Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » SOMAVERT

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - SOMAVERT

Prospect - SOMAVERT


NU comercializăm SOMAVERT!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: SOMAVERT    DCI:


  Produs complementar recomandat
SOMAVERT se utilizeaza pentru tratarea pacientilor cu acromegalie (o afectiune hormonala rara care apare de obicei la adultii de varsta mijlocie si este cauzata de glanda hipofiza care produce hormon de crestere in exces).
SOMAVERT se administreaza pacientilor care nu au raspuns bine la interventii chirurgicale sau la radioterapie sau la tratamentul cu produse analoge somatostatinului (un alt tip de medicament utilizat in acromegalie).
Dat fiind numarul redus de pacienti acromegalie, aceasta maladie este considerata „rara”, iar SOMAVERT a fost desemnat ca „medicament orfan” (un medicament care se administreaza in tratamentul bolilor rare) la data de 14 februarie 2001.
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Ce este SOMAVERT?
SOMAVERT este compus dintr-o pulbere si un solvent care sunt combinate pentru a forma o solutie injectabila. Medicamentul contine substanta activa pegvisomant (10, 15 sau 20 mg/ml).

Cum se utilizeaza SOMAVERT?
Tratamentul cu SOMAVERT trebuie inceput de catre un medic cu experienta in tratarea acromegaliei.
SOMAVERT este administrat prin injectie subcutanata (sub piele). Pacientul primeste mai intai o doza de incarcare de 80 mg sub supraveghere medicala. Apoi, se administreaza SOMAVERT prin injectie subcutanata intr-o doza de 10 mg o data pe zi. Pacientul sau ingrijitorul pot injecta SOMAVERT dupa un instructaj efectuat de catre un medic sau o asistenta. Medicul trebuie sa verifice reactia la medicament dupa perioade de 4-6 saptamani si sa adapteze doza, daca este cazul. Doza maxima este de 30 mg pe zi.

Cum actioneaza SOMAVERT?
Acromegalia apare pentru ca glanda hipofiza aflata la baza creierului produce hormon de crestere in exces, in general din cauza unei tumori benigne (necanceroase). Hormonul de crestere incurajeaza cresterea in perioada copilariei si a adolescentei. In cazul acromegaliei, producerea de hormon in exces provoaca cresterea exagerata a oaselor, umflarea tesutului moale (cum ar fi mainile si picioarele), boli cardiace si alte afectiuni. Substanta activa din SOMAVERT, pegvisomant, este foarte asemanatoare cu hormonul uman de crestere, dar a fost conceputa astfel incat sa blocheze receptorii de care se fixeaza in mod normal hormonul de crestere. Prin blocarea receptorilor, pegvisomant blocheaza efectul hormonului de crestere. Aceasta ajuta SOMAVERT sa previna dezvoltarea nedorita si alte afectiuni intalnite in acromegalie. Pegvisomant este produs printr-o metoda cunoscuta ca „tehnologia ADN-ului recombinant”: se obtine dintr-o bacterie care a primit o gena (ADN), care o face capabila sa produca aceasta substanta.

Cum a fost studiat SOMAVERT?
SOMAVERT a fost studiat pe 112 pacienti cu acromegalie in cadrul unui studiu care a durat 12 saptamani. Trei doze diferite de medicament (10, 15 sau 20 mg/zi) au fost comparate cu placebo (preparat inactiv). Eficacitatea a fost masurata prin compararea nivelelor factorului I de crestere asemanator insulinei (IGF-I) inainte si la sfarsitul studiului. IGF-I este reglat de catre hormonul de crestere umana si determina cresterea in organism.

Ce beneficii a prezentat SOMAVERT in timpul studiilor?
SOMAVERT a scazut nivelele de IGF-I in cadrul tuturor dozelor testate. Nivelul de IGF-I a fost normal la sfarsitul studiului (saptamana 12) la 38,5%, 75% si 82% dintre pacientii tratati cu SOMAVERT in doze de 10, 15 sau 20 mg/zi fata de 9,7% dintre pacientii tratati cu placebo.

Care sunt riscurile asociate cu SOMAVERT?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu SOMAVERT in timpul studiului clinic au fost reactii la locul de injectare (observate la 11% dintre pacienti), transpiratie (7%), durere de cap (6%) si astenie (pierderea fortei si energiei, 6%). Unii pacienti carora li s-a administrat SOMAVERT au dezvoltat anticorpi impotriva hormonului de crestere (proteine care sunt produse ca raspuns la SOMAVERT). Pentru lista completa a efectelor secundare raportate in urma tratamentului cu SOMAVERT, a se consulta prospectul.
SOMAVERT nu se administreaza persoanelor care pot avea hipersensibilitate (alergie) la pegvisomant sau la orice alta componenta a acestui medicament. Pacientii diabetici care iau acest medicament prezinta un risc de hipoglicemie (nivel scazut de zahar in sange) si este posibil sa fie necesara modificarea tratamentului antidiabetic.

De ce a fost aprobat SOMAVERT?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a hotarat ca beneficiile SOMAVERT sunt mai mari decat riscurile acestuia in tratarea acromegaliei in cazul pacientilor care au avut o reactie neadecvata in urma interventiei chirurgicale si/sau radioterapiei si in cazul carora tratamentul medical cu analogi ai somatostatinului nu a normalizat concentratiile IGF-I sau nu a fost tolerat. Comitetul a recomandat eliberarea unei autorizatii de introducere pe piata pentru SOMAVERT.

Alte informatii despre Somavert:
Comisia Europeana a acordat Pfizer Limited o autorizatie de introducere pe piata pentru SOMAVERT, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la data de 13 noiembrie 2002. Autorizatia de introducere pe piata a fost reinnoita la 13 noiembrie 2007.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Vreau să mă ingras
Buna ziua.In urma cu un an am avut o gastrita și un reflux gastric destul de urate.Am urmat tra ...
Vreau sa ma ingras inapoi
Buna ziua.Am avut o gastrita mai urata,am luat tratament cu nexium plus regim alimentar un an.ca urm ...
despre caderea unghiilor
Ce cauza poate avea caderea unghiilor de la maini? ...
↳ Buna ziua! Cauzele onicolizei (desprinderea unghiilor) pot fi numeroase: diabet, alergie la diverse substante (detergenti, lac de unghii), panaritiu, ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
umflarea
cauzele umflarii picioarelor,mainilor,fetei..?? ...
↳ Buna ziua! Umflaturile se numesc stiintific edeme, si constau in trecerea apei si a sarurilor minerale din vasele de sange in tesuturi. Cauzele edem ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...