streptococii beta-hemolitici de grup A). Penicilina este medicamentul de electie utilizat in tratarea si prevenirea infectiilor streptococice, precum si in profilaxia atacurilor de reumatism articular acut. Loracarbeful distruge streptococii din orofaringele purtatorilor; neexistand date in ceea ce priveste eficienta acestuia in prevenirea febrei reumatice. Infectiile de tract urinar inferior necomplicate, inclusiv cistitele si bacteriuriile asimptomatice produse de E. coli, K. pneumoniae, P. mirabilis si S. saprophyticus. Pielonefrite necomplicate cauzate de E. coli si P. mirabilis. Infectii cutanate cauzate de S. pyogenes (streptococii beta-hemolitici de grup A), S. aureus si S. epidermidis. Este necesara efectuarea de studii bacteriologice pentru identificarea microorganismelor implicate in patologia descrisa mai sus, precum si pentru depistarea sensibilitatii acestora la loracarbef. Odata cunoscute rezultatele antibiogramei, terapia va trebui ajustata in consecinta.

Descriere: Loracarbef este un antibiotic sintetic beta-lactamic care face parte din clasa carbacefemelor cu administrare orala.

Este un compus cristalin de culoare alba, cu greutatea moleculara de 367,8. Formula chimica este urmatoarea: C16O4N3H16ClH2O. Fiecare capsula de loracarbef contine echivalentul a 200 mg (0,57 mmol) sau 400 mg (1,14 mmol) loracarbef anhidru. Dupa resuspendare, fiecare 5 ml suspensie orala va contine loracarbef, echivalentul a 100 mg (0,286 mmol) sau 200 mg (0,57 mmol) loracarbef anhidru.

Posologie: Loracarbef se administreaza pe cale orala, indiferent de orarul meselor. Adulti: Doza recomandata pentru tratarea faringitelor si amigdalitelor, infectiilor cutanate si bronsitelor este de 200 mg de doua ori pe zi. In cazul infectiilor severe, al sinuzitelor, pneumoniilor, pielonefritelor sau infectiilor cauzate de microorganisme mai putin sensibile, doza recomandata este de 400 mg de doua ori pe zi. In cazul infectiilor de tract urinar inferior necomplicate, doza recomandata este de 200 mg o data pe zi. Copii: Doza uzuala recomandata pentru copii este de 15 mg/kg corp/zi administrata in doua prize. In cazul infectiiilor severe, al otitelor medii si al infectiilor cauzate de microorganisme mai putin sensibile, doza recomandata este de 30 mg/kg corp/zi administrata in doua prize, cu un maxim de 800 mg/zi. In tabelele urmatoare veti gasi dozele recomandate in terapia pediatrica.

Schema dozelor zilnice de uz pediatric 15 mg/kg corp/zi

Suspensie de 100 mg/5 mlSuspensie de 200 mg/5 ml
Greut. (kg) Doza de 2 ori/zi Doza de 2 ori/zi
mllingurite ml lingurite
7 2,60,5--
13 4,91,0 2,50,5
20 7,5 1,5 3,80,75
26 9,82,0 4,9 1,0
Schema dozelor zilnice de uz pediatric 30 mg/kg corp/zi

Suspensie de 100 mg/5 mlSuspensie de 200 mg/5 ml
Greut. (kg) Doza de 2 ori/ziDoza de 2 ori/zi
mllingurite ml lingurite
7 5,2 1,0 2,60,5
13 9,8 2,0 4,9 1,1
20 - - 7,51,5
26 -- 9,82,0
In tratamentul infectiilor cauzate de S. pyogenes (streptococ beta-hemolitic de tip A), va fi administrata o doza terapeutica de loracarbef timp de cel putin 10 zile. Afectiuni renale: Loracarbef poate fi administrat pacientilor cu afectiuni renale. Doza si programul terapeutic uzual pot fi initiate la pacientii al caror clearance la creatinina este de 50 ml/min sau mai mare. Pacientilor avand un clearance la creatinina cuprins intre 10 si 49 ml/min, li se poate administra jumatate din doza recomandata in mod obisnuit, intervalul dintre administrari ramanand acelasi sau doza recomandata in mod obisnuit la un interval de doua ori mai mare decat de obicei. Pacientii avand un clearance al creatininei mai mic de 10 ml/min pot fi tratati cu doza recomandata administrata insa la 3-5 zile interval; pacientii supusi hemodializei vor primi o alta doza dupa hemodializa.

