Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Atriance 5 mg/ml solutie perfuzabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Atriance 5 mg/ml solutie perfuzabila

Prospect - Atriance 5 mg/ml solutie perfuzabila


NU comercializăm Atriance 5 mg/ml solutie perfuzabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Atriance 5 mg/ml solutie perfuzabila    DCI: NELARABINUM


  Produs complementar recomandat
Atriance apartine unui grup de medicamente utilizate in tratamentul anumitor tipuri de cancer.
Atriance este utilizat pentru a trata pacienti cu:
• un tip de leucemie, numit leucemie limboflastica acuta cu celule T. Leucemia determina o crestere anormala a numarului de globule albe din organism si cateodata si din sange. Tipul de leucemie se afla in legatura cu tipul de globule albe care sunt implicate in principal. In acest caz, aceste celule se numesc limfoblasti.
• un tip de limfom, numit limfom limboflastic cu celule T. Acest limfom se datoreaza unei mase de limfoblasti, care sunt un tip de globule albe.
Daca aveti orice intrebari despre boala dumneavoastra, va rugam adresati-va medicului.

2. INAINTE DE A VI SE ADMINISTRA ATRIANCE
Dumneavoastra sau copilul dumneavoastra (In cazul in care el/ea este pacientul) nu trebuie sa primeasca Atriance:
• daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra (In cazul in care el/ea este pacientul) sunteti alergic (hipersensibil) la nelarabina sau la oricare dintre celelalte componente ale Atriance.

Aveti grija deosebita cand utilizati Atriance
Au fost raportate reactii adverse neurologice severe in urma utilizarii Atriance. Printre simptome s-au numarat alterarea starii mentale (de exemplu, oboseala), efecte la nivelul sistemului nervos (de exemplu, convulsii, senzatii de amorteala sau furnicaturi, senzatie de slabiciune si paralizie). Medicul dumneavoastra va cauta aceste simptome in mod regulat (vezi si Reactii adverse posibile).
De asemenea, medicul dumneavoastra trebuie sa afle urmatoarele lucruri inainte de a va da acest medicament:
• daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra (In cazul in care el/ea este pacientul) aveti vreo problema renala sau hepatica. Poate fi necesara ajustarea dozei dumneavoastra de Atriance.
• daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra (In cazul in care el/ea este pacientul) ati fost de curand sau planificati sa va vaccinati cu un vaccIn cu componente vii (de exemplu, Impotriva poliomielitei, varicelei, tifosului).
• daca sunteti gravida sau planuiti sa ramaneti gravida.
• daca planuiti sa deveniti tata.
Atriance poate afecta copilul conceput inainte, pe parcursul sau curand dupa tratament. Trebuie sa folositi o metoda contraceptiva eficace. Cereti sfatul medicului dumneavoastra.
• daca alatati. Alatatul trebuie intrerupt pe perioada tratamentului cu Atriance. Discutati optiunile Impreuna cu medicul dumneavoastra. Spuneti-i medicului dumneavoastra daca vreuna din afirmatiile de mai sus este valabila in cazul dumneavoastra.

Utilizarea altor medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra daca luati orice alt medicament, sau ati luat recent vreunul. Aceasta include si produsele sau medicamentele din plante pe care le-ati cumparat fara prescriptie medicala.
Amintiti-va sa-i spuneti medicului dumneavoastra daca incepeti sa luati orice alt medicament pe perioada tratamentului cu Atriance.

Sarcina si alaptarea
Atriance nu este recomandat in cazul femeilor gravide. El poate afecta copilul, fie ca a fost conceput inainte, in timpul, sau curand dupa tratament. Se recomanda sa discutati cu medicul dumneavoastra si sa luati in considerare niste masuri adecvate de contraceptie. Nu incercati sa ramaneti gravida/sa deveniti tata, pana cand medicul dumneavoastra nu va va spune ca sunteti in siguranta sa incercati acest lucru.
Pacientii de sex masculin, care doresc sa devina parinti, trebuie sa solicite medicului sfaturi privind planificarea familiala sau tratament. Trebuie sa spuneti imediat medicului dumneavoastra daca ati ramas gravida in timpul tratamentului cu Atriance.
Nu se cunoaste daca Atriance se elimina prin laptele matern. Alaptarea trebuie intrerupta pe perioada in care luati Atriance. Cereti sfatul medicului dumneavoastra inainte de a lua orice medicament.
Vezi pct. "Aveti grija deosebita cand utilizati Atriance".

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Atriance Ii poate face pe oameni sa se simta molesiti sau somnolenti, atat in zilele de administrare a tratamentului, cat si timp de cateva zile dupa. daca va simtiti obosit sau slabit, nu conduceti vehicule si nu folositi niciun fel de unelte sau masini.

Informatii importante privind unele componente ale Atriance
Acest medicament contine cel putin 23 mg de sodiu pe doza. Acest lucru trebuie avut in vedere de catre pacientii care urmeaza o dieta cu restrictie de sodiu.

