Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » EMEND

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - EMEND

Prospect - EMEND


NU comercializăm EMEND!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: EMEND    DCI: APREPITANTUM


  Produs complementar recomandat


33.95lei
Vezi detalii

Indicatii:
EMEND este un antiemetic (previne starea de greata si varsaturile).
EMEND este un medicament care contine substanta activa aprepitant. Este disponibil sub forma de capsule care contin 40, 80 sau 125 mg aprepitant.

Pentru ce se utilizeaza EMEND?
EMEND este un antiemetic (previne starea de greata si varsaturile).
Capsulele EMEND de 80 mg si 125 mg sunt utilizate impreuna cu alte medicamente pentru prevenireastarii de greata si varsaturilor induse de chimioterapie (medicamente utilizate pentru tratarea cancerului si care provoaca stare de greata si varsaturi). EMEND este utilizat impreuna cu chimioterapii care sunt declansatoare puternice de stari de greata si varsaturi (precum cisplatina) si declansatoare moderate (precum ciclofosamida, doxorubicina sau epirubicina). EMEND face ca tratamentul chimioterapeutic sa fie mai bine tolerat de catre pacient.
Capsulele EMEND de 40 mg sunt utilizate pentru prevenirea starilor de greata si varsaturilor induse de o operatie chirurgicala (greturi si varsaturi post operatorii, PONV).
Medicamentul se elibereaza numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza EMEND?
In chimioterapie, doza obisnuita de EMEND este de o capsula de 125 mg administrata oral cu o orainainte de inceperea tratamentului. Dupa chimioterapie, se ia cate o capsula de 80 mg in fiecaredimineata timp de doua zile.
EMEND poate fi administrat cu sau fara alimente, iar capsulele trebuie inghitite intregi. Acesta trebuie intotdeauna asociat cu un alt medicament care previne starea de greata si varsaturile, inclusiv un corticosteroid si un antagonist al receptorilor 5-HT (un alt tip de medicament care previne starea de greata si varsaturile)
In PONV, doza obisnuita este de o capsula de 40 mg luata in decursul celor trei ore anterioare anesteziei pacientului („adormirii”).

Cum actioneaza EMEND?
EMEND este un antagonist al receptorilor neurokininici 1 (NK1). Acesta impiedica o substanta chimica din organism (substanta P) sa se lege de receptorii NK1. Atunci cand substanta P se leaga de acesti receptori, aceasta provoaca stari de greata si varsaturi. Prin blocarea acestor receptori, EMEND poate preveni starile de greata si varsaturile, care sunt induse adesea dupa chimioterapie sau ca o complicatie operatorie.

Cum a fost studiat EMEND?
In cazul chimioterapiei, s-au efectuat doua studii necontrolate care au inclus 1 094 de pacienti carora li s-a administrat tratament chimioterapeutic cu cisplatina. EMEND (in combinatie cu dexametazona si ondansetron, un antagonist al receptorilor 5-HT) a fost comparat cu un tratament standard doar cu dexametazona si ondansetron. EMEND a fost, de asemenea, comparat, in acelasi mod, intr-un alt studiu clinic la care au participat 866 de pacienti cu cancer mamar care primeau ciclofosfamida cu sau fara doxorubicina sau epirubicina. Studiile au evaluat procentul de pacienti care au avut stari de greatasau varsaturi timp de 5 zile dupa tratamentul chimioterapeutic.
In cazul PONV, au fost efectuate doua studii la care au participat1 727 de pacienti (in special femeicare erau supuse unor operatii ginecologice), iar EMEND 40 mg a fost comparat cu ondansetron administrat sub forma de injectie. Studiile au evaluat procentul de pacienti care nu au avut varsaturi si nu au avut nevoie de tratament de urgenta pentru controlul starii de greata si a varsaturilor in cele 24 de ore care au urmat interventiei chirurgicale (raspuns complet la tratament).

