Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » MARVELON

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - MARVELON

Prospect - MARVELON


NU comercializăm MARVELON!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: MARVELON    DCI: COMBINATII


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Contraceptia orala.
Compozitie: Fiecare pachet contine 21 de tablete. Fiecare tableta contine: desogestrel (un progestogen) 0,15 mg; ethynilestradiol (un estrogen) 0,03 mg.
Caracteristici: Marvelon este un preparat anticonceptional oral combinat, avand ca substante active estrogenul - etinilestradiol si progestogenul desogestrel.

Studiile clinice au aratat ca preparatele contraceptive orale ce contin etinilestradiol si desogestrel sunt lipsite de efectele metabolice nedorite, considerate a fi rezultatul activitatii androgenice a unor progestogeni continuti in anticonceptionalele orale. Cand se ia dupa schema de dozaj recomandata, Marvelon impiedica functia gonadica a hipofizei si astfel ovulatia. De asemenea, el induce o sangerare uterina regulata care, in ceea ce priveste cantitatea si durata, seamana cu o sangerare menstruala normala. De obicei aceasta sangerare incepe la 2-3 zile dupa ce a fost luata ultima tableta si este nedureroasa. In cadrul testelor clinice, Marvelon a prezentat o proportie foarte redusa a sarcinilor, un bun control asupra ciclului, o incidenta redusa a efectelor secundare, un numar mic de persoane care renunta la el.

Dozaj si administrare: Prima tableta din primul pachet se ia in prima zi a menstruatiei. La fel si cand s-a renuntat la un alt tip de contraceptiv oral si se trece la Marvelon. Se ia o tableta zilnic la aceeasi ora, fara intrerupere, timp de 21 zile, dupa care urmeaza 7 zile de pauza. Fiecare pachet ulterior se incepe dupa incheierea perioadei de 7 zile in care nu s-a luat tableta. Dupa nastere administrarea tabletelor poate incepe in prima zi a primei menstruatii spontane. Daca este necesar sa se inceapa mai devreme, de exemplu imediat dupa nastere, sunt necesare masuri contraceptive suplimentare in primele 14 zile in care se iau tabletele. Dupa pierderea unei sarcini sau dupa un avort, administrarea tabletelor trebuie sa inceapa imediat. In cazul acesta, nu sunt necesare masuri contraceptive suplimentare. Atentie: Alte informatii despre modurile de intrebuintare, trecerea de la alt contraceptiv oral, tabletele neluate, intarzierea menstruatiei etc. sunt prezentate in prospectul din interiorul pachetului.

Contraindicatii: Sarcina; tulburari cardiovasculare sau cerebrovasculare, de exemplu tromboflebita si procese tromboembolice, sau antecedente de acest tip; hipertensiune severa; tulburare severa a functiilor hepatice sau antecedente de acest tip, daca rezultatele functiilor hepatice nu au revenit la normal; icter colestatic; antecedente de icter pe sarcina sau icter datorat folosirii steroizilor; sindromul Rotor si sindromul Dubin-Johnson; tumori estrogen-dependente sau care sunt suspecte de a depinde de estrogen; hiperplazie endometrica; sangerari vaginale nediagnosticate; porfirie; hiperlipoproteinemie, mai ales in prezenta si a altor factori de risc ce predispun la tulburari cardiovasculare; antecedente de prurit sau herpes de gestatie, in timpul sarcinii sau al utilizarii de steroizi.

