Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Revolade

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Revolade

Prospect - Revolade


NU comercializăm Revolade!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Revolade    DCI:


  Produs complementar recomandat


76.95lei
Vezi detalii

Revolade se utilizează la adulţi cu purpură trombocitopenică imună (PTI) cronică, o boală în care sistemul imunitar al pacientului distruge trombocitele (componentele din sânge care ajută la coagularea acestuia).
Revolade este un medicament care conţine substanţa activă eltrombopag. Este disponibil sub formă de comprimate rotunde (de culoare albă: 25 mg; de culoare maro: 50 mg).

Pentru ce se utilizează Revolade?
Revolade se utilizează la adulţi cu purpură trombocitopenică imună (PTI) cronică, o boală în care sistemul imunitar al pacientului distruge trombocitele (componentele din sânge care ajută la coagularea acestuia). Pacienţii cu PTI au un număr scăzut de trombocite şi prezintă risc de hemoragie.

Revolade se utilizează la pacienţii cărora le-a fost extirpată splina şi care nu răspund la tratamentul cu medicamente precum corticosteroizi sau imunoglobuline. De asemenea, poate fi avută în vedere administrarea la pacienţii trataţi în prealabil pentru PTI care nu pot suferi o intervenţie chirurgicală de extirpare a splinei. Splina este un organ implicat în distrugerea trombocitelor.
Deoarece numărul de pacienţi cu PTI este scăzut, boala este considerată „rară”, iar Revolade a fost desemnat „medicament orfan” (un medicament folosit în bolile rare) la 3 august 2007.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Revolade?
Tratamentul cu Revolade trebuie supravegheat de un medic cu experienţă în tratamentul afecţiunilor hematologice.
Doza iniţială recomandată este de 50 mg o dată pe zi, exceptând pacienţii de origine est-asiatică (cum ar fi japonezi, chinezi, taiwanezi sau coreeni) la care aceasta ar trebui să fie de 25 mg o dată pe zi. După iniţierea tratamentului, doza trebuie ajustată pentru fiecare pacient, cu scopul de a menţine un nivel de trombocite suficient de ridicat pentru a preveni sângerarea (mai mult de 50 000 de trombocite pe microlitru). Doza zilnică nu trebuie să depăşească 75 mg. Pacienţii nu trebuie să ia antiacide, produse lactate sau suplimente minerale timp de patru ore înainte sau patru ore după administrarea Revolade. Pentru mai multe informaţii, a se consulta Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).

Cum acţionează Revolade?
Substanţa activă din Revolade, eltrombopag, stimulează producţia de trombocite. În organism, un hormon numit „trombopoietină” stimulează producţia de trombocite legându-se de anumiţi receptori din măduva osoasă. Eltrombopagul se leagă de aceiaşi receptori ca şi trombopoietina şi îi stimulează. Aceasta determină o producţie crescută de trombocite.

Cum a fost studiat Revolade?
Revolade a fost comparat cu placebo (un tratament inactiv) în două studii principale la care au participat în total 311 adulţi cu PTI cronică. Pacienţii fuseseră trataţi în prealabil, dar tratamentele nu avuseseră efect sau boala recidivase. Toţi pacienţii aveau un număr de trombocite mai mic de 30 000 pe microlitru la începutul studiilor. În primul studiu, principala măsură a eficacităţii a fost numărul de pacienţi la care numărul de trombocite a crescut la cel puţin 50 000 de celule pe microlitru după şase săptămâni. În cel de-al doilea studiu, măsura eficacităţii a fost numărul de pacienţi care aveau un număr de trombocite cuprins între 50 000 şi 400 000 pe microlitru în decurs de şase luni de tratament.

Ce beneficii a prezentat Revolade pe parcursul studiilor?
Revolade a fost mai eficace decât placebo în tratarea pacienţilor cu PTI cronică. În primul studiu, 59% din pacienţii care au luat Revolade (43 din 73) aveau un număr de trombocite de cel puţin 50 000 pe microlitru după şase săptămâni, comparativ cu 16% din cei care au luat placebo (6 din 37). În cel de-al doilea studiu, pacienţii care au luat Revolade aveau de aproximativ opt ori mai multe şanse decât cei care au luat placebo să atingă un număr de trombocite cuprins între 50 000 şi 400 000 pe microlitru în cele şase luni de tratament.

Care sunt riscurile asociate cu Revolade?
Cel mai frecvent efect secundar asociat cu Revolade (observat la mai mult de 1 din 10 pacienţi) sunt durerile de cap. De asemenea, există riscul de probleme hepatice şi complicaţii tromboembolice (probleme cu cheagurile din vasele de sânge). În plus, hemoragia poate recidiva după întreruperea tratamentului. Pentru lista completă a efectelor secundare raportate asociate cu Revolade, a se consulta prospectul.
Revolade nu se administrează persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la substanţa activă sau la oricare alt ingredient al medicamentului. Medicamentul trebuie utilizat cu prudenţă la pacienţii cu probleme hepatice. Pentru mai multe informaţii, a se consulta Rezumatul caracteristicilor produsului.

De ce a fost aprobat Revolade?
CHMP a hotărât că beneficiile Revolade sunt mai mari decât riscurile asociate şi a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru acest produs.

Ce măsuri se iau pentru a asigura utilizarea în siguranţă a Revolade?
Societatea care produce Revolade se va asigura că medicilor din toate statele membre care vor prescrie medicamentul li se vor furniza materiale educaţionale care să le reamintească modul în care trebuie utilizat medicamentul şi posibilele efecte secundare ale medicamentului, cum ar fi problemele hepatice, complicaţiile tromboembolice şi recurenţa sângerărilor.

Alte informaţii despre Revolade:
Comisia Europeană a acordat GlaxoSmithKline Trading Services Limited o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Revolade, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 11 martie 2010. Autorizaţia de introducere pe piaţă este valabilă cinci ani, după care poate fi reînnoită.

Rezumatul avizului emis de Comitetul pentru medicamente orfane cu privire la Revolade este disponibil pe site-ul agenţiei: ema.europa.eu/Find medicine/Human medicines/Rare disease designations.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Revolade, citiţi prospectul sau consultaţi medicul sau farmacistul.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 03-2011


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Ce problema am
Ce problema am daca am urmatoarele rezultate Tpo:48,77iu/ml ft4:8 ,3pg/mlsi tsh:0,795uui/ml ...
Termometru Predictor
Buna seara! Imi puteti spune va rog cand si daca mai primiti termometrul Predictor? Multumesc! ...
Revolade
Pe perioada tratamentului cu Revolade pot lua si Ibuprofen sau antiinflamatoare pt dureri de masea? ...
↳ Buna ziua! Da, cu conditia sa luati ibuprofen pentru o perioada scurta. Nu s-au raportat interacituni semnificative intre Revolade si ibuprofen, insa ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Trombocite scazute
Buna . As dori sa va cer sfatul in legatura cu boala tatalui meu care in luna octombrie 2012 a fost ...
↳ Buna ziua! Intrebati medicul curant daca este de acord cu adminsitrarea produsului Astragalus. Daca nu, solicitati un tratament mai putin costisitor ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...