Contraindicatii: Hipersensibilitate cunoscuta la loracarbef sau cefalosporine.
Precautii speciale: Inainte de instituirea terapiei cu loracarbef, este necesara o investigare atenta a hipersensibilitatii la cefalosporine, peniciline sau alte medicamente. Loracarbef va fi administrat cu atentie la pacientii cu hipersensibilitate la peniciline. Exista cateva date clinice si de laborator care atesta prezenta unei sensibilitati incrucisate partiale la peniciline si cefalosporine. Pacientii au prezentat reactii severe (inclusiv reactii anafilactice) la ambele tipuri de antibiotice. Colita pseudomembranoasa a fost raportata la utilizarea antibioticelor cu spectru larg si va putea fi luata in considerare ca diagnostic posibil in orice caz de diaree aparut in cursul tratamentului cu loracarbef.

Interactiuni medicamentoase si alte tipuri de interactiuni: Ca si alte antibiotice beta-lactamice, excretia renala a loracarbef este inhibata de probenecid. Pozitivarea testului Coombs direct a fost semnalata in cursul tratamentului cu antibiotice cefalosporinice.
Sarcina si alaptare: Siguranta utilizarii acestui produs in cursul sarcinii la om nu a fost inca stabilita. Evaluarile experimentale pe animale de laborator nu au indicat vreun efect negativ direct sau indirect asupra acestora, au fost respectate dezvoltarea normala a embrionului si fatului, a cursului sarcinii, precum si dezvoltarea peri- si postnatala. Loracarbef va fi utilizat in sarcina numai in conditiile in care acesta este absolut necesar. Nu se cunoaste excretia acestui produs prin laptele matern. Loracarbef va fi administrat cu atentie mamelor care alapteaza.

Efecte asupra capacitatii de conducere si utilizare a masinilor: Din acest punct de vedere loracarbef este inofensiv.

Reactii adverse: Unul dintre efectele adverse cel mai des intalnite este diareea. Efecte adverse mai putin intalnite sunt: greturile, varsaturile, durerile abdominale, cefaleea si vaginitele. Au fost intalnite reactii de hipersensibilitate, inclusiv iritatii cutanate, urticarie, prurit si eritem multiform. Au fost raportate reactii asemanatoare celor din boala serului. Cresteri ale timpului de protrombina, precum si disfunctii hepatice de tipul colestazei au fost mai rar intalnite.

Supradozare: Semnele si simptomele pot include: greturi, varsaturi, epigastralgii si diaree. Tratamentul: La masurile terapeutice generale, care pot deveni necesare, se adauga terapia locala ce urmareste reducerea absorbtiei digestive a medicamentului prin administrare de carbune activ si lavaj gastric. Diureza fortata si dializa nu s-au demonstrat a fi benefice in eliminarea supradozelor de loracarbef. Hemodializa si-a demonstrat eficacitatea in accelerarea eliminarii loracarbef in cazurile cu insuficienta renala.

Proprietati farmacodinamice: Loracarbef este un antibiotic beta-lactamic de sinteza, care face parte din clasa carbacefemelor. Actiunea antibacteriana consta in legarea proteinelor esentiale din structura peretelui bacterian, determinand astfel inhibarea sintezei acestuia. Loracarbeful are un spectru larg de actiune in vitro. Este activ pe: stafilococi (inclusiv tulpinile de S.aureus producatoare de penicilinaza), streptococi, Haemophilus spp. si Moraxella (Branhamella) catarrhalis (inclusiv tulpinile producatoare de beta-lactamaze) si cei mai des intalniti bacili gramnegativi. Enterobacter spp., Serratia spp. si Pseudomonas aeruginosa prezinta in general rezistenta in vitro, ca si stafilococii meticilino-rezistenti si enterococii.

