Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Tygacil

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Tygacil

Prospect - Tygacil


NU comercializăm Tygacil!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Tygacil    DCI:


  Produs complementar recomandat
Tygacil se utilizează pentru tratamentul adulţilor cu infecţii complicate ale pielii şi ţesuturilor moi (ţesutul de sub piele), dar nu şi al infecţiilor piciorului la persoanele cu diabet.
Tygacil este o pulbere din care se prepară o soluţie perfuzabilă (picurare în venă). Conţine substanţa activă tigeciclină.

Pentru ce se utilizează Tygacil?
Tygacil se utilizează pentru tratamentul adulţilor cu infecţii complicate ale pielii şi ţesuturilor moi (ţesutul de sub piele), dar nu şi al infecţiilor piciorului la persoanele cu diabet. De asemenea, se utilizează pentru tratamentul infecţiilor complicate la nivelul abdomenului. Prin „complicat” se înţelege că infecţia este dificil de tratat. Tygacil trebuie utilizat numai atunci când nu se poate recurge la tratamente cu alte antibiotice. Înainte de a utiliza Tygacil, medicii trebuie să ia în considerare recomandările oficiale privind utilizarea corectă a antibioticelor.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Tygacil?
Doza recomandată de Tygacil este o doză iniţială de 100 mg, urmată de 50 mg la fiecare 12 ore timp de cinci până la 14 zile. Fiecare perfuzie trebuie să dureze între 30 şi 60 de minute. Durata tratamentului depinde de localizarea infecţiei, de severitatea acesteia şi de răspunsul pacientului la tratament. Dozele sunt mai reduse la pacienţii cu probleme hepatice severe.

Cum acţionează Tygacil?
Substanţa activă din Tygacil, tigeciclina, aparţine unei grupe de antibiotice numite „glicilcicline”. Aceasta acţionează prin blocarea ribozomilor bacterieni, părţile din celulă unde se produc noi proteine. Prin blocarea producerii de noi proteine, bacteriile nu se pot înmulţi şi, în cele din urmă, mor. Lista bacteriilor împotriva cărora acţionează Tygacil este disponibilă în Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).

Cum a fost studiat Tygacil?
Tygacil a fost comparat cu alte antibiotice în cadrul a patru studii principale. În două dintre aceste studii, Tygacil a fost comparat cu vancomicina în asociere cu aztreonam la 1 129 de pacienţi cu infecţii complicate ale pielii şi ţesuturilor moi (fără a include ulceraţiile infectate ale piciorului diabetic). În celelalte două studii, Tygacil a fost comparat cu imipenem/cilastatină (o combinaţie de două medicamente luate împreună ca antibiotic) la 1 568 de pacienţi cu infecţii complicate la nivelul abdomenului. Un studiu suplimentar a comparat Tygacil cu antibioticul ertapenem la 813 pacienţi diabetici cu infecţii ale piciorului moderate până la severe.
În toate studiile, principala măsură a eficacităţii a fost numărul de pacienţi a căror infecţie s-a vindecat.

Ce beneficii a prezentat Tygacil pe parcursul studiilor?
În cele patru studii principale, Tygacil a fost la fel de eficace ca antibioticele cu care a fost comparat. În studiile privind infecţiile pielii şi ale ţesuturilor moi, aproximativ 86% dintre pacienţii care au primit Tygacil s-au vindecat faţă de aproximativ 89% dintre cei care au fost trataţi cu vancomicină şi aztreonam. În studiile privind infecţiile abdominale, aproximativ 86% dintre pacienţii care au primit fie Tygacil, fie imipenem/cilastatină s-au vindecat.
În studiul de investigare a infecţiilor piciorului diabetic, Tygacil a fost mai puţin eficace decât ertapenem: 78% dintre pacienţii trataţi cu Tygacil s-au vindecat, faţă de 83% dintre cei trataţi cu ertapenem.

Care sunt riscurile asociate cu Tygacil?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Tygacil sunt greaţa uşoară până la moderată şi vărsăturile, observate la 20% şi, respectiv, 14% dintre pacienţi. Pentru lista tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Tygacil, a se consulta prospectul.
Tygacil nu se administrează persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la tigeciclină sau la oricare dintre celelalte ingrediente. Pacienţii alergici la antibioticele din grupa tetraciclinelor pot fi, de asemenea, alergici la Tygacil.

De ce a fost aprobat Tygacil?
CHMP a hotărât că beneficiile Tygacil sunt mai mari decât riscurile asociate şi a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru acest produs.
Ce măsuri se iau pentru a asigura utilizarea în siguranţă a Tygacil?
Compania care produce Tygacil va comunica cu personalul medico-sanitar pentru a se asigura că aceştia ştiu când poate fi utilizat Tygacil, cunosc riscurile legate de utilizarea acestuia şi necesitatea de a monitoriza răspunsul pacientului la tratament.

Alte informaţii despre Tygacil:
Comisia Europeană a acordat Wyeth Europa Limited o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Tygacil, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 24 aprilie 2006. După cinci ani, autorizaţia de introducere pe piaţă a fost reînnoită pentru încă cinci ani.

Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Tygacil, citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 03-2011


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

efectul Xerial 40 asupra keratozei
Care este efectul Xerial 40 asupra keratozei cutanate? ...
Eruptii cutanate gland penis
Buna ziua, doresc ajutor. De foarte mult timp cred ca mai bine de 10 ani ma lupt cu o problema destu ...
Interactiuni si reactii adverse Ibutin
Buna ziua, Mi s-a recomandat de catre medic un cosum de o capsula Ibutin zilnic timp de 20 zile. ...
↳ Buna ziua! Substanta activa din Ibutin, trimebutina, se regaseste si in bine-cunosctutul medicament Debridat, doar ca in alta concentratie, si fara s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Senzatie de arsura si mancarime a spatelui
Buna seara, fratele meu 35 ani a facut destule teste alergologice si nu a rezolvat nimic, nu i s-a d ...
↳ Buna ziua! Daca fratele dumneavoastra a facut varsat de vant, si ulterior zona zoster, este posibil ca aceasta afectiune sa determine mancarimi si ar ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Eruptii cutanate la nivelul axilelor
Ce parere aveti despre selezin si advantan crema pt aceasta afectiune?va multumesc ...
↳ Buna ziua! Daca tratamentul este recomandat de un medic dermatolog, urmati-l cu incredere. Daca nu, ar putea sa va faca rau (in situatia in care avet ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...