Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » NIFEDIPIN, capsule

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - NIFEDIPIN, capsule

Prospect - NIFEDIPIN, capsule


NU comercializăm NIFEDIPIN, capsule!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: NIFEDIPIN, capsule    DCI:


  Produs complementar recomandat


37.95lei
Vezi detalii

Indicatii: Tratamentul anginei pectorale: angina de efort, angina instabila, inclusiv cea vasospastica, crizele acute de angina pectorala. Tratamentul cronic al hipertensiunii esentiale si secundare: crizele hipertensive. Deoarece are si proprietati antianginoase, nifedipinul este de ales cand hipertensiunea coexista cu boala coronariana.
Forma de prezentare: Flacon cu 30 capsule. Cutie plianta cu 3 blistere a cate 10 capsule.

Compozitie: Capsule continand 10 mg nifedipin.
Proprietati: Nifedipinul face parte din clasa blocantilor canalelor lente de calciu. Inhiba influxul de ioni de calciu, mai ales in celulele miocardice si in celulele musculaturii netede ale arterelor coronariene si ale vaselor periferice.

Reducerea consumului de O2 a miocardului are loc printr-o diminuare a rezistentei periferice datorate dilatarii vaselor sanguine periferice, cu efect antihipertensiv si reducerea postsarcinii. La aceasta se adauga dilatarea vaselor coronariene, inhibarea spasmelor coronariene si ameliorarea perfuziei poststenotice. S-a evidentiat o actiune cardioprotectoare, prin prevenirea acumularii intracelulare a ionului de calciu si prevenirea epuizarii ATP-ului fibrelor miocardice. Nifedipinul are astfel, pe de o parte, o puternica actiune antihipertensiva, prin diminuarea rezistentei periferice totale si, pe de o alta parte, un puternic efect antianginos, caracterizat printr-o importanta diminuare a frecventei, intensitatii si a duratei crizei anginoase. Actiunea nifedipinului se manifesta rapid: 20 de minute dupa inghitirea capsulei, si se mentine timp indelungat: min. 6 ore de la administrare. Daca se desfac capsulele in gura, efectul apare dupa 2-3 min. Nifedipinul diminueaza consumul de nitroglicerina si creste considerabil toleranta la efort a bolnavului. La doze terapeutice nu are efect cardiodeprimant, prezentand mai degraba un usor efect inotrop-pozitiv.

Farmacocinetica: Dupa administrare orala nifedipinul se absoarbe in proportie de 90%, prezentand o biodisponibilitate ridicata: 40-60%. Timpul de injumatatire biologica este cuprins intre 2 si 4 ore. Pentru un tratament de lunga durata nu s-a constatat o acumulare in organism a substantei active netransformate. Nifedipinul este metabolizat aproape in totalitate la nivelul ficatului. Atat substanta activa, cat si metabolitii sai inactivi sunt legati de proteinele plasmatice in proportie de 99%. Fractiunea nelegata se distribuie rapid in tesuturi si organe. Eliminarea este preponderent renala. Fractiunea care nu se elimina renal se excreta pe cale biliara.

Mod de administrare: Tratamentul cu Nifedipin trebuie adaptat dupa gravitatea afectiunii, reactia bolnavului la medicament si dupa evaluarea cooperarii pacientului. Angina pectorala: Doza obisnuita este de 10 mg de 3 ori/zi. Pentru tratarea spasmelor coronariene, o crestere a dozei zilnice la 4 x 10 mg sau 4 x 20 mg, pana la cel mult 6 x 10 mg sau 6 x 20 mg se poate dovedi a fi necesara.Dupa un infarct miocardic, se poate instaura tratamentul cu nifedipin dupa cel putin o saptamana de la infarct, dupa restabilirea circulatiei sanguine. Hipertensiune: In hipertensiunea primara si cea secundara se recomanda o doza zilnica de 3 x 10 mg pana la cel mult 3 x 20 mg. In criza hipertensiva se administreaza o doza unica de 10 mg. Daca rezultatul este nesatisfacator, aceasta poate fi repetata la un interval de 1/2 ora. In tratamentul cronic, capsula se inghite cu o cantitate mica de lichid. In criza de angina pectorala sau in criza hipertensiva, capsulele se desfac la nivelul cavitatii bucale, pentru a obtine un efect mai rapid. Se recomanda respectarea unui interval de cel putin 2 ore intre doua prize de 20 mg.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la nifedipin. Se administreaza cu prudenta in caz de hipotensiune, daca presiunea sistolica se situeaza sub 90 g. Nu se administreaza in caz de soc cardiovascular. Se va lua in considerare raportul risc/beneficiu in eventualitatea existentei unei bradicardii, a unei insuficiente cardiace sau renale, in tulburarile gastrointestinale severe si in cazul unei stenoze aortice severe.

