Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Bondronat 50 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Bondronat 50 mg comprimate filmate

Prospect - Bondronat 50 mg comprimate filmate


NU comercializăm Bondronat 50 mg comprimate filmate !
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Bondronat 50 mg comprimate filmate    DCI: ACIDUM IBANDRONICUM


  Produs complementar recomandat
Substanta activa a Bondronat, acidul ibandronic, face parte dintr-un grup de medicamente cunoscute sub numele de bifosfonati.
acid ibandronic
Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament.
- Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
- Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.
- Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

1. CE ESTE BONDRONAT SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Substanta activa a Bondronat, acidul ibandronic, face parte dintr-un grup de medicamente cunoscute sub numele de bifosfonati. Acestia inhiba pierderea crescuta de calciu din oase (resorbtia osoasa) si previn complicatiile osoase si fracturile legate de raspandirea celulelor tumorale la nivel osos. Bondronat comprimate este indicat pentru preventia evenimentelor osoase (fracturi patologice, complicatii osoase care necesita radioterapie sau operatii) la pacientii cu cancer de san si metastaze osoase.

2. INAINTE SA LUATI BONDRONAT In timpul tratamentului, se pot efectua analize ale sangelui pentru a fi siguri ca primiti doza corecta de Bondronat. Daca urmati un tratament stomatologic sau veti fi supus unei interventii chirurgicale stomatologice , informati-l pe medicul stomatolog ca sunteti in tratament cu Bondronat.
Nu luati Bondronat:
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la substanta activa sau la oricare dintre celelalte componente ale Bondronat. Bondronat nu trebuie utilizat la copii.
Aveti grija deosebita cand utilizati Bondronat: daca stiti sau credeti ca ati putea avea:
- hipersensibilitate la alti bifosfonati
- valori mici ale calciului in sange 64
- alte tulburari ale metabolismului mineral (cum este deficitul de vitamina D)
- o afectiune renala severa (insuficienta renala cu clearance-ul creatininei <30 ml/min) sau cand
- ati avut in trecut tulburari la nivelul esofagului (parte a tubului digestiv care face legatura intre gura si stomac) - observati orice semne sau simptome care sugereaza o posibila reactie adversa la nivelul esofagului (acestea pot include: durere in piept, senzatie de arsura la nivelul esofagului, durere dupa inghitirea bauturilor si/sau alimentelor).
Daca acestea apar, informati-l imediat pe medicul dumneavoastra.
- luati, de asemenea, antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), deoarece ambele produse (AINS si bifosfonatii) pot determina iritatia stomacului si intestinului.
- suferiti de intoleranta la galactoza , deficit de lactaza Lapp sau aveti tulburari de absorbtie ale glucozei-galactozei.

Utilizarea altor medicamente:
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala sau luati suplimente care contin calciu, magneziu, fier sau aluminiu. In cazul in care acidul ibadronic a fost administrat concomitent cu tamoxifen sau prednisolon/melfalan, nu au fost observate interactiuni. Cand se administreaza cu antagonisti H 2 sau alte medicamente care cresc pH-ul gastric , absorbtia Bondronat poate fi usor crescuta, dar nu este necesara ajustarea dozelor. In cazul in care bifosfonatii sunt administrati cu aminoglicozide, este necesara prudenta, deoarece ambele medicamente pot sa scada valorile serice ale calciului pentru perioade prelungite. De asemenea, este necesara prudenta datorita posibilei existente a unei hipomagnezemii concomitente (scaderea valorilor magneziului). Dupa ce luati comprimatul de Bondonat, asteptati cel putin 30 minute inainte de a lua orice alta medicatie zilnica, inclusiv comprimate pentru indigestie/medicament, suplimente de calciu si vitamine.

Utilizarea Bondronat cu alimente si bauturi:
Comprimatele de Bondronat trebuie luate dupa un repaus nocturn (de cel putin 6 ore) si inainte de prima masa sau bautura a zilei. De asemenea, medicamentele si suplimentele (inclusiv calciu) trebuie evitate inainte de a lua comprimatele Bondronat. Repausul alimentar, inclusiv evitarea altor medicamente sau suplimente, trebuie continuat timp de cel putin 30 minute dupa administrarea comprimatului. Apa plata poate fi consumata oricand in timpul tratamentului.

Sarcina si alaptarea:
Nu trebuie sa luati Bondronat daca sunteti gravida sau alaptati.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Nu au fost studiate efectele Bondronat asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Informatii importante privind unele componente ale Bondronat Comprimatele de Bondronat contin lactoza.

