Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Tresiba

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Tresiba

Prospect - Tresiba


NU comercializăm Tresiba!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Tresiba    DCI:


  Produs complementar recomandat
Tresiba se utilizează în tratamentul diabetului zaharat de tip 1 şi de tip 2 la adulţi.
Tresiba

insulină degludec

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Tresiba. Documentul explică modul în care Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordării autorizaţiei de introducere pe piaţă şi recomandările privind condiţiile de utilizare pentru Tresiba.

Ce este Tresiba?
Tresiba este un medicament care conţine substanţa activă insulină degludec. Este disponibil sub formă de soluţie injectabilă în cartuş (100 unităţi/ml) şi în stilou injector (pen) preumplut (100 unităţi/ml şi 200 unităţi/ml).

Pentru ce se utilizează Tresiba?
Tresiba se utilizează în tratamentul diabetului zaharat de tip 1 şi de tip 2 la adulţi.
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Tresiba?
Tresiba se administrează prin injecţie o dată pe zi, de preferinţă în acelaşi moment al zilei. Se administrează subcutanat, prin injecţie în coapsă, braţ sau peretele abdominal (în partea frontală a taliei). Locul din cadrul zonei de injectare selectate trebuie schimbat la fiecare administrare a injecţiei pentru a reduce riscul de lipodistrofie (modificări ale distribuţiei ţesutului adipos în organism) sub piele, care poate afecta cantitatea de Tresiba absorbită.
Doza corectă se determină individual pentru fiecare pacient. La pacienţii cu diabet zaharat de tip 1, Tresiba trebuie asociat întotdeauna cu insulină cu acţiune rapidă, care se administrează prin injecţie în timpul meselor. La pacienţii cu diabet zaharat de tip 2, Tresiba poate fi administrat în monoterapie, în combinaţie cu alte medicamente antidiabetice şi în combinaţie cu insulină cu acţiune rapidă în timpul meselor.

Cum acţionează Tresiba?
Diabetul este o boală în care organismul nu produce suficientă insulină pentru a controla nivelul glucozei din sânge sau în care organismul nu poate utiliza insulina în mod eficace. Tresiba este o insulină de substituţie, foarte asemănătoare cu insulina produsă de organism.
Substanţa activă din Tresiba, insulina degludec, este produsă printr-o metodă cunoscută sub denumirea de „tehnologia ADN-ului recombinant”: substanţa este produsă de o drojdie care a primit o genă (ADN) care o face capabilă să producă insulină degludec.
Insulina degludec diferă foarte puţin de insulina umană. Diferenţa constă în faptul că se absoarbe mai încet în organism şi că durează mai mult până ajunge în ţesuturile ţintă din organism. Asta înseamnă că Tresiba are o acţiune de lungă durată. Insulina de substituţie acţionează la fel ca insulina produsă în mod natural şi facilitează pătrunderea glucozei din sânge în celule. Prin controlarea nivelului de glucoză din sânge, se reduc simptomele şi complicaţiile diabetului.

Cum a fost studiat Tresiba?
Efectele Tresiba au fost testate pe modele experimentale, înainte de a fi studiate la subiecţi umani.
Tresiba a fost studiat în trei studii principale care au cuprins 1 578 de pacienţi cu diabet zaharat de tip 1 şi în şase studii principale care au cuprins 4 076 de pacienţi cu diabet zaharat de tip 2. Studiile efectuate pe pacienţii cu diabet zaharat de tip 1 au comparat Tresiba cu insulina glargin sau cu insulina detemir (alte insuline cu acţiune de lungă durată). De asemenea, pacienţilor li s-au administrat injecţii cu insulină cu acţiune rapidă în timpul meselor. În studiile efectuate pe pacienţi cu diabet zaharat de tip 2, Tresiba a fost comparat cu insulina glargin, cu insulina detemir sau cu sitagliptină (un medicament cu administrare orală pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2) şi pacienţii au putut primi şi alte medicamente antidiabetice sau insulină cu acţiune rapidă în timpul meselor, după caz.
Toate studiile au măsurat nivelul unei substanţe din sânge numite hemoglobină glicozilată (HbA1c), care reprezintă procentul de hemoglobină din sânge care se leagă de glucoză. HbA1c indică în ce măsură este controlat nivelul glucozei din sânge. Trei studii au durat un an, iar şase studii au durat şase luni.

