Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Ultop®

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Ultop®

Prospect - Ultop®


NU comercializăm Ultop®!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Ultop®    DCI: OMEPRAZOLUM


  Produs complementar recomandat


15.95lei
Vezi detalii

Indicatii : Ultop este destinat pentru tratamentul bolilor ce necesita o scadere a aciditatii sucului gastric. Medicul dumneavoastra v-a prescris acest medicament deoarece aveti una din urmatoarele boli: ulcer duodenal, ulcer gastric, ulcer asociat utilizarii de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene,
infectie cu bacteria Helicobacter pylori, boala de reflux gastro-esofagian, sindrom Zollinger-Ellison sau o alta afectiune cu secretie crescuta de acid gastric.
Tratamentul indelungat de intretinere cu Ultop reduce pericolul reaparitiei bolii deja vindecate. Capsulele Ultop previn reaparitia inflamatiei esofagiene grave (esofagita eroziva), ulcerului gastric sau a durerii asociate utilizarii medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene.
Medicamentul poate fi, de asemenea, administrat copiilor peste 2 ani cu inflamatie esofagiana grava (esofagita ulcerativa).

Omeprazol
Capsule gastrorezistente, 20 mg
Compozitie
Continutul capsulei
O capsula gastrorezistenta contine omeprazol 20 mg.
Excipienti: sfere de zahar, hidroxipropilceluloza, carbonat de magneziu greu, zaharoza, amidon de porumb, laurilsulfat de sodiu, copolimer de acid metacrilic-acrilat de etil (1:1), talc, macrogol 6000, dioxid de titan (E 171), hidroxid de sodiu.
Compozitia capsule
Capul capsulei: dioxid de titan (E 171), oxid rosu de fer (E 172), gelatina.
Corpul capsulei: dioxid de titan (E 171), oxid rosu de fer (E 172), gelatina.
Cum actioneaza Ultop?
Medicamentul inhiba secretia de acid gastric si scade aciditatea sucului gastric. Acesta contribuie la vindecarea ulcerului gastric sau duodenal si la disparitia durerii asociate acestuia. In caz de reflux al acidului gastric in esofag (boala de reflux gastro-esofagian), acesta previne actiunea daunatoare a acidului gastric asupra mucoasei esofagiene, ajuta la vindecarea inflamatiei, duce la disparitia pirozisului si previne reaparitia bolii. Actiunea sa incepe in prima zi de administrare iar efectele sale se intensifica in zilele urmatoare.

