Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » MEXITIL, fiole

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - MEXITIL, fiole

Prospect - MEXITIL, fiole


NU comercializăm MEXITIL, fiole!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: MEXITIL, fiole    DCI: MEXILETINUM


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Aritmii ventriculare, in functie de gravitatea simptomelor si/sau dupa gradul de amenintare a vietii pacientului, hotaratoare fiind decizia medicului.
Forma de prezentare: Capsule a 200 mg clorhidrat de mexiletin/capsula. Fiole 10 ml a 250 mg clorhidrat de mexiletin.

Actiune terapeutica: Mexitil este un medicament antiaritmic care reduce viteza maxima de depolarizare cu mica modificare, a potentialelor restante sau a duratei potentialului de actiune.

Se administreaza impreuna cu, sau dupa alte preparate antiaritmice si, de asemenea, cu alte medicamente care actioneaza asupra sistemului cardiovascular.

Contraindicatii: Mexitil nu trebuie administrat in primele trei luni de sarcina, dupa un infarct miocardic sau cand randamentul cardiac este limitat (activitate a ventriculului stang sub 35%), cu exceptia pacientilor cu aritmie ventriculara ce le pericliteaza viata, soc cardiogen sau in cazul unui bloc AV de gradul doi sau trei preexistent, daca nu exista un stimulator de ritm. Mexitil nu trebuie utilizat in cazul in care este cunoscuta sensibilitatea la o substanta activa sau la anestezice locale (ex.: lidocaina, procaina).

Avertismente, precautii: Daca medicamentul este folosit in situatiile enuntate mai jos, pacientul trebuie monitorizat cu grija si dozajul trebuie redus: disfunctie sinusala, tulburari de conducere intracardiaca, bradicardie, hipotensiune, sau insuficienta cardiaca. La pacientii cu ciroza hepatica decompensata s-a constatat o incetinire a metabolizarii si eliminarii mexiletinei. Aceasta incetinire poate sa apara, de asemenea, la pacienti cu insuficienta renala severa. La acesti pacienti doza trebuie adaptata de la caz la caz (individual). Pacientii la care clinic sau prin examenul de laborator se constata afectarea functiilor renale, trebuie monitorizati cu grija.

Sarcina si alaptare: Mexitil poate fi utilizat in sarcina numai in cazul in care raportul intre beneficiu si risc este favorabil. Mexitil trece in laptele matern in concentratii care au efect asupra copilului. De aceea, daca utilizarea Mexitil este considerata esentiala pentru mama, trebuie intrerupta alaptarea.
Efecte adverse: In timpul utilizarii produsului Mexitil s-au raportat urmatoarele efecte adverse: disconfort gastric, afectarea simtului gustativ, greata, varsaturi, toropeala, disartrie, nistagmus, tulburari oculare de adaptare, ataxie, secuse musculare, parestezii, convulsii si cazuri izolate de stari confuzionale pasagere. Asemeni altor medicamente antiaritmice, Mexitil poate contribui la inrautatirea aritmiei. S-au observat in anumite cazuri reactii la nivelul pielii. Pot aparea ulceratii esofagiene, daca Mexitil se inghite cu o cantitate insuficienta de lichid si ramane in esofag. Chiar daca se foloseste conform recomandarii medicului, Mexitil poate influenta intr-o anumita masura capacitatea de a manui masini, de a conduce vehicole. Aceasta situatie se accentueaza in combinatie cu consumul de alcool.

Interactiuni: Cand se administreaza concomitent Mexitil cu alte medicamente antiaritmice este de presupus accentuarea efectului asupra conducerii si activitatii inimii. S-au utilizat combinarea cu propranol, chinidina si amiodarona. Toate medicamentele care modifica peristaltismul intestinal pot afecta absorbtia Mexitil. Opiaceele pot intarzia trecerea Mexitil in circuitul sanguin. Deoarece Mexitil este metabolizat in special in ficat, substantele care afecteaza functiile ficatului pot modifica nivelul concentratiei de mexiletina in sange. Este necesar sa se reduca doza de Mexitil in situatiile in care concomitent se administreaza substante care determina inhibitia enzimelor hepatice. Cand se administreaza medicamente care produc o inductie enzimatica, de exemplu rifampicina, doza de Mexitil trebuie crescuta, intrucat metabolizarea sa, in aceasta situatie, are loc intr-un ritm mai rapid. In cazul unei terapii concomitente cu Mexitil, nivelul seric de teofilina creste. Acelasi lucru se produce si in cazul asocierii cu cofeina.

