Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » TRUSOPT

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - TRUSOPT

Prospect - TRUSOPT


NU comercializăm TRUSOPT!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: TRUSOPT    DCI:


  Produs complementar recomandat


96.95lei
Vezi detalii

Indicatii: Solutia oftalmica de Trusopt este indicata in tratamentul tensiunii intraoculare crescute, la pacientii cu: hipertensiune oculara; glaucom cu unghi deschis; glaucom pseudoexfoliativ si alte glaucoame secundare cu unghi deschis.
Clasa terapeutica: Trusopt (solutie oftalmica de dorzolamid hidroclorid, MSD) este un nou inhibitor al anhidrazei carbonice, destinat administrarii topice oculare.

Spre deosebire de inhibitorii orali ai anhidrazei carbonice, Trusopt, care se administreaza topic, isi exercita efectele direct la nivelul ochilor.

Posologie si mod de administrare: Atunci cand este administrat in monoterapie, doza de solutie oftalmica de Trusopt este o picatura de trei ori pe zi in ochiul afectat (ochii afectati). Atunci cand este administrat ca terapie complementara, asociat cu un beta-blocant oftalmic, doza este de o picatura de Trusopt de doua ori pe zi in ochiul afectat (ochii afectati). Cand se decide inlocuirea unui alt agent oftalmic antiglaucomatos cu Trusopt, se administreaza inclusiv in ultima zi doza zilnica corespunzatoare din agentul anterior utilizat, iar din ziua urmatoare se administreaza Trusopt. Daca pacientului i se administreaza mai multe medicamente topice oftalmice, ele trebuie administrate la intervale de cel putin 10 minute.

Contraindicatii: Trusopt este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate la oricare dintre componentele acestui produs.

Precautii: Trusopt nu a fost studiat la pacienti cu afectare renala severa (clearence al creatininei <30 ml/min). Deoarece Trusopt si metabolitii sai se excreta predominant prin rinichi, medicamentul nu este recomandat la astfel de pacienti. Conduita terapeutica in cazul pacientilor cu glaucom cauzat de inchiderea acuta a unghiului implica interventii terapeutice suplimentare, pe langa administrarea agentilor care scad tensiunea oculara. Trusopt nu a fost studiat la pacientii cu glaucom cu inchidere acuta a unghiului. Trusopt nu a fost studiat la pacientii cu afectare hepatica si de aceea trebuie administrat cu prudenta la acest tip de pacienti. Trusopt este o sulfonamida care, desi administrata topic, se absoarbe sistemic. De aceea, dupa administrarea locala pot aparea reactiile adverse date de sulfonamide. Daca apar semnele unor reactii severe de hipersensibilitate, trebuie intrerupta administrarea medicamentului. In studii clinice, dupa administrarea cronica de Trusopt, la unii pacienti au fost raportate reactii adverse locale oculare, mai ales conjunctivite si reactii palpebrale. Unele dintre acestea au avut aspectul clinic si evolutia unei reactii de tip alergic, care insa s-au remis dupa intreruperea medicamentului. Daca apar asemenea reactii, tratamentului cu Trusopt trebuie intrerupt. La pacientii tratati cu un inhibitor oral de anhidraza carbonica si Trusopt, reactiile sistemice cauzate de inhibarea anhidrazei carbonice se pot cumula. Nu a fost studiata si nu este recomandata administrarea concomitenta de Trusopt si de inhibitori ai anhidrazei carbonice. Trusopt nu a fost studiat la pacientii care poarta lentile de contact. Conservantul din solutia oftalmica de Trusopt, benzalconium clorid, poate fi absorbit de lentilele de contact moi. Administrarea la copii: Nu a fost inca stabilita siguranta si eficacitatea administrarii la copii. Administrarea la varstnici: In studiile clinice cu Trusopt, din numarul total de pacienti, 44% aveau varsta peste 65 de ani, in timp ce 10% aveau varsta peste 75 de ani. Nu s-au observat diferente semnificative intre acesti pacienti si pacientii mai tineri, insa nu poate fi exclusa sensibilitatea crescuta la medicament a unor pacienti varstnici.

Sarcina si alaptare: Sarcina: Nu exista studii adecvate si bine controlate la femeile gravide. Trusopt se va administra in timpul sarcinii numai daca beneficiile scontate justifica riscul potential pentru fat. Mame care alapteza: Nu se cunoaste daca acest medicament se excreta in laptele uman. Trebuie luata decizia de a intrerupe fie alaptarea, fie administrarea medicamentului, luand in considerare importanta medicamentului pentru mama.

