Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Kentera 3,9 mg / 24 ore plasture transdermic

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Kentera 3,9 mg / 24 ore plasture transdermic

Prospect - Kentera 3,9 mg / 24 ore plasture transdermic


NU comercializăm Kentera 3,9 mg / 24 ore plasture transdermic!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Kentera 3,9 mg / 24 ore plasture transdermic    DCI:


  Produs complementar recomandat
Kentera este un plasture transdermic subtire, flexibil, translucid, care se aplica pe piele.
Oxibutinin, substanta activa din plasture, este dizolvata in stratul subtire de adeziv, care se utilizeaza pentru a lipi sistemul de piele.
Fiecare ambalaj contine 2, 8 sau 24 plasturi.
Kentera controleaza simptomele de incapacitate de a mentine urina si/sau de senzatie imperioasa si frecvent de mictionare.

2. INAINTE SA UTILIZATI KENTERA
Nu utilizati Kentera:
Daca sunteti hipersensibil (alergic) la oxibutinin sau oricare dintre celelalte componente ale Kentera. Daca aveti alergii la banda adeziva pentru uz medical sau la alti plasturi transdermici, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a utiliza Kentera.
Daca in timpul urinarii nu vi se goleste complet vezica urinara, utilizarea de oxibutinin poate duce la agravarea acestei probleme. Trebuie sa discutati aceast problema cu medicul dumneavoastra inainte de a utiliza Kentera.
Daca aveti probleme de digestie provocate de golirea redusa a stomacului dupa o masa, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra inainte a utiliza Kentera.
Daca aveti glaucom sau antecedente familiale de glaucom, adresa i-va medicului dumneavoastra.
Aveti grija deosebita cand utilizati Kentera:
Daca aveti oricare dintre urmatoarele:
• Boala de ficat.
• Boala de rinichi.
• Obstructia vezicii urinare.
• Obstructie gastro-intestinala.
• Colita ulceroasa.
• Slabiciune generalizata a muschilor.
• inflamarea esofagului.
Dat fiind ca tratamentul cu oxibutinin poate duce la o diminuare a transpiratiei, exista un risc crescut de febra si soc termic daca sunteti expus la temperaturi mari ale mediului inconjur tor.
Nu se recomanda utilizarea Kentera la copii si adolescenti.

Utilizarea Kentera cu alimente si bauturi:
Oxibutinina poate provoca somnolenta si incetosarea vederii. Somnolenta poate creste in urma consumului de alcool etilic.

Sarcina
Adresati-va medicului dumneavoastr pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Kentera nu trebuie utilizat in timpul sarcinii, decat daca este absolut necesar.

Alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Nu se cunoaste daca oxibutinin este excretat in laptele uman. Trebuie manifestata prudenta daca utilizati Kentera atunci cand alaptati.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:
Deoarece Kentera poate produce somnolenta sau incetosarea vederii, se recomanda prudenta la conducerea de vehicule sau folosirea de utilaje.

Utilizarea altor medicamente:
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

3. CUM SA UTILIZATI KENTERA
Utilizati intotdeauna Kentera exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Aplicati cate un plasture Kentera de doua ori pe saptamana (o data la 3-4 zile) conform instructiunilor de utilizare. Schimbati sistemul in aceleasi zile, de doua ori pe saptamana, de exemplu in fiecare duminica si in fiecare miercuri, sau lunea si joia. Pe capacul interior al ambalajului veti gasi un calendar care va va ajuta sa va amintiti schema de administrare. Insemnati-va schema pe care intentionati sa o urmati si nu uitati sa va schimbati intotdeauna sistemul in aceleasi doua zile din saptamana pe care le-ati ales din calendar. Asigurati-va ca purtati un singur plasture o data si purtati-l permanent pana cand este timpul sa aplicati unul nou.

Unde se aplica?
Aplicati plasturele pe o portiune de piele curata, uscata, neteda de pe abdomen, solduri sau fese. Evitati plasarea plasturelui pe linia taliei, pentru a preveni frecarea imbracamintii stramte de acesta.
Nu expuneti plasturele la soare. Amplasati plasturele sub haine. Schimbati de fiecare data locul de aplicare prin rotatie. Nu aplicati un sistem in acelasi loc pe corpul dumneavoastra timp de cel putin o saptamana.
– abdomen.
– solduri.
– fese.

