Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » MINTEZOL, suspensie

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - MINTEZOL, suspensie

Prospect - MINTEZOL, suspensie


NU comercializăm MINTEZOL, suspensie!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: MINTEZOL, suspensie    DCI: TIABENDAZOLUM


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Mintezol este indicat ca tratament in: strongiloidoza, larva migrans cutanata (eruptie serpiginoasa), dracunculoza, larva migrans viscerala. Mintezol este de asemenea indicat pentru ameliorarea simptomelor si febrei in trichineloza, in timpul fazei invazive a bolii.
Cu toate ca este indicat ca prima terapie, cand apare enterobioza (oxiuriaza) asociata cu oricare dintre afectiunile enuntate la indicatii, la cei mai multi dintre pacienti nu este necesara o terapie aditionala. Mintezol ar trebui folosit in uncinarioza (Necator americanus si Ancylostoma duodenalis), trichiuriaza si ascaridiaza numai atunci cand o terapie mai specifica nu este disponibila sau nu poate fi folosita, sau cand se doreste asocierea unui al doilea agent in continuarea terapiei.

Mintezol (tiabendazol, MSD), un antihelmintic, este eficace in tratamentul diverselor infectii cu nematode la om. Mintezol asigura un tratament sistemic impotriva larvei migrans cutanata si larvei migrans viscerala. De asemenea, este eficient ca tratament oral pentru Dracunculus medinensis.

Mintezol determina eliminarea spontana a viermilor din chisturile cutanate sau usureaza indepartarea lor manuala. In unele cazuri viermele devitalizat nu este eliminat si se produce inchistarea cu liza. La unii pacienti medicamentul a fost util in tratamentul trichinelozei.

Posologie si mod de administrare: Mintezol este disponibil ca suspensie continand 0,5 g tiabendazol la 5 ml si ca tablete care se mesteca, continand 0,5 g tiabendazol. Daca este posibil, Mintezol trebuie administrat in timpul meselor. Tabletele de Mintezol trebuie mestecate inainte de inghitire. Nu sunt necesare restrictii alimentare, medicatie complementara sau clisme evacuatorii. Schema uzuala de administrare pentru toate parazitozele este de doua doze pe zi. Marimea dozei este determinata de greutatea pacientului. Doza este independenta de afectiunea tratata si se calculeaza in modul urmator: Pacientii care cantaresc mai putin de 60 kg-25 mg/kg corp/doza; pacientii care cantaresc 60 kg si peste - 1,5 g/doza. Doza maxima zilnica de Mintezol pentru adultii cantarind peste 60 kg este de 3 g. La anumiti pacienti doua doze zilnice pot conduce la o incidenta crescuta a efectelor adverse. In aceste cazuri, in prima zi se administreaza 25 mg/kg corp dupa masa principala si se repeta aceeasi doza dupa 24 de ore tot dupa masa principala.

Regimul de tratament pentru fiecare indicatie: Regim terapeutic: Strongiloidoza: 2 doze pe zi timp de 2 zile succesiv; poate fi folosita ca schema alternativa o singura doza de 50 mg/kg corp dar, in acest caz, ne putem astepta la o incidenta crescuta a reactiilor adverse. Larva migrans cutanata (eruptie serpiginoasa): 2 doze pe zi timp de 2 zile succesiv; daca la 2 zile dupa terminarea tratamentului sunt inca prezente leziuni active se recomanda repetarea schemei terapeutice. Dracunculoza: 1 sau 2 viermi vizibili: 25 mg/kg corp de doua ori intr-o singura zi; 3 sau mai multi viermi: pana la 100 mg/kg corp in doua doze egal divizate intr-o singura zi; 10 sau mai multi viermi: o a doua doza de 50 mg/kg corp la 8 zile dupa tratamentul initial daca se considera necesar. Larva migrans viscerala: 2 doze pe zi timp de 7 zile succesiv; datele despre siguranta si eficacitate pentru tratamentul de 7 zile sunt limitate. Trichineloza: 2 doze pe zi timp de 2-4 zile succesiv, in functie de raspunsul pacientului; doza optima pentru tratamentul trichinelozei nu a fost stabilita. Alte indicatii: viermi cilindrici intestinali (incluzand ascaridiaza, uncinarioza si trichiuriaza) 2 doze pe zi timp de 2 zile consecutiv; o singura doza de 50 mg/kg corp poate fi folosita ca schema alternativa, dar este de asteptat o incidenta crescuta a reactiilor adverse.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la oricare dintre componentele acestui medicament.