Interactiuni medicamentoase: Studii despre interactiuni medicamentoase specifice nu au fost realizate pentru solutia oftalmica de Trusopt. In studiile clinice, Trusopt a fost administrat concomitent cu urmatoarele medicamente, fara vreo evidenta a unor interactiuni adverse: solutie oftalmica de timolol, solutie oftalmica de betaxolol si medicatie sistemica incluzand inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei, blocanti ai canalelor de calciu, diuretice, medicamente antiinflamatoare nesteroidiene incluzand aspirina si hormoni (de ex. estrogeni, insulina, tiroxina). Trusopt este un inhibitor al anhidrazei carbonice si, cu toate ca se administreaza topic, se absoarbe sistemic. In studii clinice, administrarea de Trusopt nu a fost asociata cu tulburari acido-bazice. Oricum, aceste tulburari au fost raportate pentru inhibitorii anhidrazei carbonice administrati oral, si au rezultat uneori din interactiuni medicamentoase (de ex. toxicitate asociata terapiei cu doze mari de salicitat). De aceea, potentialul unor asemenea interactiuni medicamentoase trebuie luat in considerare la pacientii care primesc Trusopt.

Reactii adverse: In studiile clinice pe termen lung efectuate la 1108 de pacienti tratati cu Trusopt in monoterapie sau tratament complementar cu beta-blocanti oftalmici, cele mai frecvente reactii adverse raportate, legate de medicament si simptome locale au fost: gust amar, arzator sau usturator, vedere neclara, prurit al ochiului, lacrimare, cefalee, conjunctivita, inflamarea pleoapei, greata, iritarea pleoapei si astenie/oboseala. Cele mai frecvente cauze de intrerupere (aprox. 3%) a tratamentului cu Trusopt au fost reactiile adverse oculare legate de medicament, in primul rand conjunctivita si reactiile pleoapelor. Iridociclita si rash-ul au fost raportate rareori. A fost raportat un caz de urolitiaza. Teste de laborator: Trusopt nu a fost asociat cu tulburari electrolitice semnificative clinic.

Supradozare: Nu exista date disponibile in ceea ce priveste supradozajul la oameni prin ingestie deliberata sau accidentala. Tratamentul trebuie sa fie simptomatic si de sustinere. Poate aparea un dezechilibru electrolitic, se poate dezvolta acidoza sau pot aparea efecte asupra sistemului nervos central. Nivelurile serice de electroliti (in special potasiul) si nivelurile pH-ului sanguin trebuie monitorizate.

Forma de prezentare: Flacon cu 5 ml solutie oftalmica sterila, fiecare ml de Trusopt 2% contine 22,3 mg de dorzolamid hidroclorid. Solutia oftalmica de Trusopt este clara, incolora sau aproape incolora, usor vascoasa.

Conditii de pastrare: Solutia oftalmica de Trusopt se va pastra intre 15 - 30 grade Celsius, ferit de lumina.

Producator: Merck Sharp & Dohme


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Medicamente
Unde pot gasi permsnent solutie oftalmica Ganfort penru glaucom. Cand se aduce hydrocortizon russei ...
clinsin med are contraindicatii ?
este contraindicat Clinsinmed in glaucom ? ...
↳ Buna ziua! Intrucat doar inhalati solutia salina si nu o ingerati, nu este o problema. Aplicati solutia la nivelul narilor si o scuipati cand ajunge ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ejacularea precoce
Buna ziua,am si eu o problema cu ejacularea precoce,care este cel mai bun tratament care poate elimi ...
↳ Buna ziua! Daca nu aveti boli cronice (hipertensiune, afectiuni tiroidiene, glaucom, depresie, afectiuni renale sau hepatice grave) puteti lua ProHer ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
va rog ajutati-ma
buna ziua ma numesc simi si am 30 de ani sunt casatorit de 2 ani de zile viata mea sexuala este prob ...
↳ Buna ziua! Daca nu aveti nicio afectiune cronica (renala, cardiaca, diabet, glaucom, depresie, afectiuni tiroidiene), puteti lua ProHerb, cate 2 caps ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Folosirea pentru cei cu glaucom
Se poate folosi daca ai glaucom? ...
Boswellia - Dacia Plant, 60 comprimate reactie cu GLAUCOM
Buna ziua. Mama mea are probleme cu GLAUCOMUL si mai nou au aparut si probleme cu articulatiile de ...
↳ Buna ziua! Boswellia este contraindciata la gravide, intrucat poate determina contractii uterine. Alte contraindicatii nu sunt cunoscute. Ca reactii ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...