Cum se aplica?
Fiecare sistem este sigilat separat intr-un plic protector. Va rugam sa cititi toate informatiile de mai jos inainte de a incepe sa aplicati Kentera.

Pentru a aplica Kentera:
Pasul 1: Alegeti un loc pentru plasture care sa fie:
• Proaspat spalat, insa uscat si racoros (asteptati cateva minute dupa ce ati facut o baie sau un dus fierbinte).
• Fara pudra de corp, lotiune si ulei.
• Fara taieturi, eruptii sau orice alte iritatii ale pielii.
Pasul 2: Deschideti plicul in care se afla plasturele.
• Rupeti de-a lungul sagetilor de pe partea dreapta a plicului, asa cum se arata in desenul de mai jos.
• Nu taiati plicul cu foarfeca, deoarece puteti strica plasturele aflat inauntru.
• Trageti plasturele afara.
• Aplicati imediat pe piele; nu pastrati si nu depozitati plasturele in afara plicului sigilat.
Pasul 3: Aplicati o jumatate de plasture pe piele.
• Indoiti usor plasturele si indepartati prima bucata de folie protectoare care acopera suprafata adeziva a acestuia.
• Fara a atinge suprafata adeziva, apasati cu putere plasturele, cu partea adeziva orientata in jos, pe locul de pe abdomen, solduri sau fese pe care l-ati ales pentru aplicare.
Pasul 4: Aplicati a doua jumatate a sistemului pe piele.
• Indoiti plasturele cu partea posterioara spre interior. Apasati pelicula protectoare cu putere in jos.
• Impingeti putin folia pentru a elibera o margine.
• Apucati marginea eliberat de unul din colturi si dezlipiti a doua parte a foliei. Incercati sa nu atingeti suprafata adeziva a plasturelui.
• Apasati cu fermitate tot plasturele pe piele cu varful degetelor. Apasati cel putin 10 secunde pentru a va asigura ca plasturele s-a lipit. Asigurati-va ca toata suprafata sa a aderat la piele, chiar si la colturi.
• Eliminati foliile protectoare.
Baia, dusul, inotul si exercitiile fizice:
Trebuie sa purtati plasturele tot timpul pana cand aplicati unul nou. Baile, dusurile, inotul si exercitiile fizice nu trebuie sa afecteze plasturele, atata timp cat nu frecati plasturele in timp ce va spalati. Evitati sa stati scufundat intr-o cada cu apa fierbinte timp indelungat, deoarce plasturele se poate dezlipi.

Daca plasturele se dezlipeste:
Daca plasturele incepe sa se desprinda de pe piele, apasati-l putin cu varful degetelor. Plasturele este conceput astfel incat sa se lipeasca la loc. Sunt foarte rare cazurile in care plasturele se desprinde complet. In acest caz, incercati sa il reaplicati in acelasi loc. Daca se lipeste bine pe toata suprafata, lasati-l acolo. Daca nu, desprindeti-l si aplicati un plasture nou in alt loc. Indiferent de ziua in care se intampla acest lucru, continuati cu schema de administrare de doua ori pe saptamana pe care v-ati insemnat-o pe cutia cu plasturi.

Daca uitati sa schimbati plasturele dupa 3-4 zile:
Imediat ce va amintiti, indepartati plasturele vechi si aplicati unul nou in alt loc pe abdomen, solduri sau fese. Indiferent in ce zi se intampla acest lucru, continuati cu schema de administrare de doua ori pe saptamana pentru plasturele urmator, chiar daca acest lucru inseamna sa schimbati plasturele mai devreme de 3-4 zile.

