Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » TEVETEN 600, comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - TEVETEN 600, comprimate filmate

Prospect - TEVETEN 600, comprimate filmate


NU comercializăm TEVETEN 600, comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: TEVETEN 600, comprimate filmate    DCI: Eprosartanum


  Produs complementar recomandat
Indicatii: Eprosartanul este indicat in tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale.

2. COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA
Fiecare comprimat filmat contine eprosartan 600 mg sub forma de mesilat de eprosartan. Excipient: lactoza monohidrat 43,3 mg Pentru lista tuturor excipientilor, vezi pct. 6.1.

3. FORMA FARMACEUTICA
Comprimat filmat

Comprimate filmate de culoare alba, alungite, marcate cu "5046" pe una dintre fete si cu "SOLVAY" pe cealalta fata.

4. DATE CLINICE
4.1 Indicatii terapeutice
Eprosartanul este indicat in tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale.
4.2 Doze si mod de administrare
Medicamentul se administreaza pe cale orala.
Doza recomandata este de 600 mg eprosartan, administrata o data pe zi, dimineata. Doza poate fi crescuta pana la 800 mg eprosartan o data pe zi, daca este necesar.

Pentru doza de 800 mg eprosartan o data pe zi este disponibil Teveten 400 mg comprimate filmate. La majoritatea pacientilor, efectul maxim de scadere a tensiunii arteriale se produce in interval de 2 pana la 3 saptamani de la initierea tratamentului.

Eprosartan poate fi administrat in monoterapie sau in asociere cu alte medicamente antihipertensive, cum sunt diuretice tiazidice sau blocante ale canalelor de calciu, daca pacientul necesita o scadere mai mare a tensiunii arteriale.

Eprosartan poate fi administrat cu sau fara alimente.

Varstnici (peste 75 ani)
Deoarece experienta clinica este limitata, la pacientii varstnici peste 75 ani doza initiala recomandata este de 300 mg eprosartan o data pe zi.
Insuficienta hepatica
Experienta clinica la pacientii cu insuficienta hepatica este limitata (vezi pct. 4.3 si 5.2). La pacientii cu insuficienta hepatica usoara pana la moderata, se recomanda o doza initiala de 300 mg eprosartan o data pe zi.

Insuficienta renala
La pacientii cu un clearance al creatininei de 60-80 ml/min nu este necesara ajustarea dozei. La pacientii cu un clearance al creatininei <60 ml/min, doza initiala recomandata este 300 mg eprosartan o data pe zi (vezi pct. 4.4), iar doza zilnica nu trebuie sa depaseasca 600 mg.

Copii adolescenti
Eprosartan nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescenti, datorita lipsei datelor privind siguranta si eficacitatea.

Durata tratamentului va fi stabilita in functie de evolutia clinica.

4.3 Contraindicatii

Hipersensibilitate la mesilat de eprosartan sau la oricare dintre excipienti. Al doilea si al treilea trimestru de sarcina (vezi pct. 4.4 si 4.6) Alaptarea
Insuficienta hepatica severa
Afectiuni renovasculare bilaterale sau stenoza severa pe rinichi unic functional, semnificative hemodinamic

4.4 Atentionari si precautii speciale pentru utilizare

Insuficienta renala
Deoarece experienta clinica este limitata la pacientii cu un clearance al creatininei <60 ml/min si la pacientii supusi dializei, se recomanda prudenta la aceste grupe de pacienti.

Similar altor antagonisti ai receptorilor angiotensinei II, la pacientii cu insuficienta renala se recomanda monitorizarea periodica a kaliemiei si creatininemiei inainte de inceperea tratamentului si in timpul acestuia.

Transplantul renal
Nu exista experienta privind administrarea eprosartanului la pacientii cu transplant renal recent.

