Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » PARACETAMOL SINUS, Coprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - PARACETAMOL SINUS, Coprimate

Prospect - PARACETAMOL SINUS, Coprimate


NU comercializăm PARACETAMOL SINUS, Coprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: PARACETAMOL SINUS, Coprimate    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii terapeutice : Paracetamol sinus este indicat pentru profilaxia si rinitelor alergice si vavasomotorii si pentru tratamentul simptomic al racelii commune si gripei( pentru ameliorarea stranutului, rinoreei, congestiei nazale si sinusale, febrei, cefaleei si durerilor musculare).
Compozitie:

Un copmrimat contine paracetamol 500 mg, maleat de clorfeniramina 3 mg, clorhidrat de pseudoefedrina 30 mg si excipienti : povidona, amidon pregelatinizat, acid stearic, talc, stearat de magneziu.

Grupa farmacoteraoeutica:

Decongestionante nazale de uz systemic, simptomice, combinatii.

Contraindicatii:

Hipersensibilitae la paracetamol, fenacetina sau alte antiinflamatoare( risc crescut de reactii alergice), hipersensibilitate la clorfenimina sau lalte antihistaminice; hipersenisbilitate la pseudoefedrina sau alte aine simpatomimetice , hipersensibilitate la oricare dintre excipientii produsului.

Deficit de glucozo-6- fosfat dehidrogenaza.

Insuficienta rebala severa ( riscul de reactii adverse renale poate fi crescut in cazul administrarii prelungite in doze mari )

Tulburari uretro-prostatice cu risc de retentie urinara.

Glaucoma cu un unghi inchis sau predispozitie la glaucoma cu u unghi inchis; glaucoma cu un unghi deschis.

Hipertensiune arteriala severa.

Insuficienta coronariana severa.

Insuficienta hepatocelulara.

Tratamentul concomitent cu inhibitori de monoaminooxideaza (IMAO) non-selective

Copii de 12 ani.

Precautii:

Se recomanda sa nu se depaseasca dozele recomandate.

Daca apar reactii de hipersensibilitate, tratamentul va fi interrupt imediat.

Tratamentul va fi interrupt daca apar palpitatii, tahicardie, greata.

Datorita continutului in paracetamol asocierea cu antiinflamatoarele nesteroidiene se va face la doze adaptate si se va evita administrarea pe termen lung.

Clorfeniramina se administreaza cu prudenta la copii si la varstnici.

Datorita prezentei clorfeniraminei, nu se recomansa administrarea concomitenta de Pracacetamol Sinus cu alcool etilic sau medicamente care contin alcool etlic.

Similar celorlalte simpatomimetice pseudoefedrina se administreaza cu prudenta la pacienti cu hipertiroidiei, boli cardiovasculare( hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica etc.), diabet zaharat si psihoze.

Sportivii trebuie atentionati ca produsul contine pseudoefedrina care poate da rezultate positive la testele practicate la controlul antidoping.

Nu se recomanda asocierea cu simpatomimetice.

Administrarea indelungata poate scadea sau inhiba secretia salivara prin aceasta contribuind la dezvoltarea cariilor, bolilor periodontale, candidozei orale.

Interactiuni:

Agonistii morfinici, antiacidele, carbunele activat si anticolinergicele scad viteza de absorbtie a paravetamolului, dar nu si cantitaea totala absorbita, iar cisaprida ii creste rata de absorbtie.

Toxicitatea paracetamolului este crescuta de administrarea concomitenta de alcool etilic, antiinflamatoare nesteroidiene, acid acetilsalicilic sau alti salicilati, barbiturice, carbamazepina , hidantoina, rifampicina, sulfinpirazona, saruri de aur.

Paracetamolul creste riscul de aparitie a reactiilor adverse ale anticoagulantelor orale, antifungicelor- derivati de imidazol, carmustinei si inruditelor doxorubicinei si inruditelor, izoniazidei si inruditelor, mercaptopurinri, ciclosporinei, cloramfenicolului,metotrexatului. Estrogenii si contraceptivele estroprogestative cresc metabolismul hepatic al paracetamolului.paracetamolul poate reduce reactiile adverse ale interferonului.