Reactii adverse: La debutul tratamentului pot sa apara cefalee, bufeuri vasomotorii, edem maleolar, roseata fetei, puls accelerat, palpitatii cardiace, vertij sau hipotensiune. Aceste efecte sunt tranzitorii si benigne, datorandu-se efectului vasodilatator al nifedipinului. La doze mari s-au semnalat: tulburari gastrointestinale, reactii cutanate, parestezii la nivelul bratelor si al gambelor, dureri musculare si tremor al degetelor. In cazuri exceptionale s-a observat in tratamentele cronice o hiperplazie reversibila a gingiei. Tulburarile hepatice, manifestate prin colestaza intrahepatica si cresterea transaminazelor, apar rareori si dispar la oprirea administrarii nifedipinului. Aparitia unei angine paradoxale, care se caracterizeaza prin dureri persistente ce apar sau se agraveaza dupa o priza de nifedipin, necesita reducerea dozelor sau chiar intreruperea tratamentului.

Precautii: Se va administra cu prudenta la bolnavii dializati cu hipertensiune maligna si hipovolemie, deoarece poate avea loc o scadere drastica a tensiunii arteriale. Se impune supravegherea atenta a bolnavilor ce folosesc concomitent cu nifedipinul un beta-blocant, existand riscul unei hipotensiuni grave sau chiar al unei insuficiente cardiace.
Sarcina si alaptare: Nu se va administra pe timpul sarcinii si pe intreaga durata a alaptarii.

Interactiuni: Se va tine cont de efectul sinergic antihipertensiv si/sau antianginos daca se asociaza cu beta-blocante, diuretice sau nitrati. Tratamentul cu glicozide cardiotonice poate fi instaurat sau continuat pe durata terapiei cu nifedipin. Se va tine cont la stabilirea dozelor de posibilitatea cresterii nivelului plasmatic al digoxinei administrate concomitent cu nifedipin. Nu s-a putut pune in evidenta o interactiune intre nifedipin si anticoagulante sau antiagregante.

Supradozare: Doze usor ridicate pot provoca cresterea frecventei cardiace. Intoxicatia se manifesta prin cefalee, hipotensiune, disparitia pulsului periferic si bradicardie. In cazurile grave apare un colaps circulator.

Tratament: Spalaturi gastrice, administrare de carbune medicinal. Dupa experienta clinica actuala, antidotul prin excelenta s-a dovedit a fi calciul. In functie de gravitatea starii bolnavului se poate administra initial i.v. o solutie 10% de clorura sau gluconat de calciu, urmata de perfuzie continua. Nu se vor administra catecolamine decat in cazul unei insuficiente circulatorii grave. Dozarea este foarte importanta, catecolaminele putand agrava o aritmie preexistenta. Se recomanda un control al glicemiei si al nivelului sanguin al electrolitilor.

Conditii de pastrare: Nifedipinul fiind fotosensibil, se recomanda pastrarea capsulelor in ambalajul lor original, ferite de lumina si umezeala, la temperatura camerei.

Producator: Europharm


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Tarka și omega 369
Bună seara. Urmez un tratament cu tarka 180/2 pt HTA GR.II și as vrea sa știu dac ...
Răceală, viroze respiratorii
Bună ziua! Pt răceală, sinuzita, bronșite, cronica, bronșectazii: 10 zil ...
Raport aldosteron renina
Buna ziua.Am novoie de sfatul dvs. În urma unor investigații,am descoperit ca raportul renina/ ...
↳ Buna ziua! Cu siguranta aceasta valoare este legata de administrarea terapiei hormonale de substitutie. Estrogenii determina scaderea nivelului renin ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Creme
Aveti unguent IHTOl cremă derivată din algele marine pe baza de catran ? Cremă Ge ...
↳ Buna ziua! Ihtiolul (ichtammolum) este un ulei derivat din roci care contin fosile de pesti. Avem doua creme pe baza de ihtiol,cea d ela Tis Farmaceu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Colostrum cu alte tratament HTA
Buna ziua.Daca urmez tratament cu Nebilet, Zomen,Leridip pentru HTA, Grimodin pentru niste probleme ...
HTA 14,8/8,2 puls82 su trat .au apărut dureri de cap dim.in zori.
Am trat,cu betahistin 1/zi,tertensif1/ zi, propanolol 1/zi si tolura de 40 mg.1/ zi am avut la în ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...