Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Visudyne

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Visudyne

Prospect - Visudyne


NU comercializăm Visudyne!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Visudyne    DCI:


  Produs complementar recomandat
Visudyne este un medicament care contine substanta activa verteporfina.
Este disponibil sub forma de fiole care contin o pulbere din care se obtine o solutie injectabila.

Pentru ce se utilizeaza Visudyne?
Visudyne se utilizeaza in tratamentul pacientilor care prezinta neovascularizatie coroidiana submaculara. Aceasta afectiune reprezinta dezvoltarea anormala a vaselor sanguine sub macula, partea centrala a retinei (membrana fotosensibila situata la polul posterior al ochiului). Cand exista o sangerare de la nivelul acestor vase sanguine sau o scurgere de lichid, se produce o scadere a vederii.
Visudyne se foloseste pentru doua boli in care apare aceasta afectiune, forma umeda a degenerescentei maculare legate de varsta (DMLV) si miopia patologica, o forma rara de miopie in care globul ocular continua sa creasca si devine mai lung decat normalul. In forma umeda a DMLV, Visudyne se foloseste cand neovascularizatia este predominant de tip „clasic” (adica, la scanarea ochiului, vasele sanguine afectate apar bine definite).
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Visudyne?
Visudyne trebuie folosit doar de medicii oftalmologi (specialisti in bolile de ochi) cu experienta in tratamentul pacientilor cu DMLV sau miopie patologica. Tratamentul cu Visudyne se realizeaza in doua faze. Initial, pacientul primeste Visudyne in perfuzie intravenoasa (picurare in vena) in doza de 6 mg pe metru patrat timp de 10 minute. A doua faza, la 15 minute de la inceperea perfuziei, este reprezentata de activarea Visudyne la nivel ocular cu ajutorul luminii generate de o raza laser. Daca este necesar, tratamentul poate fi repetat la fiecare trei luni.

Cum actioneaza Visudyne?
Substanta activa continuta de Visudyne, verteporfina, este un agent fotesensibilizant (o substanta care isi modifica structura prin expunerea la lumina). Este folosita in „terapia fotodinamica”, o metoda de tratament care foloseste lumina (in general lumina laser) pentru a activa un agent fotosensibilizant. Dupa injectarea de Visudyne, verteporfina este distribuita in organism prin vasele sanguine, inclusiv vasele sanguine de la nivelul polului posterior al ochiului. Cand lumina laser patrunde la nivel ocular, verteporfina este activata si devine citotoxica (capabila sa distruga celulele). Acest lucru ajuta la ocluzia vaselor sanguine anormale care cauzeaza DMLV.

Cum a fost studiat Visudyne?
Visudyne a fost evaluat in doua studii pe o durata de doi ani si care au implicat 609 pacienti cu DMLV cu leziuni submaculare clasice, fiind comparat cu un placebo (un tratament fals). Dintre pacientii care au terminat studiile, 476 au fost tratati o perioada mai lunga, pana la 5 ani.
Visudyne a fost de asemenea studiat timp de doi ani pe 120 de pacienti cu neovascularizare coroidiana submaculara generata de miopia patologica. Dintre acestia, 67 au continuat tratamentul pentru o perioada de pana la 5 ani. In toate studiile, eficacitatea Visudyne a fost comparata cu cea a unui placebo. Masura eficientei a fost constituita de procentul pacientilor care au raspuns la tratament dupa 1 an (procentul de pacienti la care mai putin de 3 linii [15 litere] nu au fost distinse pe o grila de testare a vederii).
Visudyne a fost de asemenea comparat cu un placebo si la pacientii cu neovascularizatie coroidiana submaculara „oculta” (adica, la scanarea ochiului, vasele sanguine afectate nu sunt bine definite), intr-un studiu de 2 ani care a implicat 339 pacienti. Acesta a fost urmat de un studiu de confirmare pe alti 364 de pacienti realizat la solicitarea CHMP.

Ce beneficii a prezentat Visudyne in timpul studiilor?
In cele doua studii despre neovascularizatia coroidiana submaculara de tip clasic, Visudyne a fost mai eficient decat placebo. Dupa 12 luni, procentul de pacienti care au raspuns la tratament a fost de 61% in cazul celor tratati cu Visudyne, comparativ cu 46% pentru cei tratati cu placebo. Avantajul a fost mentinut timp de pana la 5 ani.
In cazul pacientilor cu neovascularizatie cauzata de miopia patologica, dupa 12 luni, 86% dintre pacientii tratati cu Visudyne au inregistrat o pierdere de mai putin de 15 litere, fata de 67% dintre pacientii tratati cu placebo. Avantajul a fost mentinut timp de pana la 5 ani.
In timp ce primul studiu despre boala oculta a demonstrat o oarecare eficienta, acest lucru nu a fost confirmat de cel de-al doilea studiu, prin urmare nu a fost stabilit avantajul Visudyne in tratamentul neovascularizatiei coroidiene submaculare oculte.