Cine nu trebuie sa utilizeze Ultop?
Nu trebuie sa utilizati acest medicament daca ati avut vreodata o reactie de hipersensibilitate la omeprazol sau la oricare dintre excipientii produsului.
Precautii si atentionari speciale
Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti vreo boala cronica, tulburare metabolica, daca aveti hipersensibilitate sau daca utilizati alte medicamente.
Ameliorarea durerii in perioada de tratament nu elimina posibilitatea ca boala gastrica sau esofagiana pe care o aveti sa fie maligna.
Daca aveti sau ati avut boala hepatica, s-ar putea sa fie nevoie sa utilizati acest medicament in doze mai mici. Nu este necesara ajustarea dozelor la pacientii cu afectare renala.
Experienta referitoare la profilul de siguranta si eficacitate al administrarii de omeprazol la copii este limitata. Ultop este recomandat copiilor peste 2 ani cu inflamatie esofagiana grava (esofagita ulcerativa).
La varstnici nu este necesara ajustarea dozelor de omeprazol.
Utilizarea Ultop impreuna cu alimente sau bauturi
Administrati medicamentul inainte de mese.
Sarcina si alaptarea
Cereti sfatul medicului dumneavoastra inainte de a utiliza orice medicament.
Profilul de siguranta al administrarii acestui medicament in perioada de sarcina nu a fost stabilit si, de aceea, acesta poate fi utilizat doar daca este neaparat necesar.
Nu este recomandata alaptarea in perioada de tratament cu Ultop.
Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
In urma adminstrarii Ultop nu au fost raportate efecte ce pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Ce alte medicamente pot interactiona cu Ultop?
Inainte de a incepe sa utilizati Ultop spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati orice alt medicament, chiar dintre cele ce pot fi obtinute fara prescriptie medicala.
Ultop poate intarzia eliminarea unor anumite medicamente ce sunt metabolizate la nivel hepatic. El scade aciditatea sucului gastric, de aceea, absorbtia unor anumite medicamente poate fi modificata. Daca utilizati diazepam, fenitoina, nifedipina, warfarina, aminopirina, antipirina, disulfiram, claritromicina, ampicilina, ketoconazol, prednison, ciclosporina, ampicilina sau produse ce contin fer, pot fi necesare ajustari ale dozelor acestora sau trebuie luate alte masuri.
Doze si mod de administrare
Urmati cu strictete indicatiile medicului dumneavoastra. Nu trebuie sa modificati dozele sau sa intrerupeti administrarea medicamentului fara a fi discutat in prealabil cu medicul dumneavoastra.
Adulti
Doza zilnica recomandata este de 20 mg omeprazol (1 capsula gastrorezistenta Ultop). La recomandarea medicului dumneavoastra, puteti, de asemenea, utiliza 40 mg omeprazol (2 capsule gastrorezistente Ultop). Pentru eradicarea bacteriei Helicobacter pylori trebuie sa utilizati 20 mg omeprazol (1 capsula gastrorezistenta Ultop) de 2 ori pe zi in asociere cu antibioticele adecvate (de obicei 2 antibiotice). La pacientii cu sindrom Zollinger-Ellison, dozele utilizate pot fi mult mai mari.
Daca aveti insuficienta hepatica grava, puteti utiliza o doza zilnica maxima de 20 mg omeprazol (1 capsula gastrorezistenta Ultop).
Medicul dumneavoastra va stabili durata efectuarii tratamentului. De obicei tratamentul este efectuat timp de 4-8 saptamani; de asemenea, aceasta poate fi prelungita.
Administrati acest medicament dimineata, inainte de micul dejun. Capsula trebuie inghitita intreaga. Daca nu puteti sa o inghititi, deschideti capsula si amestecati continului acesteia cu o cantitate mica (aproximativ o lingura plina) de lichid (suc de mere, etc.) sau iaurt. Inghititi acest amestec imediat fara a mesteca.
Copii peste 2 ani
Pentru copii, dozele si durata tratamentului trebuie stabilite de catre medicul specialist. Doza zilnica recomandata de omeprazol este de 0,7-1,4 mg/kg. Doza zilnica nu trebuie sa fie mai mare de 40 mg omeprazol (2 capsule gastrorezistente Ultop). Medicamentul trebuie adminstrat dimineata inainte de micul dejun. Pentru administrare la copiii mici (intre 2-6 ani), trebuie sa deschideti capsula si sa amestecati continutul acesteia cu o cantitate mica (aproximativ o lingura plina) de lichid (suc de mere, etc.) sau iaurt. Copilul nu trebuie sa mestece amestecul administrat si trebuie sa-l inghita imediat. Tratamentul dureaza, de obicei, 4-8 saptamani.
Daca vi se pare ca efectul medicamentului este prea puternic sau prea slab, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Daca utilizati mai mult Ultop decat ar fi trebuit?
Daca ati utilizat o doza prea mare, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Supradozajul poate cauza somnolenta, ameteli, cefalee, durere abdominala, transpiratii, uscaciunea gurii, accelerarea ritmului cardiac si vedere incetosata.
Daca uitati sa utilizati Ultop?
Daca nu ati administrat o doza la intervalul de timp stabilit, administrati-o imediat ce v-ati amintit. Chiar daca nu mai simtiti durere, nu inseamna ca ulcerul sau inflamatia este vindecata.
Reactii adverse
Ca toate medicamentele, Ultop poate avea, de asemenea, reactii adverse.
Ultop provoaca foarte rar reactii adverse grave ce necesita ajustarea dozelor sau intreruperea tratamentului. Daca observati aparitia oricareia dintre urmaroarele reactii adverse, adresati-va imediat medicului dumneavoastra: reactii alergice (de exemplu: eruptii cutanate, prurit, respiratie ingreunata sau umflarea buzelor, faringelui sau fetei), sangerari sau echimoze aparute fara o cauza precisa, colorarea in galben a pielii sau a conjunctivei, fatigabilitate marcata sau modificari afective.
Majoritatea reactiilor adverse sunt usoare si tranzitorii si, de obicei, nu necesita intreruperea tratamentului. Pot sa apara cefalee, vertij, fotosensibilitate, greata, durere abdominala, diaree, constipatie si meteorism abdominal.
Daca observati aparitia oricarei reactii adverse, chiar daca nu este mentionata in acest prospect, va rugam sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul.
Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Ambalaj
Cutie cu un flacon din polietilena a 14 capsule gastrorezistente.
Cutie cu un flacon din polietilena a 28 caspule gastrorezistente.
Producator:
KRKA


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Debridat
Bună ziua. Se poate lua debridat fără protecție de stomac, gen controloc? Cred că medicamentul ...
↳ Buna ziua! Daca nu aveti arsuri gastrice accentuate, renuntatila Controloc, luati Stomac Sanatos si Debridat, dar tineti si regim pentru Helicobacter ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Smecta
Bună ziua! Vă rog sa-mi spuneți cum se administrează corect SMECTA, cate plic ...
↳ Buna ziua! Doza maxima de Smecta recomandata zilnic la adult este de 3 plicuri pe zi, dar aceasta este potrivit apentru boala diareica acuta. In caz ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pot lua ibsi sun impreună cu probiotice și probiotice de la Aronia?
Bună ziua. Hristos a inviat! Orice maninc ma doare stomacul și ma deranjez la stomac. Am incep ...
↳ Adevarat a Inviat! Se poate asocia IBS Sun cu probioticele, doar sa mentineti minim 4 ore intre administrari. Daca nu observati ameliorari, faceti o ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Helicobacter pilori
Iau tratament pentru helicobacter pylori cu Ospomax,tavanic și ulcamed.Paote vreunul din aceste ...
Efect tratament Helicobacter
Iau tratament pentru helicobacter pylori cu Ospomax,tavanic și ulcamed.Paote vreunul din aceste ...
↳ Buna ziua! Da, responsabil pentru acest efect este medicamentul Ulcamed. Nu va nelinistiti, este o reactie frecventa, banala, lipsita de implicatii! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
eradicarea helicobacter pylori
Buna ziua,am 23 de ani si de 2ani ma lupt cu helicobacer pylori si nu pot scapa nici cum de el.am u ...
↳ Buna ziua! Ar trebui sa va adresati unui gastro-enterolog, pentru o schema mai buna de tratament (claritromicina (Klacid, Fomilid) cu esomeprazol si ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
regim pt...
as dori sa aflu ce am voie si ce nu sa mananc daca am helicobacter pylori 2,63 .ma doare stomacul du ...
↳ Buna ziua! Regimul pe care trebuie sa-l respectati este practic cel indicat pentru gastrita si ulcer: fara condimente, muraturi, bauturi acidulate, a ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...