Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » RETIN - A

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - RETIN - A

Prospect - RETIN - A


NU comercializăm RETIN - A!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: RETIN - A    DCI:


  Produs complementar recomandat


14lei
Vezi detalii

Indicatii : Retin-A este indicat ca terapie topica pentru tratamentul acneei vulgare.
Contraindicatii:
Hipersensibilitate la orice component al acestui produs. : Nu se recomanda initierea tratamentului Retin-A sau continuarea utilizarii acestuia in prezenta pielii iritate (de exemplu eritem, descuamare, prurit, insolatii etc.) inainte ca aceste simptome sa regreseze. La anumiti indivizi sensibili, Retin-A poate induce fenomene locale severe ca: eritem, tumefiere, prurit, senzatie de caldura, arsura sau usturime, pustule, cruste si/sau descuamare, pe portiunea de aplicare.

Daca gradul de iritatie locala se mentine, pacientul va fi instruit fie sa aplice medicatia cu o frecventa mai mica, fie sa intrerupa temporar tratamentul. S-a relatat ca tretinoinul provoaca o iritatie severa pe pielea eczematoasa si se va utiliza cu maxima precautie la acesti pacienti. Daca pacientul dezvolta o iritatie severa sau persistenta, acesta va fi sfatuit sa intrerupa complet tratamentul cu Retin-A si daca este necesar, sa consulte un medic. Conditiile climaterice extreme, cum ar fi vantul, frigul si umiditatea scazuta, pot irita pielea tratata cu Retin-A si pot determina uscarea acesteia. Expunerea la radiatiile solare, incluzand lampile cu lumina ultravioleta, poate provoca o iritare suplimentara. Asadar, expunerea va fi evitata sau minimalizata in timpul utilizarii tretinoinului. Un pacient care se expune considerabil radiatiilor solare prin obligatiile profesionale si/sau orice pacient sensibil inerent la radiatiile solare, va lua precautii speciale. Cand expunerea la radiatiile solare nu poate fi evitata, se recomanda utilizarea produselor si a imbracamintii de protectie solara pe suprafetele tratate. Copii: Siguranta in utilizare si eficacitatea in cazul copiilor, nu au fost stabilite.

Precautii:
In vederea minimalizarii potentialului de iritare aditionala a pielii, se vor lua masuri de evitare a contactului cu ochii, pleoapele, santurile nazogeniene, gura, mucoasele sau alte suprafete care nu se prevad pentru tratament. Pacientii vor avea grija a indeparta parul excesiv in mod obisnuit (de exemplu prin smulgere, electroliza, depilare), dar se vor evita aceste procedee in noaptea dinaintea aplicarii Retin-A, deoarece acestea pot avea ca rezultat iritarea pielii. Solutiile de ondulare permanenta, preparatele fixative, sapunurile medicinale si sampoanele, pot irita chiar si pielea normala. Se vor utiliza cu precautii astfel ca aceste produse sa nu intre in contact cu pielea tratata cu Retin-A. Sarcina si alaptare: Tretinoinul topic nu s-a dovedit a fi teratogenic, prin administrarea la sobolani Wistar si la iepuri, la doze de 1 000 si respectiv de 320 ori mai mari decat doza topica umana, considerand ca la un adult de 50 kg, se aplica topic 250 mg crema Retin-A 0,1%. Totusi, la aceste doze topice, la iepuri se produce o osificare intarziata la unele oase. La sobolani s-a observat o crestere supranumerara a coastelor, dependenta de doza. Aceste schimbari sunt considerate variatii ale dezvoltarii normale. Modificarile de osificare sunt corectate in mod obisnuit dupa intarcare. Au fost semnalate izolat defecte congenitale printre copiii nascuti de femeile expuse la tratamentul topic cu tretinoin in timpul sarcinii. Pana in prezent n-au existat studii prospective adecvate si bine controlate, realizate pe femei insarcinate si nivelul sanguin teratogenic de tretinoin nu este cunoscut. Cu toate acestea, intr-un studiu retrospectiv bine condus efectuat pe un grup de copii nou nascuti din femei expuse la tratamentul topic cu tretinoin, in timpul primului trimestru al sarcinii, nu s-au gasit defecte congenitale in exces printre acesti nou-nascuti, comparativ cu nou-nascutii din femei din acelasi grup, care n-au fost expuse la tratament. Tratamentul topic cu tretinoin se va utiliza in timpul sarcinii, numai atunci cand beneficiul potential justifica riscul potential asupra fatului. Nu se cunoaste daca tretinoinul este excretat prin laptele uman. Deoarece multe medicamente sunt excretate prin laptele uman, se vor lua masuri de precautie la administrarea de Retin-A la o mama care alapteaza.

Reactii adverse:
Este de asteptat un anumit grad de iritatie locala. Cele mai obisnuite reactii adverse semnalate sunt: uscarea pielii, arsura, usturime, senzatie de caldura, eritem, prurit, inrosirea pielii, descuamare si hipo- sau hiperpigmentare temporara. Rareori sunt semnalate pustule si cruste ale pielii, iritatia ochilor si edem. Foarte rar s-a semnalat alergia de contact adevarata, prin aplicarea topica de tretinoin.