Depletia de sodiu si/sau volemica
La initierea terapiei, poate sa apara hipotensiune arteriala simptomatica la pacientii cu depletie sodica severa si/sau depletie volemica (consecutive terapiei cu diuretice in doze mari, dietei hiposodate, diareei sau varsaturilor). Inaintea inceperii tratamentului trebuie corectata depletia de sodiu si/sau de volum sau trebuie redusa doza de diuretic.
Hiperkaliemie
Desi eprosartanul nu are efect semnificativ asupra kaliemiei, nu exista experienta clinica privind administrarea concomitenta cu diuretice care economisesc potasiu sau cu suplimente de potasiu. Consecutiv, similar altor antagonisti ai angiotensinei II, nu se poate exclude riscul hiperkaliemiei la administrarea de diuretice care economisesc potasiu sau suplimente de potasiu. La pacientii cu insuficienta renala, se recomanda monitorizarea regulata a kaliemiei cand se administreaza concomitent si alte medicamente care pot creste kaliemia.
Hiperaldosteronism primar
Pacientii cu hiperaldosteronism primar nu raspund la medicamentele antihipertensive care afecteaza sistemul renina-angiotensina-aldosteron. De aceea, nu se recomanda utilizarea eprosartanului la acesti pacienti.

Stenoza aortica sau stenoza mitrala/cardiomiopatie hipertrofica
Similar altor vasodilatatoare se recomanda utilizarea cu prudenta a eprosartanului la pacienti cu stenoza aortica, stenoza mitrala sau cardiomiopatie hipertrofica.

Sarcina: Tratamentul cu antagonisti ai receptorilor angiotensinei II (ARAII) nu trebuie inceput in timpul sarcinii. In cazul in care continuarea tratamentului cu ARAII nu este considerate esentiala, pacientele care planifica o sarcina trebuie transferate la un tratament antihipertensiv alternativ cu profil de siguranta stabilit pentru utilizarea in timpul sarcinii. In momentul diagnosticarii unei sarcini, tratamentul cu ARAII trebuie oprit imediat si, daca este cazul, se incepe un tratament alternativ (vezi
pct. 4.3 si 4.6).
Generale:
La pacientii la care tonusul vascular si functia renala depind predominant de activitatea sistemului renina-angiotensina-aldosteron (de exemplu, pacienti cu insuficienta cardiaca congestiva severa sau cu afectiune renala preexistenta, inclusiv stenoza a arterelor renale), tratamentul cu inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei sau cu antagonisti ai receptorilor angiotensinei II, care afecteaza acest sistem, s-a asociat cu hipotensiune arteriala acuta, azotemie, oligurie sau rareori, cu insuficienta renala acuta. Similar oricarui alt medicament antihipertensiv, scaderea excesiva a tensiunii arteriale la pacientii cu cardiopatie ischemica sau boala cardiovasculara ischemica poate duce la infarct miocardic sau la accident vascular cerebral.

Acest medicament contine lactoza. Pacienti cu afectiuni rare ereditare de intoleranta la galactoza, deficit de lactaza (Lapp) sau sindrom de malabsorbtie a glucozei-galactozei nu trebuie sa utilizez acest medicament.

4.5 Interactiuni cu alte medicamente si alte forme de interactiune

Nu s-au observat interactiuni medicamentoase semnificative din punct de vedere clinic. Administrarea de eprosartan nu a influentat farmacocinetica digoxinei si nu a modificat farmacodinamia warfarinei sau a glibenclamidei. Ranitidina, ketoconazolul sau fluconazolul nu au influentat farmacocinetica eprosartanului.

Eprosartanul a fost administrat in conditii de siguranta in asociere cu diureticele tiazidice (de exemplu hidroclorotiazida) si cu blocantele canalelor de calciu (de exemplu nifedipina in formulari cu eliberare prelungita), fara nici o evidenta de interactiuni care sa determine reactii adverse semnificative clinic. De asemenea, a fost administrat in conditii de siguranta impreuna cu medicamente hipolipemiante (de exemplu lovastatina, simvastatina, pravastatina, fenofibrat, gemfibrozil, niacina).

Cand antagonistii angiotensinei II sunt administrati concomitent cu medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (adica inhibitori selectivi de COX-2, acid acetilsalicilic >3 g pe zi si AINS neselective), poate apare reducerea efectului antihipertensiv.
Similar inhibitorilor enzimei de conversie a angiotensinei, utilizarea concomitenta de antagonisti de angiotensina II cu AINS poate creste riscul agravarii disfunctiei renale, inclusiv pana la aparitia insuficientei renale acute si cresterea kaliemiei, in special la pacientii cu disfunctie renala pre-existenta. Aceasta asociere trebuie administrata cu prudenta, in special la varstnici. Pacientii trebuie sa fie hidratati corespunzator, iar functia renala trebuie monitorizata la initierea terapiei concomitente si periodic dupa aceea.