Proprietati farmacocinetice: Loracarbef are o absorbtie buna din tractul gastrointestinal dupa administrarea orala. Biodisponibilitatea nu este alterata in mod semnificativ de alimente, varsta sau de prezenta insuficientei renale. Farmacocinetica loracarbef este liniara de la o doza de 100 pana la 500 mg, fara acumularea medicamentului in organism, atunci cand acesta este administrat de doua ori pe zi, la pacientii cu functie renala normala. Cand se administreaza impreuna cu alimentele, concentratia plasmatica maxima a loracarbef este egala cu 50% pana la 60% din aceea observata la subiectii la care s-a administrat pe nemancate, si aceasta apare cu 30-60 de minute mai tarziu. Urmand administrarea capsulelor de 200 mg si 400 mg pe nemancate, concentratiile plasmatice maxime au fost in medie de 9 si respectiv 14 mg/ml fiind obtinute dupa 60-90 de minute. Suspensia orala este absorbita mai rapid, iar media concentratiilor plasmatice este cu 20% mai mare decat in cazul capsulelor. Durata absorbtiei este aceeasi. Timpul de injumatatire plasmatic al loracarbef este in medie de 1 ora; acesta creste la 1,5 ore cand se administreaza in asociere cu probenecid. In caz de insuficienta renala moderata timpul de injumatatire plasmatica este prelungit la 5,6 ore iar la pacientii in stadii finale ale insuficientei renale este de pana la 32 de ore; in timpul hemodializei timpul de injumatatire este de aproximativ 4 ore. Nu s-a pus in evidenta metabolizarea loracarbef in organismul uman. Aproximativ 25% din loracarbef circulant este legat de proteinele plasmatice. Rinichiul este calea majora de eliminare a loracarbef (85-90%).

Conditii de pastrare: A se pastra la temperatura camerei (15 - 30 grade Celsius). Dupa reconstituire, suspensiile se vor pastra la frigider.

Reconstituirea suspensiilor orale:

Flacon
Mod de reconstituire
100 ml

Se adauga 60 ml apa in doua reprize peste mixtura uscata din flacon. Se agita energic dupa fiecare repriza.

50 ml

Se adauga 30 ml de apa in doua reprize peste amestecul uscat din flacon. Se agita energic dupa fiecare repriza.

Producator: Eli Lilly and Company


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Administrare Amoksiklav 2x1000 mg
Buna dimineata, Medicul mi-a recomandat pentru otita medie acuta Amiksiklav 1000 mg la 8 ore, dar f ...
Vreau sa schimb anticoncepționalele
Buna seara , iau Midiana de o luna iar de cand am inceput anticoncepționalele sufar de uscaciun ...
Dacă mi se spune că am pietre la rinichi din tinerețe, eu având acum 70 ani, cum trebuie să folosesc ceaiul Renostip?
Dacă mi se spune că am pietre la rinichi din tinerețe, eu având acum 70 ani, cum trebuie să fol ...
↳ Buna ziua! Dozele recomandate trebuie respectate indiferent de vechimea afectiunii. Asadar preparati ceaiul adaugant 250 m de apa clocotita la unplic ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Sangerare la jumatatea menstruatiei
Am avut ultimul ciclu menstrual în intervalul 01-03.03.2021. Și astăzi 14.03.2021, am avu ...
↳ Buna ziua! Fenomenul nu trebuie sa va ingrijoreze, se intampla uneori ca eliberarea ovulului sa fie insotita de o sangerare usoara. Secretia cu consi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Otita serocongestiva
Buna ziua! Pentru o otita serocongestiva cu timpan opac (rosu intens la una din urechi) la un copil ...
Otita seroasa lichid in spatele timpanului
Buna ziua, pentru otita seroasa ce persista de 1 luna in urma unei raceli (tratate cu antibiotic ) c ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...