Ce beneficii a prezentat EMEND in timpul studiilor?
In cazul chimioterapiei: In cadrul studiului cu cisplatina, procentul de pacienti care au avut stari de greata sau varsaturi in urmatoarele 5 zile a fost de 67,7% in grupul tratat cu EMEND si de 47,8% in grupul de control. In cadrul celui de-al doilea studiu (in chimioterapia asociata cu mai putine stari de greata si varsaturi decat cisplatina), procentele au fost de 50,8% (grupul tratat cu EMEND) si 42,5% (grupul de control). Rezultatele studiilor clinice controlate au aratat ca atat pacientii de sex feminin, cat si cei de sex masculin carora li s-a administrat EMEND au avut, in mod constant, mai putine stari de greata si varsaturi decat pacientii tratati cu alte antiemetice. Eficacitatea EMEND a fost dovedita, de asemenea, in urmatoarele 5 cicluri de chimioterapie.
In cazul PONV: Pentru prevenirea starilor de greata si varsaturilor in urma interventiilor chirurgicale, EMEND a fost la fel de eficace ca ondansetron. Luand in considerare rezultatul global al ambelor studii, 55% din pacientii carora li s-a administrat EMEND au raspuns complet la tratament, iar incazul pacientilor carora li s-a administrat ondansetron procentul a fost de 49%.

Care sunt riscurile asociate cu EMEND?
Cele mai obisnuite efecte secundare asociate cu EMEND (prezente la 1 pana la 10 pacienti din 100)
sunt eructatie, constipatie, diaree, ameteala, oboseala, dureri de cap, sughit, indigestie, pierderea apetitului si cresterea nivelului de enzime hepatice. Pentru descrierea completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu EMEND, a se consulta prospectul.
EMEND nu trebuie administrat persoanelor care pot fi hipersensibile (alergice) la aprepitant sau la oricare alt ingredient din compozitia medicamentului.
Atunci cand sunt administrate in combinatie cu alte medicamente, capsulele EMEND de 80 mg si 125 mg pot interactiona cu acestea, iar aceasta poate sa determine la medicamentul care seadministreaza impreuna cu EMEND un efect mai puternic sau mai slab decat cel asteptat. In mod special, contraceptivele orale pot avea un efect mai slab. Pentru anumite medicamente specifice(pimozida, terfenadina, astemizolul, cisaprida), doctorii trebuie sa revizuiasca schema de tratament inainte de a initia tratamentul cu EMEND, deoarece administrarea concomitenta a EMEND poate determina o cresterea a concentratiei celuilalt medicament in organism, ceea ce poate avea consecinte grave. Pentru informatii complete, a se consulta prospectul.

De ce a fost aprobat EMEND?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a decis ca eficacitatea EMEND a fost dovedita pentru prevenirea imediata si indelungata a starilor de greata si varsaturilor induse de chimioterapie, atat in cazul tratamentelor chimioterapeutice cu puternic efect emetic (cisplatina), cat si in cazul tratamentelor chimioterapeutice cu efect emetic moderat, precum si pentru prevenirea starilor de greata si varsaturilor postoperatorii. CHMP a decis ca beneficiile EMEND sunt mai mari decat riscurile sale si a recomandat eliberarea autorizatiei de introducere pe piata pentru EMEND.

Alte informatii despre EMEND:
Comisia Europeana a acordat Merck Sharp & Dohme Ltd o autorizatie de introducere pe piata pentru EMEND, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la data de 12 noiembrie 2003.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Agaricus in perioada chimioterapiei ???
Sotia face chimioterapie cu farmorubicina 100 mg/120 mg si ciclofosfamida 600 mg/mp=1000mg alaturi d ...
Medicament Emend 125 80
Am nevoie urgent de Emend 125 80 la Spitalul sf C onstantin din Brașov Adresa mail stel ...
motilium este din grupa antibiotice???
Motilium face parte din grupa antibioticelor???? ...
↳ Buna ziua! Motilium nu este antibiotic, ci un medicament indicat in diverse tulburari digestive (dispepsii, esofagita de reflux, dureri abdominale, f ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa APREPITANTUM?
Alte medicamnete care au APREPITANTUM:
- Aprepitant Mylan 80 mg capsule
- Aprepitant Sandoz 125 mg

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...