Precautii: Daca apar reactii de hipersensibilitate, medicamentul trebuie intrerupt imediat si nu se va mai relua administrarea. Tratamentul cu tiabendazol a fost insotit uneori de eritem multiform. In cazurile severe (sindrom Stevens-Johnson) s-au produs si reactii fatale. Pentru ca pot aparea destul de frecvent reactii adverse asupra sistemului nervos central, trebuie evitate activitatile care solicita mentinerea atentiei. Ideal ar fi sa se institue terapia de sustinere inaintea inceperii tratamentului medicamentos antihelmintic in cazul pacientilor anemici, deshidratati sau malnutriti. Pacientii cu afectiuni hepatice sau renale trebuie urmariti atent. Mintezol nu trebuie folosit in scop profilactic ci numai in scop curativ la pacientii la care au fost diagnosticate infestari cu specii sensibile.

Sarcina si alaptare: Siguranta folosirii acestui medicament la gravide si la mame care alapteaza nu a fost stabilita.
Interactiuni cu alte medicamente: Tiabendazolul poate intra in competitie cu alte medicamente, cum ar fi teofilina, pentru locusurile de metabolizare din ficat, producand cresterea nivelului seric al unor asemenea produsi pana la niveluri potential toxice. De aceea, cand se preconizeaza administrarea concomitenta de tiabendazol si derivati xantinici este necesara monitorizarea nivelurilor sanguine sau reducerea dozelor pentru acesti compusi. Un astfel de tratament concomitent trebuie administrat sub atenta supraveghere medicala.

Reactii adverse: Reactiile adverse cele mai des intalnite sunt: anorexia, greata, varsaturile si ameteala. Mai putin frecvent au aparut: diaree, jena epigastrica, prurit, oboseala, toropeala, confuzie si cefalee. Reactii adverse care au aparut rar sunt: tinitus, hiperiritabilitate, amorteala, senzatii anormale la nivelul ochilor, incetosarea vederii, xantopsie, hipotensiune, colaps, enurezis, cresteri tranzitorii ale flocularii cefalinei si ale GOT, icter, colestaza intrahepatica si afectarea parenchimului hepatic, hiperglicemie, leucopenie tranzitorie, eruptie perianala, miros neplacut al urinei, cristalurie, hematurie, aparitia de ascarizi vii in cavitatea bucala sau nas, convulsii, tulburari psihice, uscaciunea mucoaselor (bucala, conjunctivala etc.). Reactiile de hipersensibilitate includ: febra, eritem facial, frisoane, hiperemie conjunctivala, angioedem, reactie anafilactica, eruptii cutanate, eritem multiform (incluzand sindromul Stevens-Johnson) si limfadenopatii. Teste de laborator: Rareori, la pacientii tratati cu Mintezol a aparut o crestere tranzitorie a flocularii cefalinei si a GOT.

Forma de prezentare: Suspensie continand 500 mg tiabendazol/5 ml si tablete care se mesteca continand 500 mg tiabendazol.
**Experienta clinica cat si experientele de siguranta la copii cantarind sub 15 kg sunt limitate.

Producator: Merck Sharp & Dohme


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Oxiuri in alaptare
Bună ziua, ce medicament pot lua in timpul alaptarii pentru combaterea parazitilor intestinali? ...
Copilul meu are giardia
As dori sa știu cum.administrez unui copil de 4 ani jumate uleiul de nuca neagra ,și cât t ...
Alimentație în tratamentul cu wormex
Bună seara! Am un băiețel în vârstă de 5 ani, în urma analizelor medicale, rezul ...
↳ Buna ziua! Faceti tot posibilul sa nu consume dulciuri, acestea sunt ''preferatele'' parazitilor si nu au un aport nutritiv pentru copil. Cantitatea ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Durata cura cu ulei de dovleac
Cât timp durează tratamentul cu ulei de dovleac sau capsule cu ulei de dovleac ...
↳ Buna ziua! Daca doriti sa utilizati uleiul de dovleac pentru ameliorarea hiperplaziei de prostata, cura trebuie sa dureze miminm 3 luni (maxim 6 zlun ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Paraziti
Buna ziua. De la medicul gastro urmez un tratament din tinctura arin alb,cimisir si nuc negru pt g ...
Daca am paraziti in sarcina
Buna ziua! Pentru paraziti in sarcină, trimestrul 2, săptămână 23,ce recomanda&# ...
↳ Buna ziua! Puteti prepara in fiecare dimineata un amestec format din 6 catei de usturoi tocati marunt, care se pun in 250 ml de lapte, apoi se da in ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa TIABENDAZOLUM?
Alte medicamnete care au TIABENDAZOLUM:
- MINTEZOL, tablete

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...