Cum se indeparteaza plasturele
Atunci cand schimbati plasturele, indepartati incet plasturele vechi. Impaturiti-l in jumatate (cu partile adezive una peste alta) si aruncati-l pentru a nu fi la indemana copiilor si a animalelor de casa. La locul de aplicare poate aparea o roseata discreta. Aceasta roseata trebuie sa dispara la cateva ore dupa indepartarea sistemului. Daca iritatia persista, adresati-va medicului dumneavoastra.
Spalati usor locul de aplicare cu apa calda si un sapun delicat pentru a indeparta orice urme de adeziv ramase pe piele dupa indepartarea plasturelui. Se poate folosi si o mica cantitate de ulei de corp pentru copii pentru inlaturarea oricaror reziduuri ramase. Este posibil ca inlaturarea resturilor murdare de adeziv sa necesite utilizarea unui tampon medical special pentru inlaturarea adezivului, care este disponibil in farmacii. Alcoolul etilic sau solventii puternici pot duce la iritarea pielii si nu sunt recomandati.
Dupa utilizare, plasturele contine inca cantitati considerabile de componente active. Componentele active ramase in plasture pot avea efecte daunatoare daca ajung in mediul acvatic. De aceea, dupa indepartare, plasturele utilizat trebuie impaturit in jumatate, cu partea adeziva inspre interior, in asa fel incat membrana cu substanta activa sa nu fie expusa, introdus in plicul original si apoi eliminata in conditii de siguranta, fara a ajunge la indemana copiilor. Orice plasturi utilizati sau neutilizati trebuie eliminati potrivit reglementarilor locale in vigoare sau restituiti farmaciei. Plasturii utilizati nu trebuie aruncati in toaleta sau in sistemele de eliminare a deseurilor lichide.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Kentera poate provoca reactii adverse.
Pacientii care utilizeaza Kentera pot resimti urmatoarele reactii adverse foarte frecvente (1 la 10 persoane): mancarimi in jurul locului de aplicare a plasturelui. Acestia mai pot resimti in urmatoarele reactii adverse frecvente (1 la 100 de persoane): Inrosire sau eruptie la locul de aplicare al plasturelui; uscaciunea gurii, constipatie, diaree, indispozitie stomacala, dureri de stomac, dureri de cap sau somnolenta, infectii ale tractului urinar, incetosarea vederii si ameteli. In fine, cei care utilizeaza Kentera pot resimti urmatoarele reactii adverse mai putin frecvente (1 la 1000 persoane): infectii ale tractului respirator superior sau infectii fungice, palpitatii, bufeuri, dureri de spate, retentie urinara, dificultate la urinare, guturai si raniri accidentale.
Daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA KENTERA
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra in ambalajul original. A nu pastra la frigider. A nu se congela.
Nu utilizati Kentera dupa data de expirare inscrisa pe plic si pe cutie.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentantii locali ai detnatorului autorizatiei de punere pe piata:
België/Belgique/Belgien
Vigilex B.V.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

PEPON-capsule poate ajuta la tratarea incontinentei urinare?
In caz de incontinenta urinara la femei, din cauza vezicii urinare hiperactive plus AVC in antecede ...
Contraindicații feminost
Iau tertensiv zilnic. Sucfar de incontinenta urinara. Pot lua feminost, chiar daca iau tertensiv ? ...
Incontinenta urinara
Produsul Prostamol Uno poate fi utilizat si de catre femei? Este util in tratarea incontinentei? ...
↳ Buna ziua! Prostamol este destinat fosr barbatilor! Puteti lua Feminost pentru incontinenta urinara, sau discutati cu medicul despre montarea unui p ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
pesar vaginal
Am probleme cu vezica urinara trebuie redus cistocelul.As lutea incerca un pesar vaginal? E urinez f ...
↳ Buna ziua! In cazul dumneavoastra se pot folosi pesarele de tip inelar cu suport, pesarul pentru incontinenta cu suport sau modelul Gehrung Folding. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Incontinenta urinara de efort
Bună seara,pot sa iau zevesin împreună cu pelvi blue? Dimineața iau nebilet ptr inima ...
Incontinenta urinara
Ce tratament pot lua pt incontinenta urinara? ...
↳ Buna ziua! Va recomand produsul Feminost, cate 2 comprimate pe zi, dupa pranz.O cura poate dura maxim 2 luni. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Fetita mea are 10 ani si face pipi noaptea in pat.Exista vre-un tratament?
Buna ziua as dori sa va intreb daca exista vreo solutie pentru ca fiica mea de 10 ani sa nu mai faca ...
↳ Buna ziua! In scurt timp nu se pot face prea multe lucruri: trebuie limitat consumul de lichide dupa ora 17, si ii puteti lua absorbante pentru inco ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
vezica urinara cazuta dupa nastere naturala
buna , am nascut de curand ( 2 luni) iar la controlul de 6 spat ginecologul meu mi-a spus ca am vezi ...
↳ Buna ziua! Mergeti la control peste inca 2-3 luni si intrebati cum se mai prezinta vezica. Daca nu isi revine la normal, medicul ginecolog ii poate c ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...