Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » NOLVADEX

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - NOLVADEX

Prospect - NOLVADEX


NU comercializăm NOLVADEX!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: NOLVADEX    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Tratamentul cancerului mamar.Proprietati: Nolvadex este un anti-estrogenic nesteroidic. La om, Nolvadex actioneaza in primul rand ca anti-estrogenic, inhiband efectele estrogenilor endogeni, probabil prin legarea de receptorii estrogenici.
Totusi, rezultatele clinice arata anumite beneficii si in cazul tumorilor RE - (status negativ al receptorilor estrogenici), ceea ce poate indica un alt mecanism de actiune.
Se admite ca tamoxifenul prezinta de asemenea efecte de tip estrogenic pe unele tesuturi ale organismului, cum ar fi endometrul, tesutul osos si lipidele sanguine. Dupa administrarea orala, tamoxifenul este absorbit rapid, concentratia serica maxima obtinandu-se la 4 - 7 ore. Concentratiile stabile (aproximativ 300 ng/l) se obtin dupa 4 saptamani de tratament cu doze de 40 mg/zi. Medicamentul se leaga in proportie de peste 99% de albuminele serice. Metabolizarea se face prin hidroxilare, demetilare si conjugare, formandu-se mai multi metaboliti cu efect farmacologic similar, contribuind astfel la efectul terapeutic. Excretia se realizeaza in primul rand prin fecale, timpul de injumatatire al medicamentului propriu-zis a fost calculat la aproximativ 7 zile, in timp ce pentru N-demetiltamoxifen, principalul metabolit circulant, T1/2 este de 14 zile.

Forma de prezentare: Nolvadex se prezinta sub forma de comprimate continand tamoxifen citrat BP, echivalent a 10 mg tamoxifen. Nolvadex-D se prezinta sub forma de comprimate continand tamoxifen citrat BP, echivalent a 20 mg tamoxifen. Nolvadex-Forte se prezinta sub forma de comprimate continand tamoxifen citrat BP, echivalent a 40 mg tamoxifen. Aceste forme de prezentare nu sunt prezente in toate tarile.

Dozare si administrare: Adulti (inclusiv varstnici): doza variaza intre 20-40 mg/zi, administrat fie in doua prize/zi, fie in priza unica.

Contraindicatii: Nolvadex nu va fi administrat in cursul sarcinii. A fost raportat un numar redus de avorturi spontane, tulburari ale nasterii si moarte fetala la femei la care se administrase Nolvadex fara a se putea stabili o relatie cauzala. Studiile de toxicologie reproductiva efectuate pe sobolan, iepure si maimuta nu au aratat un potential teratogen. In studiile efectuate pe rozatoare asupra dezvoltarii tractului reproducator fetal, tamoxifenul a fost asociat cu modificari similare celor cauzate de estradiol, etinil-estradiol, clomifen si dietilstilbestrol (DES) desi importanta clinica a acestor modificari este necunoscuta, unele dintre acestea, in special adenomatoza vaginala, sunt similare celor observate la femeile tinere expuse la DES in timpul vietii intrauterine si care au un risc de 1/1000 de a dezvolta carcinom cu celule clare al vaginului sau cervixului. Doar un numar scazut de gravide au fost expuse la tamoxifen. Aceasta expunere nu a fost raportata ca determinand adenomatoza vaginala sau carcinom cu celule clare al vaginului sau cervixului al femeilor tinere expuse la tamoxifen in timpul vietii intrauterine. Femeile trebuie sfatuite sa nu ramana gravide in timpul administrarii Nolvadex si daca sunt in timpul vietii sexuale active trebuie sa foloseasca metode contraceptive tip bariera sau non-hormoni. Pacientele la premenopauza vor fi atent examinate inaintea inceperii tratamentului, pentru a exclude sarcina. In cazul in care raman gravide in timpul administrarii Nolvadex sau dupa 2 luni de la intreruperea tratamentului, femeile trebuie evaluate in legatura cu eventualul risc pentru fat.