In timpul administrarii concomitente a inhibitorilor ECA cu litiu, a fost raportata cresterea reversibila a concentratiei plasmatice a litiului si toxicitate. Posibilitatea aparitiei unui efect similar dupa
utilizarea eprosartanului nu poate fi exclusa, recomandandu-se monitorizarea atenta a concentratiei plasmatice a litiului in timpul tratamentului concomitent.

S-a demonstrat ca eprosartanul nu inhiba in vitro izoenzimele CYP1A, 2A6, 2C9/8, 2C19, 2D6, 2E si 3A ale citocromului uman P450.

4.6 Sarcina si alaptarea

Sarcina:

Utilizarea ARAII nu este recomandata in primul trimestru de sarcina (vezi pct. 4.4). Utilizarea ARAII in al doilea si al treilea trimestru de sarcina este contraindicata (vezi pct. 4.3 si 4.4).

In ciuda faptului ca dovezile epidemiologice privind riscul teratogen aparut in urma expunerii la inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (IECA) in primul trimestru de sarcina nu au fost concludente, o usoara crestere a riscului nu poate fi exclusa. Desi nu sunt disponibile date epidemiologice controlate cu privire la riscul asociat utilizarii ARAII, pentru aceasta clasa de medicamente pot exista riscuri asemanatoare. In cazul in care continuarea tratamentului cu ARAII nu este considerata esentiala, pacientele care planifica o sarcina trebuie transferate la un tratament antihipertensiv alternativ cu profil de siguranta stabilit pentru utilizarea in timpul sarcinii. In momentul diagnosticarii unei sarcini, tratamentul cu ARAII trebuie oprit imediat si, daca este cazul, se incepe un tratament alternativ.

Se cunoaste faptul ca tratamentul cu ARAII in trimestrul al doilea si al treilea de sarcina are efecte fetotoxice la om (scaderea functiei renale, oligohidramnios, intarziere in osificarea craniului) si induce toxicitate neonatala (insuficienta renala, hipotensiune arteriala, hiperpotasemie) (vezi pct. 5.3). Daca expunerea la ARAII a avut loc in al doilea trimestru de sarcina, se recomanda monitorizarea ecografica a functiei renale si a craniului.
Nou nascutii si sugarii ale caror mame au utilizat ARAII trebuie atent monitorizati in vederea depistarii hipotensiunii arteriale (vezi, de asemenea, pct. 4.3 si 4.4).
Alaptarea:
Deoarece nu sunt disponibile date privind utilizarea medicamentului eprosartan in timpul alaptarii, nu se recomanda utilizarea eprosartan si este de preferat ca in aceasta perioada sa se utilizeze tratamente alternative cu profile de siguranta mai bine stabilite, in special in cazul alaptarii nou-nascutului sau prematurului.

4.7 Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje
Efectele asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje nu au fost studiate insa, tinand cont de proprietatile sale farmacodinamice, este putin probabil ca eprosartanul sa influenteze aceste capacitati. Conducatorii de vehicule sau cei care folosesc utilaje trebuie atentionati ca, rareori, in timpul tratamentului antihipertensiv pot sa apara ameteli si senzatie de oboseala.

4.8 Reactii adverse

In studiile clinice efectuate cu eprosartan s-au raportat urmatoarele eractii adverse.

Reactiile adverse au fost clasificate cu urmatoarele frecvente: foarte frecvente (>1/10), frecvente Ł1/100 si <1/10), mai putin frecvente Ł1/1000 si <1/100), rare Ł1/10000 si <1/1000), foarte rare (<1/10000), cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata pe baza datelor disponibile).
4.9 Supradozaj
Informatiile referitoare la supradozajul la om sunt limitate. Eprosartanul a fost bine tolerat dupa administrare orala (doza unica maxima la om a fost de 1200 mg). Manifestarea cea mai probabila in caz de supradozaj este hipotensiunea arteriala. Daca apare hipotensiune arteriala simptomatica, trebuie instituit tratament de sustinere.

