Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Chloroquine phosphate, sirop

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Chloroquine phosphate, sirop

Prospect - Chloroquine phosphate, sirop


NU comercializăm Chloroquine phosphate, sirop!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Chloroquine phosphate, sirop    DCI:


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Malarie: tratamentul fazelor acute cat si profilactic; amoebiaze extraintestinale (hepatice etc.); P.A.R. si lupus eritematos diseminat, dermatoze solare.
Compozitie
Chloroquine phosphate: sirop 1,6 g/100 ml.

Actiune terapeutica
Chloroquina este o 4-aminoquinolona, bine tolerata de organismul uman, cu multiple actiuni farmacologice. Ca antimalaric, este foarte eficienta impotriva formelor eritrocitare de Plasmodiumvivax, Plasmodium ovale, Plasmodium malariae, cat si asupra anumitor forme de Plasmodium falciparium.
Medicamentul asigura o suspensie rapida a parazitemiei in cazul crizelor de malarie cu parazitii antementionati. De asemenea, Chloroquina este folosita pentru profilaxia recaderilor, administrarea medicamentului trebuind sa se faca inca 6 - 8 saptamani dupa parasirea zonei geografice cu risc malaric.
Chloroquina poseda proprietati amoebicide, fiind extrem de eficienta in tratamentul amoebiozelor extraintestinale. Actiunea antiinflamatorie a Chloroquinei este folosita cu rezultate remarcabile in tratamentul poliartritei reumatoide, cat si in cel al lupusului eritematos diseminat.

Precautii
Deoarece este cunoscut faptul ca medicamentul se concentreaza in ficat, trebuie folosit cu grija la pacientii alcoolici sau in asociere cu alte hepatotoxice cunoscute. Folosirea Chloroquinei in timpul sarcinii trebuie evitata.

Reactii adverse
Dozele antimalarice pot cauza usoare si tranzitorii migrene, prurit, eritem si disconfort gastrointestinal. Se mai poate asocia la dozele mari si administrate timp indelungat tulburari ale SNC, modificari ale campului vizual si alte retinopatii, toate aceste tulburari fiind reversibile la intreruperea tratamentului. In cazul administrarii indelungate a medicamentului se recomanda controale periodice si neurologice.

Mod de administrare
Sirop
Pentru tratamentul fazei acute: Adulti- initial 4 linguri, urmate de alte 2 linguri dupa 6 ore si apoi o doza unica de 2 linguri pe zi in urmatoarele 2 zile.
Copii- initial 4 lingurite, urmate de alte 2 lingurite dupa 6 ore si apoi o doza unica de 2 lingurite pe zi in urmatoarele 2 zile.
Pentru tratamentul profilactic al crizelor malarice: Adulti- 2 linguri pe saptamana si alte 2 saptamani dupa parasirea zonei de endemie malarica.
Copii- 2 lingurite pe saptamana si alte 2 lingurite saptamanal timp de 8 saptamani dupa parasirea zonei de endemie malarica.
Pentru tratamentul amoebiazelor extraintestinale: Adulti- 1 lingura de 4 ori pe zi timp de 2 zile urmate de alte 2 linguri zilnic pentru inca 2-3 saptamani.
Copii- 1-2 lingurite de 2 ori pe zi timp de 3 saptamani.
In cazurile de P.A.R., lupus eritematos diseminat si dermatoze solare - administrarea se face individualizat si sub stricta supraveghere a medicului.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

pelinita dulce
As dori sa incerc o cura cu ceai de pelinita dulce,dar nu stiu cum si ce efecte are,si cel ami impor ...
↳ Buna ziua! Nu avem ceai de pelinita dulce sau matura raiului, sidin pacate nu am gasit in foertele furnizorilor nostri. Denumirea in limba latina a ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...