3. CUM SA LUATI ATRIANCE
Doza de Atriance pe care o veti primi va fi in functie de:
• suprafata corporala a dumneavoastra sau a copilului dumneavoastra (In cazul in care el/ea este pacientul) (care va fi calculata de catre medicul dumneavoastra in functie de greutate si inaltime).
• rezultatele analizelor din sange efectuate inainte de inceperea tratamentului.
Adulti si adolescenti (cu varsta peste 16 ani):
Doza uzuala este de 1500 mg/m2 de suprafata corporala, pe zi.
Un medic sau o asistenta medicala va vor da doza adecvata de Atriance sub forma de perfuzie (picurare). Perfuzia se pune de obicei la nivelul bratului si dureaza aproximativ 2 ore.
Veti face o perfuzie o data pe zi, in zilele 1, 3 si 5 de tratament. Acest program de tratament se va repeta, in mod normal, din trei in trei saptamani. Acest tratament poate varia, in functie de rezultatele dumneavoastra la testele de sange efectuate regulat.
Copii si adolescenti (cu varsta mai mica de 21 ani):
Doza uzuala este de 650 mg/m2de suprafata corporala, pe zi.
Un medic sau o asistenta medicala va vor da, dumneavoastra sau copilului dumneavoastra (In cazul in care el/ea este pacientul) o doza adecvata de Atriance sub forma de perfuzie (picurare). Perfuzia se pune de obicei la nivelul bratului si dureaza aproximativ 1 ora.
Dumneavoastra sau copilul dumneavoastra (In cazul in care el/ea este pacientul) veti face o perfuzie o data pe zi, timp de 5 zile. Acest program de tratament se va repeta, in mod normal, din trei in trei saptamani. Acest tratament poate varia, in functie de rezultatele dumneavoastra la testele de sange efectuate regulat.

