Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » TIMOPTIC

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - TIMOPTIC

Prospect - TIMOPTIC


NU comercializăm TIMOPTIC!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: TIMOPTIC    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Timoptic este indicat pentru reducerea presiunii intraoculare ridicate. In studii clinice s-a dovedit ca reduce presiunea intraoculara la: pacientii cu hipertensiune oculara; pacientii cu glaucom cu unghi deschis (cronic simplu); pacientii fara cristalin (afakici) cu glaucom; unii pacienti cu glaucom secundar;
pacientii cu glaucom cu unghi inchis si antecedente de glaucom cu unghi inchis, aparut spontan sau indus iatrogen, la ochiul opus, la care ar fi necesara reducerea presiunii intraoculare (vezi Precautii). De asemenea, Timoptic este indicat ca terapie concomitenta la pacientii cu glaucom congenital care nu sunt bine controlati cu alte medicamente antiglaucomatoase.

Timoptic reduce presiunea intraoculara normala sau crescuta asociata sau nu cu glaucomul. Presiunea intraoculara crescuta este un factor de risc major in patogeneza pierderii vederii la pacientii glaucomatosi.

Cu cat este mai ridicat nivelul presiunii intraoculare, cu atat este mai mare probabilitatea pierderii campului vizual si a deteriorarii nervului optic. Instalarea actiunii solutiei oftalmice Timoptic este de obicei rapida, realizandu-se la aproximativ 20 de minute de la aplicarea topica oculara. Reducerea maxima a presiunii intraoculare apare in una pana la doua ore. Reducerea semnificativa a presiunii oculare a fost mentinuta timp de 24 de ore cu Timoptic solutie oftalmica 0,25% sau 0,5%. Aceasta perioada lunga de actiune permite controlul presiunii intraoculare in timpul orelor normale de somn. Observatii repetate pe o perioda de trei ani, arata ca efectul Timoptic de reducere a presiunii intraoculare este bine mentinut. Timolol maleat este un beta-blocant neselectiv, fara efect depresiv direct pe miocard si fara actiune anestezica locala (nu produce stabilizare de membrana). Mecanismul precis de actiune al Timoptic in reducerea presiunii oculare nu este clar stabilit, cu toate ca studii cu fluoresceina si studii de tomografie arata ca actiunea predominanta s-ar putea datora reducerii formarii umorii apoase. Totusi, in unele studii a fost observata si o usoara crestere a drenajului umorii apoase. Spre deosebire de miotice, Timoptic reduce presiunea oculara fara a influenta semnificativ acomodarea pupilei. Astfel, nu apar schimbari in acuitatea vizuala datorate cresterii acomodatiei. Nu apare vederea intunecata sau neclara si nici cecitatea nocturna (modificari generate de miotice). In plus, la pacientii cu cataracta este evitata incapacitatea de a vedea in jurul opacitatilor cristaliniene cand pupila este contractata de miotice. In cazul trecerii pacientilor de la miotice la Timoptic ar putea fi necesara o corectie a refractiei cand efectele mioticului au trecut. In studii clinice, Timoptic a fost, in general, eficace la mai multi pacienti si a produs efecte adverse mai putin severe decat pilocarpina sau epinefrina. Ca si in cazul altor medicamente antiglaucomatoase, la unii bolnavi s-a constatat scaderea raspunsului la Timoptic in urma terapiei prelungite. Totusi, in studii clinice pe 164 pacienti urmariti cel putin trei ani, nu a fost observata nici o modificare semnificativa in media presiunii intraoculare dupa stabilizarea initiala. Timoptic a fost in general bine tolerat si la pacientii cu glaucom purtand lentile de contact conventionale, neflexibile. Timoptic nu a fost studiat la pacientii purtand lentile de contact din alte materiale in afara de polimetilmetacrilat.

