Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Lamivudine/Zidovudine Teva

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Lamivudine/Zidovudine Teva

Prospect - Lamivudine/Zidovudine Teva


NU comercializăm Lamivudine/Zidovudine Teva!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Lamivudine/Zidovudine Teva    DCI:


  Produs complementar recomandat
Lamivudine/Zidovudine Teva se foloseşte în combinaţie cu cel puţin încă un alt medicament antiviral pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul imunodeficienţei umane (HIV).
Lamivudine/Zidovudine Teva

lamivudină/zidovudină

Prezentul document este un rezumat al Raportului european public de evaluare (EPAR) pentru Lamivudine/Zidovudine Teva. Documentul explică modul în care Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordării autorizaţiei de introducere pe piaţă şi recomandările privind condiţiile de utilizare pentru Lamivudine/Zidovudine Teva.

Ce este Lamivudine/Zidovudine Teva?
Lamivudine/Zidovudine Teva este un medicament care conţine două substanţe active, lamivudină (150 mg) şi zidovudină (300 mg). Este disponibil sub formă de comprimate albe cu formă de capsule.
Lamivudine/Zidovudine Teva este un „medicament generic”. Aceasta înseamnă că Lamivudine/Zidovudine Teva este similar cu un „medicament de referinţă” deja autorizat în Uniunea Europeană (UE), numit Combivir. Pentru mai multe informaţii despre medicamentele generice, a se consulta documentul de întrebări şi răspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizează Lamivudine/Zidovudine Teva?
Lamivudine/Zidovudine Teva se foloseşte în combinaţie cu cel puţin încă un alt medicament antiviral pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul imunodeficienţei umane (HIV), virus care cauzează sindromul imunodeficienţei dobândite (SIDA).
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Lamivudine/Zidovudine Teva?
Tratamentul cu Lamivudine/Zidovudine Teva trebuie iniţiat de un medic cu experienţă în tratarea infecţiei HIV.
La pacienţii cu vârsta peste 12 ani şi cu greutatea de cel puţin 30 kg, doza recomandată de Lamivudine/Zidovudine Teva este de un comprimat de două ori pe zi. La copiii (cu vârsta sub 12 ani)
cu greutatea între 14 şi 30 kg, numărul de comprimate şi de jumătăţi de comprimate care trebuie luate depinde de greutatea lor. Copiilor cu greutatea sub 14 kg li se vor administra soluţii orale separate care conţin lamivudină şi zidovudină. Copiii care iau Lamivudine/Zidovudine Teva trebuie urmăriţi îndeaproape pentru a se descoperi eventuale efecte secundare.
Comprimatele trebuie înghiţite, de preferinţă întregi, fără să fie sfărâmate. Pacienţii care nu pot înghiţi comprimatele întregi pot să le sfărâme şi să le adauge la o cantitate mică de alimente sau de lichide, imediat înainte de le înghiţi. Dacă pacienţii trebuie să întrerupă tratamentul cu lamivudină sau zidovudină, sau trebuie să ia doze diferite din cauza afecţiunilor renale, hepatice sau hematologice, va fi necesară administrarea separată de medicamente care conţin lamivudină sau zidovudină.
Pentru informaţii suplimentare, a se consulta prospectul.

Cum acţionează Lamivudine/Zidovudine Teva?
Ambele substanţe active din Lamivudine/Zidovudine Teva , lamivudina şi zidovudina, sunt inhibitori nucleozidici ai reverstranscriptazei (INRT). Ambele acţionează în mod asemănător, prin blocarea activităţii reverstranscriptazei, o enzimă produsă de HIV, care permite virusului să infecteze celulele şi să se înmulţească. Lamivudine/Zidovudine Teva, administrat în asociere cu cel puţin încă un medicament antiviral, reduce cantitatea de HIV din sânge şi o menţine la nivel scăzut. Lamivudine/Zidovudine Teva nu vindecă infecţia HIV sau SIDA, dar poate întârzia efectele negative asupra sistemului imunitar şi apariţia infecţiilor şi bolilor asociate cu SIDA.
Ambele substanţe active sunt disponibile de mai mulţi ani în UE: lamivudina este autorizată sub denumirea de Epivir din 1996, iar zadovudina este disponibilă în UE de la jumătatea anilor '80.

Cum a fost studiat Lamivudine/Zidovudine Teva?
Dat fiind că Lamivudine Zidovudine Teva este un medicament generic, studiile pe pacienţi s-au limitat la teste care să demonstreze că este bioechivalent cu medicamentele de referinţă. Două medicamente sunt considerate bioechivalente dacă produc în organism aceleaşi niveluri de substanţă activă.

Care sunt beneficiile şi riscurile asociate cu Lamivudine/Zidovudine Teva?
Dat fiind că Lamivudine Zidovudine Teva este un medicament generic, se consideră că beneficiile şi riscurile sale sunt aceleaşi cu cele ale medicamentului de referinţă.

De ce a fost aprobat Lamivudine/Zidovudine Teva?
CHMP a concluzionat că, în conformitate cu cerinţele UE, s-a demonstrat că Lamivudine/Zidovudine Teva are o calitate comparabilă şi că este bioechivalent cu Combivir. Prin urmare, CHMP a considerat că, la fel ca în cazul Combivir, beneficiile sunt mai mari decât riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru Lamivudine/Zidovudine Teva.

Alte informaţii despre Lamivudine/Zidovudine Teva:
Comisia Europeană a acordat Teva Pharma B.V. o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Lamivudine/Zidovudine Teva, valabilă pe întreg teritoriul UE, la 28 februarie 2011. Autorizaţia de introducere pe piaţă este valabilă cinci ani, după care poate fi reînnoită.

Pentru mai
multe informaţii referitoare la tratamentul cu Lamivudine/Zidovudine Teva, citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 12-2010.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Ce problema am
Ce problema am daca am urmatoarele rezultate Tpo:48,77iu/ml ft4:8 ,3pg/mlsi tsh:0,795uui/ml ...
Termometru Predictor
Buna seara! Imi puteti spune va rog cand si daca mai primiti termometrul Predictor? Multumesc! ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...