Riscul de aparitie a reactiilor adverse ale clorfeniraminei este crescut de administrarea concomitenta cu deprimate ale sistemului nervos, central SNC ( antidepresive sedative, barbiturice, hipnotice, analgezice opioide, metadona, neuroleptice, axnxiolitice, alcool etilic), atropina si alte kinsoniene anticolinergice centrale, antispaspastice neurotrope, disopiramida, neuroleptice fenotiazinice), fenitoina. Este contarindicata asocierea cu alcool etilic, sultoprida si inhibitori de monoaminooxidaza (IMAO).

De asemenea , este contraindicata asocierea cu IMAO si datorita continutului de pseudoefedrina.

Pseudoefedrina se asociaza cu prudenta cu guanetidina sau cu substante inrudite si anestezice volatile halogenate.

Unteractiuni cu testele de laborator:

Paracetamolul poate modifica rezultatele unor determinari de laborator : glicemie, concentratiei serice de acid 5-hidroxiindolacetic testul cu bentiromida pentru evaluarea functiei hepatice, concentratia plasmatica de acis uric, bilirubina, lactatdehihidrogenaza, transaminaze, masurarea timpului de protrombina.

Clorfeniramina poate inhiba raspunsul la testele de hipersensilbilitate cutanata, inducand astfel rezulate fals-negative, de aceea este recomandabil sa se opreasca administrarea clorfeniraminei cu cel putin 72 de ore inainte de efectuarea testelor cutatnate care utilizeaza extracte alergenice.

Atentionari speciale

Paracetamol

Se impun precautii in caz de alcoolism si afectiuni hapatice, incluzand hepatita virala ( creste riscul hepatotoxicitatii ) si in caz de insuficienta renala grava( numai in tratamentul de lunga durata cu doze mari, in tratamentul ocazional fiind acceptabil). Este necesara monotorizarea functiilor hepatice in cazul tratamentului de lunga durata si cu doze mari la pacientii cu leziuni hepatice preexistente.

Clorfeniramina

In caz de insuficienta renala grava se impune prudenta, datorita riscului de acumulare. Clorfeniramina se va administra cu precautie la pacientii cu afectiuni cardiovasculare ( mai ales la hipertensivi ), presiune intraoculara crescuta, astm bronsic, ulcer gastroduodenal, obstructie pilorica si epilepsie.

Pseudoefedrina

Este necesara supravegherea atenta a pacientilor cu tulburari de mictiune, indeosebi varstnici cu adenom de prostata, datorita actiunii alfa-simatomimeticelor asupra sfincetului vezical intern.

Varstnici

Se recomanda prudenta la varstnici deoarece:

• au un risc crescut de aparitie a hipotensiunii ortostatice, verijului sau sedarii

• pot prezenta constipatie cronica ( risc de ileus paralitic)

• exista o probalitate crescuta de hipertrofie de prostata corelata cu varsta , ceea ce necesita ajustarea dozelor.

Sarcina si alaptarea

Nu se recomanda administrarea Paracetamol Sinus in timpul sarcinii si alaptarii.

Capacitatea de a conduce vehicule asu de a folosi utilaje

Datorita reactiilor adverse pe care le are ( de ex somnolenta, tulburari de acomodare ) produsul poate influenta capacitatea de a conduce autovehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare :

Adulti:

1-2 comprimate Paracetamol Sinus de 3 ori pe zi ( nu se vor administra mai mult de 6 comprimate / zi si mai mult de 2 comprimate/priza)

copii intre 12-15 ani :

2-3 comprimate Paracetamol Sinus/zi ( nu se vor administra mai mult de 3 comprimate / zi si ami mult de 1 comprimat/priza)

in caz de insuficienta renala cu clearance-ul creatininei<10 ml/min, intervalul intre 2 doze trebuie sa fie de cxel putin 8 ore.

Comprimatele se vor administra cu o jumate de ora inainte de mese; se recomanda ingestia comprimatelor cu o cantitate suficienta de lichid.

