Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Trajenta

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Trajenta

Prospect - Trajenta


NU comercializăm Trajenta!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Trajenta    DCI:


  Produs complementar recomandat


239.95lei
Vezi detalii

Trajenta se utilizează pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2.
Trajenta este un medicament care conţine substanţa activă linagliptină. Este disponibil sub formă de comprimate (5 mg).

Pentru ce se utilizează Trajenta?
Trajenta se utilizează pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Se utilizează în asociere cu metformină sau în asociere cu metformină şi o sulfoniluree, în situaţiile în care glicemia (concentraţia de zahăr din sânge) nu este deja controlată suficient prin regim alimentar, exerciţiu fizic şi aceste medicamente antidiabetice.
Se utilizează, de asemenea, în monoterapie la pacienţii la care glicemia nu este controlată suficient numai prin regim alimentar şi exerciţiu fizic şi care nu pot fi trataţi cu metformină din cauză că nu o pot tolera sau suferă de probleme renale.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Trajenta?
Doza recomandată de Trajenta este de un comprimat o dată pe zi, cu sau fără alimente. Când se utilizează în asociere cu metformină, doza de metformină trebuie să rămână nemodificată, dar, în cazul asocierii cu o sulfoniluree, se va avea în vedere o doză mai mică de sulfoniluree din cauza riscului de hipoglicemie (concentraţie scăzută de zahăr în sânge).

Cum acţionează Trajenta?
Diabetul de tip 2 este o boală în care pancreasul nu produce suficientă insulină pentru a controla concentraţia de glucoză (zahăr) din sânge sau în care organismul nu poate utiliza insulina în mod eficace. Substanţa activă din Trajenta, linagliptina, este un inhibitor de dipeptidil-peptidază 4 (DPP-4). Acesta acţionează prin blocarea descompunerii hormonilor „incretinici” din organism. Aceşti hormoni sunt eliberaţi în urma unei mese, stimulând pancreasul să producă insulină. Prin prelungirea acţiunii hormonilor incretinici în sânge, linagliptina stimulează pancreasul să producă o cantitate mai mare de insulină atunci când concentraţiile de glucoză în sânge sunt ridicate. Linagliptina nu are efect când nivelul glicemiei este scăzut. Linagliptina reduce, de asemenea, cantitatea de glucoză produsă de ficat, prin creşterea nivelurilor de insulină şi scăderea nivelurilor hormonului glucagon. Împreună, aceste procese reduc valorile glicemiei şi facilitează controlarea diabetului de tip 2.

Cum a fost studiat Trajenta?
Efectele Trajenta au fost testate pe modele experimentale, înainte de a fi studiate la subiecţi umani.
Au fost desfăşurate patru studii principale cu Trajenta la pacienţi cu diabet de tip 2, în care medicamentul a fost comparat cu placebo (un preparat inactiv) în asociere cu metformină (701 pacienţi), în asociere cu metformină plus o sulfoniluree (1 058 pacienţi) şi în asociere cu un alt medicament antidiabetic, pioglitazona (389 pacienţi). Trajenta a fost comparat, de asemenea, cu placebo atunci când a fost utilizat în monoterapie la 503 pacienţi.
În toate studiile, principala măsură a eficacităţii a fost modificarea concentraţiilor sanguine ale unei substanţe numite hemoglobină glicozilată (HbA1c) după 24 de săptămâni de tratament. Aceasta oferă indicii despre cât de bine este controlată glicemia.

Ce beneficii a prezentat Trajenta pe parcursul studiilor?
Trajenta s-a dovedit mai eficace decât placebo în reducerea nivelurilor de HbA1c în toate combinaţiile studiate: o reducere de 0,56 puncte faţă de o creştere de 0,10 puncte în asociere cu metformină, o reducere de 0,72 puncte faţă de 0,10 puncte în asociere cu metformină plus o sulfoniluree şi o reducere de 1,25 puncte procentuale faţă de 0,75 puncte în asociere cu pioglitazonă.
De asemenea, Trajenta a fost mai eficace decât placebo când s-a utilizat în monoterapie, reducând nivelurile de HbA1c cu 0,46 puncte faţă de o creştere de 0,22 puncte observată cu placebo.

Care sunt riscurile asociate cu Trajenta?
Rezultatele studiilor care au comparat Trajenta cu placebo arată că riscul general de efecte secundare este similar: 54% faţă de 55%. Cel mai frecvent raportat efect secundar, observat la aproximativ 5% din pacienţii trataţi cu Trajenta, a fost hipoglicemia. Cele mai multe cazuri au fost uşoare şi nu s-a înregistrat niciun caz sever. Hipoglicemia a fost observată la aproximativ 15% din pacienţii trataţi cu combinaţia triplă de Trajenta, metformină şi o sulfoniluree (de circa două ori mai mulţi decât în grupul cu placebo). Pentru lista completă a efectelor secundare raportate asociate cu Trajenta, vezi prospectul.
Trajenta nu se administrează persoanelor care pot fi hipersensibile (alergice) la linagliptină sau la oricare dintre celelalte ingrediente.

De ce a fost aprobat Trajenta?
Pe baza rezultatelor studiilor principale, CHMP a concluzionat că au fost observate beneficii semnificative în controlul valorilor glicemiei în tratamentul cu Trajenta asociat cu metformină şi asociat cu metformină plus o sulfoniluree. De asemenea, Trajenta în monoterapie s-a dovedit eficace în comparaţie cu placebo şi a fost considerat adecvat pentru pacienţii care nu pot lua metformină din cauza intoleranţei sau deoarece au probleme renale. Beneficiul asocierii Trajenta la tratamentul cu pioglitazonă nu s-a considerat însă a fi fost suficient stabilit.
Riscul general de efecte secundare asociate cu Trajenta a fost, de cele mai multe ori, comparabil cu placebo, iar profilul de siguranţă al medicamentului este similar cu cel al altor medicamente inhibitoare de dipeptidil-peptidază 4 (DPP-4).
Prin urmare, CHMP a hotărât că beneficiile Trajenta sunt mai mari decât riscurile asociate şi a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru acest produs.

Alte informaţii despre Trajenta
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Trajenta, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 24.08.2011.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Trajenta, citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 07-2011


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Colesterol
Bună ziua. Soțul meu are diabet zaharat tip 2 și face insulină.Are și coles ...
Am diabet zaharat
Buna ziua am 37 de ani și am diabet zaharat ,in ultimul timp am observat că nu mi se mai î ...
Dureri de picioare noaptea
Buna ziua De câteva luni am dureri de picioare noaptea, de la genunchi in jos. Efectiv simt că îmi ...
↳ Buna ziua! Ati putea suferi de sindromul picioarelor nelinistite, care se manifesta prin dureri la nivelul gambelor in timpul noptii. Discutati cu m ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Glicemia crescuta
Bună ziua! Am 43 de ani și sunt diabetic tip 2 de doua luni iau și pentru hipertensiu ...
↳ Buna ziua! La pacientii cu diabet zaharat este recomandata inceperea tratamentului cu o doza mai mica, sub stricta supraveghere medicala. Trebuie ver ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Diabet zaharat tip2
Se poate lua Diabetyn cînd ai tratament cu Siofor1000si Jardiance pentru menținerea glicemiilor ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...