Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » TROPARIN

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - TROPARIN

Prospect - TROPARIN


NU comercializăm TROPARIN!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: TROPARIN    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Profilaxia tromboemboliei. Produsul Troparin nu este destinat tratamentului proceselor trombotice active. In cazurile in care este necesara monitorizarea stricta a terapiei anticoagulante, cum ar fi de ex. in interventiile chirurgicale, la pacientii cu valve cardiace artificiale, se recomanda efectuarea profilaxiei trombozelor cu heparina nefractionata, precum si monitorizarea sistemului TTPA sau a timpului de trombina.
Compozitie: 1 fiola cu 0,5 ml solutie injectabila contine: Certoparina sodica (heparina sodica cu greutate moleculara mica) prelevata din mucoasa intestinala de porc greutatea moleculara medie 4.200-6.200-3.000 UI antifactor Xa* (aprox. 1.500 UI TTPA); Clorura de sodiu in apa distilata - 1,69 mg. 1 seringa de unica utilizare cu 0,3 ml solutie contine:

Certoparina sodica (heparina sodica cu greutate moleculara mica) prelevata din mucoasa intestinala de porc greutatea moleculara medie 4.200-6.200 in apa distilata - 3.000 UI antifactor Xa* (aprox. 1.500 UI TTPA).

Proprietati: Troparina este un fragment de heparina cu greutate moleculara mica obtinut prin clivajul moleculei de heparina sodica si care are o greutate moleculara medie de 4.200-6.200. Heparinele cu greutate moleculara mica compenseaza starea de hipercoagulabilitate (intraoperatorie sau postoperatorie, din timpul imobilizarilor prelungite) prin faptul ca in combinatie cu antitrombina III, au un efect puternic inhibitor asupra factorului Xa, insa doar o influenta redusa asupra timpului de tromboplastina partial activata (TTPA). Unitatile antifactor Xa de Troparin, masura bazata pe Standardul I International asupra heparinelor cu greutate moleculara mica, nu pot fi comparate cu datele asupra heparinelor nefractionate a caror activitate antifactor Xa este caracterizata in functie de Standardul Iv International asupra heparinelor standard. Acelasi efect profilactic este obtinut prin administrarea unei doze unice zilnice de 1.500 UI TTPA Troparin la fel ca si prin administrarea de trei ori pe zi a 5.000 UI heparina standard. Diferit fata de heparinele standard nefractionate, la care raportul activitatii antifactor Xa fata de activitatea TTPA este de 1:1, efectul inhibitor al Troparin fata de factorul Xa este mai mare decat efectul sau asupra TTPA. Consecutiv, ne putem astepta la un raport mult mai favorabil intre efect si toleranta ca si intre activitatea antitrombotica si riscul de sangerare.

Farmacocinetica: Dupa administrarea subcutanata, heparinele cu greutate moleculara mica se absorb rapid si aproape complet. Concentratiile plasmatice maxime (inhibitia factorului Xa) se ating in 2-4 ore de la administrarea subcutanata a 1.500 UI TTPA. Timpul de injumatatire plasmatic, de 4 ore, este de aproximativ doua ori mai mare decat cel al heparinelor nefractionate.

Mod de administrare: Troparin se injecteaza de regula subcutanat intr-un pliu cutanat abdominal (fiola de 0,5 ml, de preferat cu un ac de 0,5 x 16 mm). In acest scop se realizeaza un pliu cutanat intre ombilic si creasta iliaca (a nu se apasa) si tesutul este intepat vertical, se asigura prin aspiratie ca nu s-a patruns in nici un vas sanguin. Injectiile subcutanate pot fi de asemenea administrate, in mod exceptional, si la alte niveluri (brat, coapsa).
Posologie: In principiu intreaga cantitate din fiola de 0,5 ml sau din seringa de unica utilizare de 0,3 ml se foloseste la fiecare administrare. In general, produsul Troparin se administreaza la un interval de 24 ore. In profilaxia tromboemboliei postoperatorii, prima injectie trebuie administrata cu 1-2 ore inainte de inceperea interventiei chirurgicale. Produsul Troparin trebuie administrat postoperator timp de 7-10 zile sau chiar mai mult timp in cazul pacientilor imobilizati pentru o perioada mai indelungata.

Contraindicatii: Hipersensibilitate cunoscuta la heparine cu greutate moleculara mica. Alergie la heparina inclusiv trombocitopenie, diagnosticata sau suspecta, indusa de heparina, cu origine imunologica. Diateze hemoragice, cum ar fi de ex. hemofilia, purpura, trombocitopenia, pacienti cu permeabilitate capilara crescuta. Accident vascular cerebral, encefalomalacie, hemoragie acuta intracraniana, interventii chirurgicale asupra sistemului nervos central sau oftalmologice, retinopatie proliferativa diabetica. Ulcer peptic, hemoragii la nivelul tractului gastrointestinal, carcinom visceral. Hemoragii pulmonare, tuberculoza activa. Boli hepatice sau pancreatice. Boli sau hemoragii renale, hipertensiune severa necontrolata. Endocardita bacteriana. Iminenta de avort.

