Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » REQUIP, comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - REQUIP, comprimate

Prospect - REQUIP, comprimate


NU comercializăm REQUIP, comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: REQUIP, comprimate    DCI:


  Produs complementar recomandat


59.25lei
Vezi detalii

Indicatii terapeutice: Tratamentul bolii Parkinson: Ropinirole poate fi folosita izolat (fara levodopa) in tratamentul bolii Parkinson. Adaugarea de Ropinirole la tratamentul cu levodopa poate fi folosita pentru a mentine sub control posibilele fluctuatii si a permite reducerea dozei zilnice totale de levodopa.
Compozitie calitativa si cantitativa (doar pentru componentul activ): Clorhidrat de ropinirole echivalent cu 0,25, 1,0,2,0 sau 5,0 mg ropinirole baza.

Forma de prezentare: Comprimate filmate, de forma pentagonala, pentru administrare orala. Concentratia este marcata prin culoarea comprimatului: 0,25 mg (alba), 1,0 mg (verde), 2,0 mg (roz) si 5,0 mg (albastra).

Posologie si mod de administrare: Se recomanda dozarea individuala in concordanta cu eficacitatea si toleranta. Ropinirole trebuie administrat de trei ori pe zi, preferabil odata cu mesele, pentru a ameliora toleranta digestiva. Terapia de initiere: Doza initiala trebuie sa fie de 0,25 mg de trei ori pe zi. Mai jos este prezentat un exemplu de schema de dozare pentru primele patru saptamani de tratament:

Saptamana
1234
Doza unitara (mg)0,250,50,751,0
Doza zilnica totala0,751,52,253,0
Schema terapeutica: Dupa realizarea terapiei de initiere, trebuie realizata o crestere saptamanala a dozei pana la atingerea dozei de 3 mg/zi. Raspunsul terapeutic poate fi observat intre dozele de 3 si 9 mg/zi, desi pacientii cu terapie adjuvanta pot necesita doze mai mari. Daca nu se obtine o ameliorare clinica convenabila sau nu se mentine sub control simptomatologia, doza de Ropinirole poate fi crescuta pana se obtine un raspuns terapeutic acceptabil. Nu au fost studiate clinic doze zilnice mai mari de 24 mg, de aceea aceasta doza nu trebuie depasita. Cand Ropinirole este administrat ca terapie adjuvanta la cea cu L-dopa, doza de L-dopa poate fi redusa treptat cu aproape 20%. Daca se trece de la un tratament cu un alt agonist de dopamina la Ropinirole, trebuie urmate indicatiile producatorului de intrerupere a administrarii agonistului respectiv inainte de a initia terapia cu Ropinirole. Ca si in cazul altor agonisti de dopamina, intreruperea tratamentului cu Ropinirole trebuie sa se faca treptat, prin reducerea numarului de doze zilnice, pe o perioada de o saptamana. La pacientii parkinsonieni cu insuficienta renala usoara sau moderata (clearance al creatininei de 30-50 ml/min) nu s-a observat nici o modificare a clearanceului de Ropinirole, ceea ce indica faptul ca nu este necesara nici o ajustare a dozajului in aceste cazuri. Nu s-a studiat administrarea de Ropinirole la pacientii cu insuficienta renala severa (clearance al creatininei 30 ml/min) sau hepatica. De aceea, nu se recomanda administrarea de ropinirole la acesti pacienti. Varstnici: Clearanceul de ropinirole scade la pacientii in varsta de peste 65 de ani, dar dozarea de ropinirole la persoanele varstnice poate fi cea normala. Copii: boala Parkinson nu apare la copii. De aceea, administrarea de ropinirole la acestia nu a fost studiata si preparatul nu trebuie administrat copiilor.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la Ropinirole. In lumina rezultatelor studiilor intreprinse la animale si a inexistentei studiilor in cazul sarcinii umane, Ropinirole este contraindicat in cursul sarcinii, alaptarii si in cazul femeilor ce se presupune a fi insarcinate, cu exceptia situatiei in care se folosesc mijloace contraceptive adecvate.
Precautii speciale de folosire: Data fiind actiunea farmacologica a produsului, pacientii cu boli cardio-vasculare severe trebuie tratati cu atentie. Administrarea concomitent cu Ropinirole a agentilor antihipertensivi si antiaritmici nu a fost studiata. Ca si in cazul altor medicamente dopaminergice, administrarea acestor compusi concomitent cu ropinirole se va face cu prudenta, deoarece exista posibilitatea aparitiei de hipotensiune, bradicardie sau alte aritmii. Pacientii cu tulburari psihotice majore sunt tratati cu agonisti de dopamina doar daca posibilele avantaje depasesc riscurile.