Ce beneficii a prezentat Tresiba pe parcursul studiilor?
Studiile au arătat că Tresiba a fost cel puţin la fel de eficace ca alte insuline cu acţiune de lungă durată în controlul nivelurilor de glucoză din sânge la pacienţii cu diabet zaharat de tip 1 şi de tip 2 şi a fost mai eficace faţă de sitagliptină la pacienţii cu diabet zaharat de tip 2. Pe parcursul studiilor, reducerea medie a nivelurilor de HbA1c prin tratamentul cu Tresiba a fost de 0,6% la pacienţii cu diabet zaharat de tip 1 şi de 1,2% la pacienţii cu diabet zaharat de tip 2.

Care sunt riscurile asociate cu Tresiba?
Cel mai frecvent efect secundar raportat în timpul tratamentului cu Tresiba este hipoglicemia (scăderea nivelurilor glucozei din sânge).
Tresiba este contraindicat la persoanele care sunt hipersensibile (alergice) la insulină degludec sau la oricare dintre celelalte ingrediente.

De ce a fost aprobat Tresiba?
CHMP a concluzionat că Tresiba este eficace în controlul nivelurilor de glucoză din sânge la pacienţii cu diabet zaharat de tip 1 şi de tip 2. În ceea ce priveşte siguranţa, comitetul a concluzionat că Tresiba este, în general, sigur şi că efectele secundare asociate sunt comparabile cu ale altor analogi de insulină, nefiind raportate efecte secundare neaşteptate. De asemenea, comitetul a observat că Tresiba reduce riscul de hipoglicemie în timpul nopţii la pacienţii cu diabet zaharat de tip 1 şi de tip 2. CHMP a observat că formularea Tresiba la o concentraţie mai mare satisface o necesitate medicală pentru pacienţii care au nevoie de o doză mai mare de insulină (de exemplu pacienţii supraponderali) şi a considerat că le poate permite acestor pacienţi administrarea dozei zilnice corecte fără injectări repetate. Totuşi, CHMP a mai concluzionat că sunt necesare măsuri pentru creşterea gradului de conştientizare cu privire la noua concentraţie şi pentru reducerea riscului erorilor de medicaţie datorate lipsei de familiarizare. CHMP a hotărât că beneficiile Tresiba sunt mai mari decât riscurile asociate şi a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru acest produs.

Ce măsuri se iau pentru ca Tresiba să fie utilizat în condiţii de siguranţă?
Compania care comercializează Tresiba va furniza materiale informative cadrelor medicale despre care se preconizează că vor trata pacienţi cu diabet zaharat sau vor elibera medicamente pentru aceştia, care vizează în special creşterea gradului de conştientizare cu privire la formularea Tresiba la o concentraţie mai mare. De asemenea, va elabora materiale informative pentru pacienţi cu privire la modul corect de administrare a Tresiba, pe care pacienţii trebuie să le primească prin intermediul medicului lor împreună cu instruirea corespunzătoare.

Alte informaţii despre Tresiba
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Tresiba, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 21 ianuarie 2013.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Tresiba, citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 01-2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Ce problema am
Ce problema am daca am urmatoarele rezultate Tpo:48,77iu/ml ft4:8 ,3pg/mlsi tsh:0,795uui/ml ...
Termometru Predictor
Buna seara! Imi puteti spune va rog cand si daca mai primiti termometrul Predictor? Multumesc! ...
Despre Poligemma 19
Sunt diabetica dependentă de insulina, fac de 4 ori pe zi, dimineata, la amiaz și seara H ...
↳ Buna ziua! Da, se poate asocia Polygemma 19 ca adjuvant in prevenirea si tratarea complicatiilor diabetului. Asigurati-va ca administrati insulina co ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Insulina Tresiba
Buna ziua, am citit pe site-ul dumneavoastra despre insulina Tresiba insa nu gasesc in nici o farma ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...