Precautii: In cazul punctiilor sau interventiilor chirurgicale asupra prostatei, punctiilor rahidiene, anesteziei rahidiene, dupa tromboze cerebrale si in cazul diabetului zaharat se administreaza concomitent anticoagulante orale. Produsul Troparin se administreaza doar subcutanat; administrarea intramusculara sau intraarteriala este contraindicata.
Sarcina si alaptare: Heparina, in dozele recomandate, nu difuzeaza prin placenta si nici nu trece in laptele matern. Totusi, pacientele gravide, precum si mamele care alapteaza trebuie atent monitorizate in cazul unui tratament cu heparina. La pacientele gravide riscul aparitiei avortului, precum si a complicatiilor induse de tratament sau induse de boala nu pot fi excluse total.

Reactii secundare: In timpul tratamentului cu heparina pot aparea sangerari ale unor organe (ex,. vezica urinara sau, mai rar, cortexul suprarenalian) datorita tendintei crescute la sangerare. Sunt posibile de asemenea si sangerari cutanate sau ale mucoaselor, precum si hematoame la locul injectarii. Alte reactii secundare posibile sunt: cefalee, greata, varsaturi, artralgii, cresteri ale tensiunii sanguine, precum si eozinofilie. Osteoporoza si alopecia pot aparea in cazuri izolate dupa un tratament prelungit, dar acestea sunt oricum reversibile. Reactii de hipersensibilitate: eritem, urticarie, rinita, hiperlacrimatie, necroza cutanata, astm bronsic, febra, soc anafilactic, colaps, vasospasm. Ocazional, la inceputul tratamentului cu heparina, poate apare o trombocitopenie moderata, tranzitorie (de tip I) cu trombocite intre 80.000/mcl si 150.000/mcl. In general nu apar complicatii si, din acest motiv, nu este necesara intreruperea tratamentului. Trombocitopenia severa (tip II- sindromul trombusului alb) de origine imuna poate apare, dar rar. Putem considera ca aceasta forma de trombocitopenie este prezenta daca numarul de trombocite scade sub 80.000/mcl sau daca acesta scade rapid cu mai putin de 50% din valoarea bazala. Ca regula, scaderea numarului trombocitelor incepe la 6-14 zile de la initierea tratamentului la pacientii nesensibilizati si, in cateva cazuri, in cateva ore la pacientii sensibilizati. Aceasta forma de trombocitopenie indusa de heparina poate fi asociata cu tromboze arteriale grave (ex. accidente cerebrovasculare) si/sau tromboembolie venoasa (tromboza profunda a membrelor inferioare, embolie pulmonara) si/sau hemoragie (petesii, melena, sangerari postoperatorii). In cazurile severe poate apare o coagulopatie “de consum” (scaderea fibrinogenului). Parametrii de laborator: Posibila crestere a transaminazelor, a acizilor grasi liberi si a tiroxinei, precum si retentie reversibila de potasiu. Simularea concentratiilor scazute de colesterol seric, reactii fals crescute la determinarea glicemiei, rezultate false ale testului cu bromsulftaleina.

Interactiuni: Tratamentul cu anticoagulante orale (ex. dicumarol), precum si cu inhibitori ai agregarii plachetare (ex. acidul acetilsalicilic si dipiridamolul) trebuie intrerupt cu cel putin cinci zile inaintea interventiei chirurgicale deoarece aceste substante sunt capabile sa potenteze tendinta la sangerare intraoperatorie si/sau postoperatorie. Efectul heparinei poate fi inhibat de administrarea concomitenta de acid ascorbic, antihistaminice, digitala, nicotina si tetracicline. Dextranii, fenilbutazona, indometacinul, sulfinpirazona, probenecidul, acidul etacrinic administrat intravenos, penicilinele administrate intravenos, precum si citostaticele pot potenta efectul heparinei. Heparina poate inlocui fenitoina, chinidina, propranololul, benzodiaze-pinele si bilirubina de la nivelul locurilor de legare de proteinele plasmatice. Atenuarea reciproca a efectului este posibila in cazul administrarii concurente de medicamente de baza cum ar fi antidepresivele triciclice datorita legarii de heparina.