Avertizari si precautii: Daca apare vreun indiciu de proces tromboembolic, tratamentul trebuie oprit imediat; fumatul creste riscul aparitiei de boli vasculare, care creste odata cu varsta. Riscul acesta este probabil ceva mai mare la femeile ce folosesc anticonceptionalele cu continut estrogen, decat la cele care nu le folosesc. Femeile ce depasesc varsta aproximativa de 35 ani trebuie, prin urmare, sfatuite sa intrerupa fumatul daca doresc sa foloseasca acest preparat. La pacientele care folosesc preparate cu continut de estrogen, riscul trombozei venoase poate sa creasca temporar cand se fac interventii profunde chirurgicale importante sau in caz de imobilizare indelungata. In cazul varicelor venoase severe, avantajele preparatelor cu continut de estrogen trebuie bine cantarite in raport cu posibilele riscuri. Tratamentul trebuie intrerupt in caz ca testele functiilor hepatice devin anormale. Adenoame ale celulei hepatice au fost foarte rar raportate la femei care folosesc contraceptive orale. Adenomul se poate prezenta ca o masa abdominala sau cu semnele si simptomele unei dureri abdominale acute. Un adenom hepatic sangerand este considerat astfel daca are dureri abdominale sau semne de sangerare intraabdominala. Se intalneste ocazional cloasma in timpul folosirii de preparate cu progestogen, mai ales la femeile cu antecedente de cloasma gravidicum. Femeile cu tendinta de cloasma trebuie sa evite expunerea la soare in timpul consumarii acestui preparat. In perioada de utilizare a anticonceptionalelor cu estrogen, poate aparea ocazional depresia. Daca aceasta este insotita de tulburari ale metabolismului triptofanului, valoare terapeutica poate avea administrarea vitaminei B6. Consumul de steroizi poate influenta rezultatul unor teste de laborator. In timpul unui tratament indelungat cu preparate cu estrogen si/sau progestogen este bine sa se faca examene medicale periodice. Pacientele cu urmatoarele simptome trebuie supravegheate cu atentie: insuficienta cardiaca latenta sau manifesta, tulburari renale, hipertensiune, epilepsie sau migrena (ori antecedente ale acestor stari) deoarece uneori induc o agravare sau o recurenta a acestor boli; hemoglobinopatie cu celule in forma de secera - deoarece in anumite imprejurari, de exemplu in cazul infectiilor si al anoxiei, preparatele cu continut de estrogen pot determina procese tromboembolice la pacientele care au astfel de probleme; tulburari ginecologice sensibile la estrogen, de exemplu fibrom uterin, care se poate mari si endometrioza, care se poate agrava la tratamentul cu estrogen.

Siguranta scazuta: Cand acest produs se ia respectand regulile de intrebuintare, sarcina este foarte improbabila. Totusi, gradul de siguranta a contraceptivelor orale poate sa scada atunci cand: tabletele nu au fost luate in conformitate cu regulile de intrebuintare, de exemplu, s-a uitat o tableta; au aparut tulburari gastro-intestinale cu diaree si/sau voma pe parcursul duratei de 4 ore dupa ce s-a luat tableta; se iau concomitent alte medicamente (vezi "Interactiuni"). Daca sangerarea de privatie inceteaza sa apara si nu s-a produs nici unul din evenimentele mentionate mai sus, sarcina este foarte improbabila si se poate continua folosirea contraceptivelor orale. Daca totusi se produce vreunul din aceste evenimente, consumul tabletelor trebuie oprit si sarcina eliminata inainte de reinceperea consumului de contraceptive.

Reactii adverse: Urmatoarele reactii adverse au fost asociate cu terapia cu estrogen si/sau progestogen: Aparatul genito-urinar: sangerare intermenstruala, amenoree post-medicatie, modificari ale secretiei cervicale, cresterea dimensiunii fibromului uterin, agravarea endometriozei, anumite infectii vaginale, de exemplu candidoza. Sani: sensibilitate, durere, marire, secretie. Aparatul gastro-intestinal: greata, voma, colelitiaza, icter colestatic. Sistemul cardio-vascular: tromboza, cresterea tensiunii. Piele: cloasma, eritem, urticarie. Ochi: disconfort al corneei in cazul in care se folosesc lentile de contact. SNC: dureri de cap, migrena, modificari ale starii psihice. Diverse: retentia lichidelor, toleranta redusa la glucoza, modificari ale greutatii corporale.

