Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Fendrix

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Fendrix

Prospect - Fendrix


NU comercializăm Fendrix!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Fendrix    DCI:


  Produs complementar recomandat


147.95lei
Vezi detalii

Fendrix este un vaccin disponibil sub forma de suspensie injectabila.
Contine ca substanta activa componente ale virusului hepatitic B.

Pentru ce se utilizeaza Fendrix?
Fendrix este utilizat pentru protejarea pacientilor cu afectiuni renale impotriva hepatitei B (o boala a ficatului cauzata de infectia cu virusul hepatitei B). Poate fi utilizat la pacienti incepand cu varsta de 15 ani, inclusiv la pacientii care necesita hemodializa (o tehnica de purificare a sangelui utilizata la bolnavii de rinichi).
Vaccinul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Fendrix?
Schema de vaccinare recomandata pentru Fendrix este de patru doze. Intre prima si a doua injectare si intre a doua si a treia injectare trebuie sa treaca o perioada de o luna. A patra injectare se administreaza la patru luni de la cea de-a treia. Pentru persoanele care primesc prima doza, se recomanda efectuarea completa a schemei de vaccinare cu Fendrix. Vaccinul se injecteaza intramuscular in muschiul umarului.
Conform recomandarilor oficiale, se poate administra o doza de rapel de Fendrix.

Cum actioneaza Fendrix?
Fendrix este un vaccin. Vaccinurile actioneaza prin „invatarea” sistemului imunitar (mecanismul natural de aparare al organismului) cum sa se apere impotriva bolilor. Fendrix contine cantitati mici din „antigenul de suprafata” al virusului hepatitic B (proteine aflate la suprafata virusului). Dupa ce pacientul este vaccinat, sistemul imunitar recunoaste antigenii de suprafata drept „straini” si produce anticorpi impotriva lor. In viitor, cand sistemul imunitar este expus din nou virusului hepatitic B, va fi capabil sa produca anticorpi mai repede. Anticorpii vor ajuta la protejarea impotriva bolii cauzate de virus.

Antigenii de suprafata sunt produsi printr-o metoda cunoscuta sub denumirea de „tehnologia ADN-ului recombinant”: acestia sunt produsi de o levura care a primit o gena (ADN), devenind astfel capabila de producerea acestor proteine.
Substanta activa din Fendrix se gaseste si in alte vaccinuri autorizate de mai multi ani in Uniunea Europeana (UE). In Fendrix, substanta activa este folosita impreuna cu un „sistem adjuvant” care contine „MPL” (monofosforil lipid), o substanta lipidica bacteriana purificata si un compus de aluminiu. Acest sistem intensifica raspunsul sistemului imunitar, ceea ce este util pentru situatiile in care vaccinurile sunt folosite la pacientii care au un raspuns mai slab, cum sunt cei cu afectiuni renale.

Cum a fost studiat Fendrix?
Deoarece substanta activa din Fendrix este disponibila in UE in alte vaccinuri, pentru sustinerea utilizarii Fendrix au fost folosite unele informatii folosite pentru sustinerea utilizarii altor vaccinuri.
Fendrix a fost evaluat, de asemenea, intr-un studiu principal care a cuprins 165 de pacienti cu varsta de 15 ani si peste care prezentau afectiuni renale care necesitau hemodializa. Fendrix a fost comparat cu o doza dubla de Engerix-B (alt vaccin impotriva hepatitei B). Masura principala a eficacitatii a fost procentul de pacienti la care au aparut niveluri protectoare de anticorpi impotriva virusului hepatitei B.
De asemenea, societatea a prezentat informatii privind utilizarea Fendrix la pacientii cu transplant hepatic dar, in timpul evaluarii vaccinului, a retras cererea pentru utilizarea Fendrix la acesti pacienti.

Ce beneficii a prezentat Fendrix in timpul studiilor?
Fendrix a fost la fel de eficace ca o doza dubla din vaccinul cu care a fost comparat. La o luna de la ultima doza, 91% din pacientii care au primit Fendrix au prezentat niveluri protectoare de anticorpi impotriva virusului hepatitic B, comparativ cu 84% din cei care au primit vaccinul comparator.
Efectul Fendrix a durat mai mult decat efectul vaccinului cu care a fost comparat: 80% din pacientii care au primit Fendrix au mentinut nivelurile protectoare de anticorpi timp de pana la trei ani, comparativ cu 51% din cei care au primit vaccinul comparator.

Care sunt riscurile asociate cu Fendrix?
Cele mai frecvente efecte secundare in urma administrarii Fendrix (intalnite la mai mult de 1 din 10 pacienti) sunt: dureri de cap, durere, inrosire si inflamatie la locul de injectare si fatigabilitate (oboseala). Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu Fendrix, a se consulta prospectul.
Fendrix nu trebuie utilizat la persoanele care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la substanta activa sau la oricare dintre celelalte ingrediente. De asemenea, este interzisa administrarea la persoanele care au prezentat o reactie alergica dupa administrarea unui vaccin impotriva hepatitei B. Este interzisa administrarea sa la pacientii cu febra inalta brusc instalata.

De ce a fost aprobat Fendrix?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a hotarat ca beneficiile Fendrix sunt mai mari decat riscurile sale si a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Fendrix.

Alte informatii despre la Fendrix:
Comisia Europeana a acordat GlaxoSmithKline Biologicals s.a. o autorizatie de introducere pe piata pentru Fendrix, valabila pe intreg teritoriul UE, la 2 februarie 2005. Dupa cinci ani, autorizatia se reinnoieste pentru inca cinci ani.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 10-2009.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

fandrix
bunza ziua as dori sa stiu cum se mai numeste FENDRIX denumirea comerciala ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...