Interactiuni cu alte medicamente si alte forme de interactiune: Neurolepticele si agonisti de dopamina cu actiune centrala, cum este sulpiridul sau metoclopramidul, pot diminua eficacitatea produsului si, de aceea, trebuie evitata administrarea concomitenta a acestora cu Ropinirole. Nu au fost observate interactiuni farmacocinetice intre Ropinirole si L-dopa sau domperidon, care sa necesite ajustarea dozajului a vreunuia dintre aceste preparate. Nu au fost observate interactiuni intre Ropinirole si alte medicamente folosite de obicei in boala Parkinson, dar in general trebuie luate precautii atunci cand se introduce un nou medicament in cadrul unei terapii. Ropinirole nu se administreaza impreuna cu alti agonisti de dopamina. Intr-un studiu efectuat cu pacienti parkinsonieni tratati simultan cu digoxina, nu au fost observate interactiuni care sa necesite ajustarea dozajului. Studiile in vitro au dus la concluzia ca ropinirole este metabolizat de sistemul citocrom P450 enzima CYP1A2. De aceea, este posibila o interactiune intre Ropinirole si substraturile (de exemplu, teofilina) sau inhibitorii (de exemplu, ciprofloxacina, fluvoxamina si cimetidina) acestei enzime. La pacientii aflati deja sub tratament cu Ropinirole, trebuie ajustata doza de ropinirole daca se initiaza sau se intrerupe tratamentul concomitent cu aceste medicamente. S-au observat concentratii plasmatice crescute de Ropinirole la pacientii tratati cu doze mari de estrogeni. La pacientii deja aflati sub terapie de substitutie cu hormoni, tratamentul cu Ropinirole poate fi initiat conform schemei uzuale. Totusi, daca terapia hormonala de substitutie este intrerupta sau initiata in cursul tratamentului cu ropinirole, dozajul trebuie ajustat. Nu exista date privind posibila interactiune dintre Ropinirole si alcool. Ca si in cazul altor medicamente cu actiune centrala, pacientii trebuie avertizati sa nu-si administreze Ropinirole cu alcool.

Sarcina si alaptare: Ropinirole nu trebuie folosit in cursul sarcinii. In studii efectuate pe animale, administrarea de Ropinirole femelelor de sobolan gestante la doze toxice materne a dus la scaderea greutatii corporale fetale la doze de 60 mg/kg (aproximativ de 3 ori aria cuprinsa sub curba concentratiei plasmatice a dozei maxime la om), cresterea ratei mortii fetale la 90 mg/kg (de circa 5X) si a malformatiilor extremitatilor la 150 mg/kg (de circa9X). Nu au fost remarcate efecte teratogene la sobolan la doze de 120 mg/kg (de circa 7X) si nici tulburari de dezvoltare la iepure. Nu exista studii cu privire la Ropinirole in cursul sarcinii umane. Ropinirole nu se administreaza femeilor care alapteaza, deoarece poate inhiba lactatia.

Efecte asupra conducerii vehiculelor sau a manevrarii de masini: Nu exista date despre efectul medicamentului asupra capacitatii de a conduce vehicule sau a manipula masini. Pacientii trebuie avertizati asupra acestui fapt, deoarece Ropinirole poate induce somnolenta sau ameteli.
Efecte adverse: Cele mai uzuale efecte adverse raportate de pacienti aflati in stadiile initiale ale terapiei cu Ropinirole in cursul studiilor clinice si neavand o incidenta egala sau mai mare la placebo, au fost: greata, somnolenta, edemul membrelor inferioare, durerea abdominala, voma si sincopa. In mod similar, cele mai frecvente efecte adverse raportate in studiile clinice ce au folosit terapia adjuvanta, au fost: diskinezia, greata, halucinatiile si starea confuzionala. Incidenta hipotensiunii posturale, fenomen asociat de obicei cu agonistii de dopamina, nu a fost in mod semnificativ diferita de placebo in studiile clinice cu ropinirole. Totusi, a fost observata diminuarea presiunii sanguine sistolice; pot aparea hipotensiunea si bradicardia simptomatice, rar severe.

Supradozare: In cadrul studiilor clinice nu a fost inregistrata supradozarea intentionala cu Ropinirole. Se presupune ca simptomele supradozarii cu ropinirole sunt legate de actiunea sa dopaminergica.
Proprietati farmacodinamice: Ropinirole este un agonist non-ergolinic de dopamina. Boala Parkinson este caracterizata de un deficit marcat de dopamina la nivelul sistemului striat nigral. Ropinirole diminueaza acest deficit prin stimularea receptorilor striatali pentru dopamina. Ropinirole inhiba secretia de prolactina la nivel hipotalamic si pituitar.