5. PROPRIETATI FARMACOLOGICE

5.1 Proprietati farmacodinamice

Grupa farmacoterapeutica: antagonisti ai receptorilor pentru angiotensina II, codul ATC: C09CA02 Eprosartan este un antagonist potent al receptorilor de angiotensina II, non-bifenil non-tetrazolic, de sinteza, activ pe cale orala, care se leaga selectiv la nivelul receptorului AT1. Angiotensina II este un vasoconstrictor puternic si principalul hormon activ al sistemului renina-angiotensina-aldosteron, cu un rol important in fiziopatologia hipertensiunii arteriale. Angiotensina II se leaga de receptorul AT1 in mai multe tesuturi (de exemplu musculatura neteda vasculara, glandele suprarenale, rinichi, inima) si produce efecte biologice importante, cum sunt vasoconstrictie, retentie de sodiu si eliberare de aldosteron. Recent, a fost demonstrat rolul angiotensinei II in etiopatogenia hipertrofiei cardiace si vasculare, datorita efectului ei de stimulare a cresterii celulare la nivelul miocardului si musculaturii netede vasculare.

Eprosartan, administrat voluntarilor sanatosi, antagonizeaza efectul angiotensinei II asupra tensiunii arteriale, fluxului sanguin renal si secretiei de aldosteron. La pacientii hipertensivi, tensiunea arteriala a fost controlata atat in cazul administrarii de eprosartan in doza unica pe zi, cat si in doua doze zilnice. In studiile placebo-controlate, la 299 pacienti tratati cu doze de 600-800 mg in doza unica zilnica nu a fost demonstrata aparitia hipotensiunii arteriale ortostatice datorata primei doze. Intreruperea tratamentului cu eprosartan nu duce la un efect rapid de rebound al tensiunii arteriale.

Eprosartanul a fost evaluat la pacientii cu hipertensiune arteriala usoara pana la moderata (TAD in pozitie sezand >95 mm Hg si <115 mm Hg) si la pacientii cu hipertensiune arteriala severa (TAD in pozitie sezand >115 mm Hg si <125 mm Hg).

In studiile clinice, la 72 pacienti, 1200 mg eprosartan in doza unica zilnic, timp de 8 saptamani, au demonstrat ca sunt eficace. In studii clinice placebo-controlate, in care s-au utilizat doze de pana la 1200 mg eprosartan o data pe zi, incidenta reactiilor adverse raportate nu a fost aparent influentata de doza.

La pacientii hipertensivi, scaderea tensiunii arteriale nu determina modificarea frecventei cardiace.

La pacientii cu hipertensiune arteriala, eprosartanul nu influenteaza concentratiile plasmatice ale trigliceridelor a jeun, ale colesterolului total sau LDL-colesterolului. Suplimentar, eprosartanul nu are nici un efect asupra glicemiei a jeun.
Eprosartanul nu afecteaza mecanismele renale de autoreglare. La barbatii adulti, sanatosi, s-a dovedit ca eprosartan creste fluxul plasmatic renal mediu eficace. Eprosartanul nu afecteaza fluxul plasmatic
renal eficace la pacientii cu hipertensiune arteriala esentiala si la pacientii cu insuficienta renala. Eprosartan nu scade rata filtrarii glomerulare la barbatii sanatosi, la pacientii cu hipertensiune arteriala sau la pacientii cu insuficienta renala de stadii diferite. Eprosartan are efect natriuretic la subiectii sanatosi cu dieta hiposodata.

Eprosartan nu influenteaza semnificativ excretia urinara de acid uric.