Compozitie:
Retin-A contine ca ingredient activ tretinoin (acid retinoic) si se prezinta sub forma de crema continand 0,05% tretinoin. Conservanti: butilhidroxitoluol, acid sorbinic, excipienti.

Administrare:
Adulti: Retin-A se va aplica o data pe zi, inainte de culcare, pe suprafata pielii in care se produc leziunile acneice. Se va aplica o cantitate minima de crema, suficienta pentru a acoperi suprafata afectata, utilizand un tampon, bumbac, lana sau varfurile degetelor curate. Se va evita suprasaturarea deoarece excesul de crema ar putea sa patrunda in ochi, in santurile nazogeniene sau alte suprafete care nu sunt prevazute a fi tratate. Aplicarea Retin-A poate produce o senzatie tranzitorie de caldura sau o usturime usoara. Atunci cand se administreaza conform recomandarilor, Retin-A poate produce un eritem usor, asemanator cu cel al insolatiilor usoare. In cazurile in care este necesar sa se intrerupa temporar terapia sau sa se reduca frecventa de aplicare, terapia se va relua sau frecventa de aplicare va fi crescuta, numai atunci cand pacientul va fi capabil sa tolereze tratamentul. Excesul aplicarii de Retin-A nu determina rezultate mai rapide sau mai bune. De fapt, se poate produce o inrosire marcata, descuamare sau disconfort. Daca are loc accidental o aplicare in exces sau prin utilizare supraentuziasta, aplicarea de Retin-A se va intrerupe cateva zile inainte ca terapia sa fie reluata. Efectele terapeutice pot fi inregistrate dupa doua sau trei saptamani, dar sunt necesare mai mult de sase saptamani de terapie inainte de a se vedea efectele benefice definitive. In timpul primelor saptamani de tratament, se poate produce o exacerbare aparenta a leziunilor inflamatorii. Aceasta se datoreaza actiunii in profunzime a medicamentului, asupra unor leziuni neobservate initial si nu se considera un motiv de intrerupere a terapiei. Odata ce s-a obtinut un raspuns satisfacator, imbunatatirea acestuia poate fi mentinuta prin aplicatii de o frecventa mai mica. Inainte de tratamentul cu Retin-A, suprafetele care trebuie tratate vor fi curatate in intregime, cu apa si sapun moale, nemedicinal. Suprafata tratata se va spala nu mai mult de doua ori pe zi. Dupa spalare, pielea se va usca usor si complet, prin tamponare, fara a o sterge. Suprafetele de piele care se trateaza se vor lasa sa se usuce cel putin 20 pana la 30 de minute inainte de aplicarea Retin-A. In timpul terapiei cu Retin-A se pot utiliza cosmetice si produse hidratante, dar suprafetele de piele care vor fi tratate, se vor spala in intregime inainte de a se aplica Retin-A. Se vor evita produsele de toaleta astringente.

Doza: 0.05 %
Ambalaj: Cutie x 1 tub x 30g; (3 ani)
Firma producatoare: CILAG AG


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cicatrix cremă ,30 ml se permite utilizarea in sarcină?
Am 30 saptamini de sarcină,si un ten dupa acnee cu semne,si cicatrici,pot sa folosesc crema cic ...
Acnee
Cofeina poate agrava acneea ? ...
Cosurii
Buna ziua , am tenul destul de gras și îmi apar des coșuri, care dacă le storc incor ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa folositi gelul Antiac, are avantajul de a trata atat acneea, cat si petele cauzate de cosurile vechi. Folositi zilnic, dupa ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Acneea la 13 ani
Este bine sa foloseasca fiica mea de 13 ani Skin blend? Cât timp ar trebui să ia pastile? 2 luni? ...
↳ Buna ziua! Daca nu are probleme renale (nisip sau pietrela rinichi), poate lua Skin Blend, o capsula pe zi, 2 luni. Atentie la alimentatie (eliminat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Acnee la fetita de 12 ani
Se poate da luminita noptii la fetite de 12 ani? ...
↳ Buna ziua! Nu, din cauza efectelor hormonale pe care le poate avea aceasta planta! Folositi preparate de ingrijire a tenului adecvate (Gama Antiac d ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Acnee
Buna ziua! Mai am o intrebare ... fondul de ten Joviae de la Ivatherme este dermatocosmetic? Il pot ...
↳ BUna ziua! Da, este potrivit si acest fond de ten, si se poate asocia tratamentului. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Acnee juvenila
Buna ziua ! Ma numesc Andreea. Daca iau pastilele Acne Stop timp de 2 luni consecutiv, iar Crema Ant ...
↳ Buna ziua! Ideal ar fi sa folositi capsulele si crema la fel de mult timp, insa, daca acneea se amelioreaza dupa cele doua luni, puteti sista adminsi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...