3. CUM SA LUATI BONDRONAT
Luati intotdeauna Bondronat exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. 65 Doza uzuala este de un comprimat pe zi. Medicul dumneavoastra poate reduce doza la un comprimat pe saptamana, daca aveti afectiuni renale severe.
Pentru a reduce aparitia iritatiilor posibile, este important sa respectati instructiunile de mai jos:
- INAINTE de a lua prima masa, bautura sau alte medicamente din ziua respectiva, luati comprimatul de Bondronat numai cu un pahar plin cu apa plata (aproximativ 200 ml). Nu luati comprimatul cu alta bautura decat apa plata.
- Nu mestecati, nu sugeti si nu lasati comprimatul sa se dizolve in gura.
- Dupa ce ati luat comprimatul de Bondronat, asteptati cel putin 30 minute inainte de a lua prima masa, bautura sau medicament din ziua respectiva.
- Trebuie sa stati in pozitie verticala (in sezut sau in picioare) in timp ce luati comprimatul de Bondronat si sa ramaneti in aceasta pozitie pentru inca 60 minute dupa ce ati luat comprimatul.
- Este important sa continuati sa luati Bondronat atat timp cat medicul dumneavoastra va prescrie acest medicament. Bondronat va ajuta numai cu conditia sa continuati sa luati comprimatele.

Daca luati mai mult decat trebuie din Bondronat:
Daca luati, din greseala, prea multe comprimate, beti un pahar plin de lapte si informati-l imediat pe medicul dumneavoastra. Nu va induceti varsaturi si nu stati intins.
Daca uitati sa luati Bondronat:
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. In ziua urmatoare veti lua un comprimat pe zi, ca de obicei. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Bondronat poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactiile adverse frecvente includ indigestie, greata, durere abdominala, esofagita, oboseala si valori mici ale calciului in sange. Simptomele mai putin frecvente raportate includ perceptia anormala a gustului, senzatie de amorteala (parestezii), gura uscata, ulcer gastro-intestinal cu sangerare, dificultati de inghitire, gastrita, mancarime, durere in piept, simptome asemanatoare gripei, senzatie de rau si durere. In urma efectuarii,analizelor de sange valori scazute ale hemoglobinei, valori mari ale ureei si valori mari ale hormonului paratiroidian, au fost raportate mai putin frecvent Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA BONDRONAT
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A se pastra in ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate. Pastrati blisterul in cutie. Nu utilizati Bondronat dupa data de expirare inscrisa pe blister si pe cutie. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Bondronat
- Fiecare comprimat filmat contine 56,25 mg ibandronat monosodic, monohidrat, echivalent cu 50 mg acid ibandronic.
Celelalte componente sunt:
- nucleul comprimatului: lactoza monohidrat, povidona, celuloza microcristalina, crospovidona, acid stearic purificat, dioxid de siliciu coloidal anhidru.
- filmul comprimatului: hipromeloza, dioxid de titan, talc, macrogol 6000.

Cum arata Bondronat si continutul ambalajului
Comprimate filmate sunt de forma alungita, de culoare alba pana la aproape alba, gravate cu L2/IT. Sunt disponibile in cutii cu 28 sau 84 comprimate. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Roche Registration Limited


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Adjuvant terapie cancer metastazat
Buna ziua, Ma numesc Mihaela Rusulovic,traiesc in Austria,an 44 de ani,acum 4 ani m-am imbolnavit d ...
Lipsa menstruatiei
Bună ziua,am fost operată la gleznă având două fracturi si am făcut injectii in burtă cu Fraxiparine ...
↳ Buna ziua! Da, este posibil (daca nu ati avut raporturi sexuale in luna respectiva). Mergeti la medic pentru rezolvarea problemei! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Traumatism la umar
Am varsta de 68 ani.In 27 aprilie am cazut si mi-am zdrobit umarul Sunt operata .Ma ajuta extractu ...
↳ Buna ziua! Da, gemoderivatul de jneapan este indicat pentru consolidareafracturilor. Luati cate 50 de picaturi in putina apa, de 3 ori pe zi, inainte ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Despre Revinty Ellipta
Am un astm bronsic de 25 de ani. Am luat foarte mult timp predinson(vreo cativa ani o data pe luna s ...
↳ Buna ziua! Da, acest spray contine un corticosteroid, fluticazona, care scade inflamatia, in asociere cu vilanterol, o substanta ce largeste caile ae ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...