Interactiuni: Sangerarea poate deveni neregulata si siguranta poate scadea cand contraceptivele orale se utilizeaza concomitent cu alte medicamente (barbiturice, antibiotice: de exemplu tetraciclina, rifampicin etc.; carbune activat si anumite laxative). Contraceptivele orale pot micsora toleranta la glucoza si pot spori necesarul de insulina ori de alte medicamente antidiabetice la femeile cu diabet.
Sarcina si lactatie: Acest medicament este contraindicat in timpul sarcinii. Contraceptivele cu estrogen/progestogen pot afecta calitatea si pot reduce cantitatea laptelui. O mica parte din substanta activa poate fi eliminata in lapte.

Supradozare: Toxicitatea desogestrelului, precum si a etinilestradiolului este foarte scazuta. De aceea, nu este de asteptat sa apara simptome toxice la Marvelon atunci cand sunt luate simultan mai multe tablete, de exemplu de catre copii. Simptomele care pot sa apara in acest caz sunt: greata, voma, iar la fetite o usoara sangerare vaginala. Nu este nevoie de un tratament special daca se poate da tratamentul de suport necesar.

Producator: Organon


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Yasmin si Serlift
Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi-a fost prescris pentru remedi ...
↳ Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atentia ca este posibil ca tocmai Yasmin sa va provoace simptome depresive si din cau ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Interactiunea dintre Augmentin si midiana zilnic.
Buna ziua! Este recomandat mai mult de 7 zile dupa o cura de antibiotic sa folosesc o metoda in plu ...
Bună ziua am loat marvelon 21
Bună ziua am loat marvelon 21 an adua zi de mestruatia și am loat decât trei pastilute &# ...
Bună ziua
Bună ziua mi-a venit mesruatia ieri și am inceput la marvelon 21 aseară le-am luat pe ...
Bună am fost la ginecolog și mi-a zis sa iau an continuare cerazet pďż˝nă. Cďż˝nd Ami vine mestruatia sau daca nu sa iau marvelon 21 și mi-a zis că Ami vine cum mă anvatati dumneavoastra are dreptate sau nu Ami puteți spune varog
Bună am fost la ginecolog și mi-a zis sa iau an continuare cerazet pana cand imi vine mestruati ...
↳ Buna ziua! Continuatu cu Cerazette inca o luna iar daca tot nu se declanseaza sangerarea, treceti pe Marvelon 21 pur si simplu, fara pauza, respectan ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Novothyral scade efectul anticonceptionalelor
Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca Novothyral scade efectul anticonceptionalelor Marvelon. Mul ...
↳ Buna ziua! In mod neasteptat, situatia sta invers in cazul acestei asocieri: Novothyral nu scade efectul anticonceptionalelor, insa estrogenul din Ma ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Folosesc Logest ..
Folosesc Logest de o lună, acum fac pauza de 7 zile,după cate luni iși face efectul?am citit de ...
↳ Buna ziua! Efectul contraceptiv este prezent inca de la prima folie, cu conditia adminsitrarii corecte, fara omisiuni. Va puteti baza pe acest efect, ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
prezervativ ramas inauntru
Buna ziua! daca prezervativul a ramas in vagin, exista sanse sa fie expulzat de la sine? prietenul m ...
