Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Imatinib Teva

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Imatinib Teva

Prospect - Imatinib Teva


NU comercializăm Imatinib Teva!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Imatinib Teva    DCI:


  Produs complementar recomandat
Imatinib Teva este un medicament împotriva cancerului. Se utilizează la copii pentru tratarea leucemiei mieloide cronice (LMC).
Imatinib Teva

imatinib

Ce este Imatinib Teva?
Imatinib Teva este un medicament care conţine substanţa activă imatinib. Este disponibil sub formă de capsule (100 şi 400 mg) şi comprimate (100 şi 400 mg).

Imatinib Teva este un „medicament generic”. Aceasta înseamnă că Imatinib Teva este similar cu un „medicament de referinţă” deja autorizat în Uniunea Europeană (UE), numit Glivec. Pentru mai multe informaţii despre medicamentele generice, consultaţi documentul de întrebări şi răspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizează Imatinib Teva?
Imatinib Teva este un medicament împotriva cancerului. Se utilizează la copii pentru tratarea leucemiei mieloide cronice (LMC), un tip de cancer al globulelor albe care constă în înmulţirea necontrolată a granulocitelor (un tip de globule albe). Imatinib Teva se utilizează la pacienţii cu „cromozom Philadelphia pozitiv” (Ph+). Aceasta înseamnă că anumite gene ale pacienţilor s-au rearanjat singure astfel încât să formeze un cromozom special numit cromozomul Philadelphia. Imatinib Teva se utilizează la copiii cu LMC Ph+ recent diagnosticat şi la care transplantul de măduvă osoasă nu este posibil. Se utilizează, de asemenea, la copiii aflaţi în „faza cronică” a bolii, dacă nu răspunde la tratamentul cu interferon alfa (un alt medicament împotriva cancerului), cât şi în fazele mai avansate ale bolii („faza accelerată” şi „faza blastică”).
Imatinib Teva se utilizează şi la adulţii cu LMC Ph+ în faza blastică.

Cum se utilizează Imatinib Teva?
Tratamentul cu Imatinib Teva trebuie început numai de un medic cu experienţă în tratarea pacienţilor cu cancere ale sângelui. Imatinib Teva se administrează pe cale orală, în timpul meselor, cu un pahar mare de apă, pentru a reduce riscul iritaţiei stomacului şi intestinelor. Doza depinde de vârsta şi starea clinică a pacientului, precum şi de răspunsul la tratament, dar nu trebuie să depăşească 800 mg pe zi. Pentru mai multe informaţii, consultaţi prospectul.

Cum acţionează Imatinib Teva?
Substanţa activă din Imatinib Teva, imatinibul, este un inhibitor al protein-tirozin kinazei. Aceasta înseamnă că blochează nişte enzime specifice numite tirozin kinaze. Aceste enzime se află la nivelul unor receptori de pe suprafaţa celulelor canceroase, inclusiv la nivelul receptorilor implicaţi în stimularea înmulţirii necontrolate a celulelor. Prin blocarea acestor receptori, Imatinib Teva ajută la controlarea diviziunii celulare.

Cum a fost studiat Imatinib Teva?
Întrucât Imatinib Teva este un medicament generic, studiile pe pacienţi s-au limitat la teste care să demonstreze că comprimatele şi capsulele sunt bioechivalente cu medicamentul de referinţă, Glivec. Două medicamente sunt considerate bioechivalente dacă produc în organism aceleaşi niveluri de substanţă activă.

Care sunt beneficiile şi riscurile asociate cu Imatinib Teva?
Întrucât Imatinib Teva este un medicament generic şi este bioechivalent cu medicamentul de referinţă, beneficiile şi riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinţă.

De ce a fost aprobat Imatinib Teva?
CHMP a concluzionat că, în conformitate cu cerinţele UE, s-a demonstrat că Imatinib Teva are o calitate comparabilă şi este bioechivalent cu Glivec. Prin urmare, CHMP a considerat că, la fel ca în cazul Glivec, beneficiile sunt mai mari decât riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru Imatinib Teva.

Alte informaţii despre Imatinib Teva
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Imatinib Teva, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 08 ianuarie 2013.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Imatinib Teva, citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 01-2013


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

ce produs este indicat pt dureri si usturimi la eliminarea urinii
buna ziua sotul meu are 70 de ani si in urma unui avc a ramas cu sonda urinara permanenta . cand uri ...
Ce problema am
Ce problema am daca am urmatoarele rezultate Tpo:48,77iu/ml ft4:8 ,3pg/mlsi tsh:0,795uui/ml ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...