Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » RUVOMINOX

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - RUVOMINOX

Prospect - RUVOMINOX


NU comercializăm RUVOMINOX!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: RUVOMINOX    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii terapeutice: Inhibarea aparitiei sangerarilor in timpul operatiei de cataracta. Inflamatia postoperatorie in cazul operatiei de cataracta si alte operatii. Profilaxia pre- si postoperatorie impotriva aparitiei edemului cistoid al macula lutea. Starile inflamatorii neinfectate ale emisferei anterioare a ochiului (de ex. conjunctivitele cronice neinfectate). Inflamatia dupa raniri: rani profunde sau superficiale (in combinatie cu terapia curenta antimicrobiana).
Proprietati: Ruvominox contine diclofenac sodium, un agent antiinflamator nesteroidian, cu proprietati antiinflamatoare si analgezice demonstrate.

Inhibitia biosintezei prostaglandinelor, care a fost dovedita experimental, se considera ca joaca un rol important in mecanismul propriei activitati. Prostagladinele joaca un rol major in etiologia inflamatiei.

Contraindicatii: Bolnavii cu sensibilitate cunoscuta la diclofenac si trometamol. Ca si in cazul altor agenti antiinflamatori nesteroidieni, Ruvominox este, de asemenea, contraindicat la bolnavii la care crizele de astm, urticaria sau rinitele sunt accentuate de acidul acetilsalicilic sau alte medicamente cu activitate inhibitoare asupra sintezei prostagladinelor.
Reactii nedorite: In urma studiilor clinice cu Ruvominox s-au observat urmatoarele reactii nedorite: Circumstantial: Impresie slaba pana la moderata de caldura si/sau vedere tulbure, imediat dupa instilarea picaturilor oftalmice. Rar: Reactii de hipersensibilitate cu prurit sau roseata, fotosensibilitate. Reactii alergice au fost semnalate in legatura cu excipientul Cremophor-EL.

Precautii speciale in timpul utilizarii: Flaconul de Ruvominox trebuie inchis imediat dupa utilizare, iar continutul ramas trebuie folosit in termen de 1 luna de la deschiderea flaconului.
Sarcina si alaptare: Nu exista experienta referitor la siguranta utilizarii picaturilor oftalmice Ruvominox in timpul sarcinii sau lactatiei. Astfel, administrarea in timpul sarcinii sau lactatiei nu este recomandata, in afara de cazul cand este strict necesar.
Interactiuni cu alte medicamente: Nu a fost raportata nici una pana in prezent. Descoperirile clinice au aratat ca, daca este nevoie, Ruvominox poate fi combinat cu picaturi oftalmice care contin corticosteroizi, in care caz trebuie lasat un interval de 5 minute intre cele doua administrari.

Mod de administrare: Adulti: Preoperator: o picatura de 5 ori in timpul ultimelor 3 ore inaintea operatiei. Postoperator: o picatura de 3 ori, incepand imediat dupa operatie, urmata de o picatura de 3-5 ori, zilnic, atat cat este necesar. Alte recomandari: o picatura de 4-5 ori zilnic, depinzand de gravitatea bolii. Copii: Nu au fost realizate studii specifice cu Ruvominox pentru copii, dar exista o experienta larga cu privire la administrarea ingredientului activ diclofenac, pe cale orala sau sub forma de supozitoare, la copii de 1 sau mai multi ani.

Avertizari specifice: Nu trebuie purtate lentile de contact in timpul terapiei. In prezenta infectiei sau cand exista un risc de infectie, terapia potrivita (de ex. antibiotice) trebuie administrata concomitent cu picaturile oftalmice.
Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau operarii masinilor: Bolnavii care au prezentat vedere tulbure nu trebuie sa conduca autovehicule sau sa lucreze cu masini.

Forma de prezentare: Flacon de 5 ml cu instilator.

Producator: Rafarm


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

medicament
Daca a aparut medicamentul pentru eliminarea sau stoparea cataractei ? ...
cataracta
Buna ziua! QUINAX picaturi oftalmice este bun pentru oprirea progresiei cataractei sau chiar vi ...
Vedere slaba!
Buna ziua! Am 62 de ani. De 3-4 luni am observat ca la nivelul globului ocular mi-a crescut o buca ...
↳ Buna ziua! Trebuie sa ajungeti la un oftalmolog!Nu amanati! Contra cataractei puteti lua suplimente cu seleniusi luteina, de exemplu - Visual, Sele ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...