Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Cancidas

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Cancidas

Prospect - Cancidas


NU comercializăm Cancidas!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Cancidas    DCI:


  Produs complementar recomandat
Cancidas este o pulbere alba din care se obtine o solutie perfuzabila (picurare în vena).
Acesta contine substanta activa caspofungina.

Pentru se utilizeaza Cancidas?
Cancidas este un medicament antifungic. Se utilizeaza in tratamentul pacientilor adulti, adolescenti si copii cu:

candidoza invaziva (un tip de infectie fungica cauzata de Candida);

aspergiloza invaziva (un alt tip de infectie fungica cauzata de Aspergillus), atunci cand pacientul nu raspunde la sau nu tolereaza amfotericina B sau itraconazolul (alte medicamente antifungice);

infectii fungice suspectate (cum ar fi cele cauzate de Candida sau Aspergillus), daca pacientul este febril (subfebril) si prezinta neutropenie (scaderea numarului de leucocite). Acest tratament este cunoscut sub denumirea de „tratament empiric”, ceea ce inseamna ca tratamentul este initiat pe baza evaluarii pacientului, inainte ca medicul sa aiba o confirmare a infectiei.
Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Cancidas?
Tratamentul cu Cancidas trebuie initiat de un medic cu experienta in tratamentul infectiilor fungice invazive. Inainte de utilizare, Cancidas trebuie preparat sub forma de solutie, utilizandu-se un solvent care nu contine glucoza.
Cancidas se administreaza o data pe zi sub forma de perfuzie cu ritm lent timp de aproximativ o ora. La adulti, tratamentul se incepe cu o doza de incarcare de 70 mg, urmata de o doza zilnica de 50 mg sau de 70 mg, daca pacientul cantareste peste 80 kg. O doza mai mica poate fi necesara in cazul adultilor cu afectiuni hepatice moderate.
La pacientii cu varste cuprinse intre 12 luni si 17 ani, doza depinde de suprafata corporala (calculata pe baza greutatii si inaltimii copilului). Cancidas se utilizeaza cu precautie la copiii cu varste sub 12 luni, deoarece nu a fost suficient studiat la aceasta grupa de varsta.
Tratamentul se continua pana la cel mult doua saptamani dupa ce infectia s-a vindecat.

Cum actioneaza Cancidas?
Substanta activa continuta de Cancidas, caspofungina, apartine unei grupe de medicamente antifungice cunoscute sub denumirea de „echinocandine”. Aceasta actioneaza prin influentarea producerii unei componente a peretelui celular al fungilor denumite „polizaharida glucan”, care este necesara supravietuirii si dezvoltarii acestora. Celulele fungice tratate cu Cancidas prezinta pereti celulari incompleti sau alterati, ceea ce face ca acestea sa devina friabile si sa nu se mai poata dezvolta. Lista fungilor impotriva carora Cancidas este activ se gaseste in Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).

Cum a fost studiat Cancidas?
Cancidas a fost evaluat in cinci studii principale.
Trei studii au evaluat efectele Cancidas in cazul tratamentului candidozei sau aspergilozei invazive: un studiu a implicat 239 de adulti cu candidoza invaziva, alt studiu a implicat 69 de adulti cu aspergiloza invaziva, iar al treilea studiu a implicat 49 de pacienti cu varste cuprinse intre 6 luni si 17 ani care prezentau fie candidoza invaziva, fie aspergiloza invaziva. In studiul efectuat la adultii cu candidoza invaziva, Cancidas a fost comparat cu amfotericina B administrata intravenos.
Pentru tratamentul empiric la pacientii febrili cu neutropenie, Cancidas a fost comparat cu amfotericina B in cadrul a doua studii: un studiu care a implicat 1 111 adulti, iar altul care a implicat 82 de pacienti cu varste cuprinse intre 2 si 17 ani.
In toate cele cinci studii, principalul indicator al eficacitatii a fost numarul de pacienti care au raspuns la tratament. Aceasta se bazeaza pe imbunatatirea simptomelor, ca si pe baza altor criterii, cum ar fi absenta fungilor din probele recoltate de la pacienti.

