Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Leflunomide Winthrop

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Leflunomide Winthrop

Prospect - Leflunomide Winthrop


NU comercializăm Leflunomide Winthrop!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Leflunomide Winthrop    DCI:


  Produs complementar recomandat


74.95lei
Vezi detalii

Leflunomide Winthrop este un medicament care contine substanta activa leflunomida.
Acesta este disponibil sub forma de comprimate (rotunde de culoare alba: 10 mg si 100 mg; triunghiulare de culoare galbena: 20 mg).
Acest medicament este identic cu Arava, care este deja autorizat in Uniunea Europeana (UE). Societatea care produce Arava a fost de acord ca datele sale stiintifice sa poata fi utilizate pentru Leflunomide Winthrop („consimtamant informat”).

Pentru ce se utilizeaza Leflunomide Winthrop?
Leflunomide Winthrop se utilizeaza pentru tratamentul pacientilor adulti cu poliartrita reumatoida activa (o boala a sistemului imunitar care cauzeaza inflamarea articulatiilor) sau artrita psoriazica activa (o boala care provoaca aparitia pe piele a unor placi rosii acoperite de scuame si inflamarea articulatiilor).
Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Leflunomide Winthrop?
Tratamentul cu Leflunomide Winthrop trebuie initiat si supravegheat de un specialist cu experienta in tratamentul poliartritei reumatoide si artritei psoriazice. Medicul trebuie sa efectueze analize de sange pentru a verifica ficatul pacientului, numarul de leucocite si numarul de trombocite al acestuia inainte de a prescrie Leflunomide Winthrop si periodic pe parcursul tratamentului.
Tratamentul cu Leflunomide Winthrop se incepe cu o „doza de incarcare” de 100 mg o data pe zi timp de trei zile, urmata de o doza de intretinere. Doza de intretinere recomandata este de 10 – 20 mg o data pe zi la pacientii cu poliartrita reumatoida si de 20 mg o data pe zi la pacientii cu artrita psoriazica. Medicamentul incepe, de obicei, sa aiba efect dupa patru pana la sase saptamani. Efectul sau se poate intensifica in continuare pana la sase luni.

Cum actioneaza Leflunomide Winthrop?
Substanta activa din Leflunomide Winthrop, leflunomida, este un imunosupresor. Aceasta reduce inflamatia prin diminuarea productiei de celule imune numite „limfocite”, care sunt responsabile pentru inflamare. In acest sens, leflunomida actioneaza prin blocarea unei enzime numite
„dihidroorotat dehidrogenaza”, de care au nevoie limfocitele pentru a se inmulti. Fiind mai putine limfocite, inflamatia scade, ajutand la controlarea simptomelor de artrita.

Cum a fost studiat Leflunomide Winthrop?
In poliartrita reumatoida, Leflunomide Winthrop a fost studiat in patru studii principale la care au participat peste 2000 de pacienti si in care a fost comparat cu placebo (un tratament inactiv) sau cu metotrexat ori sulfasalazina (alte medicamente utilizate pentru tratarea poliartritei reumatoide). Doua dintre studii au avut o durata de sase luni, iar celelalte doua au durat un an. Cele doua studii cu durata mai mare au fost apoi prelungite, pacientii continuand sa ia medicamentele timp de cel putin inca un an.
In artrita psoriazica, Leflunomide Winthrop a fost comparat cu placebo pe 186 de pacienti in decurs de sase luni.
In toate studiile, principala masura a eficacitatii a fost numarul de pacienti care au raspuns la tratament, definit de criteriile specifice bolii (ratele de raspuns ale Colegiului American de Reumatologie pentru poliartrita reumatoida si criteriile de raspuns la tratamentul artritei psoriazice pentru artrita psoriazica).
Ce beneficii a prezentat Leflunomide Winthrop in timpul studiilor?
In poliartrita reumatoida, Leflunomide Winthrop a fost mai eficace decat placebo si la fel de eficace ca sulfasalazina. Intre 49 si 55% din pacientii tratati cu Leflunomide Winthrop au raspuns la tratament, comparativ cu 26 pana la 28% din cei tratati cu placebo si cu 54% din cei tratati cu sulfasalazina. Aceste rezultate s-au mentinut in studiile de extensie. In cursul primului an de tratament, Leflunomide Winthrop a fost la fel de eficace ca metotrexatul, insa doar cand s-a administrat impreuna cu folat (un tip de vitamina B). Leflunomide Winthrop nu a fost la fel de eficace ca metotrexatul in studiul de extensie.
In artrita psoriazica, Leflunomide Winthrop a fost mai eficace decat placebo, 59% din pacientii tratati cu Leflunomide Winthrop raspunzand la tratament, fata de 30% din cei tratati cu placebo.