Proprietati farmacocinetice: Absorbtia orala de Ropinirole este rapida si completa. Biodisponibilitatea de Ropinirole este de aproximativ 50% si concentratiile maxime sunt atinse intr-o perioada medie de 1,5 ore de la absorbtia orala. S-a observat o mare variabilitate individuala a parametrilor farmacocinetici, dar, in general, exista o crestere proportionala a expunerii sistemice (Cmax si aria cuprinsa sub curba concentratiei plasmatice a dozei maxime) la medicament, cu cresterea dozei, peste limita terapeutica a dozei. Datorita marii sale lipofilii, Ropinirole cunoaste un mare volum de distributie (aprox. 8 l/kg) si este eliminat din circulatia sistemica cu un timp de injumatatire de aproximativ sase ore. Legarea medicamentului de proteinele plasmatice este scazuta (10-40%). Ropinirole este metabolizat in primul rand printr-un mecanism oxidativ, iar ropinirole si metabolitii sai sunt excretati mai ales pe cale urinara. Metabolitul major este cel putin de 100 de ori mai inactiv decat ropinirole in cazul modelelor animale pentru functia dopaminergica. Nu s-a observat nici o modificare a clearanceului oral de ropinirole in urma administrarii orale unice sau repetate. Ca in cazul oricarui medicament administrat la intervale aproximativ egale cu timpul sau de injumatatire, exista, in medie, concentratii plasmatice permanente de doua ori mai mari de ropinirole in urma administrarii de trei ori pe zi decat cele observate in urma unei doze orale unice. Date preclinice de siguranta: Toxicologie generala: Ropinirole este bine tolerat de animalele de laborator la doze intre 15 si 50 mg/kg. Profilul toxicologic este determinat mai ales de actiunea farmacologica a medicamentului (modificari de comportament, hipoprolactinemia, scaderea tensiunii sanguine si a frecventei cardiace, ptoza si salivatie). Genotoxicitate: In cadrul bateriilor de teste in vitro si in vivo nu au fost remarcate fenomene de genotoxicitate. Carcinogeneza: Pe parcursul a doi ani au fost realizate studii pe soarece si pe sobolan cu doze pana la 50 mg/kg. Studiile pe soarece nu au relevat nici un efect carcinogenic. La sobolan, singurele leziuni legate de administrarea medicamentului au constat in hiperplazia celulelor Leydig/adenomul testicular, datorat hipoprolactinemiei induse de ropinirole. Aceste leziuni au fost considerate ca fiind un fenomen functie de specie si nu constituie un risc pentru utilizarea clinica de ropinirole.

Particularitati farmaceutice: Lista excipientilor: Miezul comprimatelor: lactoza hidrica, celuloza microcristalina, croscarmeloza sodica, stearat de magneziu. Cele patru concentratii ale comprimatelor sunt diferentiate prin culoare, datorita variatiei in compozitia filmului. Toate filmele contin hidroxipropilmetilceluloza si polietilenglicol. Diferentele sunt prezentate in tabelul de mai jos:

Concentratia (mg) si culoareacomprimatului
Culoarea comprimatului0,25Alba1,0Verde2,0Roz5,0Albastra
Dioxid de titan
Oxid galben de fier
Oxid rosu de fier
Indigo carmin aluminiu
Polisorbat 80
Talc
Incompatibilitati: Nu se cunosc.
Conditii speciale de pastrare: Acest produs trebuie pastrat la loc uscat, la o temperatura sub 25 grade Celsius si ferit de lumina.

Natura si continutul ambalajului: Comprimate a 0,25 mg, folie cu 210 comprimate pentru tratamentul de initiere; Comprimate a 1 mg, folie cu 21 de comprimate; Comprimate a 2 mg, folie cu 21 de comprimate; Comprimate a 5 mg, folie cu 21 de comprimate. Informatii suplimentare se furnizeaza la cerere.

Producator: Smithkline Beecham


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Caut înlocuitor Extraveral și Distonocalm
Mamica mea are 77 ani și este pacient cu boala Parkinson. Va rog sa îmi comunicați cu ce ...
Parkinson
In tratamentul cu Isicom pentru parkinson pot ajuta cu tonotil? Exista specificatii in acest sens? A ...
Anticarcel in Parkinson
Se poate folosi medicam. Anticarcel in contractiile musculare provocate de B. Parkinson ? ...
↳ Buna ziua! Nu, mecanismul producerii acestor contractii nu poate fi blocat prin administrarea de minerale. Carceii pot sa apara din cauza unor carent ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Depresia de iarna
Am cateva intrebari legate de depresia de iarna. Este posibil sa se datoreze unui deficit de dopamin ...
↳ Buna ziua! Depresia prin deficit de dopamina apare rar, mai ales la pacientii suferind de boala Parkinson. In cazul depresiei de iarna se pare ca me ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Parkinson
Ce concentrație recomandați și care este forma(ulei sau tablete) pentru Parkinson sta ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...