Ce beneficii a prezentat Cancidas in timpul studiilor?
In cazul candidozei invazive, 73% din adultii tratati cu Cancidas, care au putut fi evaluati, au prezentat un raspuns favorabil (80 din 109), comparativ cu 62% din adultii tratati cu amfotericina B (71 din 115).
In cazul aspergilozei invazive, la sfarsitul studiului, 41% din adulti au prezentat un raspuns favorabil (26 din 63). Din randul adultilor care nu au raspuns la alte tratamente, 36% au raspuns la Cancidas (19 din 53). Din randul celor care nu au tolerat alte tratamente, 70% au raspuns la Cancidas (7 din 10).
Raspunsuri similare au fost observate la copii si adolescenti: 50% din cei cu candidoza invaziva (5 din 10) si 81% din cei cu aspergiloza invaziva (30 din 37) au raspuns la tratamentul cu Cancidas.
In cazul tratamentului empiric al pacientilor febrili cu neutropenie, Cancidas a fost la fel de eficace ca si amfotericina B. In studiul efectuat la adulti, 34% din ambele grupe de adulti au prezentat un raspuns favorabil. Rezultate similare au fost observate si in cadrul studiul efectuat la copii si adolescenti.

Care sunt riscurile asociate cu Cancidas?
Cel mai frecvent efect secundar asociat cu Cancidas (observat la mai mult de 1 din 10 pacienti) este febra. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Cancidas, a se consulta prospectul.
Cancidas nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la caspofungina sau la oricare alt ingredient al acestui medicament.

De ce a fost aprobat Cancidas?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a hotarat ca beneficiile Cancidas sunt mai mari decat riscurile sale in tratamentul candidozei sau aspergilozei invazive si in tratamentul empiric al infectiilor fungice suspectate, la pacientii adulti sau la copii. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Cancidas.
Cancidas a fost autorizat initial in „circumstante exceptionale”, deoarece la momentul aprobarii, informatiile puse la dispozitie erau limitate. Dupa ce societatea a pus la dispozitie informatiile suplimentare solicitate, statutul de „circumstante exceptionale” a luat sfarsit la 29 septembrie 2006.

Alte informatii despre Cancidas:
Comisia Europeana a acordat Merck Sharpe and Dohme Limited o autorizatie de introducere pe piata pentru Caspofungin MSD, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 24 octombrie 2001. La 9 aprilie 2003, denumirea medicamentului a fost schimbata in Cancidas. Autorizatia de introducere pe piata a fost reinnoita la 24 octombrie 2006.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 11-2008.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Flora vaginala anaeroba
Buna seara! De aproximativ 2 ani de zile ma confrunt cu o problema foare chinuitoare. Anul trecut am ...
eczema pe o spranceana
Am aceasta eczema de mai bine de 30 de ani.La inceput arata ca o pata usor maronie.De vreo cativa a ...
Care medicamente scad eficacitatea Belara?
Buna! In urma unei răceli am administrat Nurofen răceala și gripa, Trachisan,Propose ...
↳ Buna ziua! Este indicat sa consultati prospectul in cazul asocierii cu diverse medicamente. Interactiuni semnificative apar intre Belara si urmatoar ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ciupercă unghii picior
Bună ziua. Am la 3 unghii de la picior ciupercă. La unghia mare, unghia e desprinsa ș ...
↳ Buna ziua! Cereti sfatul unui dermatolog! Cel mai eficient ar fi tratamentul intern cu un antifungic (itraconazol), dar aveti nevoie de reteta pentru ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Interactiunea colchicinei cu antibiotice sau antifungice
de 5 zile am initiat la recomandarea dr. cardiolog pentru lama fina lichid percard colchicina ...
↳ Buna ziua! Augmentinul nu face parte din clasa macrolidelor, deci nu interactioneaza cu colchicina. Este nevoie totusi ca tratamentul cu antibiotic s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
ptiriazis versicolor
Buna ziua. In urma unui examen micologic am depistat prezenta filamentelor miceliene la nivel palmar ...
↳ Buna ziua! Puteti aplica pe maini produse cu argint coloidal: Argifin crema sau Argipur gel, de doua ori pe zi, timp de 3 saptamani, apoi faceti pauz ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ma doare sub unghie .
Buna ziua . De câteva luni am o problema la unghia aratatorului de la mana stangă . Mi se pare dubio ...
↳ Buna ziua! Daca unghia are culoarea modificata (baza galbena), sau pielea din jur este rosie, inflamata, ori foarte ingrosata, mergeti la medicul der ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...