Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Stribild

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Stribild

Prospect - Stribild


NU comercializăm Stribild!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Stribild    DCI: elvitegravir, cobicistat, emtricitabina si tenofovir disoproxil


  Produs complementar recomandat
Stribild se utilizeaza pentru tratamentul adultilor infectati cu virusul imunodeficientei umane de tip 1 (HIV1).
Stribild este un medicament antiviral care contine substantele active elvitegravir, cobicistat, emtricitabina si tenofovir disoproxil.
Acest medicament se utilizeaza pentru tratamentul adultilor infectati cu virusul imunodeficientei umane de tip 1 (HIV1), virus care produce sindromul imunodeficientei dobandite (SIDA). Acesta este utilizat numai la pacientii care nu au primit tratament anti-HIV anterior sau a caror boala nu este de asteptat sa fie rezistenta la niciunul dintre medicamentele antivirale continute in Stribild.

Cum se utilizeaza Stribild?
Stribild se poate obtine numai pe baza de reteta, iar tratamentul trebuie initiat numai de catre un medic cu experienta in gestionarea infectiei cu HIV. Stribild este disponibil sub forma de comprimate (150 mg elvitegravir/150 mg cobicistat/200 mg emtricitabina/245 mg tenofovir disoproxil). Doza recomandata este de un comprimat pe zi, luat cu alimente. Pentru mai multe informatii, consultati prospectul.

Cum actioneaza Stribild?
Stribild contine patru substante active. Elvitegravir este un tip de medicament antiviral numit „inhibitor de integraza”. Acesta blocheaza o enzima numita integraza, care este implicata in procesul de replicare a virusului HIV-1, reducand astfel capacitatea virusului de a se reproduce in mod normal si incetinind raspandirea infectiei. Cobicistat serveste la sporirea efectelor elvitegravirului, prin prelungirea timpului in care acesta actioneaza in organism. Tenofovir disoproxil este un „precursor” al tenofovirului, ceea ce inseamna ca este transformat in substanta activa tenofovir in organism. Tenofovirul si emtricitabina sunt tipuri de medicamente antivirale foarte asemanatoare, numite inhibitori de reverstranscriptaza. Acestea blocheaza activitatea reverstranscriptazei, o enzima produsa de HIV-1, care ii permite sa se reproduca in celulele pe care le-a infectat. Prin blocarea reverstranscriptazei, Stribild reduce cantitatea de HIV-1 din sange si o mentine la un nivel scazut. Stribild nu vindeca infectia cu HIV-1 sau SIDA, insa poate intarzia deteriorarea sistemului imunitar si aparitia infectiilor si a bolilor asociate cu SIDA.

Ce beneficii a prezentat Stribild pe parcursul studiilor?
Stribild a fost investigat in doua studii principale care au implicat 1 422 de pacienti cu HIV-1 care nu fusesera tratati anterior, in cadrul carora Stribild a fost comparat cu alte medicamente antivirale.
Principala masura a eficacitatii s-a bazat pe reducerea incarcaturii virale (cantitatea de virus HIV-1 in sange). S-a considerat ca au raspuns la tratament pacientii care au atins o incarcatura virala mai mica de 50 de copii ARN HIV-1/ml dupa 48 de saptamani de tratament. In primul studiu, care a implicat 715 pacienti, Stribild a fost comparat cu o combinatie de ritonavir, atazanavir si un medicament care contine emtricitabina si tenofovir disoproxil (care sunt, de asemenea, continute in Stribild). Dupa 48 de saptamani, aproximativ 90% din pacientii tratati cu Stribild (316 din 353) au raspuns la tratament, comparativ cu aproximativ 87% din pacientii tratati cu tratamentul comparator (308 din 355). In al doilea studiu, care a implicat 707 pacienti, Stribild a fost comparat cu un medicament care contine efavirenz, emtricitabina si tenofovir disoproxil. Dupa 48 de saptamani, aproximativ 88% din pacientii tratati cu Stribild (305 din 348) au raspuns la tratament, comparativ cu aproximativ 84% din pacientii tratati cu medicamentul comparator (296 din 352).

Care sunt riscurile asociate cu Stribild?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Stribild sunt greata (senzatia de rau) si diareea, care s-a observat ca afecteaza mai mult de 1 persoana din 10. La pacientii care luau unele dintre componentele Stribild, au fost observate anumite reactii adverse rare, insa grave, inclusiv acidoza lactica (exces de acid lactic in sange) si afectiuni renale severe. Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu Stribild, consultati prospectul. Stribild nu trebuie utilizat la pacientii care au renuntat anterior la tratamentul cu tenofovir disoproxil din cauza toxicitatii renale. Stribild nu trebuie utilizat cu o serie de alte medicamente deoarece poate interactiona cu acestea, reducand astfel eficacitatea tratamentului sau crescand riscul de efecte secundare. Pentru lista completa de restrictii, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Stribild?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Stribild sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. CHMP a concluzionat, in special, ca beneficiile Stribild in reducerea incarcaturii virale HIV au fost clar demonstrate in studii si a remarcat faptul ca medicamentul prezinta avantajul de a fi luat o data pe zi. Comitetul a remarcat, de asemenea, riscul de efecte secundare care afecteaza rinichii si a recomandat necesitatea evaluarii atente a functiei renale inainte ca pacientii sa inceapa sa ia Stribild, precum si monitorizarea acestora in timpul tratamentului.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Stribild?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Stribild sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Stribild au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti. In plus, compania care produce Stribild se va asigura ca tuturor medicilor care vor prescrie Stribild li se vor pune la dispozitie materiale educationale care contin informatii importante referitoare la siguranta. Acestea vor include informatii privind riscul de afectare a rinichilor si masuri pentru a reduce acest risc, inclusiv screeningul si monitorizarea adecvate ale pacientilor.

Alte informatii despre Stribild
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Stribild, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 24-05-2013.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 05-2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...