Precautii: Menstruatia este suprimata la un numar de femei la premenopauza care primesc Nolvadex pentru tratamentul cancerului de san. Cand Nolvadex se administreaza in combinatie cu anticoagulante de tip cumarinic, poate aparea o crestere semnificativa a efectului anticoagulant. In cazuri de co-administrare, se recomanda o atenta monitorizare a pacientilor. Cand Nolvadex este administrat in combinatie cu agenti citotoxici exista un risc crescut de aparitie a accidentelor tromboembolice. In legatura cu tratamentul cu Nolvadex, s-a raportat o incidenta crescuta a modificarilor endometriale cum ar fi: hiperplazie, polipi si carcinom. Incidenta si modelul acestei cresteri sugereaza ca mecanismul care sta la baza este legat de proprietatile estrogenice ale Nolvadex. Orice pacient care primeste sau care a primit in trecut Nolvadex si care raporteaza sangerare vaginala anormala trebuie investigat prompt. Tamoxifen nu a fost mutagen intr-o serie de teste de mutagenitate efectuate in vitro si in vivo. Tamoxifen a fost genotoxic in unele din testele de genotoxicitate in vitro si in vivo efectuate pe rozatoare. In studii pe termen lung s-au raportat tumori gonadale la soareci si tumori hepatice la sobolanii care au primit tamoxifen. Semnificatia clinica a acestor constatari nu a fost stabilita. Un numar de tumori secundare, cu alte localizari decat endometrul si sanul opus a fost raportat in studii clinice, dupa tratamentul cancerului de san cu tamoxifen. Nu a fost stabilita legatura cauzala si semnificatia clinica a acestor observatii ramane neclara. Lactatie: nu se cunoaste daca Nolvadex este excretat in laptele matern, ca urmare, medicamentul nu este recomandat in perioade de lactatie. Decizia de a intrerupe fie lactatia, fie tratamentul cu Nolvadex trebuie sa ia in considerare importanta acestui tratament pentru mama.

Reactii adverse: In cursul tratamentului indelungat, reactiile adverse ale Nolvadex nu sunt la fel de numeroase sau serioase ca cele ale androgenilor sau estrogenilor folositi, de asemenea, in tratamentul cancerului mamar. Reactiile adverse raportate pot fi clasificate fie in functie de actiunea antiestrogenica a medicamentului, ca de exemplu: valuri de caldura, metroragii, secretie vaginala si prurit vulvar, fie ca reactii adverse generale: intoleranta gastrointestinala, marirea formatiunilor tumorale, ameteli, reactii cutanate eritematoase si, ocazional, retentie lichidiana si alopecie. Cand aceste reactii adverse sunt severe, controlul lor poate fi posibil printr-o simpla reducere a dozei, fara a se pierde controlul exercitat asupra bolii. Un numar redus de paciente cu metastaze osoase au dezvoltat hipercalcemie la debutul tratamentului. La pacientii sub tratament cu Nolvadex, s-a raportat scaderea tranzitorie a numarului de trombocite, de obicei pana la valori de 80-90 000/mm3, ocazional la valori mai reduse. La pacientii sub tratament cu Nolvadex s-au descris cazuri de tulburari ale vederii, incluzand alterari corneene, cataracta si retinopatie. S-a raportat fibrom uterin. Ocazional, la femeile la premenopauza care primeau Nolvadex s-a constatat cresterea volumului chistelor ovariene. Dupa administrarea Nolvadex s-a observat leucopenie, uneori in asociere cu anemie si/sau trombocitopenie. Neutropenia a fost raportata rareori; aceasta poate fi uneori severa. In cursul tratamentului cu Nolvadex s-au raportat, cu incidenta scazuta, accidente tromboembolice. Deoarece se stie ca la pacientii cu tumori maligne incidenta acestor fenomene este crescuta, nu s-a putut stabili o legatura cauzala in cazul terapiei cu Nolvadex. Cand Nolvadex este folosit in asociere cu agenti citotoxici, exista un risc crescut de aparitie al accidentelor tromboembolice. Nolvadex se asociaza cu modificari ale nivelului enzimelor hepatice si rareori cu un spectru mai sever de anomalii hepatice cum ar fi degenerescenta grasa hepatica, colestaza si hepatita.

Supradozare: In plan teoretic, ar fi de asteptat ca supradozarea sa determine augmentarea reactiilor adverse de tip anti-estrogenic mai sus amintite. Observatiile la animale au aratat ca supradozarea extrema (100-200 ori doza zilnica recomandata) poate produce efecte estrogenice. Nu exista un antidot specific in cazul supradozarii, tratamentul va fi deci simptomatic.

Conditii de pastrare: Se va pastra la temperaturi mai mici de 30 grade Celsius, ferit de lumina.

Efectul asupra abilitatii de a conduce autovehicule si de a manevra echipamente: Nu exista evidente ca Nolvadex poate afecta aceste activitati.

Producator: Zeneca


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

ce este boala castelman?
buna ziua!as vrea o explicatie mai putin medicala a bolii castelman.socrul meu a fost diagnosticat c ...
↳ Buna ziua! Boala Castelman este o boala limfoproliferativa rara, determinata de productia excesiva de interleukina 6. Interleukinele sunt molecule se ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...