Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Leflunomide Medac

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Leflunomide Medac

Prospect - Leflunomide Medac


NU comercializăm Leflunomide Medac!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Leflunomide Medac    DCI:


  Produs complementar recomandat


25.95lei
Vezi detalii

Leflunomide medac se utilizează pentru tratarea adulţilor cu artrită reumatoidă activă.
Leflunomide medac este un medicament care conţine substanţa activă leflunomidă. Este disponibil sub formă de comprimate albe, rotunde (10 şi 20 mg).

Leflunomide medac este un „medicament generic”. Aceasta înseamnă că Leflunomide medac este similar cu „medicamentul de referinţă” deja autorizat în Uniunea Europeană (UE), denumit Arava. Pentru mai multe informaţii despre medicamentele generice, a se consulta documentul de întrebări şi răspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizează Leflunomide medac?
Leflunomide medac se utilizează pentru tratarea adulţilor cu artrită reumatoidă activă (o boală a sistemului imunitar care provoacă inflamarea articulaţiilor).
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Leflunomide medac?
Tratamentul cu Leflunomide medac trebuie iniţiat şi supravegheat de către un medic cu experienţă în tratarea artritei reumatoide. Înainte de administrarea Leflunomide medac şi cu regularitate în timpul tratamentului, medicul trebuie să efectueze teste sanguine pentru a verifica ficatul pacientului, numărul de leucocite şi trombocite.

Tratamentul cu Leflunomide medac trebuie început cu o doză de încărcare de 100 mg o dată pe zi timp de trei zile, urmată de o doză de întreţinere. Doza uzuală recomandată este de 10 până la 20 mg o dată pe zi. Efectul medicamentului apare de obicei după patru până la şase săptămâni. Efectul său se poate ameliora în continuare până la şase luni.

Cum acţionează Leflunomide medac?
Substanţa activă din Leflunomide medac, leflunomida, este un medicament imunosupresor. Acesta reduce inflamaţia prin reducerea producţiei de celule imunitare numite „limfocite” care sunt responsabile de producerea inflamaţiei. Acest efect al leflunomidei se produce prin blocarea unei enzime numită „dihidroorotat dehidrogenază”, care este necesară pentru multiplicarea limfocitelor. Dacă există mai puţine limfocite, inflamaţia se reduce, ceea ce ajută la controlarea simptomelor de artrită reumatoidă.

Cum a fost studiat Leflunomide medac?
Dat fiind că Leflunomide medac este un medicament generic, studiile pe pacienţi s-au limitat la teste care să demonstreze că este bioechivalent cu medicamentul de referinţă, Arava. Două medicamente sunt considerate bioechivalente dacă produc în organism aceleaşi niveluri de substanţă activă.

Care sunt beneficiile şi riscurile asociate cu Leflunomide medac?
Dat fiind că Leflunomide medac este un medicament generic şi că este bioechivalent cu medicamentul de referinţă, se consideră că beneficiile şi riscurile sale sunt aceleaşi cu cele ale medicamentului de referinţă.

De ce a fost aprobat Leflunomide medac?
CHMP a concluzionat că, în conformitate cu cerinţele UE, s-a demonstrat că Leflunomide medac are o calitate comparabilă şi că este bioechivalent cu Arava. Prin urmare, punctul de vedere al CHMP a fost că, la fel ca şi în cazul Arava, beneficiile sunt superioare riscurilor identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru Leflunomide medac.

Alte informaţii despre Leflunomide medac:
Comisia Europeană a acordat Medac, Gesellschaft für klinische Spezialpräparate mBH o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Medac, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, pe 27 iulie 2010. Autorizaţia de introducere pe piaţă este valabilă timp de cinci ani, după care poate fi reînnoită.

Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Leflunomide medac, citiţi prospectul sau consultaţi medicul sau farmacistul.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 06-2010


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Poliartrita reumatoida seropozitiva
Thymus plus sunt indicate în poliartrita reumatoida seropozitiva pt întărirea sistemului imunit ...
Poliartrita reumatoida seropozitiva
Biografie 250mg ma poate ajuta pt întărirea imunității sau biobran 1000 este mai bun; ...
DESPRE CITONAT
Buna ziua, doresc sa urmez o cura de citonat, in urma unui diagnostic de neo col tratat cu chimi+rad ...
↳ Buna ziua! Intrucat controalele arata o evolutie favorabila, va recomand sa luati Citonat cate 2 comprimate de 4 ori pe zi, cu 20 de minute inaintea ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
tratamente reumatism
Buna ziua, Va rog sa imi indicati ce as putea sa iau, inafara de aspirina si fastum gel pentru simp ...
↳ Buna ziua! Poliartrita reumatoida actualmente nu se mai trateaza cu aspirina, au aparut medicamente mult mai bune si cu mai putine reactii adverse. S ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...