Posologie si mod de administrare: Doza initiala obisnuita este de o picatura de Timoptic 0,25% in ochiul afectat (ochii afectati) de doua ori pe zi. Daca raspunsul clinic nu este adecvat, doza poate fi modificata la o picatura de solutie 0,5% in ochiul afectat (ochii afectati) de doua ori pe zi. La nevoie pot fi asociate la terapia cu Timoptic: miotice, epinefrina si inhibitori de anhidraza carbonica administrati sistemic. Avand in vedere ca la unii pacienti tratati cu Timoptic scaderea presiunii intraoculare poate necesita cateva saptamani pentru stabilizare, evaluarea beneficiilor terapeutice ar trebui sa includa determinarea presiunii intraoculare dupa aproximativ 4 saptamani de la inceperea tratamentului. Daca presiunea intraoculara este mentinuta la niveluri satisfacatoare, multi pacienti pot fi trecuti la administrarea o data pe zi. Transferarea pacientilor de la o alta terapie la Timoptic: Cand un pacient este transferat de la un alt agent topic beta-blocant la Timoptic, acel agent trebuie intrerupt dupa administrarea unei doze obisnuite inclusiv in ultima zi. In ziua urmatoare se incepe tratamentul cu Timoptic 0,25%, o picatura in ochiul afectat de doua ori pe zi. Daca raspunsul clinic nu este corespunzator, doza poate fi crescuta la o picatura de Timoptic 0,5% de doua ori pe zi. Cand un pacient este transferat de la un singur agent antiglaucomatos (altul decat un agent topic beta-blocant), se continua cu agentul deja folosit si se adauga o picatura de Timoptic 0,25% in fiecare ochi afectat, de doua ori pe zi. In ziua urmatoare, se intrerupe complet agentul antiglaucomatos anterior administrat si se continua cu Timoptic. Daca este necesara o doza mai mare de Timoptic, se administreaza o picatura de solutie 0,5% in fiecare ochi, de doua ori pe zi. Administrarea la copii: In mod obisnuit se va incepe tratamentul cu o picatura de Timoptic 0,25% la 12 ore in ochiul afectat (ochii afectati) in completarea altor medicamente antiglaucomatoase. Doza poate fi crescuta la o picatura din solutia 0,5% la 12 ore in ochiul afectat (ochii afectati). Folosirea Timoptic nu este recomandata la copii prematuri sau nou-nascuti.

Contraindicatii: Timoptic este contraindicat la pacientii cu: astm bronsic sau antecedente de astm bronsic sau bronhopneumopatie cronica obstructiva severa; bradicardie sinusala, bloc atrio-ventricular de gradul doi sau trei, insuficienta cardiaca manifesta, soc cardiogen; hipersensibilitate la oricare dintre componentele acestui produs.

Precautii: Ca si alte medicamente topice oftalmice, acest medicament poate fi absorbit sistemic. Efectele adverse intalnite la administrarea sistemica a agentilor beta-blocanti pot aparea si la administrarea lor topica. Insuficienta cardiaca trebuie atent controlata inaintea inceperii terapiei cu Timoptic. La pacientii cu afectiuni cardiace severe in antecedente, se vor urmari semnele clinice de insuficienta cardiaca si se va verifica frecventa pulsului. Ca urmare a administrarii de Timoptic au fost raportate reactii respiratorii si cardiace, incluzand decesul datorat bronhospasmului la pacientii astmatici si, rareori, decesul la pacientii cu insuficienta cardica. Pacientii care primesc deja un agent beta-blocant oral si la care se administreaza Timoptic vor fi urmariti pentru un posibil efect sumat privind presiunea intraoculara sau efectele sistemice cunoscute ale beta-blocantilor. La pacientii cu glaucom cu unghi inchis obiectivul imediat al tratamentului este redeschiderea unghiului. Aceasta cere constrictia pupilei cu un miotic. Timoptic are efect nesemnificativ asupra pupilei. Cand Timoptic este folosit la reducerea presiunii intraoculare crescute din glaucomul cu unghi inchis nu trebuie administrat singur, ci in asociere cu un medicament care produce mioza. Conservantul din Timoptic se poate acumula in lentilele de contact flexibile; de aceea, Timoptic nu trebuie utilizat in timpul folosirii acestor lentile. Lentilele trebuie scoase inaintea aplicarii picaturilor si nu trebuie puse mai devreme de 15 minute dupa aplicare. Riscul de reactie anafilactica: In timpul administrarii beta-blocantelor, pacientii cu teren atopic sau antecedente de reactii anafilactice severe la diversi alergeni pot avea o reactivitate crescuta in cazul expunerilor repetate la alergeni fie accidental, fie in scop diagnostic sau terapeutic. Este posibil ca asemenea pacienti sa nu raspunda la dozele de epinefrina folosite in mod obisnuit in tratamentul reactiilor anafilactice.