Eprosartan nu potenteaza efectele legate de bradikinina (mediate de ECA), de exemplu, tusea. Intr-un studiu special conceput pentru a compara incidenta tusei la pacientii tratati cu eprosartan si la cei tratati cu un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei, incidenta tusei uscate persistente la pacientii tratati cu eprosartan (1,5%) a fost semnificativ mai mica (p<0,05) decat aceea observata la pacientii tratati cu un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei (5,4%). Intr-un alt studiu efectuat ulterior, in care s-a investigat incidenta tusei la pacientii care aveau antecedente de tuse in timpul tratamentului cu un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei, incidenta tusei uscate persistente a fost de 2,6% pentru eprosartan, 2,7% pentru placebo si 25% pentru un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei. Diferenta intre incidenta tusei uscate persistente in cazul eprosartan si in cazul unui inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei a fost semnificativa statistic (p<0,01).

5.2 Proprietati farmacocinetice

Biodisponibilitatea absoluta dupa o singura doza de 300 mg eprosartan este de aproximativ 13%, datorita absorbtiei orale limitate. Concentratia plasmatica maxima de eprosartan se atinge dupa 1-2 ore de la adminstrarea dozei orale in conditii de repaus alimentar. Concentratiile plasmatice de eprosartan au fost proportionale cu doza in intervalul din 100 mg - 200 mg, dar mai putin decat proportionale cu doza pentru dozele de 400 mg si 800 mg. Timpul de injumatatire plasmatica prin eliminare dupa administrarea orala este de 5 - 9 ore. In cazul tratamentului cronic cu eprosartan a fost observata o usoara acumulare (14%). Administrarea eprosartan odata cu alimentele intarzie absorbtia, cu cresteri minore (<25%), in ceea ce priveste concentratia plasmatica maxima (Cmax) si aria de sub curba concentratiei plasmatice in functie de timp (ASC).

Legarea de proteinele plasmatice a eprosartanului este mare (98%) si in mod constant peste nivelul concentratiei atinse la dozele terapeutice. Gradul legarii de proteinele plasmatice nu este influentat de sex, varsta, disfunctie hepatica sau insuficienta renala usoara-medie, dar s-a observat o usoara scadere la un numar mic de pacienti cu insuficienta renala severa.
La subiectii umani, dupa administrare orala si intravenoasa de eprosartan marcat radioactiv cu 14C, eprosartanul a fost singurul compus asociat cu medicamentul care a fost gasit in plasma si fecale. In urina, un procent de aproximativ 20% din compusii radioactivi excretati a fost sub forma de eprosartan acil glucuronoconjugat, restul de 80% fiind eprosartan nemodificat.

Volumul aparent de distributie al eprosartanului este de aproximativ 13 litri. Clearance-ul total plasmatic este de aproximativ 130 ml/min. Excretia biliara si renala contribuie la eliminarea eprosartanului. Dupa administrarea intravenoasa de eprosartan marcat cu 14C, aproximativ 61% din radioactivitate este regasita in fecale si aproximativ 37% in urina. Dupa o doza orala de eprosartan (C14), aproximativ 90% din radioactivitate este regasita in fecale si aproximativ 7% in urina.

Atat valoarea ASC cat si a Cmax este crescuta la varstnici (in medie, de aproximativ 2 ori).
Dupa administrarea unei singure doze de 100 mg eprosartan, valorile ASC (dar nu Cmax) sunt crescute, in medie, cu aproximativ 40% la pacientii cu insuficienta hepatica.
Deoarece nu a fost administrat eprosartan intravenos la pacientii cu insuficienta hepatica, clearance-ul plasmatic al eprosartanului nu a fost determinat.
Comparativ cu pacientii cu functie renala normala (n=7), valorile medii ale ASC si Cmax au fost cu aproximativ 30% mai mari la pacientii cu un clearance al creatininei intre 30-59 ml/min (n=11) si cu aproximativ 50% mai mari la cei cu un clearance al creatininei intre 5-29 ml/min (n=3).
Intr-o investigate separata, s-a demonstrat ca ASC mediu a fost cu aproximativ 60% mai mare la pacientii dializati (n=9), comparativ cu subiectii cu functie renala normala (n=10).

Nu exista diferente intre femei si barbati in ceea ce priveste farmacocinetica eprosartanului.

5.3 Date preclinice de siguranta

Toxicitate dupa doze repetate
Administrat oral in doze de pana la 1000 mg/kg si zi, pe o perioada de pana la 6 luni la sobolan si de pana la un an la caine, eprosartan nu a prezentat toxicitate semnificativa.

