Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Zutectra

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Zutectra

Prospect - Zutectra


NU comercializăm Zutectra!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Zutectra    DCI: Imunoglobulina antihepatitica B


  Produs complementar recomandat


79.95lei
Vezi detalii

Zutectra se utilizeaza la adultii care au suferit un transplant de ficat în urma insuficientei hepatice cauzate de infectia cu virusul hepatitei B.
Zutectra este o solutie injectabila. Medicamentul este disponibil sub forma de seringa preumpluta continand 500 de unitati internationale (UI) din substanta activa, imunoglobulina umana anti-hepatita B.

Pentru ce se utilizeaza Zutectra?
Zutectra se utilizeaza pentru a preveni reinfectia cu virusul hepatitei B. Împreuna cu Zutectra pot fi utilizate medicamente antivirale standard pentru prevenirea reinfectiei cu virusul hepatitei B.
Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Zutectra?
Zutectra se administreaza sub forma de injectie subcutanata o data pe saptamana. Pacientilor cu o greutate mai mica de 75 kg trebuie sa li se administreze 500 UI o data pe saptamana, doza putand fi crescuta pana la maxim 1 000 UI. Pacientilor cu o greutate de 75 kg sau mai mare trebuie sa li se administreze 1 000 UI o data pe saptamana.
Tratamentul cu Zutectra se incepe la cel putin sase luni dupa transplantul de ficat. Înainte de a se incepe tratamentul cu Zutectra, pacientului va trebui sa i se administreze medicamente care contin aceeasi substanta activa ca si Zutectra, dar intravenos, pentru a produce concentratii stabile ale substantei active in sange. Pacientii trebuie monitorizati cu regularitate in timpul tratamentului cu Zutectra pentru a se verifica daca valorile din sange ale substantei active raman suficient de ridicate.

Injectiile cu Zutectra pot fi administrate chiar de catre pacienti sau de catre ingrijitorii acestora in urma unei instruiri adecvate. Pacientul sau ingrijitorul va fi, de asemenea, instruit cu privire la cum sa tina un jurnal de tratament si ce sa faca in cazul in care se produc efecte secundare grave. Pentru informatii complete, a se consulta Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).

Cum actioneaza Zutectra?
Substanta activa din Zutectra, imunoglobulina umana anti-hepatita B, este un anticorp purificat extras din sangele uman. Anticorpii sunt proteine care se gasesc in mod natural in sange si care ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor si a altor boli. Zutectra previne reinfectarea pacientului cu virusul hepatitei B prin mentinerea la un nivel suficient de ridicat a concentratiilor sanguine de imunoglobuline umane anti-hepatita B, astfel incat sa permita legarea acestora de virus si sa stimuleze sistemul imunitar pentru a-l distruge.
Medicamentele administrate intravenos care contin imunoglobuline umane anti-hepatita B specifice sunt utilizate in Uniunea Europeana (UE) de multi ani.

Cum a fost studiat Zutectra?
Solicitantul a prezentat date despre un alt medicament care contine imunoglobulina umane anti-hepatita B din studii pe modele experimentale.
Zutectra a fost studiat in cadrul unui studiu principal la care au participat 30 de adulti care suferisera recent transplanturi de ficat. Principalul indicator al eficacitatii a fost numarul de pacienti la care valoarea sanguina a imunoglobulinei anti-hepatita B era mai mare de 100 UI/litru dupa 18 pana la 24 de saptamani. Aceasta valoare este considerata adecvata pentru a asigura protectia impotriva reinfectiei cu virusul hepatitei B.

Ce beneficii a demonstrat Zutectra in timpul studiilor?
Zutectra a fost eficace in mentinerea unui nivel de anticorpi necesar pentru a asigura protectia impotriva reinfectiei cu virusul hepatitei B. Toti cei 23 de pacienti care au incheiat tratamentul prezentau niveluri de anticorpi de peste 100 UI/litru.

Care sunt riscurile asociate cu Zutectra?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Zutectra (observate la mai mult de 1 din 10 pacienti) sunt durerile, urticaria (eruptii cutanate insotite de mancarime) si hematomul (sange acumulat sub piele) la locul de injectare. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Zutectra, a se consulta prospectul.
Zutectra nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la substanta activa, la oricare dintre celelalte ingrediente ale acestui medicament sau la imunoglobulinele umane. Este interzisa administrarea Zutectra intr-un vas de sange.

De ce a fost aprobat Zutectra?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a decis ca beneficiile Zutectra sunt mai mari decat riscurile asociate acestuia si a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Zutectra.

Alte informatii despre Zutectra:
Comisia Europeana a acordat Biotest Pharma GmbH o autorizatie de introducere pe piata pentru Zutectra, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 30 noiembrie 2009. Autorizatia de introducere pe piata este valabila timp de cinci ani, dupa care poate fi reinnoita.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 10-2009


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

LEAC PENTRU HIV ȘI HERPES
Bună tuturor, sunt aici pentru a da propriul meu verdict despre remediul pe care Dr. Osato îl t ...
EPCLUSA si NORMIX
In timpul unei operatii de ulcer duodenal acum 30 de ani, tatal meu a fost infectat cu hepatita c, r ...
↳ Buna ziua! Nu va ingrijorati in privinta interactiunilor deoarece substanta activa din Normix (rifaximina) se absoarbe in circulatia sangvina intr-un ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
BioBran1000
La cei cu hepatita c se poate administra biobran 1000 ,in ce cantitate ?multumesc! ...
↳ Buna ziua! Da, Biobran 1000 poate fi administrat pacientilor cu hepatita C. Doza recomandata este de un plic pe zi, in cure de maxim 6 luni consecut ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Lipanthyl si Omacor pentru trigliceride marite
Buna ziua ! in urma unor analize efectuate, au rezultat niste valori mari ale trigliceridelor respec ...
↳ Buna ziua! Din pacate nu exista experienta clinica privind tratamentul cu Omacor in asociere cu fibrati (Lipanthyl). Daca medicul care v-a recomandat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Hepatita cronica
Buna, puteti va rog sa mi recomandati suplimente alimentare, vitamine etc. pentru hepatita cronica? ...
Hepatita cronica
Bună ziua. As vrea să știu dacă în cazul hepatitei B sunt eficiente capsulele He ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...