Interactiuni cu alte medicamente: Desi Timoptic in monoterapie are efect neglijabil asupra dimensiunilor pupilei, ocazional a fost observata midriaza rezultata in urma terapiei concomitente cu Timoptic si epinefrina. Daca Timoptic se administreaza in asociere cu un alt beta-blocant, cu blocanti ai canalelor de calciu sau cu inhibitori ai terminatiilor simpatice, exista riscul unor efecte adverse de sumatie cum ar fi hipotensiunea si/sau bradicardia marcata.
Sarcina si alaptare: Administrarea la gravide: Nu a fost studiata administrarea Timoptic la femei gravide. Folosirea tratamentului cu Timoptic impune evaluarea beneficiilor scontate comparativ cu riscurile posibile. Mame care alapteaza: Timoptic este detectabil in laptele uman. Deoarece Timoptic poate genera reactii adverse grave la sugari, trebuie luata decizia de a intrerupe alaptarea sau de a intrerupe tratamentul cu Timoptic, in functie de importanta medicamentului pentru mama.

Reactii adverse: De obicei Timoptic este bine tolerat. Fie in cursul studiilor clinice, fie dupa lansarea medicamentului pe piata, s-au raportat urmatoarele efecte adverse: Ale analizatorilor: semne si simptome de iritatie oculara, incluzand conjunctivite, blefarite, keratite si scaderea sensibilitatii corneene. Tulburari vizuale incluzand modificari de refractie (in unele cazuri datorita opririi terapiei miotice), diplopie si ptoza palpebrala. Cardiovasculare: bradicardie, aritmii, hipotensiune, sincopa, bloc cardiac, accident vascular cerebral, ischemie cerebrala, insuficienta cardiaca congestiva, palpitatii, stop cardiac. Respiratorii: bronhospasm (mai ales la pacientii cu boala bronhospastica preexistenta), insuficienta respiratorie, dispnee. Ale organismului ca intreg: cefalee, astenie, oboseala, dureri in piept. Dermatologice: reactii de hipersensibilitate incluzand eruptie cutanata localizata sau generalizata si urticarie, alopecie. Ale sistemului nervos/Tulburari psihice: ameteala, depresie, accentuarea semnelor si simptomelor de miastenia gravis. Digestive: greata. Efecte adverse potentiale: efectele adverse raportate in experimentele clinice cu timolol maleat oral pot fi considerate efecte adverse potentiale pentru timololul maleat de uz oftalmic.

Forma de prezentare: Flacon de 5 ml continand solutie de timolol maleat 0,25%. Flacon de 5 ml continand solutie de timolol maleat 0,50%.

Conditii de pastrare: Timoptic este o solutie clara, variind de la incolor pana la galben deschis. Timoptic este stabil la temperatura camerei. A se feri de lumina.

Producator: Merck Sharp & Dohme


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Medicamente
Unde pot gasi permsnent solutie oftalmica Ganfort penru glaucom. Cand se aduce hydrocortizon russei ...
clinsin med are contraindicatii ?
este contraindicat Clinsinmed in glaucom ? ...
↳ Buna ziua! Intrucat doar inhalati solutia salina si nu o ingerati, nu este o problema. Aplicati solutia la nivelul narilor si o scuipati cand ajunge ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
cerere picaturi
Buna ziua, As dori sa cumpar Timoptic de 5mg sau 0,5 si nu gasesc, ma puteti ajuta sau macar sa-m ...
Ejacularea precoce
Buna ziua,am si eu o problema cu ejacularea precoce,care este cel mai bun tratament care poate elimi ...
↳ Buna ziua! Daca nu aveti boli cronice (hipertensiune, afectiuni tiroidiene, glaucom, depresie, afectiuni renale sau hepatice grave) puteti lua ProHer ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
va rog ajutati-ma
buna ziua ma numesc simi si am 30 de ani sunt casatorit de 2 ani de zile viata mea sexuala este prob ...
↳ Buna ziua! Daca nu aveti nicio afectiune cronica (renala, cardiaca, diabet, glaucom, depresie, afectiuni tiroidiene), puteti lua ProHerb, cate 2 caps ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Folosirea pentru cei cu glaucom
Se poate folosi daca ai glaucom? ...
Boswellia - Dacia Plant, 60 comprimate reactie cu GLAUCOM
Buna ziua. Mama mea are probleme cu GLAUCOMUL si mai nou au aparut si probleme cu articulatiile de ...
↳ Buna ziua! Boswellia este contraindciata la gravide, intrucat poate determina contractii uterine. Alte contraindicatii nu sunt cunoscute. Ca reactii ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...