Dozare, administrare:: Cand este de dorit sa se atinga mult mai rapid nivelurile sanguine corespunzatoare, este recomandat sa se administreze o doza initiala de incarcare, mai ales sub forma intravenoasa. La pacientii cu ciroza hepatica decompensata si la cei cu insuficienta renala severa doza trebuie individualizata. Intravenos: Nu exista o schema de administrare intravenoasa a Mexitil. Se propune insa administrarea in doi timpi: doza de incarcare: 250 mg perfuzat in mai mult de 30 minute, corespunzator la aproximativ 0,1 mg/kg corp/min. Doza de intretinere: 50 mg/h corespunzator la aproximativ 0,01 mg/kg corp/min. Dat fiind ca sunt de asteptat efecte adverse, Mexitil nu trebuie administrat niciodata intravenos sub forma de perfuzie rapida. Pentru o perfuzie continua, Mexitil i. v. poate fi diluat in urmatoarele solutii pefuzabile standard: glucoza 5%; ser fiziologic; NaCl 0,9%+ KCl 0,3% (sau 0,6%); bicarbonat de sodiu; lactat de sodiu; solutia pregatita pentru administrare nu trebuie pastrata mai mult de 8 ore. Oral: Este important ca la forma orala Mexitil sa se inghita cu o cantitate mare de lichid, de preferinta cu pacientul in pozitie verticala. Se recomanda sa se ia Mexitil dupa mancare. Doza initiala: Daca se doreste sa se obtina niveluri sanguine mai inalte se administreaza o doza de incarcare, care trebuie sa fie de obicei de 400 mg. Doza de intretinere: Prima doza de intretinere trebuie data la 2-6 ore dupa doza de incarcare, in functie de raspunsul clinic. Doza zilnica obisnuita este intre 400-800 mg (in doze divizate). Unii pacienti au nevoie de doze de mentinere de pana la 1 200 mg/zi in doze divizate), pe cand, pentru alti pacienti, o doza de mentinere cuprinsa intre 300-600 mg/zi (in doze divizate) poate fi suficienta. Adaptarea tratamentului: Adaptarea tratamentului antiaritmic la pacientii cu aritmie ventriculara poate fi condusa numai prin monitorizare si numai cand este disponibil un echipament de urgenta cardiologica potrivit. Se recomanda ca acest control sa fie condus o perioada de peste 24 de ore. Schimbarea tratamentului de la perfuzia i. v. la capsule: La intreruperea perfuziei i.v. se incepe administrarea dozei orale de intretinere. Prima capsula trebuie sa se administreze la sfarsitul perfuziei sau la scurt timp dupa aceasta. In anumite cazuri este necesar un dozaj individualizat. Tatonarea dozajului eficient si bine tolerat se realizeaza cu ajutorul capsulelor de Mexitil cu cea mai redusa concentratie. Data fiind severitatea bolii si cunoscand posibila modificare a tabloului clinic, se recomanda controlul cardiologic regulat al pacientului. Pacientul trebuie monitorizat in cazul in care tratamentul cu Mexitil a fost incheiat, deoarece poate sa apara, dupa oprirea administrarii, in multe cazuri, aritmia.

Conditii de pastrare: Se va pastra intr-un loc uscat, la o temperatura care sa nu depaseasca 25 grade Celsius. Se va pastra intr-un loc sigur si nu se va lasa la indemana copiilor.

Producator: Boehringer Ingelheim


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Contraindicatii in caz de aritmie?
Doresc sa stiu daca prezenta acidului jialuronic in compozitia Artilane are contraindicatii in caz d ...
Aritmia!
Sunt diagnosticata cu aritmie (benigna) și iau în fiecare zi o pastila de bisoprolol 1,25. Pro ...
asociere betaloc - aspacardin
Pentru controlul tensiunii arteriale folosesc Betaloc (administrat 75mg, 1 pastila de 0.5mg + 1/2). ...
↳ Buna ziua! Puteti asocia tratamentului curent o tableta de Aspacardin pe zi, dar cu prima ocazie, discutati cu medicul de familie sau cu specialistul ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
TA si aritmie cu tahicardie.
Eu am TA si aritmie cu tahicardie- aprox 114-130 batai/min. Spuneti-mi va rog, care dintre medica ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa MEXILETINUM?
Alte medicamnete care au MEXILETINUM:
- MEXITIL, capsule

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...