Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Tenox® 5 mg, 10 mg, comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Tenox® 5 mg, 10 mg, comprimate

Prospect - Tenox® 5 mg, 10 mg, comprimate


NU comercializăm Tenox® 5 mg, 10 mg, comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Tenox® 5 mg, 10 mg, comprimate    DCI:


  Produs complementar recomandat


37.95lei
Vezi detalii

Indicatii : Tenox apartine unui grup de medicamente numite blocante ale canalelor de calciu, care actioneaza prin dilatarea vaselor de sange si astfel sangele poate circula mai usor prin ele. Medicul dumneavoastra v-a prescris Tenox pentru a va trata valorile crescute ale tensiunii arteriale (hipertensiune) sau anumite forme de durere in piept numite angina, o forma rara de angina fiind angina Prinzmetal.
Tenox® 5
Amlodipin
Comprimate, 5 mg
Tenox® 10
Amlodipin
Comprimate , 10 mg
1. Ce contine Tenox?
Denumirea comerciala a acestui medicament este Tenox. Este disponibil in 2 concentratii diferite:
Tenox 5 mg, comprimate contine 5 mg amlodipina (sub forma de maleat), care este substanta activa. Comprimatele sunt albe, rotunde, usor biconvexe, prevazute cu o linie mediana pe una din fete.
Tenox 10 mg, comprimate contine 10 mg amlodipina (sub forma de maleat), care este substanta activa. Comprimatele sunt albe, rotunde, usor biconvexe, prevazute cu o linie mediana pe una din fete.
Tenox 5 mg, comprimate si Tenox 10 mg, comprimate contin, de asemenea, urmatorii excipienti inactivi: celuloza microcristalina, amidon de porumb pregelatinizat, amidon glicolat de sodiu (tip A), dioxid de siliciu coloidal anhidru si stearat de magneziu.
Tenox 5 mg, comprimate si Tenox 10 mg, comprimate sunt disponibile in cutii a cate 3 sau 9 blistere, un blister continand 10 comprimate.