Reactii adverse

Pot aparea rar reactii alergice ( crize de astm bronsic, dermatita alergica , edem angio-neurotic, febra, eruptii cutanate urticariene si eritematoase, soc anafilatic) , afectarea sistemului nervos central SNC ( agitatie, ameteli, dureri de cap, confuzie, cosmaruri, senzatie de frica, halucinatii, insomnie, iribilitate, neliniste, nervozitate, parestezii, psihoza, slabiciune, sedare, somnolenta, tremor, vedere incetosata sau alte tulburari de vedere), tulburari cardivasculare ( aritmii, bradi- sau tahicardie, colaps, hipertensiune tranzitorie, hipotensiune ortistatica, lesin, palpitatii), tulburari resotarorii ( cresterea vascozitatii secretiilor bronsice, deprimare respiratorie, congestie nazala, senzatie de uscaciune la nivelul gurii, nasului si gatului ), tulburari gastro-intestinale( anorexie, constipatie, dureri abdominale, greata , varsaturi), tulburari urogenitale ( disurie, retentie de urina, colica renala, insuficienta renala acuta, piurie sterile, ginecomastie, inhibarea ejacularii, scaderea libidoului, impotenta), tulburari hematoligice ( anemie hemolitica, agranulocitoza, leucopenie, neutropenie, panicitopenie, trombocitopeie), transpiratii, blefarospam, icetr, hipoglicemie.

Supradozaj

Simptome

Administrarea in exces provoaca pierderea pofeti de macare, greata , dureri abdominale, diaree, hepatomegalie, icter, scurtarea respiratiei, tahipnee, cefalee, ameteli, somnolenta sau stimulararea SNC cu halucinatii, convulsii, nervozitate, neliniste, tremor, slabiciune, stare de rau general, putand evolua pana la encefalopatie hepatica ( cu tulburari ale functiilor cerebrale, confuzie, agitatie, stupoare), coma, edem cerebral, tulburari de coagulare, sangerari gastro-intestinale, coagularea intravasculara diseminata, hipoglicemie, acidoza metabolica, aritmii cardice, colaps cardio-vascular, nbecroza tubulara renala si insuficienta renala acuta.

Tratament

Tratamentul trebuie instituit rapid, chiar daca manifestarile sunt minore la inceput si se va face in spital.

Consta in evacuarea continutului gastric prin provocarea de varsatura sau lavaj gastric:

Administrarea de N-acetilcisteina intravenous 150 mg / kgc ( in 500 ml) in 4 ore , pana la o doza totala de 10 g ; monotorizarea functiti renale si cardiace; efectuarea testelor hepatice ; mentinerea echilibrului hidro-electrolitic, oxigenoterapie, corectarea hipoglicemiei si administrarea de vitamina K, de plasma proaspata congelata sau a unui concentrat de factori de coagulare ( in functie de timpul de protrombina); administrarea de diazepam, intraveninos pentru tratarea convulsiilor; combaterea hipokaliemiei prin perfuzarea lenta a unei solutii diluate de clorura de potasiu, cu masurarea concentratiilor serice de potasiu ; consult psihiatric in caz de indigestie voluntara.

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

A se pastra la temperaturi intre 15-25°C, in ambalajul original

A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere a cate 10 comprimate.

Producator

S.C EUROPHARM S.A., Brasov, Romania


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Este funcional pt a ajuta la conceperea unui bebe
Acest medicament ajuta impotriva racelii pe jos. Sau a chisturilor de pe ovare? ...
menstruatie
buna ziua!Din octombrie, noiembrie am început sa iau Microgynon...in ianuarie am avut o raceala foar ...
Operația de colecist
Bună seara! După aproape 3 luni de la operația de colecist am răcit Tuse seaca, ...
↳ Buna ziua! Da, puteti lua medicamente pentru simptomatologia racelii. La natibiotic nu apelati decat daca nu va trece astfel, si sa aveti si o discut ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Inceput de raceala si tratament pentru imunitate
Bună ziua, Pentru un inceput de raceala cu rinoree, copil 3 ani, cura de cate zile se recoman ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa ii administrati tratamentul timp de 20 de zile, pauza de cel putin 10 zile, dupa care puteti reface tratamentul inca 20 de ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
medicamente pentru combaterea racelii in timpul alaptarii
ce medicamente pot folosi pentru combaterea racelii daca alaptez? De ce este contraindicat in alap ...
↳ Ceaiul Hapciu de la Fares nu se recomanda in timpul alaptarii deoarece contine salvie, care diminueaza cantitatea de secretie lactata. Puteti folosi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...