Teratogenitate
La femelele de iepure gestante, administrarea de eprosartan in doza de 10 mg/kg a produs numai in timpul ultimei perioade de sarcina mortalitate materna si fetala, datorata cel mai probabil efectelor asupra sistemului renina-angiotensina-aldosteron.
In cazul administrarii a 3 mg/kg si zi a aparut toxicitate materna, dar nici un efect asupra fatului.

Genotoxicitate
Nu s-a demonstrat aparitia genotoxicitatii atat in testele in vitro cat si in cele in vivo. Carcinogenitate
Administrarea unor doze de pana la 600 mg/kg si zi sau 2000 mg/kg si zi, timp de pana la doi ani la sobolan, respectiv la soarece nu a demonstrat efecte carcinogene.

6. PROPRIETATI FARMACEUTICE

6.1 Lista excipientilor

Nucleu
Celuloza microcristalina, Lactoza monohidrat, Amidon pregelatinizat, Crospovidona, Stearat de magneziu

Film
Opadry White OY-S-9603
Hipromeloza,
Macrogol 400,
Polisorbat 80,
Dioxid de titan (E 171).
6.2 Incompatibilitati
Nu este cazul.
6.3 Perioada de valabilitate
3 ani
6.4 Precautii speciale pentru pastrare

A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.

6.5 Natura si continutul ambalajului
Cutie cu un blister din PVC-Aclar/Al a 14 comprimate filmate. Cutie cu 2 blistere din PVC-Aclar /Al a cate 14 comprimate filmate. Cutie cu un blister din PVC-PVdC/Al a 14 comprimate filmate. Cutie cu 2 blistere din PVC-PVdC/Al a cate 14 comprimate filmate.

6.6 Precautii speciale pentru eliminarea reziduurilor

Fara cerinte speciale.

7. DETINATORUL AUTORIZATIEI DE PUNERE PE PIATA
SOLVAY PHARMACEUTICALS B.V. C.J. van Houtenlaan 36 NL-1381 CP Weesp Olanda


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

!Am probleme de cateva luni cu erectia
Buna ziua ce imi puteți recomanda pt imbunătățirea erecției,menționez că am hipe ...
↳ Buna ziua! Puteti lua Spermotone, cate 1 capsula de 3 ori pe zi, timp de 2 saptamani, apoi puteti creste doza pana la 6 capsule pe zi (cata 2 de 3 or ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Tratament pentru scăderea creatininei.
Buna ziua. Am creatinina 2,91. Iau medicamente pentru tensiunea arteriala Betalic,Noliprel ș ...
Buna
Oare logestul interactioneaza cu aspirin cardio, nebilet si noliprel? Va mulțumesc ...
↳ Buna ziua! Medicul cardiolog stie ca luati Logest? Orice contraceptiv oral creste riscul de evenimente cardiovasculare (tromboza, formarea de cheagu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Intrerupere medicamentatie pentru testul poligraf
se poate intrerupe medicamentatia cu noripel pentru a da testu poligraf ...
↳ Buna ziua! Daca afectiunea dumneavoastra cardiovasculara (hipertensiunea arteriala in speta) este considerata severa si aveti documente medicale care ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Afectează tensiunea arteriala
Afectează tensiunea arteriala ...
Tensiune arteriala
Dacă am tensiune arteriala mare pot lua himplasia? ...
exforge 5-160
nu mai gasesc in farmacii exforge 5/160 sau alta concentratie exista inlocuitor? ...
↳ Buna ziua! Cautati medicamentele Copalia sau Dafiro, contin aceeasi combinatie de substante active (amldipina si valsartan). Trebuie sa luati aceeasi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
hta
am luat valzartan de 80mg cu hidroclortiazida de 12mg care nu se mai gaseste momentan, ce inlocuitor ...
↳ Buna ziua! Iata cateva denumiri comerciale continand aceeasi combinatie (valsartans i hidroclorotiazida), pentru care exista varianta de 80 mg valsar ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa Eprosartanum?
Alte medicamnete care au Eprosartanum:
- Eprosartan Generics 300 mg

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...