Incompatibilitati: Produsul Troparin nu trebuie administrat impreuna cu solutia injectabila de dihidroergotina pentru a evita precipitarea.
Atentionari speciale, precautii la utilizare: In timpul tratamentului cu heparina sunt necesare verificari frecvente ale numarului de trombocite, si anume: inaintea inceperii tratamentului, in prima zi de tratament si apoi in timpul tratamentului, in mod particular intre zilele 6 si 14 de tratament. Tratamentul cu heparina trebuie intrerupt imediat ce se remarca o scadere marcata a numarului trombocitelor. Studii suplimentare sunt indicate pentru a ne asigura daca este prezenta o trombocitopenie indusa de heparina de origine imuna (tip II). Daca aceasta trombocitopenie se confirma, pacientul trebuie informat asupra faptului ca o ulterioara terapie cu heparina, chiar si cu greutate moleculara mica, este contraindicata in viitor. Tratamentul cu heparina trebuie intrerupt imediat ce se suspecteaza o trombocitopenie indusa de heparina (tip II). Trebuie utilizate alte antitrombotice diferite de heparina daca un astfel de pacient a fost tratat cu heparina, datorita unei boli tromboembolice, sau daca complicatiile tromboembolice au aparut ca o consecinta a unei trombocitopenii induse de heparina. Continuarea tratamentului prin hemodializa cu heparinizare nu mai este posibil daca a aparut trombocitopenia indusa de heparina (tip II- sindromul trombusului alb) de origine imuna si, daca este necesar, pacientul trebuie transferat pe o alta terapie de substitutie renala. Testele de coagulare globala, cum ar fi de ex. testul TTPA, nu sunt adecvate pentru monitorizarea anticoagularii. O tendinta crescuta la sangerare datorita heparinei poate apare la femeile de peste 60 ani. O atentie speciala trebuie acordata in primele 36 ore dupa nastere. Valorile crescute ale tensiunii arteriale trebuie monitorizate continuu. Daca este suspectata hipersensibilitatea, este indicat a se injecta initial o doza test de 500 UI diluata, injectata lent intravenos si apoi se asteapta cateva minute. In caz de aparitie a unei sangerari profuze trebuie intrerupta profilaxia cu heparine cu greutate moleculara mica si efectuate testele de coagulare corespunzatoare. Este putin probabil ca Troparin sa fie cauza sangerarii daca rezultatele acestor teste sunt in limite normale. De regula, parametrii de coagulare modificati revin la normal dupa intreruperea administrarii medicamentului. Antidotul specific este clorhidratul de protamina (1.500 UI clorhidrat de protamina per doza de Troparin). Administrarea protaminei trebuie de asemenea monitorizata in functie de parametrii coagularii deoarece un exces de protamina poate induce sangerarea.

Conditii de pastrare: A se depozita la temperaturi sub 25 grade Celsius, a se feri de lumina. Stabilitate: Depozitata in conditii corespunzatoare, solutia injectabila de Troparin isi mentine toate proprietatile pana la data expirarii indicata pe ambalaj.

Forma de prezentare: Troparin fiole de 0,5 ml; ambalaje de spital. Troparin seringi de unica utilizare: ambalaje individuale de 5 x 0,3 ml; ambalaje de spital.

*) TTPA este o masura a efectului anticoagulant, la fel cum activitatea antifactor Xa reflecta efectul antitrombotic.

Producator: Biochemie


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

eliquis si vasopressor se pot lua impreuna?
buna ziua tatal meu in varsta de 90 ani este sub tratament cu eliquis 2.5 mg x 2.zi (urmeaza sa i ...
Lichen plan eroziv bucal
Pot ďż˝nlocui medrol ul care mi dă halucinații, anxietate și iritabilitate, sistole cardia ...
↳ Buna ziua! Trebuie sa discutati cu medicul care va are sub observatie despre schimbarea medicatiei. Pimecrolimul aplicat local (solutie de 1%, de dou ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Glezne umflate
Buna ziua. Va rog,am urmatoarea intrebare:Mama mea are de o luna gleznele umflate si picioarele au o ...
↳ Buna ziua! Nu mai incercati tot felul de medicamente, trebuie vazuta de un medic cat mai repede! Poate fi o combinatie intre deficiente de circulati ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Alternative la Magnerot
Buna ziua, mi s-a recomandat magnerot, dar nu pot lua din cauza ca eu nu pot inghiti pastile. Magnez ...
↳ Buna ziua! Magnerot contine o sare de magneziu numita orotat de magneziu si este indicat in prevenirea unor evenimente cardiace (infarct miocardic, n ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Probleme cardiace si ingrasare brusca
Bună ziua. Eu din copilărie sunt operată la inimă, după spusele medicilor a ...
↳ Buna ziua! Poate nu ati facut toate investigatiile privind functia tiroidei, aici pare sa fie problema (ingrasarea brusca si sufocarea in zona gatulu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
degasil si probleme cardiace
Daca Degasil se poate lua cu anticuagulante si probleme cardiace (fibrilatie, stenturi insuficient ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...