↳ Buna ziua! Mergeti la ginecolog pentru a fi indepartat, este un corp strain si normal ca poate determina reactii nedorite (infectii, inflamatie)! Evi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Folosirea contraceptiei
Ce metode contraceptive se pot folosi după actul sexual dacă în ultimele 2 luni nu am avut ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa COMBINATII?
Alte medicamnete care au COMBINATII:
- SmofKabiven Nutribase emulsie perfuzabila
- SmofKabiven Low Osmo Peripheral emulsie perfuzabila
- Ecbirio 0,3 mg/5 mg/ml picaturi oftalmice, solutie
- Devaricid 450 mg/50 mg comprimate filmat
- Nefrosol fara potasiu solutie pentru hemofiltrare
- GluaMet 50 mg/850 mg comprimate filmate
- Dyvixarez 0,5 mg/0,4 m
- Dutazen 0,5 mg/0,4 mg
- DUSTIN DUO 0,5 mg/0,4 mg
- Ducressa 1 mg/ml + 5 mg/ml
- Doreta EP 75 mg/650 mg
- Caffetin Cold Plus comprimate filmate
- Aprexevo
- Analgex 400 mg/325 mg comprimate filmate
- Twinpros 0,5 mg/0,4 mg capsule
- TANTUMGRIP cu gust de portocala 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- TANTUMGRIP cu gust de lamaie si miere 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- TANTUMGRIP cu gust de lamaie 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- Solutie Hartmann solutie perfuzabila
- Solutie contra aftelor bucale
- SOLUTIE AURICULARA CU CLORAMFENICOL SI FLUOCINOLON
- SmofKabiven extra Nitrogen emulsie perfuzabila
- SmofKabiven Central fara electroliti emulsie perfuzabila
- SIROP PATLAGINA
- Prothromplex TOTAL 600 UI
- PADUDEN Raceala si Gripa 200 mg/30 mg
- NuTRIflex Omega Peri novo
- Nutriflex Lipid Plus emulsie perfuzabila
- Coldrex Sinus Extra
- Advil Raceala si Gripa
- Addaven
- Zovirax Duo 50 mg
- Zifex complex ovule
- Zetovar 10 mf
- Zenadea 2mg
- Volulyte
- Vizimaco
- Vizilatan Duo
- Viacorlix
- Vi-Sol Calcium sirop
- Veyann
- Vertigix
- Valtricom
- TWICOR 10
- Torvazin Plus
- Tilamcar
- Telhycar
- Telassmo
- Synocam
- Synaze
- Suvezen
- SifiOpt
- Septolete D pastille
- Septolete pastile
- Prestarium ARG Plus
- Prestarium
- Preamlessa
- Plenvu
- PERIOLIMEL N4E
- Parvaxor
- OXIMED
- Nasic 1 mg/ml
- GNAK 50 mg
- Fervex raceala si gripa
- Essentiale MAX 600 mg capsule
- Dipperam 5 mg/80
- DICARBOCALM N
- Desorelle Zilnic 150 micrograme/30 micrograme
- Co-Roswera 5 mg/10 mg
- Clensia Pulbere pentru solutie orala
- Cebangin mentol 5 mg/1 mg
- Cebangin lamaie 5 mg/1 mg
- Biphozyl solutie pentru hemodializa/hemofiltrare
- Azalonum 20 mg
- Arbalior 25 mg
- Airbufo Forspiro 160 micrograme
- Addamel Novum
- OTIS-T
- OTIRELAX 45,5mg/11,4 mg/ml
- ORNIBEL 0,120 mg/0,015 mg/24 de ore
- OCTENISEPT
- NORTIVANCOMBI 10 mg/160 mg
- NORPLEXAM 10 mg/2,5 mg/10 mg
- NORIPLEX 10 mg/2,5 mg
- NEIRAXIN
- NEFROSOL cu 2 mmol/l potasiu
- N-CALMANT III
- N – ANTIGRIPAL
- MYDRANE
- MULTIBIC POTASSIUM-FREE
- MOVIPREP
- MODAFEN HOT DRINK 650 mg/10mg
- Microlax
- METEOSPASMYL 60 mg/300mg
- MARYNARKA 0,075 mg/0,020 mg
- Lipofundin MCT/LCT 200 mg/ml
- Lipocomb Calciu 10 mg/10 mg
- Lekadol
- Kivizidiale 40 de micrograme/ml + 5 mg/ml
- Kandoset

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...