Care sunt riscurile asociate Visudyne?
Cele mai frecvente efecte adverse ale Visudyne (observate in cazul a 1 – 10 pacienti din 100) sunt tulburari de vedere (estomparea imaginii, vedere incetosata, scotoame, flash-uri, scaderea vederii, aparitia unor imagini inconjurate de un halou gri sau intunecat), reactii la locul de injectie (durere, tumefiere si inflamatie), durere legata de perfuzare, ca de exemplu durere de spate, greata (stare de rau), reactii de fotosensibilitate (arsuri solare pe ariile tegumentare expuse la lumina), astenie (slabiciune) si hipercolesterolemie (cresterea nivelului sanguin de colesterol). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate cu Visudyne, a se consulta prospectul.
Visudyne nu se administreaza persoanelor cu hipersensibilitate (alergie) la verteporfina sau la oricare dintre celelalte ingrediente, la pacientii cu porfirie (incapacitatea de a metaboliza substantele chimice numite porfirine) sau la pacientii cu afectiuni hepatice grave.

De ce a fost aprobat Visudyne?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a hotarat ca beneficiile medicamentului Visudyne sunt mai mari decat riscurile in ceea ce priveste tratamentul pacientilor cu neovascularizare coroidiana submaculara aparuta datorita degenerescentei maculare exudative legata de varsta, cand leziunile sunt predominant de tip clasic, sau datorita miopiei patologice. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Visudyne.

Alte informatii despre Visudyne:
Comisia Europeana a acordat Novartis Europharm Limited o autorizatie de introducere pe piata pentru Visudyne, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la data de 27 iulie 2000. Autorizatia de introducere pe piata a fost reinnoita pe 27 iulie 2005.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 05-2007.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Stresclin la copil de 15 ani!
Buna ziua! Se poate da stresclin,la vârsta de 15 ani,având în vedere,că băiatul trece prin ...
recomandare suplimente
Este recomandat daca as lua (l-carnitina/l-arginina,oxid nitric ) avand in vedere ca iau si pastile ...
Probleme cu potenta ...
Am 39 de ani de 1 an am fost descoperit cu hipertensiune pt care iau medicamente, dar am probleme se ...
↳ Buna ziua! Medicatia antihipertensiva in general determina erectii mai scazute. Un prim pas ar fi sa faceti mai multe modificari in stilul de viata ( ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
ingrasare, vergeturi plus rezultate analize : cauze
FT4: 0,732 NG/DL ; TSH : 3,56 I'UI/ml ;Anti-TPO 24,2 Ul/mL ; CORTIZOL SERIC 11,3fg/dl am ( specific ...
↳ Buna ziua! La o prima vedere pare sa fie o disfunctie tiroidiana (aveti FT4 scazuta). Neavand intervalele de referinta ale laboratorului unde ati fac ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cu ce pot înlocui stresclin Gi având în vedere că nu mai e pe piaţă?
Am folosit stresclin gi pentru nervii din stomac. Mi-a fost extraordinar de bun. Din păcate apo ...
Buna ziua as dori sa stiu ce picaturi de ochi as putea folosi pt vedere incetosata.
Bună ziua as dori sa stiu ce picaturi de ochi as putea folosi pt vedere incetosata ...
Cumparare Eylea
De unde se poate procura Eylea si cat costa ...
↳ Buna ziua! Acest medicament este autorizat pentru vanzare si in Romania printr-o procedura centralizata, intrucat suntem stat membru al UE. Din pacat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Lacrimi artificiale-preparat de farmacie
Mi s-au recomandat lacrimi artificiale pentru ochi sclerozat si pentru inceput de cataracta. Dar nu ...
↳ Buna ziua! Pentru prepararea lacrimilor artificiale in farmacie se pot utiliza mai multe substante (polimeri hidrofili, de exemplu metilceluloza, hid ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Corlentor si stressclim forte
Corlentor si stressclim forte

Buna ziua! De curand am fost diagnosticată cu tahicardie sinusala ... Buna ziua! Tineti cont de recomandarea medicului si luati-va constant ...


Sfatul farmcistului Este bun pt diabetici ?
Este bun pt diabetici ?

Este bun pt o rosatura la picior, fiind diabetic ? ... Buna ziua! Da, puteti folosi unguent ichtiolat, insa daca nu obtineti ...




Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...