Daca incetati sa luati Atriance
Medicul dumneavoastra va decide cand sa intrerupa tratamentul.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Atriance poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Majoritatea reactiilor adverse raportate in legatura cu Atriance au fost observate la adulti, copiii si adolescenti. Unele dintre reactiile adverse au fost raportate mai frecvent de catre pacientii adulti. Nu exista vreun motiv cunoscut pentru acest fenomen. daca aveti orice neliniste, adresati-va medicului dumneavoastra.
Reactii adverse foarte frecvente
Acestea pot sa apara la mai mult de 1 din 10 persoane tratate cu Atriance.
• Semne de infectie. Atriance poate reduce numarul de globule albe si va poate scadea rezistenta la infectie (inclusiv la pneumonie). Acest fenomen poate fi chiar amenintator pentru viata.
Printre semnele de infectie sunt incluse: febra deteriorarea grava a starii dumneavoastra generale simptome locale cum sunt dureri in gat, dureri la nivelul gurii sau probleme urinare (de exemplu, senzatii de usturime la urinare, care pot indica o infectie urinara). Spuneti-i imediat medicului dumneavoastra daca apar oricare dintre aceste simptome. Vi se va efectua o analiza de sange care sa indice o eventuala reducere a numarului globulelor albe.
Alte reactii adverse foarte frecvente
• Modificari ale simtului la nivelul mainilor si picioarelor, slabiciune musculara care se prezinta ca dificultate la ridicarea de pe scaun, sau dificultate la mers (neuropatie periferica); scaderea sensibilitatii la atingerea usoara sau la durere; senzatii anormale cum ar fi cele de arsura, de intepaturi, sau senzatia ca Iti merge ceva pe sub piele.
• Oboseala si slabiciune generalizata (anemie temporara). In unele cazuri este posibil sa aveti nevoie de transfuzie de sange.
• Vanatai sau sangerari neobisnuite, datorate scaderii numarului de celule care au rol in coagularea sangelui. Aceasta poate duce mai departe la sangerari severe de la nivelul unor rani relativ mici, cum ar fi o mica taietura. Rareori, poate duce la sangerari chiar mai severe (hemoragie). Cereti sfatul medicului dumneavoastra despre cum puteti sa scadeti riscul de sangerare.
• Senzatie de moleseala si somnolenta; dureri de cap; ameteli.
• Senzatie de lipsa de aer, respiratie dificila sau ingreunata; tuse.
• Senzatie de neplacere la nivelul stomacului (greata); senzatie de voma (varsaturi); diaree; constipatie.
• Dureri musculare.
• Umflarea anumitor parti ale corpului datorata acumularii unor cantitati anormale de lichide (edem).
• Temperatura crescuta a corpului (febra); oboseala; senzatie de slabiciune/pierderea puterii.
Spuneti medicului daca vreuna dintre aceste reactii devine grava.
Reactii adverse frecvente
Acestea pot sa apara la mai mult de 1 din 10 persoane tratate cu Atriance:
• Contractii musculare violente, necontrolabile, adesea insotite de stare de pierdere a constientei, care se pot datora unei crize epileptice (convulsii).
• NeIndemanare si lipsa coordonarii care afecteaza echilibrul, mersul, miscarile membrelor sau ale ochilor, sau vorbirea.
• Tremuraturi neintentionate, ritmice, a unuia sau a mai multor membre (tremor).
• Slabiciune musculara (asociata posibil cu neuropatie periferica – vezi mai sus), dureri la nivelul articulatiilor, spatelui; dureri ale mainilor si picioarelor, inclusiv senzatii de intepaturi si de amorteala.
• Tensiune arteriala scazuta.
• Scadere in greutate si pierderea apetitului (anorexie); dureri de stomac; dureri la nivelul gurii, ulcere sau inflamatie la nivelul gurii.
• Probleme cu memoria, senzatie de dezorientare; vedere incetosata; afectarea sau pierderea simtului gustului (disgeuzie).
• Acumularea de lichide in jurul plamanilor care poate da dureri in piept si dificultate in respiratie (pleurezie); respiratie suieratoare.
• Cantitati crescute de bilirubina in sange, care pot duce la colorarea pielii dumneavoastra in galben si va pot da o senzatie de apatie.
• Cresterea valorilor din sange ale enzimelor hepatice.
• Cresterea valorilor serice de creatinina (un semn de probleme renale, care pot duce la urinat mai rar).
• Eliberarea continutului celulelor tumorale (sindrom de liza tumorala), care poate adauga un stres suplimentar organismului dumneavoastra. Simptomele initiale includ greata si varsaturi, scurtarea respiratiei, batai neregulate ale inimii, aspect tulbure al urinii, apatie si/sau disconfort la nivelul articulatiilor. daca aceste fenomene apar, este cel mai probabil sa apara de la prima doza. Medicul dumneavoastra va lua toate precautiile necesare pentru a reduce riscul aparitiei acestui fenomen.
• Valori mici in sange ale unor substante:
— valori mici ale calciului, care pot duce la crampe musculare, abdominale sau spasme;
— valori mici ale magneziului, care pot duce la slabiciune musculara, confuzie, miscari sacadate, tensiune arteriala crescuta, batai neregulate ale inimii si scaderea reflexelor, in cazul valorilor de magneziu marcat scazute in sange;
— valori mici ale potasiului, care pot duce la senzatii de slabiciune;
— valori mici ale glucozei, care pot duce la greata, transpiratii, slabiciune, senzatie de lesin, confuzie sau halucinatii.
Spuneti medicului daca vreuna dintre aceste reactii devine grava.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA ATRIANCE
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Atriance dupa data de expirare inscrisa pe cutie si flacon.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Dupa deschiderea flaconului, Atriance este stabil timp de pana la 8 ore si la o temperatura de pana la 30°C.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Atriance
• Substanta activa din Atriance este nelarabina. Fiecare mililitru de Atriance solutie perfuzabila contine nelarabina 5 mg. Fiecare flacon contine nelarabina 250 mg.
• Celelalte componente sunt clorura de sodiu, apa pentru preparate injectabile, acid clorhidric/hidroxid de sodiu.

Cum arata Atriance si continutul ambalajului
Atriance solutie perfuzabila este o solutie clara, incolora. Medicamentul este disponibil in flacoane din sticla incolora inchise cu un dop din cauciuc care nu contine latex si sigilate cu un capac din aluminiu.
Fiecare flacon contine 50 ml.
Atriance se comercializeaza in cutii cu cate 6 flacoane.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Glaxo Group Limited, Berkeley Avenue, Greenford, Middlesex UB6 0NN, Marea Britanie.

Producatorul
Glaxo Operations UK Limited (trading as Glaxo Wellcome Operations): Harmire Road, Barnard Castle, County Durham DL12 8DT, Marea Britanie.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Buna ziua.O pacienta oncologica(col uterin)poate lua pic.Rescue?Multumesc
Buna ziua. O pacienta cu carcinoma uterina in radio-chimio terapie poate consuma pi. RESCUE, FLORI D ...
↳ Buna ziua! Da, remediile florale Bach pot fi asociate in terapiile antitumorale de orice tip, cu respectarea dozelor recomandate de administrare. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Tien Hsien indicat in metasataza la ficat?
dACA MAMA ESTE DIAGNOSTICATA CU METASTAZA LA FICAT PUTEM INCERCA ACEST PRODUS? SI DACA DA DE UNDE L ...
↳ Buna ziua! Da, se poate administra Tien Hsien Liquid in acest caz, avand efect imunostomulator, de sustinere a organismului pe durata terapiei antitu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
suplimente alimentare antitumorale
Tatal meu, 68 de ani, 172 cm, 50 kg, este in curs de tratament pentru un neoplasm pulmonar unilatera ...
↳ Buna ziua! Antiastenic si Extractul de rodie pot fi administrate concomitent, pentru ca nu se produc incompatibilitati intre componente, iar asociere ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...