Care sunt riscurile asociate cu Leflunomide Winthrop?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Leflunomide Winthrop (observate la 1 pana la 10 din 100 de pacienti) sunt leucopenie (numar scazut de leucocite), reactii alergice usoare, valori crescute ale creatin-fosfokinazei (un marker al destructiei musculare), parestezie (senzatii anormale precum furnicaturi si intepaturi), dureri de cap, ameteala, usoare cresteri ale tensiunii arteriale, diaree, greata, varsaturi, inflamatii la nivelul cavitatii bucale precum ulceratii orale, dureri abdominale (de burta), valori crescute ale enzimelor hepatice, pierderea parului, eczeme, eruptii cutanate, prurit (mancarime), uscaciune a pielii, tenosinovita (inflamarea tecii care inconjoara tendoanele), pierderea apetitului alimentar, pierdere in greutate si astenie (slabiciune). Pentru lista completa a reactiilor adverse raportate la Leflunomide Winthrop, consultati prospectul.
Leflunomide Winthrop nu trebuie administrat persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la leflunomida sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului. Leflunomide Winthrop nu trebuie administrat la pacienti cu:
• boala hepatica;
• stari imunodeficitare severe, cum ar fi sindromul imunodeficientei dobandite (SIDA);
• functie medulara deprimata sau numar scazut de celule sanguine (eritrocite, leucocite sau trombocite) cauzata de alte afectiuni decat poliartrita reumatoida sau artrita psoriazica;
• infectii grave;
• boala renala moderata pana la severa;
• hipoproteinemie severa (valori scazute ale proteinelor sanguine).
Este interzisa utilizarea Leflunomide Winthrop la femei gravide, la femei care pot ramane gravide sau in timpul alaptarii.
Medicii care prescriu Leflunomide Winthrop trebuie sa cunoasca riscul de probleme hepatice asociat cu acest medicament. De asemenea, acestia trebuie sa aiba o grija deosebita atunci cand schimba tratamentul unui pacient cu tratamentul cu Leflunomide Winthrop sau cand schimba tratamentul cu Leflunomide Winthrop cu un alt tratament.

De ce a fost aprobat Leflunomide Winthrop?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a hotarat ca beneficiile Leflunomide Winthrop sunt mai mari decat riscurile sale pentru tratamentul pacientilor adulti cu poliartrita reumatoida activa ca „medicament antireumatic modificator al bolii” (MAMB) si cu artrita psoriazica activa. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Leflunomide Winthrop.

Alte informatii despre Leflunomide Winthrop:
Comisia Europeana a acordat societatii Sanofi-Aventis Deutschland GmbH o autorizatie de introducere pe piata pentru Leflunomide Winthrop, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 8 ianuarie 2010. Autorizatia de introducere pe piata este valabila cinci ani, dupa care poate fi reinnoita.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 11-2009.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Poliartrita reumatoida seropozitiva
Thymus plus sunt indicate în poliartrita reumatoida seropozitiva pt întărirea sistemului imunit ...
Poliartrita reumatoida seropozitiva
Biografie 250mg ma poate ajuta pt întărirea imunității sau biobran 1000 este mai bun; ...
DESPRE CITONAT
Buna ziua, doresc sa urmez o cura de citonat, in urma unui diagnostic de neo col tratat cu chimi+rad ...
↳ Buna ziua! Intrucat controalele arata o evolutie favorabila, va recomand sa luati Citonat cate 2 comprimate de 4 ori pe zi, cu 20 de minute inaintea ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
tratamente reumatism
Buna ziua, Va rog sa imi indicati ce as putea sa iau, inafara de aspirina si fastum gel pentru simp ...
↳ Buna ziua! Poliartrita reumatoida actualmente nu se mai trateaza cu aspirina, au aparut medicamente mult mai bune si cu mai putine reactii adverse. S ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...