3. Inainte sa utilizati Tenox
Nu utilizati acest medicament daca:
· Sunteti alergic(a) la amlodipina, alte blocante ale canalelor de calciu sau oricare din excipientii produsului
· Aveti valori mici ale tensiunii arteriale, soc cardiogen, stenoza aortica (ingustarea orificiului valvei aortice) sau angina pectorala instabila
· Ati avut recent (in ultimile 28 de zile) un atac de cord
Discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a utiliza Tenox:
· medicul dumneavoastra nu va va prescrie amlodipina daca ati fost diagnosticat cu criza hipertensiva
· daca suferiti de boli hepatice
· copii: amlodipina comprimate nu este recomandat copiilor cu varsta sub 18 ani
Trebuie sa informati intotdeauna medicul dumneavoastra despre orice medicamente pe care le utilizati. Aceasta include orice medicamente pe care le cumparati pentru dumneavoastra din farmacie fara reteta, ca si cele prescrise pentru dumneavoastra de catre medic. Unele medicamente pot interactiona cu Tenox. Acestea includ:
· Diltiazem (utilizat pentru a trata bataile neregulate ale inimii)
· Ketoconazol sau itraconazol (utilizate pentru a trata infectiile cu fungi)
· Ritonavir (utilizat in faze avansate ale infectiei cu virusul HIV)
· Rifampicina (utilizat pentru a trata infectii bacteriene)
· Sunatoare (Hypericum perforatum – remediu fitoterapeutic utilizat in tratamentul formelor usoare de depresie)
· Orice alte medicamente pentru inima, de exemplu atenolol, propranolol, carvedilol, doxazosin, captopril, enalapril, lisinopril
· Diuretice (medicamente care determina eliminarea de lichide din organism), de exemplu furosemida, amilorid.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti insarcinata sau alaptati, cereti sfatul medicului inainte de a incepe tratamentul cu acest medicament. Adresati-va imediat medicului daca ramaneti insarcinata in timp ce sunteti in tratament cu acest medicament.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Daca suferiti de ameteli, dureri de cap, oboseala sau greata, asigurati-va ca starea dumneavoastra va permite sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje, deoarece va poate fi afectata capacitatea de a reactiona.
4. Cum sa utilizati Tenox
Prospectul inclus in cutie contine informatii referitor la numarul de comprimate recomandate in mod obisnuit si modul de administrare. Dumneavoastra trebuie sa urmati indicatiile medicului dumneavoastra. Comprimatele se inghit intregi, cu un pahar cu apa. Este important sa mentineti tratamentul pe perioada indicata de medic. Nu intrerupeti tratamentul fara a cere, in prealabil, sfatul medicului.
La pacientii cu angina pectorala, Tenox poate fi folosit singur sau in asociere cu alte medicamente pentru angina.
Doza uzuala este de 5 mg, o data pe zi. Daca nu se obtine nici o ameliorare dupa 2-4 saptamani de tratament, medicul dumneavoastra poate creste doza la maximum 10 mg pe zi (administrata intr-o singura priza).
Daca suferiti de boli hepatice, medicul va decide care este doza cea mai potrivita pentru dumneavoastra.
Tenox nu este recomandat la copii sub 18 ani.
Daca ati uitat sa luati o doza
Daca ati uitat sa luati o doza, luati-o imediat ce va amintiti. Apoi continuati conform schemei de administrare. Nu luati doua doze odata.
Daca ati luat prea multe comprimate de Tenox
Adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau celui mai apropiat spital de urgenta. Asigurati-va ca aveti asupra dumneavoastra acest prospect si restul de comprimate ramase, astfel incat medicul sa stie ce ati luat.
5. Reactii adverse posibile
Ca orice medicament, Tenox poate determina reactii adverse la anumiti pacienti.
Reactii adverse foarte frecvente: tumefactia gleznei (edeme retromaleolare).
Reactii adverse frecvente: dureri de cap, ameteli, oboseala, slabiciune, roseata, palpitatii (batai ale inimii mai rapide sau neregulate), scurtarea respiratiei, dureri abdominale, stare generala de rau si indigestie.
Reactii adverse putin frecvente: insomnie, iritabilitate, depresie, uscaciunea gurii, transpiratii, furnicaturi, lipsa de energie, tremor si frisoane, tulburari de vedere, lesin, batai ale inimii incetinite sau neregulate, dureri in piept, tensiune arteriala scazuta, inflamatii ale vaselor de sange, tuse, constipatie, stare generala alterata, diaree, edeme sau sensibilitate gingivala, eruptii cutanate, mancarime, pete rosii sau alte modificari de culoare ale pielii, caderea parului, dureri de spate, dureri musculare sau articulare, cresterea sanilor la barbati, mictiuni frecvente, crestere in greutate sau impotenta totala sau partiala.
Reactii adverse rare: modificari ale dispozitiei, anxietate, confuzie, tulburari ale functiei hepatice, inflamatie a ficatului, icter (colorare in galben a pielii si/sau ochilor).
Reactii adverse foarte rare: concentratii plasmatice crescute ale glucozei, pierderea senzatiei de durere, gastrita (inflamatie a mucoasei gastrice), pancreatita, afectarea celulelor rosii sanguine (vanatai sau sangerari neobisnuite). In plus, Tenox poate produce reactii alergice. Trebuie sa informati imediat medicul dumneavoastra in cazul aparitiei bruste a respiratiei suieratoare, a dificultatilor la respiratie, a tumefactiei pleoapelor, fetei sau buzelor, eruptiilor cutanate sau mancarimilor (in special generalizate la nivelul intregului corp).
Daca remarcati aparitia oricarei reactii adverse mentionate sau a altor reactii adverse chiar daca nu sunt mentionate in acest prospect, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra.
6. Pastrarea Tenox
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
Nu sunt necesare conditii speciale de pastrare.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Producator:
KRKA


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

tensiometru DR.LIFE
Buna ziua, ma intereseaza cine este producatorul tensiometrului DR.LIFE sau tara de provenienta. Mul ...
↳ Buna ziua! Producatorul gamei Dr. Life este Hangzhou Sejoy Electronics, China. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
tensiometru
Buna ziua, se poate returna tensiometrul in cazul in care nu functioneaza corespunzator? ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...