Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » MOVALIS, supozitoare

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - MOVALIS, supozitoare

Prospect - MOVALIS, supozitoare


NU comercializăm MOVALIS, supozitoare!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: MOVALIS, supozitoare    DCI: MELOXICAMUM


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Movalis este un antiinflamator indicat pentru tratamentul simptomatic al artritei reumatoide, tratamentul simptomatic al osteoartritelor dureroase (artroze, boli degenerative ale articulatiilor); alte stari inflamatorii.
Compozitie: 20 tablete a 7,5 mg sau 15 mg meloxicam/tableta 6/12 supozitoare a 15 mg meloxicam/supozitor
Proprietati: Movalis este un AINS din clasa acizilor enolici, cu proprietati antiinflamatoare, analgezice si antipiretice. Mecanismul, comun pentru toate efectele, se datoreaza capacitatii Movalis de a inhiba biosinteza prostaglandinelor, cunoscuti mediatori ai inflamatiei.

In vivo, Movalis inhiba mai mult biosinteza prostaglandinelor de la locul inflamatiei, decat a celor din mucoasa gastrica sau din rinichi. Acest grad crescut de protectie se datoreaza inhibarii selective a COX 2, fata de COX 1. Dovezile existente arata ca inhibarea COX 2 intretine efectele terapeutice ale AINS, pe cand inhibarea COX 1 este responsabila de efectele secundare gastrointestinale si renale. Studiile clinice au demonstrat o incidenta scazuta a efectelor secundare gastrointestinale (inclusiv a perforatiilor, ulceratiilor si sangerarilor) la dozele recomandate de meloxicam, decat la cele ale antiinflamatoarelor standard.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la meloxicam sau orice excipient al medicamentului. Este posibila sensibilitatea incrucisata cu acidul acetilsalicilic sau cu alte AINS. Movalis nu trebuie administrat pacientilor care prezinta semne de astm, polipi nazali, angioedem sau urticarie, urmare a administrarii de acid acetilsalicilic sau alt antiinflamator; in caz de ulcer peptic activ, insuficienta hepatica severa, insuficienta renala severa nedializata, copii si adolescentii sub 15 ani, sarcina sau alaptare.

Precautii speciale: Ca si in cazul altor AINS, trebuie luate anumite precautii in cazul tratamentului pacientilor cu antecedente de boala ale tractului gastrointestinal superior si la pacientii tratati cu anticoagulante. Tratamentul cu Movalis trebuie oprit daca determina ulceratii peptice sau sangerari gastrointestinale. O atentie deosebita trebuie acordata pacientilor care prezinta reactii adverse mucocutanate si instituit un tratament discret cu Movalis. Supozitoarele Movalis nu trebuie administrate la pacientii cu leziuni ale rectului sau anusului sau celor cu istoric recent al sangerarilor rectale sau anale.

Sarcina si alaptare: Nu s-au observat efecte teratogene in testarea pre-clinica. Movalis nu se administreaza pe parcursul sarcinii si alaptarii.

Efecte secundare: Gastrointestinale: dispepsie, greata, voma, dureri abdominale, constipatie, flatulenta, diaree, esofagita, ulcer gastrointestinal, sangerari gastrointestinale oculte sau macroscopice. Hematologie: anemie, tulburari ale valorilor sanguine, inclusiv ale leucocitelor, leucopenie, trombocitopenie. Administrarea concomitenta a unui medicament potential mielotoxic, metotrexat in particular, poate fi un factor predispozant de citopenie. Dermatologie: prurit, rash cutanat, stomatita, urticarie, fotosensibilitate. Respiratorii: s-a observat instalarea astmului acut la indivizi tratati in prealabil cu acid acetilsalicilic sau alte AINS, inclusiv Movalis. Sistemul nervos central: delir, dureri de cap, vertigo, tinitus, toropeala. Cardiovasculare: edem, cresterea tensiunii arteriale, palpatii flush. Genito-urinare: parametri renali anormali.

Dozare si administrare: Artrita reumatoida: 15 mg/zi. In functie de raspunsul terapeutic, doza poate fi redusa la 7,5 mg/zi. Osteo-artrita: 7,5 mg/zi. Daca este necesar, doza poate fi crescuta la 15 mg/zi. La pacientii cu risc crescut la reactii adverse, tratamentul se incepe cu o doza de 7,5 mg/zi. La pacientii cu insuficienta renala severa dializati, doza nu trebuie sa depaseasca 7,5 mg/zi. Doza maxima zilnica recomandata este de 15 mg Movalis. Deoarece doza de Movalis la copii nu a fost inca stabilita, tratamentul cu Movalis trebuie aplicat doar adultilor. Tabletele trebuie inghitite cu apa sau alt lichid, in timpul meselor. Administrarea rectala: un supozitor de 15 mg/zi. Administrarea combinata: doza zilnica totala de Movalis administrata ca tablete si supozitoare nu trebuie sa depaseasca 15 mg.

Conditii de pastrare: Se va pastra intr-un loc uscat, la o temperatura de pana la 25 grade Celsius. Nu se va lasa la indemana copiilor.

Producator: Boehringer Ingelheim


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Lombosciatica durere insuportabila
Bună ziua! Soțul meu suferă de lombosciatica și de alte afecțiuni...dar de ...
SpineDinamic
Buna ziua, Doctorul neurolog mi-a recomand sa iau spinedinamic in urma unei crize de sciatica si c ...
Amlombosciatica
As dorii sa știu dacă pot folosii acest medicament ,de cînd s-au instalat menopauza de 12a ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa MELOXICAMUM?
Alte medicamnete care au MELOXICAMUM:
- Trosicam 15 mg comprimate orodispersabile
- Trosicam 15 mg comprimate orodispersabile
- Noflamen 7,5mg comprimate
- MOVALIS

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Este bun pt diabetici ?
Este bun pt diabetici ?

Este bun pt o rosatura la picior, fiind diabetic ? ... Buna ziua! Da, puteti folosi unguent ichtiolat, insa daca nu obtineti ...




Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...